• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar doğum iznim yanlış hesaplanmış sanırım...anlamıyorum yardım..

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
437
123
kızlar ben 32.haftada çalışabilir raporu alarak 2 mayısta doğum öncesi izne ayrıldım

ama 37.haftayken 10 mayısta doğurdum..

ne zaman bitiyor yani iznim.. idareye göre 31 TEMMUZ ??? DOĞRU MU

22 ağustosta başlaman gerek saniyorum, kullanılamayan doğum öncesi izni doğum sonrasına aktarilir çünkü... idare 31 temmuzu nerden uydurmuş onu anlamadım :S

Canım doğum sonrası raporun ne zaman bitiyorsa o zaman. 36. haftada doğum yaptığın için kalan günler doğum sonrasına aktarılır. doktorun asistanı hazırlıyor raporları ya ondan bilgi alabilirsin.

doğum öncesi kullanmadığın izinler doğum sonrasına aktarılır. Gerçek başlama tarihin ise doktorun çalışabilir raporu verdiği tarihtir.

Kesinlikle yanlış hesaplanmış. 13 mayıs cuma günü 37. Haftanız dolacak izne ayrilacakmissiniz. Ancak 37 haftanin bitmesine 3 gun kala erken dogum yapmışsınız. Bu nedenle dogum öncesib3 haftalik izninizin dogum sonrasi analik iznine eklenmesi zorunludur. Dogum oncesi 3, dogum sonrasi 13 hafta olmak uzere toplamda 16 hafta izin kullanacaksiniz. Yani 10 mayistan itibaren 16 hafta saydiginizda 30 ağustosa kadar izinli olmalisiniz. 31 agustosta izniniz sona erer ve işbaşı yaparsiniz.

Kesinlikle yanlış hesaplanmış. 13 mayıs cuma günü 37. Haftanız dolacak izne ayrilacakmissiniz. Ancak 37 haftanin bitmesine 3 gun kala erken dogum yapmışsınız. Bu nedenle dogum öncesib3 haftalik izninizin dogum sonrasi analik iznine eklenmesi zorunludur. Dogum oncesi 3, dogum sonrasi 13 hafta olmak uzere toplamda 16 hafta izin kullanacaksiniz. Yani 10 mayistan itibaren 16 hafta saydiginizda 30 ağustosa kadar izinli olmalisiniz. 31 agustosta izniniz sona erer ve işbaşı yaparsiniz.
2 mayısta ayrılmış arkadaş izne 8 gün kullanmış yani izninden

16 hafta hesaplayacaksın
İzne çıktığın günden itibaren
Sanırım tam 22 Ağustos'a denk geliyo
Götür düzelttir, eşin gitsin ya da

Doğum öncesi izin 3 hafta doğum sonrası izin 13 haftadır. Yanı doğum yaptıktan sonra 13 haftayı saymanız lazım. Doğum öncesindeki 3 haftalık izniniz içinde doğum yaparsanız hemen doğum sonrası 13 haftanız başlatılır. 2013 doğum yaptım böyle oldu. Şimdi değişmişmidir bilmiyorum. Ama değiştiğine dair bir bilgi okumadım. Yani o zaman izin aktarılması diye bir durum yoktu
Bebeğinizi mutlulukla büyütün inşallah

2 mayısta ayrılmış arkadaş izne 8 gün kullanmış yani izninden
DOĞUM ÖNCESİ 2 MAYIS İLE 10 MAYIS ARASI İZNİMDEN KULLANDIM..
10 MAYISTA DOĞUM YAPTIM..
toplam 16 hafta iznim varsa benim doğum sonrası 15 hafta iznimi kullanmam gerekiyor sanırım..
o da 10 mayıs + 15 hafta=22 AĞUSTOS ÇIKIYOR???

Doğum öncesi izin 3 hafta doğum sonrası izin 13 haftadır. Yanı doğum yaptıktan sonra 13 haftayı saymanız lazım. Doğum öncesindeki 3 haftalık izniniz içinde doğum yaparsanız hemen doğum sonrası 13 haftanız başlatılır. 2013 doğum yaptım böyle oldu. Şimdi değişmişmidir bilmiyorum. Ama değiştiğine dair bir bilgi okumadım. Yani o zaman izin aktarılması diye bir durum yoktu
Bebeğinizi mutlulukla büyütün inşallah
Değişti arkadaşım o ssklı veya memur hamileler doğumdn 8 hafta önce ve doğumdan 8 hafta sonra izin kullanabilirler

DOĞUM ÖNCESİ 2 MAYIS İLE 10 MAYIS ARASI İZNİMDEN KULLANDIM..
10 MAYISTA DOĞUM YAPTIM..
toplam 16 hafta iznim varsa benim doğum sonrası 15 hafta iznimi kullanmam gerekiyor sanırım..
o da 10 mayıs + 15 hafta=22 AĞUSTOS ÇIKIYOR???
Evet canım bir hafta kullandığın için 15 hafta kalmış oluyor 21ağustosta bitiyo 22 işe başlamak gerekiyo yanlış hesaplamadıysam

TELEFON ETTİM
ne olursa olsun d.öncesi 3 haftayı d.sonrasına atamadığımı söyledi. ??
ben de normalde çalışmak istediğimde öyle bir durum olduğunu ama erken doğum olduğunda böyle bir durumun geçerli olup olmadığını sordum..
araştıracakmış....

Araştırsın bakalım doğum ne zaman olursa olsun 40 haftaya kadar 8 hafta hakkın var 40 hafta sonrasındada 8 hafta bi çok arkadaşım doğum izni aldı bu böyledir.internettede var canım ssklı ve memur için doğum izni diye yazda ordan oku

kızlar ben 32.haftada çalışabilir raporu alarak 2 mayısta doğum öncesi izne ayrıldım

ama 37.haftayken 10 mayısta doğurdum..

ne zaman bitiyor yani iznim.. idareye göre 31 TEMMUZ ??? DOĞRU MU

merhaba belki bu size fikir verebilir 32 haftada izne ayrıldım lakin 35+0 da doğum yaptım. ekteki gibi rapor günlerim
ururturtuyrtur.webp

Back
X