• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ek gıdaya başladınızmı neyle başlıycaksınız

zeyynoo

zeynepin annesi sefaaa
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
427
0
96
45
Diğer
:ecrin_bebek:öncelikle en iyisi anne sütü ama ben kendi adma gün boyu emziriyorum akşamdan sonra artık yetmiyo:sm_confused: bişeylerle başlamak istiyorum devam maması haricinde ne verebilirim :uhm:eğer başladıysanız ilk ne verdiniz herkes bişey diyo kafm karışıo valla kafamçokkarıştı
hadi paylaşalım:kahve::1hug:
:enbuyukkk:

merhaba kış güneşi benim de senin gibi oluyor oğlum gündüzleri doyuyor anne sütüyle ama akşam 7 civarında artık sütüm olmuyor o saatlerde 1 defalık mama veriyorum sonra gece yine birikiyor sütüm böyle devam ediyoruz 3 haftadır falan..
ben de 4. ayımız bitince biraz biraz başlyacağım ek gıdaya, bir sitede okuduğuma göre önce meyve sularından verilmeliymiş daha sonra sebzelere geçildiğinde öncelikle havuç, patates, kabak verilmeliymiş bunların sindirimi kolay olurmuş....
bebişler bu tatlara nasıl alışack bilmiyorum ben de

:ecrin_bebek:öncelikle en iyisi anne sütü ama ben kendi adma gün boyu emziriyorum akşamdan sonra artık yetmiyo:sm_confused: bişeylerle başlamak istiyorum devam maması haricinde ne verebilirim :uhm:eğer başladıysanız ilk ne verdiniz herkes bişey diyo kafm karışıo valla kafamçokkarıştı
hadi paylaşalım:kahve::1hug:
:enbuyukkk:
kızım su3 aylık geçen marketten denemek için kavonoz meyve püreinden verdim ilk olarak elma ve havuçtan başlanıyormuş meyvalarda bayıla bayıla yedi çok şaşırdımmmmmcokacimcoook

kışgüneşi canım ben şimdilik armut suyu elma suyu yarım çay kaşıgı yogurt nohut büyüklünde yumuşak peynir parmaklarımın arasında ezip veriyorm.4 ay bitsin kavonoz mamalara başlıcam zaten üzerlerinde yazıyo canım kavonozların 4 aylık olanların hepsinden alcam.bide bu kavonoz mamalar evde yapılanlardan daha saglıklı ve hijyenik oluyomuş dr.söyledi ekstra vitamin de oluyo dedi.aynı kavonozu 3 gün yedirin ki bebegin hangi besinden hoşlanıp hoşlanmadını bide hangi besine alerjisi oldunu anlayın dedi

aynı kavanozdan yedirmeyeceksin ama dimi 24 saat ağzı açıldıktan sona çünkü. unutma
bizim dr.muz da kavanoz mamalarını tavsiye etmedi evde hazırlanması en doğrusu dedi. işte bak yine kafam karıştı benim.
yoğurt ilk verilecek ek besin.bir de elma havuç kabızlık yapar arkadaşım. şeftali(bulabilirsen tabi) armutla başla ben öle yaptım.(dr. tavsiyesi kafama göre deil) sonra patates ve havuç püresinden bikaç kaşık(4.aydan sonra) pirinç unu muhallebi sütle hazırlanacak(4.aydan sonra)
ben labne peyniri veriyorum tuz ve şeker takviyesi olmamalı çünkü aldıkları besinlerde.
evde kendi yediğiniz peynirden veriyorsanız sıcak suda bekletip tuzunu aldırın.

yaaa işte benimde bunlara kafam takılıyo çünkübi dr öle bi dr böle dio sanırım en iisine biz ve bebişimiz karar vericek
arı mama vermeyi düündüm sadesinnden başlıcam zaten benim kızım zayıf belki biras toparlanır

canim ya ben dün basladım tat alsın yavas yavas alışşsın diye. dün bir kaç çay kaşığı elma suyu verdim aksam üstüde bir kaç çay kaşığı havuç suyu verdim. havuç suyunu pek beyenmedi ağladı ama elma suyuna karşı çıkmadı. 4 ay dolsun kavanozda meyva karışımlar varya onlara başlarım allah nasip ederse.
birde günde iki kere bir sabah birde aksam 60 cc mama veriyorum sütüm yeterli gelmiyor mama takfiye yapıyorum.

benim cadı ya ben mama içiremiyorum
sanıyorum bıktı bebelac veriyorum normalde hergece ama artık istemiyo yada biberonu mu istemiyo anlamadım boş olsun meme emmek istiyo

güzel bi konu açmışssın valla bütün annelerin kafası karışık bu konuda buna benzer bi konuyu zesezeden öğrendiğimle yoğurtla başladım ve armutla suyunu sıkıyorum bir çay kaşığı veriyorum günlük yavaş yavaş başladık bakalım çok sevmiyo ama . benim diğer çocukalrım kavanoz mamasından nefret ediyolardı hiçç yediremedim ben evde tuzssuz çorba hazırlardım onlara buna da öyle yapıcam 5. aydan sonra başlarım artık çok öptüm hepinizi bu arada kış güneşi msn de yoksun

kış güneşi ben çay kaşıgıyla veriyorum canım hergün armut ve ya elma suyu bak bide havuç suyu daha fazla vermiyorum 4 ay bitsin öyle tatlı kaşıgına geçecem.yiyenlerime 6,aydan sonra başladılar ek gıdaya hem yemek seçiyolar şimdi hemde belli bir süre yutamıyolardı ek besinleri meyve sularını bile geri kusuyorlardı şimdi bana aman ha ver bacım alışsın diyolar yemeyen çocuk çok zor

tabi tabi kesinlikle doyuruncaya kadar beslemeyeceksin güzelim. yutma çiğneme refleksi gelişsin amaç bu şimdiki ek besinlerde. öğün olarak vermiyorsun.

yok canım ablamda ögün olarak vermedi ama onu bile kustular.ögüne geçtiğinde hiç yutamadılar yemediler ondan dolayı yavaştan başladım ben çünkü ben annemin sütünü bile içmemişim en çok sevip içtigim şey nar ekşisi varya annem onu sulandırıp şeker atar öyle içermişim başkada bişe yemezmişim oğlumda bana çekmesin diye çok dua ettim çok şükür emiyo

ya arkadaşlar ben 15ağustota doğum yaptım yarın 3ayım doluyor siz şimdiden vermişsiniz yavaş yavaş ben hiç başlamadım bir zararı yok değilmi
sadece anne sütü veriyorum oda şimdilik yetiyor ama bazen doymuyor gibi geliyor ne alsam acaba

kızlar en geç biz başlıcaz sanırım..bebeğimde alerji olduğu için 6 ay hiç birşey verilmiyecekmiş öyle söledi dr muz.inşlhh sütüm yeter..yoksa neyaparım:((

aynı kavanozdan yedirmeyeceksin ama dimi 24 saat ağzı açıldıktan sona çünkü. unutma
bizim dr.muz da kavanoz mamalarını tavsiye etmedi evde hazırlanması en doğrusu dedi. işte bak yine kafam karıştı benim.
yoğurt ilk verilecek ek besin.bir de elma havuç kabızlık yapar arkadaşım. şeftali(bulabilirsen tabi) armutla başla ben öle yaptım.(dr. tavsiyesi kafama göre deil) sonra patates ve havuç püresinden bikaç kaşık(4.aydan sonra) pirinç unu muhallebi sütle hazırlanacak(4.aydan sonra)
ben labne peyniri veriyorum tuz ve şeker takviyesi olmamalı çünkü aldıkları besinlerde.
evde kendi yediğiniz peynirden veriyorsanız sıcak suda bekletip tuzunu aldırın.

canım benim doktorda elma ve havuç suyunu tavsiye etti ve muhallebiyi kesinlikle ama kesinlikle suyla hazırla dedi süt ve ballı mamalar 1 sene yok unutmayınnnn.pirinç ununda ise ben milupayı tercih edecem.

Son düzenleyen: Moderatör:
biz de henüz hiçbir ek gıdaya başlamadık.4. aydan sonra demişti dru,bu pazar doluyor gidince bakalım neler dicek ufaktan başlıcaz herhalde..

nurcan geçmiş olsun cnm eren'in nsl ortaya çıktı alerjisi?sütünden başka bi şi almayacak mı?

Back