Kızlar çok korkuyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Cngz44
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Cngz44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2023
448
199
33
30
9 kasımda 32+6haftalık doğum yaptımDüzeltilmiş yaşa göre şuan oğlum 15 günlük sanırım dün uykusundan ağlayarak uyandı ama normal ağlaması gibi değildi nefesi kesik kesik ve karnı taş gibiydi gazı var diye düşündüm nefes alıyor ama veremiyordu 1 dakikaya kadar nefes veremedi kollarımda yığılıp kaldı gözleri açıktı ama dudakları mos mordu ben öldü dedim ve annemin kucağına bırakıp çığlık basmaya başladım ambulans geldi çocuk nefes almaya başladı ama çok halsizdi acilde kan gazı değerlerine baktı kan değerlerine baktılar normaldi kalbini dinledi sırtını dinledi normal dedi bir aaat müşadede durduk eve geldik uyudu güzeldi ama bu sabahtan beri yine aynı iki gün öncesine kadar gündüzleri hep 2 saat 3 saat uyurdu artık iki gündür o yok uykusu var gibi uyutuyorum bırakıyorum yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor kendini kasıyor kabız falan dedi gazını çıkartıyor neden böyle olur acaba yani çok huzursuz çok ağlıyor ve ağlarken kendini kaybediyor nefes gibi morarıyor halsizleşiyor bayılıyor gibi kalp doktoruna daha 1 ay olmadı gittik sorun yok dedi nörolojide 1 ay önce sorun yok dedi böyle ağlarken kesik kesik ağlıyor sanki ciğerleri hava dolduda patlayacakmış gibi

Doyduguna emin misini,
Doyuyor çok güzel de kilo alıyor şöyle söyleyim 2 ayda 2,5 kg aldı şuan 4 kg üzerinde gün içinde sürekli beslenmek istiyor yarım saatte bir saat başı 60 ml içiyor 5 dk sonra tekrar istiyor 30 yapıyorum yarım saat sonra tekrar istiyor yine 30 yapıyorum gazını çıkartıyorum ama yok yani açlıktan değil

Kimse görmedi beni galiba doktora sor diyem olursa muayenesinde bir sıkıntı yok diyor kilosu boyu kalbi ciğerleri bağırsaklrı iyi diyor ama içimden bir seste bir sıkıntı olduğunu söylüyor aşırı bir huzursuzluk var içimde

Acile değil çocuk doktoruna muayeneye gitur detaylıca anlat . Çocuk kardiyolojiye götür. Çocuğu yalnız bırakma, gece gündüz hep aynı odada olun ,uyuyuyun. Bebek büyütmek gerçekten zor , Allah kolaylık versin

Anlattığınıza bakınca aklıma katılarak ağlama krizi geldi tabii Dr daha iyi bilir. Siz şu an lohusasınız o yüzden aklınıza hep kötü şeyler gelmesi gayet normal. Benim oğlum da ilk gün nefessiz kalır gibi tıkanmıştı yattığı yerde ve hiç sorunu da yoktu. Ben de aynı sizin gibi korkmuştum o anki panik halimi anlatamam ama bir şeyi de yoktu. Siz burnunun tıkalı olmadığından eminseniz doktor da bir sorun görmediyse korkmayın. Daha geniş bir zamanda başka bir doktora daha götürün hatta.

Nefessiz ağlamanın bı adı vardı aklima gelmiyor bazı bebekler çocuklar yapıyordu o dk nefesini düzenlemek gerekiyordu yoksa sessiz katılıp kalıyorlardı nefessiz kalıyorlardı neydi adı hiç hatırlayamadım, kontrollerde birşey yoksa öyle bişey olabilir de çocukta odağını değiştirip kontrol ediliyor bebekte nasıl müdahale edilir bilemedim

C Cngz44 ismini bilmiyorum ama yenidoğan döneminde (hatta hala) katılarak ağladığında hemen yüzüne üflüyordum. Çocuk kendine geliyor. Sanırım sizin dediğiniz de bu

C Cngz44 ismini bilmiyorum ama yenidoğan döneminde (hatta hala) katılarak ağladığında hemen yüzüne üflüyordum. Çocuk kendine geliyor. Sanırım sizin dediğiniz de bu
Evet böyle birşey düzeltip müdahale etmeyince çocuk öyle sessiz morarmaya başlıyor adı da varda gelmedi şimdi aklıma yaa ama evet böyle birşey dedigim

Katışma nöbeti hep geçiriyor zaten yüzüne üfleyince durmaya başlıyor ama bu ağlama çok faklı böyle acı acı ve kesik kesik ti doktora söylediğimde boğazına mama kaçmış olabilir dedi tükürüğü tıkamış olabilir dedi bilmiyorum beynim durdu uyumaya korkuyorum ben uyurken oalacqk diye eşimi başında bekletiyorum gece 2 3 aaat uyuyorum sonra hep ayaktayım

Evet böyle birşey düzeltip müdahale etmeyince çocuk öyle sessiz morarmaya başlıyor adı da varda gelmedi şimdi aklıma yaa ama evet böyle birşey dedigim
Bu söylediğiniz katılma nöbeti bunu hep yapıyor ama bu sefer ki ağlaması ve kesik kesik ağlayıp kesik kesik nefes ağlaması acı acı böyle sanki tüm kemikleri kırılmış gibi acı içindeydi ağıyordu kesik kesik sonra nefes alamıyordu ses yok saniyeler sonra ses var nefes yok çok korkuyoru

Benim oğlumda bebekken değil ama bir yeri acıyınca, düşünce morarip kendinden geçiyordu .Acıya dayanamadığı zamanlarda hep böyle devam etti doktora götürdük birşey çıkmadı büyüdükçe geçti

O zaman cok iciyor hazimsizlik yasiyor bu da olabilir siginamiyordur

Cocuk dr kadir tugcu var . Anne olunca anladim sitesinde , isteeseniz ona sa bir danisin. Forumdan soru soruluyor

Mama ağır geliyor olabilir mi? Çok sık mama veriyorsunuz gibi geldi. Anne sütü verme imkanınız varsa emzirmeye alıştırsanız?

Sizin bebeginiz ne zamanlarda katılarak ağlıyor bazen oğlumda da oluyor 3 aylık 1.5 aylıkken başladı özellikle uyku öncesi oluyor

Mama ağır geliyor olabilir mi? Çok sık mama veriyorsunuz gibi geldi. Anne sütü verme imkanınız varsa emzirmeye alıştırsanız?
Hem sütümü veriyorum hem mama veriyorum günde bir kaç kez emziriyorum yani doğduğundan beri mama içiyor zaten 24 gün yoğun bakımda yattı ve ben emziremediğim içim sütüm çok azaldı herşeyi denedim bitisel doğal şeyler ilaçlar ama gelmiyor az geliyor bende yine de sürekli emziyorum mamada hep kullandığım mama ve hep aynı şekilde veriyordum

Sizin bebeginiz ne zamanlarda katılarak ağlıyor bazen oğlumda da oluyor 3 aylık 1.5 aylıkken başladı özellikle uyku öncesi oluyor
Yani şuan düzeltilmiş yaşı 15 günlük ama doğalı 2 ay oldu katılma nöbetini günde bir kere en kötü yaşıyoruz 20 gün önce başladı bazen de hiç olmuyor

Sık sık mamadan oluyor olabilir mi, yoğun gaz vs . Sık besliyorsunuz gibi geldi bana ama siz daha iyi bilirsiniz tabii.
Durmuyor ama sürekli mama istiyor emziriyorum sütüm gelmiyor çok az geliyor ben yinede 15 20 dakika emziriyorum doymuyor istiyor tekrarsan mecbur yapıyorum çok ağlıyor yapmadığın zaman ne yapabilirim bu durumda bana yardımcı olabilirmisiniz ne sıklıkla besleyeyim her ağlamasında vereyim mi mama vermeyeyim mi ben anlamadım hiç birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…