• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar doğum iznim yanlış hesaplanmış sanırım...anlamıyorum yardım..

kızlar ben 32.haftada çalışabilir raporu alarak 2 mayısta doğum öncesi izne ayrıldım

ama 37.haftayken 10 mayısta doğurdum..

ne zaman bitiyor yani iznim.. idareye göre 31 TEMMUZ ??? DOĞRU MU
Canim sen idare iznini araya katma şuan bende doğum iznindeyim. Normalde idareye göre mayis 20 sinde başlamam gerekmiş benim ama hastane raporum 27 mayis. Sen idare iznine göre hastane raporunun iznine göre hareket ediceksin. Bende senin gibi 32 haftamda calisabilir raporu aldim, 37. Haftamda raporu kapattirmaya gittigim gun sancim basladi sabah raporu kapattim aksam doğum yaptim. Hastane raporundaki sana verilen döküme baktinmi ?

kızlar ben 32.haftada çalışabilir raporu alarak 2 mayısta doğum öncesi izne ayrıldım

ama 37.haftayken 10 mayısta doğurdum..

ne zaman bitiyor yani iznim.. idareye göre 31 TEMMUZ ??? DOĞRU MU

Iznin kesinlikle 16 hafta. Yani 31 temmuz olamaz mumkun degil. Pesini birakma. Isini bilmeyen o kadar cok memur var ki.

Bak ben 37e kadar calistim sonra 41de dogum yaptim. Dogum sonrasi 13 hafta iznim olmasi gerekirken dogum yaptigim hastanede bu islerle ilgilenen pek akilli beyefendi 40 haftayi gecirdigim icin o gecirdigim 1 haftanin dogum sonrasi iznimden dusecegini boylelikle sadece 12 hafta izin yapabilecegimi iddia ediyordu! Yani 31 mayis is basi yapacakmisim.Siz dedim raporumu yazin tarih kismini acik birakin,ben kendi calistigim yerde hallettiririm onu dedim. Sonuc olarak ben hakli ciktim,ise baslama tarihim 6 haziran. Bilip bilmeden cahil cuhela konuşuyorlar. Insanin para kazandigi, meslek edindigi is ile ilgili kurallari,kanunlari bilmemesi buyuk eksiklik de bunun farkinda degiller.

Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. (Ek cümle: 29/1/2016- 6663/6 md.)

Konu sahibi sizin için buldum. Torba yasadan önce erken doğumda ekleme yapılmıyordu. Ama değişmiş. Değişiklik yeni olduğu için farketmemiş olabilirler yine bir konuşun.

Toplam 16 hafta gibi düşünürsen daha kolay olur, bu 16 haftanın neresinde doğum yaptığının bir önemi yok

Arkadasim yeni cikan torba yasada derki hamilelikte erken dogum olursa kullanilamiyan surelerde dogum sonrasina eklenir. Hakkinizi arayim arkadaslarin hesapladigi sure dogru. Bende dogum izni aldim. Izne ciktigim tarihten 16 hafta saydik ki bende erken dogum yaptim. Hatta arkadasim iznin ertesi gunu dogurdu onada benim gibi hesapladilar. Bilmiyorum boyle yaptim yok. Soyleyin torba yasada kabul edildi deyin.

Canim sen idare iznini araya katma şuan bende doğum iznindeyim. Normalde idareye göre mayis 20 sinde başlamam gerekmiş benim ama hastane raporum 27 mayis. Sen idare iznine göre hastane raporunun iznine göre hareket ediceksin. Bende senin gibi 32 haftamda calisabilir raporu aldim, 37. Haftamda raporu kapattirmaya gittigim gun sancim basladi sabah raporu kapattim aksam doğum yaptim. Hastane raporundaki sana verilen döküme baktinmi ?
canım hastane raporunda da 7+8=15 haftalık izinli yazıyor..
7 hafta doğum öncesinden (8 gününü kullandım) 8 hafta da normal d.sonrasından...
o da 22 ağustos oluyor

bu yanlışı idare önümüzdeki günlerde düzeltirse bana sıkıntı olmaz değil mi???yani mebbiste de değiştirilebilir.
mebbiste d.öncesi süre olarak 31 gün kullanmış görünüyorum.
d.sonrasına da 82 gün yazıyor.

yani ben sanki d.öncesi 31 günümü kullammışım gibi...

canım hastane raporunda da 7+8=15 haftalık izinli yazıyor..
7 hafta doğum öncesinden (8 gününü kullandım) 8 hafta da normal d.sonrasından...
o da 22 ağustos oluyor

Hastaneye bildirim yapabilirsin, yada direk 170' di sanirim oraylada görüşebilirsinm Eğer ki zaten hastaneden kaynakli bir yanliş ise hemen düzeltme yapiyorlar. Düzeltilen raporunu iş yerine faks olarak gönder canim bende baya sorun çikardilar çünkü, isveren bu durumlarda ek rapor alindiğini saniyor.

kızlar idare araştırmış şube müdürüne bilmem nerelere sormuş.
doğumdan önceki 3 haftayı doğumdan sonraya atamayacağımı söyledi.
ben toplam 16 haftalık doğum iznimin 1 haftasını kullandığım halde 12 haftasını atabildim :(
ne yapabilirim?

kızlar idare araştırmış şube müdürüne bilmem nerelere sormuş.
doğumdan önceki 3 haftayı doğumdan sonraya atamayacağımı söyledi.
ben toplam 16 haftalık doğum iznimin 1 haftasını kullandığım halde 12 haftasını atabildim :KK43:
ne yapabilirim?
Canım sen doğum izni aldın ve erken doğum yaptın doğru mu? O nasıl bir sistem nasıl öyle bir yanlışlık yaparlar? Gerekirse şikayet et. Sen doğum iznini aldığın andan itibaren 16 hafta iznin var, ne zaman doğurursan doğur o 16 haftayı çatır çatır vermek zorundalar

32 den 37ye kadar çalışarak o 5 haftayı da sonraya aktardın dolayısıyla doğum sonrası iznin doğumdan itibaren 13 hafta, bariz yanlış hesaplanmıs

Canım sen doğum izni aldın ve erken doğum yaptın doğru mu? O nasıl bir sistem nasıl öyle bir yanlışlık yaparlar? Gerekirse şikayet et. Sen doğum iznini aldığın andan itibaren 16 hafta iznin var, ne zaman doğurursan doğur o 16 haftayı çatır çatır vermek zorundalar
evet canım 36.haftaya kadar çalıştım ve 2 MAYISTA AYRILDIM. ama 10 mayısta doğum yaptım yani 1 hafta kadarını izinli geçirdim doğum öncesinde. kalan 15 haftayı atmak istiyorum doğum sonrasına

32 den 37ye kadar çalışarak o 5 haftayı da sonraya aktardın dolayısıyla doğum sonrası iznin doğumdan itibaren 13 hafta, bariz yanlış hesaplanmıs
13 hafta mi???canım 36.haftaya kadar çalıştım ve 2 MAYISTA AYRILDIM. ama 10 mayısta doğum yaptım yani 1 hafta kadarını izinli geçirdim doğum öncesinde.... kalan 15 haftayı atmak istiyorum doğum sonrasına

canım ben hemşireyim ben 37 haftaya kadar calıstım 22 eylülde izne ayrıldım 30 eylülde doğum yaptım 13 ocakta raporum bitti senınkı gercekten yanlıs hesaplanmıs ayrıldıgım tarıhle birlike tam 15 hafta yapıyo doogumdan hesaplasa 15 hafta yapıyo

evet canım 36.haftaya kadar çalıştım ve 2 MAYISTA AYRILDIM. ama 10 mayısta doğum yaptım yani 1 hafta kadarını izinli geçirdim doğum öncesinde. kalan 15 haftayı atmak istiyorum doğum sonrasına
Tamam işte aynen böyle olmalı. SGK yı ara bir danış istersen ne yapılabileceğiyle ilgili. Hakkını ara derim.

Meb e mi bildirsen yada sgkya böyle saçma şey olmaz yasası var doğum öncesi kullanılmayan izinler doğum sonrasına aktarılır

canım ben hemşireyim ben 37 haftaya kadar calıstım 22 eylülde izne ayrıldım 30 eylülde doğum yaptım 13 ocakta raporum bitti senınkı gercekten yanlıs hesaplanmıs ayrıldıgım tarıhle birlike tam 15 hafta yapıyo doogumdan hesaplasa 15 hafta yapıyo
bence de kesin yanlışlık var ama idareyi nasıl inandırsak..:bicak:

13 hafta mi???canım 36.haftaya kadar çalıştım ve 2 MAYISTA AYRILDIM. ama 10 mayısta doğum yaptım yani 1 hafta kadarını izinli geçirdim doğum öncesinde.... kalan 15 haftayı atmak istiyorum doğum sonrasına

32den 36ya kadar çalıştığın 4 hafta doğum sonuna aktarılacak o zaman,12 hafta yani, 10 mayıstan itibaren 12 hafta

bende senın gıbı kullandım 15hafta aktarabıldım senın baya baya yanlıs hesaplanıyıor gıt ısyerıne ızah et bence. yanındada ıznın nasıl kullanılıp aktarılacgına daır cıktı al kı sıkıntı cıkaramasınlar sana. devletse zaten bısey yapamazlarda özel belkı bıraz canını sıkar ıste.

Back
X