• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ek gıdaya başladınızmı neyle başlıycaksınız

suyla yapılan muhallebinin besleyici bir yanı yok. bi daha sor bence dr.una.
havuç ve elma da kabızlık yapar diye dr.muz vermedi bize.
matasoy sen de druna sormadan kafana göre hareket etme. kilo alımı normalse sütün yetiyor demektir.

benim kızımda 3 aylık amaben ek gıdaya başalamadım böylede giderse inş 6 ay hiç ek gıda vermeyi düşünmüyorum

benim oglum 1 hafta sonra 3 aylik olucak ..1 ay anne sutu emdi dahada istemedi...ben hep mama veriyorum..anne sutu tadina yakinmis oda ama anne sutu kadar olamaz tabi.zaten bende hic sut yok artik:(
ek gidaya 4 aylik olunca basliyicam yani 1 ay sonra..dr simdi cok kucuk mideleri herseyi kaldirmaz dedi...
arzum marka yogurt yapma makinasi aldirdim..onunla kendim meyveli yogurt yapiop vericem ogluma..katkisiz daha saglikli...tavsiye ederim arkadaslar

evet nurcancım benim oğlumun da alerjisi var sabun şampuan ve giysilerine çok dikkat ediyorum ama mama alerji yapmadı benim oğlum hemen kızarıyo yanakları kolları elleri senin bebeğin alerjisi ne durumda bizdeki sadece deride olan alerji burnu akmıyo hapşuruk öksürük yapmıyo

suyla yapılan muhallebinin besleyici bir yanı yok. bi daha sor bence dr.una.
havuç ve elma da kabızlık yapar diye dr.muz vermedi bize.
matasoy sen de druna sormadan kafana göre hareket etme. kilo alımı normalse sütün yetiyor demektir.

canım bir yaşından önce süt kullanırsan çocukta anemi artıyor bide dikkat eksikliği türkiyedeki çocukların yüzde doksanında dikkat eksikliği var ve inek sütünün hazmı çok sor istersen milupanın 4.aydan itibaren muhallebisinin içindek, vitaminleri oku istersen doktorun söylediğinin doğru olduğunu görürsün canım

Valla ben 6. ayını doldurmasını bekleyeceğim.
Şimdilik kilosu normal gidiyor maaşallah, ondan dolayı sorun çıkmayak.
Kıyamam onun bağırsakları henüz yeni yeni gelişiyor, olabildiğince geç vermeyi düşünüyorum.
Öncelikle oturmasını bekleyeceğim. Bu arlarda da mama sandalyesi alacağım, yemekte bizimle otursun, bizi takip etsin, yemek yemeği önce görerek öğrensin, O aralarda illa da ver diye tutturursa, "tamam benim balkabağım ek gıdaya hazır" diyip, ek gıdaya başlayacağım.cokacimcoook
Ben de öncelikle sadece patates ezmesi (yağsız, tuzsuz) vermeyi düşünüyorum. 3-4 gün ona devam edip, bir sorun çıkmazsa, biraz yağ koyup, sonra havuç, elma vs açılacağım.

Şimdilik benim planım bu, kıyamam daha bağırsakları tam gelişmezmiş, olabildiğince, geç vermek lazımmış :emir_bebek:

benim oglum 1 hafta sonra 3 aylik olucak ..1 ay anne sutu emdi dahada istemedi...ben hep mama veriyorum..anne sutu tadina yakinmis oda ama anne sutu kadar olamaz tabi.zaten bende hic sut yok artik:(
ek gidaya 4 aylik olunca basliyicam yani 1 ay sonra..dr simdi cok kucuk mideleri herseyi kaldirmaz dedi...
arzum marka yogurt yapma makinasi aldirdim..onunla kendim meyveli yogurt yapiop vericem ogluma..katkisiz daha saglikli...tavsiye ederim arkadaslar

Cemrem, ben de çok az emzirebildim,tamam anne sütü kadar yok denilyor da hep, ben de bunu eklemek iistiyorum!! pratiklik ve antibiyotik açısından doğru da, mamalar çok besleyici, Anne sütü verdiğinde yok kalsiyumdu, yok demirdi, magnesiyum, vitamin d vitamin c vsvsvsv bunların hepsini yemen gerekiyor ki, bebeğine de geçsin.
Besin açısından mamanın hiç bir eksiği yok ki!!! Sadece bebeğin bağışıklığını kendi bağışıklığından destekleyemiyorsun. mama içiren annelerin de daha dikkatli olmaları gerekiyor.
Bazı durumlarda da anne, anne sütüyle besliyorsa bebeğine yeterince demir veremiyor, bu durumlarda da doktorlar 4-5 ay arası ek gıdaya başlatıyorlar.

Valla ben 6. ayını doldurmasını bekleyeceğim.
Şimdilik kilosu normal gidiyor maaşallah, ondan dolayı sorun çıkmayak.
Kıyamam onun bağırsakları henüz yeni yeni gelişiyor, olabildiğince geç vermeyi düşünüyorum.
Öncelikle oturmasını bekleyeceğim. Bu arlarda da mama sandalyesi alacağım, yemekte bizimle otursun, bizi takip etsin, yemek yemeği önce görerek öğrensin, O aralarda illa da ver diye tutturursa, "tamam benim balkabağım ek gıdaya hazır" diyip, ek gıdaya başlayacağım.cokacimcoook
Ben de öncelikle sadece patates ezmesi (yağsız, tuzsuz) vermeyi düşünüyorum. 3-4 gün ona devam edip, bir sorun çıkmazsa, biraz yağ koyup, sonra havuç, elma vs açılacağım.

Şimdilik benim planım bu, kıyamam daha bağırsakları tam gelişmezmiş, olabildiğince, geç vermek lazımmış :emir_bebek:
canım tamam doktorlara görede öyle ama bak geçen eşimin bir arkadaşına oturmaya gittik 13 aylık kızı var ve annesi 7 ayda başlamış tam olarak ek gıdaya ve sonuç çocuk yutamıyor boğlacak gibi oluyor,doktorlar normalde 2 yaşına kadar emzirin diyorya arkadaşa 1 yaşında olmasına rağman hemen bıraksın demiş hiç bişey yemiyor çocuk .uzman tvde doktorda ek gıdaya geçişde anlatıyor 4.aydan itibaren yavaş yavaş başlanılması lazım yoksa ilerde sorun yaşabiliyoruz diyor:ecrin_bebek:

aymu yoğurdu neyle çalacaksın??suyla mı?
ben de biliyorum canım inek sütünün 1 yaştan evvel kullanılmadığını. suyla yapılan muhallebinin besin değerinin olmadığını da kendim uydurmadım beslenme uzmanının sölediği bir bilgi bu.
ayrıca bir yanlış anlama var: inek sütünün doğrudan kullanımı tehlikeli 1 yaş altı çocuklarda. muhallebi veya yoğurt yapımında beslenme uzmanının bana önerisi pastörize sütler.

dilek katılıyorum sana. şimdiki mamalar kesinlikle harika(annesütü tabiki 1 numara)
bir de ben temmuz annelerinde okudum,bir doktorun söylemi bu: ilk 4 günkü annesütünde bebeğe gerekli antikorlar varmış. sonrasındaki annesütü gelişimi içinmiş.
şahsen 58 gün annesütü verebilmiş içi acıyan bir anne olarak bu bilgi beni azıcık da olsa rahatlattı.

canım tamam doktorlara görede öyle ama bak geçen eşimin bir arkadaşına oturmaya gittik 13 aylık kızı var ve annesi 7 ayda başlamış tam olarak ek gıdaya ve sonuç çocuk yutamıyor boğlacak gibi oluyor,doktorlar normalde 2 yaşına kadar emzirin diyorya arkadaşa 1 yaşında olmasına rağman hemen bıraksın demiş hiç bişey yemiyor çocuk .uzman tvde doktorda ek gıdaya geçişde anlatıyor 4.aydan itibaren yavaş yavaş başlanılması lazım yoksa ilerde sorun yaşabiliyoruz diyor:ecrin_bebek:

Tamam aymucuğum, haklısın... Senin de gördüğüm öyle bir örnek var...

Ama örneklerden ziyade araştırmalar beni ikna eder. Dünya sağlık örgütü, 6. ay veya sonrası diyorsa, ben bunu dikkate alırım.... 4.-6 ayı bitirmeden başlanmasının zararları da ortada...

Back