Gebeliğe Hazırlık Kızlar dış gebelik gibi bir durumda idrarda pozitif çıkar mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Diş gebelik ihtimali nerden aklınıza geliyor anlamadım? Neden paranoya yapıyorsunuz kimyasal geçiren dış gebelik geçirecek diye bir şey yok ki.. normal gebeliktir. Ben de 2 kez kimyasal gebelik yaşadım.. Ama hiç ya dış gebelikse diye dusunmedim. Bence hemen gidin kan verin.

Benim ilk gebeliğim olacak ve daha önceden nu konularla ilgili hiçbir bilgim yoktu hala da çok var sayılmaz. O yüzden kötü bir şey olur diye korktum sadece.

Ya ilgilenip ne güzel uzun uzun yazmışsın canım çok teşekkür ederim Allah sana bebeğine bol bol sağlık verir inşallah
Ben kimyasal geçirdiğimde ilk gebeliğimdi ve hiçbir şey bilmiyordum gerçekten hamilelikle ilgili. Burda bat falan diyorlardı onu bile araştıra araştıra öğrendim. Kimyasal kötü bir şey değilmiş ilk başta çok korkmuştum. Ama yine de moralim çok bozuldu eşim de her gün sorup duruyordu o ay baya hayal kırıklığına uğradı. Çok stres olmuştum. Bu yüzden şimdi erkenden gidip öğrenmek istemiyorum. İnşallah bir sorun çıkmaz hiçbi gebelikte.
senin adet tarihin ne zaman? Ben bugün olmam gerekiyordu ama olmadım. İdrar testini de 3 gün önce yaptım çift çıkmıştı.
biraz daha bekleyeyim mi ?

Çok geçmiş olsun ben de kimyasal geçirdim benim de senim gibi değerim önce yümseldi sonra düştü ama benim ki çok düşüklerle başlamıştı. Senin de kimyasal olabilir ama korkma doktor bana bu düşük sayılmıyor hamile kalmana da engel olmaz dedi

Adetin bence 15 gün geçince git o da en erken. Bebek oluşmadan gidince boş gebelik mi dış gebelik mi kafayı yiyor insan. Ultrasonda rahimde kese görününce dış gebelik ihtimali ortadan kalkar. Öyle bit durum varsa kan yükselir yine. Belli zamana kadar. Siz bence benim dediğimi yapın hatta 20 gün bile okur

Ben de erkenden gitmek istemiyorum ama bir yandan yine içim içimi yiyor. Öbür türlüsü daha çok stres gerçi. 15 gün dayanamam canım zaten eşim durdurmaz . Ama 2 3 gün daha bekleyeceğim

Bende sadece idrar tahlili yaptım kan vermedim son adet tarihimden itibaren hesapladım 5 haftalıkken doktora gittim ultrasondan keseyi gördük moralin bozuluyorsa kan verme ultrasona gir canım dış gebelik değildir inşallah kese görünür

Allah bağışlasın canım
Ben de öyle yapacağım büyük ihtimal
İnşsllah dua ediyorum

Her şey belirtiler ve test dahil hamileliği gösterir vefakar artışta sıkıntı olursa dış gebelik demektir. Diye biliyorum

Benim bugün akşam yada yarın sabah en geç adet olmam gerekıyor ama hiç tık yok dün merak edip 5 TL lik kaset testlerden yaptım oda bariz pozitif onun öncesi de erken gebelik testi yapmıştım oda pozitif karnım duba gibi şişti iki kez olumsuzda sonuçlansa gebelik yasadım ve barız gebeyim emin olduğumdan gitmicem şayet herşey yolunda giderse gidip kalp atışını direkt duymak istiyorum çünkü bu sefer git git gel oluyor insan merak edıyor stres oluyorum bundan ötürü ben beklıcem benim testler bu şekilde

Eklentiler

• 56E42293-5646-4EF4-8D87-898EA41F6A2D.jpeg
    62,3 KB · Görüntüleme: 29
  • 4B0F3AF9-A182-4347-B905-BA97E8A404F7.jpeg
    143,6 KB · Görüntüleme: 36
Kalp atışını kaçıncı hafta duydunuz?

Ay maşallah canım Allahı sağlıkla kucağına almayı nasip etsin dualarım seninle. Evet seni çok iyi anlıyorum kesinlikle gebesin ama bence de kan için erkenden gitme ben de hala gitmedim. Allah yardımcın olsun

Ay maşallah canım Allahı sağlıkla kucağına almayı nasip etsin dualarım seninle. Evet seni çok iyi anlıyorum kesinlikle gebesin ama bence de kan için erkenden gitme ben de hala gitmedim. Allah yardımcın olsun
Merhaba kan verdin mi butterfly04 merak ettim ne oldu diye inşallah sağlıklı bir gebeliktir

Sağol canım benim halen hastaneye gitmedim ili hafta daha beklicem hakkımızda hayırlısı olsun

Herkese merhaba. Lutfen doktora git degerlerine bakılsın takip edilsin. Ben 3 gebelik geçirdim. Ilki 2015 ekimde değerlerim düzenli artmadı ve kese bozuldu kurtajla aldılar. 3 ay sonra normal gebelik yaşadım allahin bir takdiri 2016 ekim ayında kizim dünyaya geldi cok şükür 3.cü gebeligimde ölümden döndüm malesef 2019 mart ayinda tahlillerde bhcg degerim cok düzenli artıyordu doktor 10 gun sonra gel bebeği kalp atışını duyalim dedi gittigimde değerim yanılmıyorsam 4000lerdeydi. Dış gebelikmis. Ilacla düşürmeye çalıştılar olmadı. 2 gün sonra iç kanama geçirdim apar topar hastaneye kaldirildim acik ameliyatla sağ tüpüm alındı. O kadar kan kaybetmisimki 2 tup kan verdiler bana ertesi gün. Simdi 1 senedir gebelik istiyorum ve olmuyor. Demem o ki her gebelik kötü olacak diye düsünmeyin iyi düşünün iyi olsun. Birazda ihmal etmeyin diye anlattim bunu. Benim doktorum hic ihtimal vermedi sanirim 1 normal dogumum oldu diye ama eger beni 10 gün bekletmeseydi daha erken öğrenip tüpümü kaybetmeden ilacla düşürebilirdik. Çünkü sonradan ogrendimki bebegimin kalp atislari bile varmış. Hersey allahtan umarim saglikli gebelikler gecirir isteyen herkes

Merhaba kan verdin mi butterfly04 merak ettim ne oldu diye inşallah sağlıklı bir gebeliktir
Dün tam 5 haftalıktı son reglime göre dayanamayıp dr ye gittim kan vermedim karından ultrasona baktık ve keseyı gördük. Ama şey dedi 5 haftalık ama 4+4 desin keseye göre önemli bir fark yok geç döllenme falanda olabilir o önemli değil dedi haftaya cuma tekrar gidicem bakalım görebileceğimiz yeni şeyler olacak mı birde daha evvel düşük öyküm olduğumdan tam silahlanma adına progestan be kan sulandırıcıya başlattı bakalım hayırlısı dün akşam itibariyle göbüşten iğneye başladım ve progestan kullanmaya. Bakıp göreceğiz herkesin yaşam ve ölüm saati belli ömrü ne kadarsa varsa onu yaşayacak /yaşayacağız . Kasmıyorum bekleyip görcez. Umarım hayırlı olur bu sefer.....

Hayırlısı olsun kötü düşünme benimde bir 12 haftalık düşük birde kimyasalım var gebe kalınca iğne başlicam pıhtılaşmam çıktı benim Allah herkesin kucağını doldursun inşallah sağlıkla

Dış gebelikten neden korkuyorsunuz? Tüplerde problemmi var? Kimyasal ile dış gebelik farklı şeyler. Ben geçen ay geçirdim dışgebelikten ameliyat oldum. Evet idrar testi pozitif çıkıyor kan testi pozitif çıkıyor ama ultrasonda alttan bakıldığında kese görülmüyor. Anca o zaman anlasılıyor dış gsbelık oldugu yani son anda anlaşılıyor. Korkmayın doktora görünün düzenli olarak kanınızı verin. Suan teshis için çok erken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…