Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Kızlar, bu topuk kanı kaç kez alınıyor Allahaşkına?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

leylaaa07

içimde bir kıpırtı var :)
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2009
705
0
şu an 37+4 hamileyim topuk kanını hastanede alıyolarmış ama bizim buraya bakan ebe 3 gün sonra sağlık ocağındada almamız lazım diye tutturdu bana da iki kere alınması tuhaf geldi neden o zaman hastanede alınıyo daha sonra sağlık ocağında alınsın dedim anne sütünü emdikten sonra alınması gerekiyomuş anlamış değilim çok kötü oluyomuş bide o topuk kanı bide iki kez olması beni mahvediyo bilgisi olan varmı? acil yardım kızlar..

ben dogum hastanesinde calısıyorum bebek dogduktan sonra ilk beslenmesinin arkasından topuk kanı alınır birde 1 ay sonra saglık ocagına gideceksiniz orda 2nci alınacak. Bende yeni dogum yaptım o sekilde oldu umarım bir an önce bebişinizi saglıklı sekilde kucagınıza alırsınız bekledikce insan sabırsızlanıyor

bizimde ilk hastanede alındı sonra 5 gün sonra sağlık ocağında alındı iyi bişey bu endişelenme bebeğinin iyiliği için annesi olması lazım saçma falan değil emin ol çok kötü falan olmuyo ağlıyo biraz tabiki canı yanıyo ama bitince susuyo sonuçta aşıda olacak onada ağlayacak endişelenmeyin

hmm

ben almanyada dogum yaptım..bir kere tek alındı.

anne sütü vermegen ne yapıyor peki?

benım kızımın topuklarından cok kan gelmedi..ebesi dedi egerki bu yetmese..bize mektup gelecek..kan yetmedı dıye yenıden alın ..o zaman bir daha alırız..ama ilk kez duyuyorum iki defa alındıgı

• Beğen
Reactions: 9ay
devlet doğar doğmaz topuktan kan alınmasını şart koşuyormuş fakat alınan kanda bakılan değerler bebek ancak anne sütünü emip üzerinden 3 gün geçtiğinde ortaya çıkıyormuş. yani aslında doğar doğmaz alınan kan gereksiz fakat yasa gereğiyken, 3 gün sonra alınan kan bebeğin sağlığı konusunda önemli bilgiler veriyor.

inanın ben bi kere alınıyo diye biliyodum ama sizlerinde bu konu hakkında böle düşünmeniz ve doğrusunu paylaşmış olmanız biraz daha rahatlatıyo içimi yani gerekliyse tabiki yapılmalı fakat yinede iki kere olması tuhaf karşılaştırma falanmı yapılıyo acaba önce ve sonra olarak inş sağ salim doğar yavrumda bu aşamalarıda atlatırız :ecrin_bebek:

Bende sizin gibi 1 kere sanıyordum hatta saglık ocagında alınınca sasırmıştım arastırdım öyleymiş belki 3gün dogrudur ama ben asıya gidince yapıldı bizim kız küveze konmustu 1 hafta o arada bize aldırın demediler 2 ciyi

canım bi doğduktan sonra oluyo bide 3günlükken alınıyo bende bir sefer alınıyo diye biliyodum 2 sefermiş ayyyy çok üzülmüştüm yaa alırlarkenn kuzumm benmm:KK43:

Allah Allah bilmiyorumkismile benim oğlumun hastanede kan alınmadı sadece doğduktan 3 gün sonra sağlık ocağında alındıbilmiyorumkismile şaşırdım niye farklı farklı oluyo kibilmiyorumkismile

iki kez alınması gereksiz kızlar... hastanede aldırdığınız kafi... sağlıkocaklarındakiler yaptıkları her işlemden para alıyolar devletten...

• Beğen
bizimde doğduğu zaman alındı.5.günde sağlık ocağında..gereksiz değil arkadaşım bebeğin için...

iki kez alınması gereksiz kızlar... hastanede aldırdığınız kafi... sağlıkocaklarındakiler yaptıkları her işlemden para alıyolar devletten...
ben bunu sonradan öğrendim fakat hemşire alınacak diye tutturdu. hala da sonucu sağlık ocağının sonucu gelmedi. tam bir saçmalık. ülkemin halleri işte ........................

• Beğen
ben bunu sonradan öğrendim fakat hemşire alınacak diye tutturdu. hala da sonucu sağlık ocağının sonucu gelmedi. tam bir saçmalık. ülkemin halleri işte ........................

size sonucun geleceğini mi söylediler? çünkü bize eğer sonuç kötü çıkarsa aranacaksınız bişey çıkmazsa zaten aramayacaklar dediler

size sonucun geleceğini mi söylediler? çünkü bize eğer sonuç kötü çıkarsa aranacaksınız bişey çıkmazsa zaten aramayacaklar dediler
adres telefon aldılar canım. ya ararlar ya da sonucu postalarlar dedi hemşire. aslında hastanedeki işlemin aynısıydı. bana gösterilen kağıt bile aynıydı. biz bunu yaptırdık diyorum yok biz de yapıcaz diye tutturdu. her a kontrole çağırıyorlar. bebeği kıyafetleri ile tartıyor 50 gr eksiltip yazıyor. bir gün önce doktoru tartıyor sadece bezi ile onu söylüyorum daha doğru diye yok illa kendi bebeği giyinik tartıyor tabi ki çocuk en aşağı 400 gr fazla çıkıyor :) kış günü malum kat kat giyiniyor :) formalite icabı yapılıyor kontroller.

• Beğen
bizim hastene bildirdi onlara doğumumu zaten hastane yaptıracaksınız dedi her sağlık ocağı farklı demekki hiç öyle getirin illa demiyolar aşısı 1 yaşında olacağı için o zamana kadar gitmeyeceğim ben zaten doktorumuz da var zorlamaları çok saçma hakikaten

adres telefon aldılar canım. ya ararlar ya da sonucu postalarlar dedi hemşire. aslında hastanedeki işlemin aynısıydı. bana gösterilen kağıt bile aynıydı. biz bunu yaptırdık diyorum yok biz de yapıcaz diye tutturdu. her a kontrole çağırıyorlar. bebeği kıyafetleri ile tartıyor 50 gr eksiltip yazıyor. bir gün önce doktoru tartıyor sadece bezi ile onu söylüyorum daha doğru diye yok illa kendi bebeği giyinik tartıyor tabi ki çocuk en aşağı 400 gr fazla çıkıyor :) kış günü malum kat kat giyiniyor :) formalite icabı yapılıyor kontroller.

ay canım aynı valla bizim burdakilerde çok ısrarcı bide bize yeride çok ters gidip gelmek sorun oluyo bakanlık istiyo diye tutturuyolar kaç ker hem hastanede henm orda kan verdim eşim en sonunda dayanamadı ne bu ya kaç kere kan veriyoruz biz yazık yaa diye isyan etti valla bazen çok ısrar ediyolar şimdi bu topukkanı valla şimdiden düşünemiyorum bebeğimi 2 kere olması beni sinir ediyo ne gerek var yani orda hastanede oluyosa orda olmasın, orda oluyosa hastanede olmasın buna bir çözüm bulunması lazım bide küçüccük bebeciklerin canı nasıl yanıyo gereksiz yere iki kere :bbo:

bir defa aliniyor doum yaptikdan bir gün sonra.eger dogru sonuc alinmaz süphe duyarlrsa bir daha aliyorlar

Hastanede 5. gün bebeğimden topuk kanı alındı.O gün sağlık ocağına gittim hastanede aldıklarını söyleyince gerek yok dediler.Zaten bu topuk kanı incelenmek üzere sağlık bakanlığına gidiyor.iki defa alınmasına gerek yok.bizim telefonumuzu aldılar.Eğer kanda bir sorun çıkarsa sağlık bakanlığının bizi arayacağını söylediler.bir sorun çıkmazsa aramazlarmış.

yaaa ne 2si benim kızımın 3 kere alındı ben onu unutmuşum sahi. hastanede 2 kere sağlık ocağnda bir kere.hastanede birinci aldıkları kanı kaybetmişler.bizde taburcu oldktan sonra eve geldik.hastane eve telefon etti bebeği getirin topuk kanı alıncak diye
=( :KK43: :KK43::kızgın:

yaaa ne 2si benim kızımın 3 kere alındı ben onu unutmuşum sahi. hastanede 2 kere sağlık ocağnda bir kere.hastanede birinci aldıkları kanı kaybetmişler.bizde taburcu oldktan sonra eve geldik.hastane eve telefon etti bebeği getirin topuk kanı alıncak diye
=( :KK43: :KK43::kızgın:

ayyy canım o daha kötü olmuş nasıl canı acımıştır yavrumun nasıl bi dikkatsizlik bu yaaa nasıl kaybediyolar çok sinir oldumalsanaalsanasmile

X