- 30 Mayıs 2020
- 101
- -85
- 13
- Konu Sahibi butterfly04
-
Dış gebelikte önemli bir fark olarak gününde adet görme var buna dikkat edin şuan hemen kan vermenize gerek yok ama adet gününde yada bir gün sonrasında kan verip takip etmenizi öneririm dış gebelik tehlikeli geç kalındığı durumlar da tüpleri kaybetmeye kadar sonuç getirebiliyor Allah korusun inşallah sağlıklıdır bebeğinSelam canlar. Kimyasal gebelik geçirdim 1 ay önce. Şimdi çok korkuyorum olumlu düşünmeye çalışıyorum ama bu kez de ya şimdi dış gebelikse diyorum. Adetime 1 gün kala idrar testi pozitif çıktı ama kan vermeye gitmek istemiyorum çünkü kimyasal gebelikte moralim çok bozulmuştu.
dış gebelik belirtileri ne zaman başlar? Doktora ne zaman gitmeliyim ? Adetim kaç gün geçmeli? Bu arada nelere dikkat etmeliyim? Yolculuk yapacağım bir sıkıntı olur mu sizce?
çok soru sordum biliyorum ama eminim bu durumu yaşayanlar beni anlayacaktır
Canım yarın adet günüm normalde. Olmazsa birkaö gün geçince yapayım değil miDış gebelikte önemli bir fark olarak gününde adet görme var buna dikkat edin şuan hemen kan vermenize gerek yok ama adet gününde yada bir gün sonrasında kan verip takip etmenizi öneririm dış gebelik tehlikeli geç kalındığı durumlar da tüpleri kaybetmeye kadar sonuç getirebiliyor Allah korusun inşallah sağlıklıdır bebeğin
Çok teşekkür ederim canım diğeri kimyasal diye korkuyorum açıkçası düşer mi falan diye. Beslenmeme dikkat ediyorum ama gezmek istiyordum korkuyorumBi de bu dönemde yapacağınız hiçbir fiziksel aktivite bebeği etkilemez. Bol bol dinlen, yorulma diyenler olacaktır ama bence hastalık psikolojisine girmeye gerek yok. Kendinizi bitap etmeden günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Almıyorsanız folik asit alın. 400 mcg dozda herhangi biri olur. Çiğ et, çiğ süt, çiğ yumurta ve iyi yıkanmamış salata ile meyveden uzak durun. Saç boyatmayın. Regl ağrısı gibi sancılar olabilir, korkmayın. Hayırlı olsun.
İki gün arayla kan verip düzenli artışa bakılmalı. Dış gebelik tehlikeli bir şey belirti filan da son noktada oluyor. Belirti beklemeden müdahale edilmeli. Usg ve kan tahlilleri düzgün olmalı.
Evet canımCanım yarın adet günüm normalde. Olmazsa birkaö gün geçince yapayım değil mi
Çok yakın Bi arkadaşım da dış gebelik geçirdi geçen ay bu yüzden çok korkuyorum inşallah iyi olurDış gebelik olduğunu anlamak için kan değerlerinin HCG düzensiz yükseliyor olması vede kesenin gozukmemesi durumnda şüphe edilir . Şuan için çok erken hem neden böyle kendinizi korkutuyorsunuz iyi düşünün iyi olsun
İnşallah sağlıklı güzel bir gebelik geçirirsiniz ve sağ saglim kavuşursunuz .Çok yakın Bi arkadaşım da dış gebelik geçirdi geçen ay bu yüzden çok korkuyorum inşallah iyi olur
Selam canlar. Kimyasal gebelik geçirdim 1 ay önce. Şimdi çok korkuyorum olumlu düşünmeye çalışıyorum ama bu kez de ya şimdi dış gebelikse diyorum. Adetime 1 gün kala idrar testi pozitif çıktı ama kan vermeye gitmek istemiyorum çünkü kimyasal gebelikte moralim çok bozulmuştu.
dış gebelik belirtileri ne zaman başlar? Doktora ne zaman gitmeliyim ? Adetim kaç gün geçmeli? Bu arada nelere dikkat etmeliyim? Yolculuk yapacağım bir sıkıntı olur mu sizce?
çok soru sordum biliyorum ama eminim bu durumu yaşayanlar beni anlayacaktır ☹
Canım bir dış gebelik ve bir düşük geçirmiş ve dün tekrar bat a 3 kala tekrar geBe kaldığını öğrenmiş biri olarak sana deneyimlerimi yazmak isterim ki kafandaki soru işaretleri gitsin. İlk gebeliğim geçen sene kasımdaydı bat 3 gün gecince kaset testlerden yaptım ve gebe kaldığımı öğrendim kan testine girdim gebeydim . Dış gebelikte de normal gebelik gibi testler pozıtıf çıkar ta ki beta hcg hormonun iki günde enaz %60 artmadığını iki günde bir yapılan kan testleriyle ortaya çıkana dek. Zaten ya iki günde bir hcg yeterli salgılanmazsa yada kanama başlayınca dış gebelik farkedılıyor. Ben sürekli ilk gebeliğim olduğundan iki günde bir teste girdim ve hcg yeterli boyutta artmadı kese görünmedi çünkü dış gebeydim. Kimi vakalarda keseye benzer bişi oluşuyor ama içi boş olabiliyor oda dış gebelik için bir süre yanıltıcı oluyor hatta boş gebelikmiş kese boş deniyor ama kanama başlarda dış olduğu anlaşılıyor. Erken farkettiğimizden metotteksat uygulandı kendi kendine rahim duvarının dökülmesini beklememek adına kürtaja girdim peşisıra kanser hastalarıma uygulanan bir ilacın çok ufak bir dozunu kalçadan enjekte edıyorlar ve bu hücre büyümesini engelliyor yok ediyor . Böylelikle bu dış gebelik konusunu çözmüş olmuştum. Dr iki regl gör bu kürtajıda biz regl gibi sayıyoruz demişti ocak reglimide gördüm ve yine ilk denemede hamile kaldım. Şubatta öğrendim martta düşük yaptım elektrikli süpürge kullanırken kanama başladı hast. Gittim Protestan yazdılar ama işe yaramadı bir haftaya evde düşürdüm. Nisan mayısda bekledim hazıranda tekrar denedim gene ilk denemede kalmışım dün öğrendim umarım hayırlısı olur bu sefer de . Bence hepsi hayırlıydı zaten rabbimin verdiğide vermediğindede hayır vardır çünkü. İnşallah sağlıkla ilerleriz bu kez bebeğimle. Ayrıca dış gebelik yaşanırsa yada düşük yaşayanın tekrar gebe kalması zorlaşır filan dıyenler oluyor hiç alakası yok. Ki ben 38 yasındayım. Kısaca dış gebeliktede testler pozitif çıkar sonradan anlaşılır , seni anlıyorum bir olumsuzluk olunca hep öyle devam eder sanıyorsun ama öyle düşünme herşeyde bir hayır var. Umarım herşey senin için dilediğin gibi olur bu 3.gebeliğimde sorun çıkacak mı bakar buradanda yazarımSelam canlar. Kimyasal gebelik geçirdim 1 ay önce. Şimdi çok korkuyorum olumlu düşünmeye çalışıyorum ama bu kez de ya şimdi dış gebelikse diyorum. Adetime 1 gün kala idrar testi pozitif çıktı ama kan vermeye gitmek istemiyorum çünkü kimyasal gebelikte moralim çok bozulmuştu.
Muhtemelen kimyasal yaşıyorsun genelde reglden önce yapılan testlerde pozıtıf çıkıp regl olup reglyle atılıyor bir sürü kadın bunu anlamıyor bile. Muhtemelen senınkıde öyle . Vardır bir hayır daha iyisi olacaktır bekle. Zaten kimyasallar ve ilk üç ay düşükleri hormonal bir sorun varsa Progestanla çözülüyor çözülmemişse zaten ilk üç ay düşüklerinin önüne geçilemiyor çünkü ilk trimester düşüklerine genetik problemler olarak bakılıyor yanı erkek spermi yada kadın o ay kaliteli yumurtlamıyor kötü bir eşleşme oluyor vucut bunu farkedip ben daha iyisini yaparım deyip tabiri caızsa düşüğü gerçekleştirmek için vucuttan dışarı iteliyor ve bu genel olarak baktıgımızda güzel birşeyneden çünkü kimse sağlıksız bir çocuk istemez işte rabbimin gücü acayip bir mucize insan mekanizması. Bekle stres yapma . Bende martta düşük yaptım ben evDekendiliğimden. ( elektrikli süpürge kullanırken kanama başladı hastaneye gittim dr progestan verdi düşük tehdidi dedi işe yaramadı o hafta düşük yaptım ve dr dedi ki bir çocuğu rahımden söküp almak çok zor birşeydir sağlıksız çocuklarda vucut kendisi atar daha iyisi için )Dün öğrendim yine hamişim. Herşeyin zamanı var bir kez amaaaann salla vaktı vardır allah bilir deyıp cidden kafaya takmazsan o ay hamile kalırsın. ( fizyolojik bir sorun yoksa gebe kalamamanın tek açıklaması psikolojik diyor uzmanlar , murphy kanunu dıye birşey de var en zaman vazgeçsen o şey sana gelir)Bu arada o macunlar falan hikaye Allah’ın izniyle oluyor olanlar o macunlarla hamile kaldığını düşünen bir çok gebe bebek kayıpları da çok yaşıyor. Sen ovulasyon testleri var onlardan al ovulasyonda 2 günde bir birleş eşinle ama stres yapma . İnşallah hayırlı haberlerini seninde burdan alırız.Merhaba kizlar ben 5 yildir hamile kalamadim aktarin hazirlasigi macun kullandim ve o ay pozitif oldu bir kac gun cok duzenli artti sonra kahverengi lekelenmem basladi doktor keseyi tam olarak goremedi emin olamadi.degerim 3065 den en son 4770 e cikti daha sonra inmeye basladi simdi beta hcg nin dusmesini bekliyorum beta hcg 700 ikende adet oldum.Çok yavas düsüyor beta hcg.Ben ne yasadigimi bilmiyorum kimyasal gebelik mi dis gebelik mi bos gebelik mi.Doktorlar bisey diyemedi kendiliginden düşüyor igne falan da vermediler.Boyle bir durum yasayan var mi.ill baslarda da belirti yasadim cok susama agzimda metalik tat vs
Ne guzel yazmissiniz tesekkur ederim bende ona inaniyorum pandemi doneminde esim pek ise gitmedi dizi film izledik hep 5 yil sonra hamile kaldim o da boyle oldu kaliteli olsa demekki tutunurdu dis gebelikten korktum kimyasalsa sevinirim.Buraya da yeni uye oldum artik burdan takip ederim insallah hayirli haberler veririm cok tesekkurlerMuhtemelen kimyasal yaşıyorsun genelde reglden önce yapılan testlerde pozıtıf çıkıp regl olup reglyle atılıyor bir sürü kadın bunu anlamıyor bile. Muhtemelen senınkıde öyle . Vardır bir hayır daha iyisi olacaktır bekle. Zaten kimyasallar ve ilk üç ay düşükleri hormonal bir sorun varsa Progestanla çözülüyor çözülmemişse zaten ilk üç ay düşüklerinin önüne geçilemiyor çünkü ilk trimester düşüklerine genetik problemler olarak bakılıyor yanı erkek spermi yada kadın o ay kaliteli yumurtlamıyor kötü bir eşleşme oluyor vucut bunu farkedip ben daha iyisini yaparım deyip tabiri caızsa düşüğü gerçekleştirmek için vucuttan dışarı iteliyor ve bu genel olarak baktıgımızda güzel birşeyneden çünkü kimse sağlıksız bir çocuk istemez işte rabbimin gücü acayip bir mucize insan mekanizması. Bekle stres yapma . Bende martta düşük yaptım ben eve kendiliğimden. Dün öğrendim yine hamişim. Herşeyin zamanı var bir kez amaaaann salla vaktı vardır allah bilir deyıp cidden kafaya takmazsan o ay hamile kalırsın. ( fizyolojik bir sorun yoksa gene kalamamanın tek açıklaması psikolojik diyor uzmanlar , murphy kanunu dıye birşey de var en zaman vazgeçsen o şey sana gelir)Bu arada o macunlar falan hikaye Allah’ın izniyle oluyor olanlar o macunlarla hamile kaldığını düşünen bir çok gebe bebek kayıpları da çok yaşıyor. Sen ovulasyon testleri var onlardan al ovulasyonda 2 günde bir birleş eşinle ama stres yapma . İnşallah hayırlı haberlerini seninde burdan alırız.
Ben Eylül 30 da evlendim ekimde balayına gittim kasımda gene olduğumu öğrendim yani ilk gebeliğimd ve dış gebelikti hiç korkma dış gebelik olsada korkma ben iki gebeliğide daha evleneli bir sene olmadan deneyimledim. Hiç moralini bozma . Aynen . Birleşmede bilimler ters gitmiş ve düşük olmuş sen farkeden farkeden grupsun farketmeden heray bir sürü kimyasal yaşayanlar var çok üstünde durma. Pepap diye bır uygulama var. Bunun türevleri de var bir sürü bendekinin adı pepap orda regl takvımı var regl oldukça oraya tik atıyorsun başlangıcı bitişi-ovulasyon dönemini-senın adına hesaplıyor, ben oradan takıp ettim ve teyit etmek için hatta bir kez ovulasyon testı bile aldım yaptım karşılaştırdım cidden gayet bilimsel. Ovulasyon haftasına ordan bak yumurtlama gününde değil sadece o hafta iki günde bir birde yumurtlama gününde birleşme sağla. Ovulasyon haftası Yumurtlama gunune kadR ve Mümkünse yumurtlama günü, sonrasındaki günler pek önemli değil. Görev gibi değil bebek içinmiş gibi de değil kafa rahatken salla amaaaaann olacak olan olur ne takıcam deyıp bir kezde boyle dene bakalım. O zaman inşallah hayırlı haberini burdan alırız inşallah allahın izniyleNe guzel yazmissiniz tesekkur ederim bende ona inaniyorum pandemi doneminde esim pek ise gitmedi dizi film izledik hep 5 yil sonra hamile kaldim o da boyle oldu kaliteli olsa demekki tutunurdu dis gebelikten korktum kimyasalsa sevinirim.Buraya da yeni uye oldum artik burdan takip ederim insallah hayirli haberler veririm cok tesekkurler
tamam o programi da indireyim tesekkurler Allah kucaginiza almayi nasip etsin insallah banada nasip olur yasim 34 oldu o yuzden tedirginim daha once 3 asilama 1 tup bebek negatif oldu bu da normal olunca cok sevinmistik nasip degilmisBen Eylül 30 da evlendim ekimde balayına gittim kasımda gene olduğumu öğrendim yani ilk gebeliğimd ve dış gebelikti hiç korkma dış gebelik olsada korkma ben iki gebeliğide daha evleneli bir sene olmadan deneyimledim. Hiç moralini bozma . Aynen . Birleşmede bilimler ters gitmiş ve düşük olmuş sen farkeden farkeden grupsun farketmeden heray bir sürü kimyasal yaşayanlar var çok üstünde durma. Pepap diye bır uygulama var. Bunun türevleri de var bir sürü bendekinin adı pepap orda regl takvımı var regl oldukça oraya tik atıyorsun başlangıcı bitişi-ovulasyon dönemini-senın adına hesaplıyor, ben oradan takıp ettim ve teyit etmek için hatta bir kez ovulasyon testı bile aldım yaptım karşılaştırdım cidden gayet bilimsel. Ovulasyon haftasına ordan bak yumurtlama gününde değil sadece o hafta iki günde bir birde yumurtlama gününde birleşme sağla. Ovulasyon haftası Yumurtlama gunune kadR ve Mümkünse yumurtlama günü, sonrasındaki günler pek önemli değil. Görev gibi değil bebek içinmiş gibi de değil kafa rahatken salla amaaaaann olacak olan olur ne takıcam deyıp bir kezde boyle dene bakalım. O zaman inşallah hayırlı haberini burdan alırız inşallah allahın izniyle
Ben 38 yaşındayım yaşın daha gayet iyitamam o programi da indireyim tesekkurler Allah kucaginiza almayi nasip etsin insallah banada nasip olur yasim 34 oldu o yuzden tedirginim daha once 3 asilama 1 tup bebek negatif oldu bu da normal olunca cok sevinmistik nasip degilmis
Hemen doktora gitmelisinSelam canlar. Kimyasal gebelik geçirdim 1 ay önce. Şimdi çok korkuyorum olumlu düşünmeye çalışıyorum ama bu kez de ya şimdi dış gebelikse diyorum. Adetime 1 gün kala idrar testi pozitif çıktı ama kan vermeye gitmek istemiyorum çünkü kimyasal gebelikte moralim çok bozulmuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?