Nişan kızlar erkek tarafı büyüklerine bohça hazırlayan var mı??

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Biz anneye, babaya, abiye, annaneye, dedeye bohça yaptık.
Annenin bohçasında, oyalı tülbenti namaz başörtüsü, pantalonluk kumaş, bluz, seccade, tespih, iç çamaşırı, çetik, dantelli pike takımı, havlu vardı.
Babanın bohçasında, namaz takkesi, seccade, tespih, iç çamaşırı, çorap, gömlek, havlu
Abinin de aynıydı.
Annane ile dedenin de aynıydı.

hmm saol canım paylaştığın için düşündüklerimizin fazlasını da sen yazmışsın iyi oldu :1rolleyes:

ya ben hazırlamıcam galiba ailelere kızlar...dedikki ailelere alacağımıza bikaç parça bişey,birbirimize daha güzel şeyler alalım sanki...kayınvalideme söledim o da öle düşünmüş..kaydirigubbakcemile5 bide onların aile çok kalabalık,bi ona bi ona derken,valla zorlanırız sanki...kafamçokkarıştı zaten chemengcimin yaptığı gibi yaparsak valla battıveririzzakannehir sempatiksalakcinni

Ya bunlar zaten şart değil. Herşey aileler arası anlaşmaya bakıyor. Annemin son kızıyım ben, nişanlım da aileden ilk evlenecek olan. Onlar yapmak isteyince, biz de boyun eğdik mecburen. Sizin yapmayı düşündüğünüz bence en doğrusu..

cnm biz sadece onlarla yaşayan ninesine ailesi dışında bohça yaptık onada terlik şal havlu çorap birde tülbent koyduk bence saymak önemli öyle aylaştıysanız yapın cnm ama çok birşey koymayada gerek yok siz eksiklerinizi tamamlayın nişanlınla

bizde aile içine yapıcaz walla ne gerek var evlendikten sonra diğer büyüklerin evlerine oturmaya gidildiğinde elin boş gitmezsin bişiler götürürsün olur biter ben öle düşünüyorum
damat- anne baba- görümce ve eşine bişiler hazırlıcam okadar
ama tabi konuşarak anlaşarak olan şeyler bunlar kaynananla konuşsan o seni yönlendirir sende bütçene uygun şukadar yapabilirim diebilirsin anlaşırsınız.

ben ve sözlüm bu konuda hem fikiriz iki annemde hem fikir biz sadece birbirimize yapıcaz gelin damada damat geline :1closedeyes:

Tatlım bizde de karşılıklı oluyo herşey, eğer onlardan senin ailene geldiyse sen de aynı ölçüde bohça hazırlıyorsun.. Bence en mantıklısı bu...Amaan çok büyütüyoruz gibime geliyor ama adet, gelenek olacak hepsi boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…