- 10 Eylül 2008
- 472
- 3
- 38
-
- Konu Sahibi kardelen_32
canım hormonlarının sana bir oyunu bu.. kendi kendini telkin edip sakinleşmeye çalışmaktan baska çare yok.. stress hormonları bebegine zararlı.. bebegini düşünüp sakin kalmaya calış. seni rahatlatacak bir şeyler yap..[/QUOT
biliyorum bebeğime zara veriyorum ama engel olamıyorum.içten içe herşeye sinirleniyorum.senağlama
sakin olmanı öneriyorum canım..
bebeğinide etkiliyosun içerde.
inan doğumdan sonra ağlak,zırak bir bebekle uğraşmak zorunda kalabilirsin..hamileliğinin tadını çıkar hayatım:a.s.:
Elinde olmayan bir sey hamilelik sendromu gibi bir sey :) sakin olmaya çalis.
ben kiizima hamile ilen çok fazla sinirliydim. oglusuma hamileyim su an hiç sinirli degilim.. elh
Allah kolaylik versin ins.
size bir tavsiye sinirlerinizi doğumdan sonraya saklayın inanın çok ama çok lazım olucak :gitme:
o zaman daha mı çok sinir olacak yanisenağlama
slm hanımlar , 28. haftamdayım. ve bu hafta ortaya çıktığını farkettiğim bi durum var. ÇOOOOK SıNıRLıYıMÇok üzgünüm çoook. bu hafta başladı ve sinirlenince ellerim uyuşuyor . ayrıcada ellerimin üstüne kırmızı noktacıklar çıkıyorfisfisfis. sinirim geçince yok oluyorlar. gerçekten çok stresli ve sinirliyim . eşime bile gıcık oluyorum .herşey gözüme batmaya başladı.SıNıRLıYıM,SıNıRLıYıM,SıNıRLıYıııııMMMM......klava:
BU DURUMDA OLAN VEYA NE YAPMAM GEREKTıĞıNı BıLEN VARSA YAZARSA ÇOK SEVıNıCEM.
kardelencim sakin ol diyecem ama, ama bu kelime ben sinirliyken snirilerimi 2ye katlayan bi kelime olduğu için vazgeçiyorum...:) bebişim bu gerginlik yada sinir çok normal özlellikle de bulunduğun haftalarda, ve genelde bu sinirden ilk payını alanlar hep kocalar olur, sanki baba olma duygusu onlarda hiçbir endişe yaratmıyormuş gibi bide biz gideriz üstlerine... ben de yaklaşık 1 ay önce neredeyse alıp başımı gidiyodum hem de hiç bi sorun yokken ve kocam dünyanın en iyi kocalarından sayılabilecek bi kocayken... bence öncelikle rahatlamaya çalış ve kafan da gerçekten seni sinirlendirmeye neden olacak gerçek olaylar varmı?( doğum korkusu geçim korkusu vs. gibi) eğer varsa önce onları yoluna koymaya çalış eğer yoksa gir ve ılık bir duş al.... olabildiğince hamile egsersizlerini yap onlar hem vücudunu hem sinirlerini rahatlatacaktır.. ve olabildiğince iyi dinlen...evde kendini oyalayabilecek bişeyler bul mesela bebek şekeri yap bebişinin kıyafetlerini hazırla doğum çantanı hazırla vssss ve sonrasında bebeişini kucağına alacağın ilk dakikalrı ve onunla birlikte geçireceğin yeri geldiğinde zor olan ama paha biçilmez o zamanları düşün.
canım bende bazen sınırlı oluyorum 4yasında lızım yar onun yaptıklarına kızıyorum esıme bagırıyorum sonra cok uzulup aglıyorum kendımı sakın tutmaya calışıyorum ıcımden sabır sabır dıye tekrarlıyorum bebegımede zararı oluyor kasıklarıma agrı gırıyor sınırlendımı oyuzden kendıme soz verdım sakın olmam ıcın
ben de zaman zaman anlamsız kucuck seylere bile sinirlennen bir insanim(
bir kitapta bisey okudum ve işe yarıyor diyebilirm.
ben izin vermezsem kimse beni kızdıramaz diyorum.tabi herzaman aklıma gelmiyor ama azaltsa bile kar
işe yarar umarim:))