- 23 Ocak 2016
- 32.460
- 48.765
Yani umreler şuan 60 bin civarı 15 bin gibi bir para çıkışı olacak yani maddi durumu iyi olan kayınvalide ve kayınpeder için üzgünüm buna müsaade edemezdim ben siz kendi ailenize verseniz 15 bin ne olacak acaba eşiniz ne tepki verecek4 kardeşler
Kaynana gelinine yani size hediye alsaydı herkes size oo ne şık elbise deseydi de eşiniz öyle mutlu olsaydı.İnanınkş tüm akrabaları Oo oğlun ne şık şey almış dedi. Eşim çok mutlu oldu. Ben eşimi mutlu etmek istiyorum.
Öyle tabi düşünmeleri çok güzel. Fakat bir ev parası verecek durumda değiller. Kayınvalidemin de ev alın yardım ederiz demesindeki kastı küçük de olsa kendi evimiz olması. Yardım etseler de küçücük bir ev alabiliriz ancak. O da belki zorlasak toki. Borçlarla yine. Yine de tam çıkılacağını sanmıyorum çünkü. Ben büyükşehirde oturmuyorum ondan ev konusunda biraz seçici olmak istiyorum. İyi bir birikim yapalım güzel bir evimiz olsun istiyorum. Birkaç yıl biriktirelim temelden girebilirsek zamanla da ödeme imkanımız olursa biraz daha büyük evimiz olsun istiyorum. İşte durum buNe güzel aslında size ev alın yardım ederiz demeleri . Şu anda kredi çekseniz geri ödemesi dünya para . Borç olarak bile verseler geri ödeseniz yine çok kardasınız 1,5 yılda yaptığınız yardımın kaç katını çıkarırsınız . Ben kötü art niyet göremedim öyle olsa ev alırken size yardım edelim demezler.
Bence siz kendi maaşınızdan kendi annenize aynı miktarda yardım edin. Eşinizin taptığı yardımlar sizi fakirleştirecek düzeyde ise kalan maaşınızı kendi hesabınızda saklayın eve 1 kuruş vermeyin.
Sonuçta siz daha 1,5 yıllık evlisiniz bu düzen sizden yıllar önce kurulmuş gibi, bozarsanız huzursuzluk mutsuzluk olacaktır mutlaka.
Kaynana gelinine yani size hediye alsaydı herkes size oo ne şık elbise deseydi de eşiniz öyle mutlu olsaydı.
Eşinizin mutluluk sebebi annesiyse ve siz de madem bu derece eşinizi mutlu etmek istiyorsanız aynen böyle devam edin o zaman biz ne diyelim.
Son olarak, size fuzuli gelen şey başkasına ihtiyaç gelebilir. Ya da üzerinde düşünmeden eşiniz anama feda olsun diyebilir. Siz de böyle hep feda edersiniz.
Çok kötü alıştırmışsınız, böyle eşinizin gözüne girmeye çalışıyorsunuz ama bu durum kolay kolay siz cinnetlik olmadan düzelmez.
Ya boşanmayı dahi göze alarak rest çekeceksiniz ama siz onu yapamazsınız. Ya da susup eşinizi mutlu etmeye devam edeceksiniz, bence bunu yapacaksınız, tabi kendi sinirlerinizi, sınırlarınızı ve mutluluğunuzu feda ederek.
Yani zar zor tokiyi bile zor alacak durumdasınız da eşiniz niye çekirdek ailesini düşünmüyor nereye kadar böyle ha bire para verip duruyor görümceleriniz de kirada mıÖyle tabi düşünmeleri çok güzel. Fakat bir ev parası verecek durumda değiller. Kayınvalidemin de ev alın yardım ederiz demesindeki kastı küçük de olsa kendi evimiz olması. Yardım etseler de küçücük bir ev alabiliriz ancak. O da belki zorlasak toki. Borçlarla yine. Yine de tam çıkılacağını sanmıyorum çünkü. Ben büyükşehirde oturmuyorum ondan ev konusunda biraz seçici olmak istiyorum. İyi bir birikim yapalım güzel bir evimiz olsun istiyorum. Birkaç yıl biriktirelim temelden girebilirsek zamanla da ödeme imkanımız olursa biraz daha büyük evimiz olsun istiyorum. İşte durum bu
Eşim benim tek taraflı vermemi istemez. Ancak benim de kardeşlerimden eşit miktarda çıkarsa ses etmez. Ama benim kardeşlerim asla annemle babama böyle bir para akışı yapmazlar. Üstüne vermeyecekleri gibi halen daha babamlar yeri gelir onlara verir. Benim annemle babam da fazla verici.Aslında bu sorumun cevabı değil, kabul edip etmemesinden bağımsız siz ve kardeşleriniz aynı durumda olsa aileleriniz ve bu kadar ardı arkası gelmeyen şekilde yardımlarda(!) bulunsa eşiniz ne der? Ben sizi anladım derdiniz para değil ama objektif yorum yapabilmem için bu cevap önemli
Görümcelerimin evi kendilerinin. Ben de ona sitem ediyorum ya. Madem çok istiyor annesini umreye göndermek kendisi versin. Bizden niye istiyor diye sitem ediyorum. Hatta kızarken de tabi kendi ununu eledi eleğini astı diye çemkirmişimdirYani zar zor tokiyi bile zor alacak durumdasınız da eşiniz niye çekirdek ailesini düşünmüyor nereye kadar böyle ha bire para verip duruyor görümceleriniz de kirada mı
Olması gereken de o zaten anne baba her zaman vericidir evlatlarına karşı yiyici değil anne baba fedakardır yemez içmez giymez evladı yesin giysin ister biz de evlat olarak hediyeler alırız da yani sürekli sürekli de değil durumları kötü olsa amenna beni babam da annem de asla kabul etmez halı alırım yeni model fena fırça yerim avizeyi değiştiririm babamdan bir ton fırça yerim.Eşim benim tek taraflı vermemi istemez. Ancak benim de kardeşlerimden eşit miktarda çıkarsa ses etmez. Ama benim kardeşlerim asla annemle babama böyle bir para akışı yapmazlar. Üstüne vermeyecekleri gibi halen daha babamlar yeri gelir onlara verir. Benim annemle babam da fazla verici.
Artık tepki verme zamanınız gelmiş de geçiyor bile nasıl ki kayın ailesi evlatlarının düğünü için para biriktiriyorsa siz de çekirdek ailenizin geleceği için para biriktirmelisiniz.Görümcelerimin evi kendilerinin. Ben de ona sitem ediyorum ya. Madem çok istiyor annesini umreye göndermek kendisi versin. Bizden niye istiyor diye sitem ediyorum. Hatta kızarken de tabi kendi ununu eledi eleğini astı diye çemkirmişimdir
İşte benim maaşım var beklentim yok kimseden. Kaynanamın da ilk geliniyim kendimce iyilik yapıyorum sandım. Fakat iyiliği eşim yapmış anladım. Dediğinizde haklısınızKaynana gelinine yani size hediye alsaydı herkes size oo ne şık elbise deseydi de eşiniz öyle mutlu olsaydı.
Eşinizin mutluluk sebebi annesiyse ve siz de madem bu derece eşinizi mutlu etmek istiyorsanız aynen böyle devam edin o zaman biz ne diyelim.
Son olarak, size fuzuli gelen şey başkasına ihtiyaç gelebilir. Ya da üzerinde düşünmeden eşiniz anama feda olsun diyebilir. Siz de böyle hep feda edersiniz.
Çok kötü alıştırmışsınız, böyle eşinizin gözüne girmeye çalışıyorsunuz ama bu durum kolay kolay siz cinnetlik olmadan düzelmez.
Ya boşanmayı dahi göze alarak rest çekeceksiniz ama siz onu yapamazsınız. Ya da susup eşinizi mutlu etmeye devam edeceksiniz, bence bunu yapacaksınız, tabi kendi sinirlerinizi, sınırlarınızı ve mutluluğunuzu feda ederek.
Ona ne? O cebinizden çıkacak paraya baksın. O nasıl ki her ay en az 2-3 bin ailesine veriyorsa siz de verirsiniz. Çocukları arasında belki sadece siz yardım etmek istiyorsunuz, siz hediye almak istiyorsunuz annenize? Diğer kardeşlerinizin maddi durumu iyi buna müsait değil belki? Ne alaka diğer kardeşleri öne sürüp engel olmaya çalışmak falan. Umarım yanlış tahmindir bu. Yoksa düpedüz çakallık olur eşinizin bu tavrı.Eşim benim tek taraflı vermemi istemez. Ancak benim de kardeşlerimden eşit miktarda çıkarsa ses etmez.
Bir kere de bunun için tartışmıştık. O da yok kardeşlerim versin ses etmem demişti. Ben inat etmiştim ya inada bindirdi o da. Kardeşlerimin durumu iyi. Ama işlerini bilmezler. Kendi ailelerine harcamaktan annemle babama tek kuruş vermezler. Ben onlar gibi olmak istemiyorum. Ama eşimin kız kardeşi gibi de olmak istemiyorumOna ne? O cebinizden çıkacak paraya baksın. O nasıl ki her ay en az 2-3 bin ailesine veriyorsa siz de verirsiniz. Çocukları arasında belki sadece siz yardım etmek istiyorsunuz, siz hediye almak istiyorsunuz annenize? Diğer kardeşlerinizin maddi durumu iyi buna müsait değil belki? Ne alaka diğer kardeşleri öne sürüp engel olmaya çalışmak falan. Umarım yanlış tahmindir bu. Yoksa düpedüz çakallık olur eşinizin bu tavrı.
Anlıyorum, kayınvalideniz dediğinize göre harcamıyor biriktiriyor . Bir kaç yıla kadar da ev alsanız , biraz büyük olsun anne sen de yardım et deseniz borç verecek yine size . Üstelik verdiği para tüm kardeşlerin ortak topladığı para aslında . Görümcenizin verdiği para da içinde olacak .
Umre olayına gelince de herşey sağlıklıyken yapılmalı düşüncesindeyim ben yarınımız belli değilken hac çıkmasını beklesin demek doğru değil sanki . Gücünüz yetiyorsa gönderin tüm kardeşler . Siz de sevaba girersiniz . Hatta annenizi de gönderin kayınvalidenizle . İki dünür birbirine destek olur, gezer gelirler.
En baştan tepkinizi koymadığınız için sistematik bir hal almış bu durum , görümcen tıpkı benim görümcem gibi sürekli eşini yönlendirmeye çalışıyor gerçekten can sıkıcı bir durum, ben kavga dövüşle hepsini uzaklaştırdım, düşün fitremizi, zekatımızı kime vereceğimize kadar karışıyorlardı, susmayın sakın herkese gözdağı verin ...Kızlar selam. Ben bir buçuk yıllık evli ve hamile biriyim. Eşimi çok seviyorum. Anlayışlı biri. Çocukluğunda babasının hiç düzgün işi olmadığı için yardımlarla büyümüş biri. Kendisi ise okumuş güzel meslek sahibi olmuş. Zor geçen yıllarda kardeşler olarak hep desteklermiş birbirlerine. Şimdi bile ablaları abisi ve kendisi hepsi memur. Babaları da kadrolu işte. Ailenin maddi durumu çok iyi ferahlar. Eşim ve diğer üç kardeşi (iki ablası evli, abisi bekar) her ay annelerine çeyrek alacak kadar aralarında para toplarlar. Ailenin bir ihtiyacı varsa karşılarlar. Ben de hiç bu konuda kısmadım. Ailendir ver dedim. Ama bu iş artık abartıya kaçmaya başladı. Durumları iyi olmalarına rağmen evde ne eksik varsa, ne alınacaksa kardeşler toplanıp alıyorlar. Sanki babalarının maaşı yokmuş gibi, sanki her ay annelerine harçlık vermiyorlarmış gibi. Sürekli bitmek bilmeyen bir para akışı var. Bazen çok bazen az. Bunları da hep evli olan görümcelerimden biri organize ediyor. Kardeşler haydi anneye bunu alalım diyor hop hepsi ortak para atıyor o ay anneye o şey alınıyor. Kayınbabamlar hacca yazıldılar. Hatta eşime de dedim çıkarsa hepimiz yardım edelim. Hac pahalı bir ibadet çünkü ve farz. Her zaman çıkma şansı da yok. O da memnun oldu. Fakat daha hacca yazıldıkları ilk sene çıkmasını beklemeden görümcem tuttturdu annelere hac çıkmaza seneye umreye yollayalım. Ya bir dur birkaç sene beklesinler değil mi? Hayır zaten her ay para yolluyorlar. Kayınbabamın düzenli maaşı var, evleri kendilerinin, ekstra kirada evleri var. Neden umre parasını biz veriyoruz değil mi? İhtiyacı olan kimseler olsa verelim diyecem ama değiller. Ki zaten yardım ediliyor çocukları tarafından. Her ay verilen paralarla bile gidebilir. Ben de eşimle tartıştım arkada. Ablan niye sürekli böyle yapıyor sizin niye hiç sesiniz çıkmıyor? Fuzuli istekleri hiç bitmiyor diye söylendim. Normalde dediğim gibi asla eşime Karışmam ne verdi ne yaptı hatta ben derim eli boş gitmeyelim alalım. Ama işte benim de sabrım taştı. Eşim de bana kızdı annemle babam tabi verecem dedi durdu bizim tartışma karara varılmadı anlayacağınız rafa kaldırdık. Dün akşam kayınvalidemlerdr oturmaya gittik kayınvalidem birden demesin mi? Ben seneye umreye gidecem. Eşim de dinliyor bana bakıyor tabi. Ben de dayanamadım “anne paran var mı ki nasıl gidecen” dedim. Alttan ima ettim artık anlasın kendi parası var çünkü. O da dedi var, olmasa da eşini gösterdi o var diye. Halbuki kayınbabam asla vermez. Biliyor çocukları yine verecek onlara sırtını dayıyor. Biz bir harcama yapsak bize söylenir aman yavrum ev alın gezmeye gitmeyin, özel hastaneye gitmen der. Ama kendi çocukları ona altın alsa, umreye götürse, ev için birşey alsa sesi çıkmaz. Ya da kayınbabam kendi ailesine harcasa kaynanam söylenir. Ama kendi çocukları harcayınca gözüne görünmez. Gel de sinirlenme. İşte dostlar ne yapmalıyım? Eğer ki bu konu açılır da eşimin kardeşleri anne ile babayı biz umreye gönderecek dese ne demeliyim? Sürekli bizlerden giden bu para akışı beni yıldırdı çünkü.
Yahu yapılan şey iyilik değil mi burada, kardeşleriniz ne alaka? Onu bahane etmiş, onlar nasılsa vermez diye düşünmüş. Sizin de bu şekilde önünüzü kesmeye çalışmış.Bir kere de bunun için tartışmıştık. O da yok kardeşlerim versin ses etmem demişti. Ben inat etmiştim ya inada bindirdi o da. Kardeşlerimin durumu iyi. Ama işlerini bilmezler. Kendi ailelerine harcamaktan annemle babama tek kuruş vermezler. Ben onlar gibi olmak istemiyorum. Ama eşimin kız kardeşi gibi de olmak istemiyorum
Bir miktar değil, eşiniz ne veriyorsa siz de onu verin. Vermeseniz bile o parayı ayrı bir hesapta tutun. Mesela o ay eşiniz 5000 verdiyse annenize 2000 verin, 3000 de kenara koyun. Bu sizi maddi olarak zorlayacağı için eşiniz empati yapar umarımBenim ailem asla kabul etmez ki. Ben de anneme bu olaylardan sonra bir miktar harçlık vermeye başladım. Ama eşim ses etmiyor. Dediğim gibi ben umre olayına takıldım. Diğer şeyler hallolur bir şekilde