Kızlar eşimin sperm testi sonucu kötü geldi bu süreci daha önce yaşamış bilgi verebilecek olan varmı içim çok acıyor

merveozel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2020
125
67
Merhaba kızlar bugün eşimin sperm testı sonucu çıkdı sonuçlar kötü çıkdı üroloji uzmanı aşılama olmaz dedi ama bnım doktorum olabılır dedi kafam çok karıştı eşim çok üzüldü bu durumda olup hamıle kalan varmı 18 aylık evlıyım hıc korunmadık aşılama süreci nasıl oluyor bana bu süreci yaşayanlar bilgi verebilir mi

Eklentiler

• IMG_5068.jpeg
    IMG_5068.jpeg
    207,5 KB · Görüntüleme: 307
  • IMG_5069.jpeg
    IMG_5069.jpeg
    119,6 KB · Görüntüleme: 292
Morfoloji de 2 çıkmış. Sayı hız filan yükselir ama morfoloji zorlar diye biliyorum. Bir süre takviye kullanmadan tedavilere başlamayın. Sperm var 1 tane size bebek ilacak olan. Nasipse olur şimdi de. Ama bu sonuç bu haliyle yorar. Takviye işe yaramayadabilir. Çünkü stres olacak onu kullanırken de. Stres olmaz rahat bir tip derseniz bir süre kullanın derim. Ama aksi ise bence ditekt tüp bebek deneyin. Mikro enjeksiyonla döllenme sağlanmaya çalışıyor çünkü.

Merhaba kızlar bugün eşimin sperm testı sonucu çıkdı sonuçlar kötü çıkdı üroloji uzmanı aşılama olmaz dedi ama bnım doktorum olabılır dedi kafam çok karıştı eşim çok üzüldü bu durumda olup hamıle kalan varmı 18 aylık evlıyım hıc korunmadık aşılama süreci nasıl oluyor bana bu süreci yaşayanlar bilgi verebilir mi
bizimde bu şekilde hatta morfoloji 0 şekillerde şiddetli bozukluklar var ileri hareket yok yani doktor yorumlamadı ama internette artık her seyin acıklaması var görüştünüz mü tekrar baska bir doktorla

Bizimde o dı morfolojisi sonra yükseldi 6 ayda oswed plus ve proxeed plusla yükselttik çok şükür darısı başınıza psikolojik olrak insan çok yopranıyo

Kızlar benimde eşimin spermleri 8 milyondu ileri hareketlilik yüzde 5 ti morfoloji falan düşüktü saldık gitti neyse geçen ay 17 gün sadece keçi boynuzu özü fındık fıstık ceviz kabak çekirdeği içi keten tohumu bal Muz süt bunları kür yapıp sabah akşam yedirdim sonuç aşağıda fakat sol tarafta varikosel var ama doktor ameliyat olmayacak dedi ilacda vermedi BAKARMİSİNİZ size zahmet

Eklentiler

• IMG_20240731_101828.jpg
    IMG_20240731_101828.jpg
    41,7 KB · Görüntüleme: 96
Merhaba Üroloji uzmanı aslında kötü bir şey demek istememiş paranız boşa da gidebilir manasında söylemiş olabilir 4 ay önce bizimde sonuçlar çok kötüydü hatta yüzde 80 hareketlilik sorunu vardı bende de pko var tüp bebek merkezi çatlatma tedavisi sonrası teşhisi geç koyduğu için zamanımı çaldı açıkçası 3 yıl önceki sperm testiyle bu senenin testleri aynı değildi ve eşimin üstüne çok düşmediler. Neyse zamanımı çalınca bende eşimi özel ürolojiye götürdüm orda vitamin felan ilaç verildi ve eşimde yüzde 50 civarında düzelme var ve spermler normale döndü morfoloji de çok şükür sıkıntı yok , morfolojisni düzeltmek için doktorlar sağlıklı beslenme ısıya maruz kalmama felan öneriyor pamuklu iç çamaşırı düzenli egzersiz dar kıyafetler giymemek gibi şeyler. Kabak çekirdeği felan muz bunlar erkekler için çok iyi ayrıca ilişki sıklığı da önemli bizim doktorumuz 2 günde bir ilişki şart dedi araya zaman koyunca sperm kalitesi düşüyor demişti bence bu bile morfolojiyi etkiler bence.. erkeklerin pek tedavi seçeneği yok kadınlara göre sağlıklı beslensin sigara alkol kullanmasın. Egzersiz yürüyüşler yapın kilo verin mutlaka düzelme olucaktır

Mart ayında bizde bütün testler ile gittik bizede aşılama ile hiç vakit kaybetmeyin tüp bebek yapın dedi başta böyle dedi diye bende çok üzülmüştüm hatta doktor böyle konuşunca eşimde etkilendi sayı 100 milyona düştü birden ve cnsl hayatımızı baya etkiledi. Kabullenmek zor oldu tabi. Eşim daha sonra tedaviye başlanmadan önce baya takviye gıda kullandı ve tüp bebek yaptık şuan dinlenme aşamasındayım yine devam ediyor takviyesine. Hastanede son testte 5 milyona çıktığını gördük. Çörekotu takviye hapı kullandı umuyoruz ki o kadar takviye içinden onun faydası oldu. Onun dışında 2 hafta düzenli çakşır otu suyu ve çayı kullandı. Keçiboynuzu suyu içti. Pekmez yedi Omega 3-6-9 kullandı toz takviyeler. Muz , kabak çekirdeği içi. ve MFK takviyesi kullandı tabi bunun bir faydası olmadı. Tedaviye başlamadan önce artık tamamen Allah’a teslim olmuştum bir cuma günü Hacet namazı ve İsmi Azam okudum hem tedavi bebek için hemde eşimin değerlerinde birazda olsa artış olması için çok şükür bu yönden duam kabul oldu. Moral bozmayın Allah dilerse doğal yoldan bile verir 🤲🏻

X