• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar doğum iznim yanlış hesaplanmış sanırım...anlamıyorum yardım..

bende senın gıbı kullandım 15hafta aktarabıldım senın baya baya yanlıs hesaplanıyıor gıt ısyerıne ızah et bence. yanındada ıznın nasıl kullanılıp aktarılacgına daır cıktı al kı sıkıntı cıkaramasınlar sana. devletse zaten bısey yapamazlarda özel belkı bıraz canını sıkar ıste.
devlet ama idare sıkıntı sanki ;)

canım normalde dogum sonrası izin 8 hafta fakat bızler 37ye kadar calısarak dogum öncesı 5 haftayıda aktarabılıyoruz. senın durumunda 5 degıl 4 haftayı aktaracakmıssın ve 1 haftada evde kalmıssın anladıgım kadarı ıle yanı evde gecırmen gereken 3 haftanın 1 haftası gıtms ordan gelen 2 haftayıda artık aktarabılıyorsun senın hesap su oluyo 8+4+2=14 hafta

Toplam 112 gündür doğum izni. Benim de yanlış hesaplandı düzeltene kadar illallah ettirdiler. Sskda bir miktar param bile kaldı

devlette cumartsı pazarda ızınden dusuldugu ıcın hafta hesaplamak daha doğru sonuç verıyor.

ben de 1 hafta erken doğum yaptım. hastane raporu yazarken 1 haftayı doğum sonrasına aktarın gibi bir yazı yazdı. yani otomatik olarak yazıldı. o yüzden araştırsınlar. olmadı siz kanun maddesini bularak bir dilekçe yazıp ekine de kanunu koyup verin.

TOPLAM 16 HAFTALIK DOĞUM İZNİ VAR. BEN DOĞUM ÖNCESİ 1 HAFTASINI KULLANABİLDİM ERKEN DOĞUM OLUNCA.. GERİYE KALAN 15 HAFTA...

36ya kadar fazladan çalışılan 4 hafta
Doğum önü 4 hafta kullanılacak iznin sadece 1 hafta kullanılması dolayısıyla kalan 3 hafta
Doğum sonrası 8 hafta
Evet 15 etti şimdi oldu bırakma peşini

Ben 32 de ayrıldım 37de doğurdum, doğum öncesi 8 haftanın 5 haftasını kullanabildim kalan 3 hafta doğum sonrasına aktarıldı hastane halletti bunu, yani raporda yazıyordu

kızlar ben 32.haftada çalışabilir raporu alarak 2 mayısta doğum öncesi izne ayrıldım

ama 37.haftayken 10 mayısta doğurdum..

ne zaman bitiyor yani iznim.. idareye göre 31 TEMMUZ ??? DOĞRU MU
bende 15 martta doğum yaptım 34. haftada izne ayrıldım ordan iki haftayı 39. haftada doğum yaptım ordan kalan bir haftada da doğum sonrama eklendi sizinkininde eklenmesi lazım doktorunuz sekreterinin ayarlaması lazım

Bende sizin gibi 37. haftada izne ayrıldım 8. gün doğum yaptım. Doktorum doğum yaptığım gün 15 haftalık doğum sonrası analık raporu düzenledi ve kullandım hatta 2 ay oluyor işe döneli.Sizin dediğiniz doğru 15 hafta kullanmanız gerek çünkü doğum öncesi kullanılamayan izinler doğum sonrasına aktarılır ve eğer cift gebelik değilse toplamda 16 hafta izniniz bulunmaktadır. SSK YI arayıp direkt şikayetinizi dile getirin izinlerinizin üstüne yatmaya çalışıyorlar gb geldi bana.hem zaten 16 hafta şart yani sana ssk vs nasıl göstercek yasak sürede?

Canım bu doğum raporunda yazmıyor mu ? ben doğum yaptıktan sonra doktorun verdiği raporda, aktarılan vs vs her şey yazıyordu. ve başlayacağım günde yazıyordu

Benim anlamadığım imzalı doktor raporunu görmezden gelip nasıl kafalarına göre izin hesaplıyorlar?
Bu hesaplamayı hastane başlayacağınız güne kadar yazıyor, o rapora sadık kalmak zorundalar.
Raporunuzu dilekçenizle beraber gelen evraka kaydettirerek idareye ibraz edin.
Sözlü değil yazılı red cevabını gerekçeler ve dayandıkları kanunla beraber istediğinizi söyleyin.
Böyle bir cevap veremeyecekleri için rapora göre düzenleme yapacaklar.
Ha ola ki verdiler, o zaman kendi ayaklarına çıkmış olurlar.
Yardımcısından şube müdürüne herkesi süründürürsünüz o cevapla.

Back
X