Kızlar çok dardayım görüşlerinize ihtiyacım var :(

Zaten eşim dedi boş ol diye ama nikahta asıl olan ilanıdır diyorlar yani yaptırdığımız dini nikah geçersiz dediler acaba öylemidir bunu dert ediyorum şüphelerim var bazı sitelerde geçerli dio fetvalara farklı ondan kafam karışıyor
2 erkek sahit olmasi disinda sart aranmiyor dini nikahta

Ben siz resmî nikah yapmadan dini nikahla birlikteliğiniz olduğu için endişelisiniz sandım ama sanırım şu an dini nikahlı olamamaktan (hülle fln nedeniyle) şikayetçisiniz. Bence şu anki durumda birşey yok. Esas dini nikah ile resmî nikah arasında geçen süre sorunlu.
Evet acaba Allah katında nikahımız ne oldu bunu sorun ediyorum

Arkadaş madem bu kadar kafaya takıyorsun gidin bir imam bulun 2 de şahit ayarlayın tekrar kıyın imam nikahını.
Cıks daha teferruatlı oluyor sanırım. Süt kardeşler filmiydi galiba orda da vardı hülle falan girmeli araya yani başka biriyle nikahlanma...

Cok da bisey anlamadim ne nikahi kiydiniz hangisi yok ama sanirim dini nikah mi yok.
Simdi bilenle bilmeyen bir olmaz . Yanilmiyorsam direk Kuran da gecen bir soz.
O yuzden tovbe namazi kilip sonra git dini nikahini kiy.sonra da resmi nikahin yoksa resmi nikahini kiy.
Gunumuzde resmi nikah olmadan hele hele gizli gizli nikahin bir hukmu yok .
Kocan bunu sana yaparsa yarin obur gun 5 kadin helal diye kalkar 4 kadina da dini nikah kiyarsa bunu neyle aciklayacaksin. İlahi adalet mi bekleyeceksin.

Zaten eşim dedi boş ol diye ama nikahta asıl olan ilanıdır diyorlar yani yaptırdığımız dini nikah geçersiz dediler acaba öylemidir bunu dert ediyorum şüphelerim var bazı sitelerde geçerli dio fetvalara farklı ondan kafam karışıyor
Kafanızı karıştıracak bişey yok. Alo fetva hattını arayıp bilgi alabilirsiniz. Kimseye güveniniz mi yok? Kafanız karışıyorsa sitelerdeki bilgileri okumayın.

Aynen nikahın amacı zaten insanlara duyurmak,benim de daraldi valla neyse
Kusura bakmayın
Cok da bisey anlamadim ne nikahi kiydiniz hangisi yok ama sanirim dini nikah mi yok.
Simdi bilenle bilmeyen bir olmaz . Yanilmiyorsam direk Kuran da gecen bir soz.
O yuzden tovbe namazi kilip sonra git dini nikahini kiy.sonra da resmi nikahin yoksa resmi nikahini kiy.
Gunumuzde resmi nikah olmadan hele hele gizli gizli nikahin bir hukmu yok .
Kocan bunu sana yaparsa yarin obur gun 5 kadin helal diye kalkar 4 kadina da dini nikah kiyarsa bunu neyle aciklayacaksin. İlahi adalet mi bekleyeceksin.
Evliyiz şuanda resmi nikahtan önce gizli nikah yapmıştık boşanmalar olmuştu Allah katında nikahımız ne olmuştur acaba diye dert ediniyorum

Kusura bakmayın
Evliyiz şuanda resmi nikahtan önce gizli nikah yapmıştık boşanmalar olmuştu Allah katında nikahımız ne olmuştur acaba diye dert ediniyorum
Sormıyım dedim ama dayanamadım. Size boş ol demesi için neden zorladınız sebep neydi?

Yorumları okuyunca şunu demekten kendimi alamıyorum, bu kafadayken birde çocuk mu yaptınız? Hiç olgun gelmediniz bana yaşınız falan küçük heralde...

Gizli nikah dediğiniz şey zaten nikah sayılmadığı için boşanmalar da boşanma olmamış. Eğer nikahlı gibi yaşamadıysanız bunu bu kadar takmanıza gerek yok. Resmî ve dini nikâhı usulüne uygun yapmışsınız zaten . Oyuncağa çevirip iki güne bir boşamıyorsanız sorun ne ? Diyanet de fetva vermişken kendinize eziyet etmeyin bu kadar .

Allah aşkına ne zinasından bahsediyorsunuz siz? Zaten size açıklama yapılmış ancak tatmin olmamışsınız ve yine içiniz içinizi kemirmiş. Demek ki size asıl önemli olan resmi nikahıdır diye fetva verilse yine tatmin olmayacaksınız.

Müslümanım, inancı olan biriyim ancak dini nikah zamanında resmi nikah olmadığı için, evlendirme yetkisine sahip memurlar olmadığı için din adamlarınca kıyılan, insanlara iki kişinin birlikteliğini duyuran, kadına meyir gibi hakların verilmesine aracı olan bir nikah türüdür. Bundan 1500 yıl önce gerçekten kadın hakları, miras, doğan çocukların hakları için inanılmaz güzel bir uygulama ancak artık modern toplumlarda medeni hukuk var ve resmi nikah ile insanlar evliliklerini tüm insanlara duyurup yasal haklara sahip oluyor. Resmi nikahla herkese evliliğinizi duyurduktan sonra bir din adamının ekstra olarak imam nikahı artık zorunlu değildir, kaldı ki dinimizde imam nikahı yoksa zinadır diye bir şey olmadığı gibi din adamları da resmi nikahın da topluma evlilik akdini duyurması açısından Allah katında kabul göreceğini söyler.

Allah'a evet biz artık karı kocayız ve sevişip çocuk yapabiliriz demeniz için bir imamdan yetki almak zorunda değilsiniz yani. Zaten bu imam nikahı o kadar suistimale açık bir hale geldi ki insanlar sadece imam nikahı ile dost hayatı yaşamada, eşinin üstüne başka kadın almada beis görmüyor. İmam dediğiniz insan evlilik cüzdanına bakmadan imam nikahı kıyıyor mesela. Ya da orada imama meyir sözü veren erkeklerin kaçı boşanınca eşine o söz verdiği meyiri veriyor? İmam nikahını kutsal ya da dini bir ritüel olarak değil de zamanın resmi nikahının alternatifi olarak görürseniz gereksiz içinizi sıktığınızı anlarsınız.

resmi nikahtan once ailelerden gizli dini nikah kiymislar ve sanirim bir kac kez dini nikahtan yana bosanmislar
eger 3 kez bos olma yasadiysaniz siz(kadin) baska bir erkekle hilesiz olarak evlenip bosandiktan sonra tekrar eski esinizle evlenebilirsiniz diyorlar

İmam nikahı kıymışlar ama bir kaç kere boşanmışlar ( O nasıl oluyorsa). Diyanetten fetva almışlar ama konu sahibi hala nikah geçerli sayılır mı diye soruyor.

Üç talak var. Üç defa boş ol dendiğinde geri dönülmez yola giriliyor. Bundan sonra tekrar evlenebilmeleri için kadının başka bir adamla gerçek bir evlilik yapıp boşanmaları ya da erkeğin ölmüş olması gerek ancak bundan sonra tekrar evlenebilirler. bu şekilde erkeğin sınırsız ve keyfine göre boşama hakkı elinden alınıp kadını mağdur etmesinin önüne geçiliyor. Ama nikahları sahih olmadığı için zaten boşanmış da olmuyorlar sanırım.

Konuyu da anlamadım da yorumlardan bişeyler çıkarmaya çalıştım

Ok
Gizli nikah dediğiniz şey zaten nikah sayılmadığı için boşanmalar da boşanma olmamış. Eğer nikahlı gibi yaşamadıysanız bunu bu kadar takmanıza gerek yok. Resmî ve dini nikâhı usulüne uygun yapmışsınız zaten . Oyuncağa çevirip iki güne bir boşamıyorsanız sorun ne ? Diyanet de fetva vermişken kendinize eziyet etmeyin bu kadar .
Zaten bu düğün işlerinden araya bozukluk giriyordu akrabalarım çok karışıyordu ama şuan hepsinden uzak iyiyiz Bi sıkıntımız kavgamız yok sadece gizli yaptığım nikahta boşanmalar olduğu için eğer geçerli bir nikahsa gitmişmidir diye düşünüyorum diyanette gizli olduğu için geçersiz diyor

1 yıl geçti hatırlamıyorum ki ama bu boşol deyince nikahın gittiğini bilmiyordum bu konulardan habersizdim
E amaç neydi o zaman? Tv de görüp hadi sende bana boş ol de bakayım ne olacak mı dediniz?
Tekrarlıyorum alo fetva hattını arayıp bilgi alabilirsiniz. Kimseye sormaya gerek yok. İnternette birsürü şey yazıyor.

resmi nikahtan once ailelerden gizli dini nikah kiymislar ve sanirim bur kac kez dini nikahtan yana bosanmislar
eger 3 kez bos olma yasadiysaniz siz(kadin) baska bir erkekle hilesiz olarak evlenip bisandiktan sonra tekrar eski esinizle evlenebilirsiniz diyorlar
Ben de öyle düşünmüştüm ama atladığım şeyi arkadaş düzeltti. Gizli olduğu için zaten dini nikah hiç yapılmadı. O boşollar boş yere söylendi gibi bir durum var. Günümüzde de resmî nikah eğer zorlama yoksa ve şahitler müslümansa dini nikahı karşılamış oluyor. Yeniden dini nikaha gerek kalmıyor. Konu sahibi resmî nikahlı olduğu andan itibaren dini nikahlı. Resmî nikah sonrası yaşananlar olduysa onu bilemeyeceğim. Ama öncesinde olanlar nikahla açıklanmıyor. Tek sorun gizli nikah ile resmî nikah arasındaki ilişkileri dini açıdan.

Üç talak var. Üç defa boş ol dendiğinde geri dönülmez yola giriliyor. Bundan sonra tekrar evlenebilmeleri için kadının başka bir adamla gerçek bir evlilik yapıp boşanmaları ya da erkeğin ölmüş olması gerek ancak bundan sonra tekrar evlenebilirler. bu şekilde erkeğin sınırsız ve keyfine göre boşama hakkı elinden alınıp kadını mağdur etmesinin önüne geçiliyor. Ama nikahları sahih olmadığı için zaten boşanmış da olmuyorlar sanırım.

Konuyu da anlamadım da yorumlardan bişeyler çıkarmaya çalıştım
Çok açıklayıcı ve doğru yazmışsın. Ama konu sahibi çok takıntı haline getirmiş ve cevapları kabul etmiyor. Tek yapması gereken alo fetva hattını arayıp en fazla 5 dakikalık bir görüşme yapmak.

Back