• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZLAR BİR BAKIN

Gözün aydın olsun cnm bnm, senin adına çok sevindim :KK200: bu dediğim yöntemi çok çok eskilerde ebeler kullanıyormuş zaten. Benim adet öncesi hep sertlik olurdu, bu yumuşaklık neden die araştırırken birden gebelik olabileceğini okudum. Hatta adet öncesi rahim ağzındaki yumuşama die arama yaparlarsa hem burdaki konulardan hemde diğer sayfalarda dediğim bilgiyi görebilirler :halay:testlere verdiğim para aaah ah :halay:

Ayın 19’unda hsg çektirdim. 21’i değerlendirildi sadece.Yumurtalama ve çatlama dönemiydi.Normalde adete 1 hafta kala göğüslerim şişer bu sefer son 2 hafta önce başladı yani ilişkiden sonra.Sizin yazınızı gördüm ve denedim. Yumuşaklık ve ıslaklık var sadece sertlik ve kuruluk hissetmedim.Ümit var mı acaba :D

Ayın 19’unda hsg çektirdim. 21’i değerlendirildi sadece.Yumurtalama ve çatlama dönemiydi.Normalde adete 1 hafta kala göğüslerim şişer bu sefer son 2 hafta önce başladı yani ilişkiden sonra.Sizin yazınızı gördüm ve denedim. Yumuşaklık ve ıslaklık var sadece sertlik ve kuruluk hissetmedim.Ümit var mı acaba :KK70:
Bence var. Bu konuyla ilgili bir kaç görsel atacağım cnm, bir bak istersen. Rabbim gönlündekini versin inşallah :dua::KK200:

Burdada yazıyor bnm dediklerim :KK64: eskiden bu yöntemle anlıyorlarmış. Dogruya test yoktu usg yoktu hatta daha çoook eskilerde doktor bile yoktu. Bence doğru bir yöntem

Eklentiler

• IMG_20190224_232648.png
    IMG_20190224_232648.png
    470 KB · Görüntüleme: 855
  • IMG_20190224_232710.png
    IMG_20190224_232710.png
    100,4 KB · Görüntüleme: 744
  • Screenshot_20190224-232524.png
    Screenshot_20190224-232524.png
    276,6 KB · Görüntüleme: 707
Ben yumurtlamayi hesaplamak icin kullaniyorum bu yontemi ama gebeligin anlasilacagini sanmam çünkü adete yakin sertlesecek ve kolay ulasilacaj yere gelecektir rahim agzi cunku uretken donem bitip adet gelecegi icin
İşte cnm gelmediği zaman bu gebelik demekmiş. Adet olacaksan iniyormuş ki ben adet olmadan önce bu sertliği hissediyordum. Eğer inmezse gebelik demekmiş. Eski insanlar bu yöntemle anlıyorlarmış. Yumurtlama dönemindede aynen bu oluyor birde akıntı eşlik ediyor. Bu yumurtlama bittikten sonra adete yakın zamanda yine yukardaysa gebelik demekmiş. Ama ben şunu farkettim. Bnm yumurtlama günümden sonra sertlik hiç hissetmedim. Dünde bu yumuşaklığı hissedince (ki önceleri yumurtlamadan sonra sertlik vardı) acaba dedim.

İki oğlum var cnm üçüncü sürpriz yaptı yarın doktora gitçem Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin
Aminnnn cnm bnm, hadi bu kız olsun deyim bariii de, her anneye bir kız arkadaş lazım bence :KK39: Rabbim sağ salim kucağına almayıda nasip etsin inşallah cnm bnm:dua::KK200:

Kimsecikler bişey yazmamış. Ama eğer gebe isem bu konuda size yardımcı olacağım. Birde dünki dediğim test sonucumuda attım. Saatler sonra çıktığı için pek önemsemiyorum ama dursun burda. Gebe isem adet öncesi belirtilerimide yazacağım:KK52:
Canim maşallah var gözüküyor sağlıkla ilerlesin . Ama enfeksiyon dA kapılmaz mi ya böyle bir şey yapılırken .

Canim maşallah var gözüküyor sağlıkla ilerlesin . Ama enfeksiyon dA kapılmaz mi ya böyle bir şey yapılırken .
Bu saati geçmiş test cnm. Üstünde durmuyorum pek ama gebe isem bir çok arkadaşa ümit olabilir bu. Yönteme gelince elini dezenfekte edeceksin cnm. Yani temizce sabunlu su ile yıkadıktan sonra deneyeceksin. Diğer türlü enfeksiyon kaçınılmaz zaten:KK39::KK200:

Aminnnn cnm bnm, hadi bu kız olsun deyim bariii de, her anneye bir kız arkadaş lazım bence :KK39: Rabbim sağ salim kucağına almayıda nasip etsin inşallah cnm bnm:dua::KK200:
Amin inşallah çok isterim Rabbim ne yazdıysa artık üç erkek annesi olmak da güzel kız evlatta güzel nasip öğrenince yazarım

İşte cnm gelmediği zaman bu gebelik demekmiş. Adet olacaksan iniyormuş ki ben adet olmadan önce bu sertliği hissediyordum. Eğer inmezse gebelik demekmiş. Eski insanlar bu yöntemle anlıyorlarmış. Yumurtlama dönemindede aynen bu oluyor birde akıntı eşlik ediyor. Bu yumurtlama bittikten sonra adete yakın zamanda yine yukardaysa gebelik demekmiş. Ama ben şunu farkettim. Bnm yumurtlama günümden sonra sertlik hiç hissetmedim. Dünde bu yumuşaklığı hissedince (ki önceleri yumurtlamadan sonra sertlik vardı) acaba dedim.
Bilemiyorum canim ben sadece yumurtlama donemlerinde takip ediyorum

Yok cnm bnm çok itmeyeceksin:KK70: hatta parmağının yarısı kadar felan. Üstelik ben 2 parmakta kullanmadan kontrol ediyordum:oops: zaten hemen sert bişey oluyo orda ve kupkuru. Ama yumurtlama döneminde o sert şey gidiyor ve ne kadar itersen it yumuşaklık oluyo sadece. Ama adet öncesi de bu durum gebelik belirtisiymiş. Dün okuyunca şok oldum bende. İnşallah hakkımızda hayırlı :dua::KK200:

Ah canım sağol denicem bunu inşallah başarabilirim:) inşaAllah bebişlerimiz bizimledir:) sen kar dedinde aklıma ne geldi bundan 2 yıl önce ocak 2017'de bende hamile olduğumu evde yaptığım testle öğrenmiştim ve o gün istanbulda inanılmaz kar yağıyordu sağlık ocağına kan vermeye gidecektim ama kar yüzünden gidememiştim 3 gün evde bekledim meraktan çatlaya çatlaya:) sonra dayanamadım yavaş yavaş o karda yürüyerek gitmiştim:) aah ah ne gündü.... Rabbim o heyecanı tekrar yaşamamızı nasip etsin hayırlısıyla inşaAllah bide kızım olur:) önce hayırlı sağlıklı tabi ama kız çocuklarınıda çok seviyorum ya:)

Bilemiyorum canim ben sadece yumurtlama donemlerinde takip ediyorum
Bence gebelik düşünüyorsan adet öncesi de takip et cnm, hani bana mantıklı geliyor. Çünkü eski türk filmlerinden hatırlıyorum işte Fatma Giriğin boş beşik vardı birde kuma filmi orda eliyle kontrol ediyordu ebe. Senaryoda olsa saçma bir yöntem seçeceklerini sanmıyorum. Doğrudur bence. Ve yumurtlama dönemini anlamanın en kesin yoluda bu. Hayırlısı bakalım:KK200:hayırlı geceler cnm

Bi şey okudum, doğruluk payı varmıdır bilmiyorum ama yumurtlama dönemimde bunu uyguluyordum ben zaten ama gebelik belirtisi olduğunu bilmiyordum. Yumurtlama doneminde elinizi temizce yıkayıp afedersiniz bir parmağınızı rahminize doğru fazla değil ittiğinizde bir sertlik geliyorsa daha yumurtlama başlamamış oluyormuş eğer ne kadar iterseniz itin hiçbişey gelmiyorsa yumurtlama başlıyor demekmiş. Bunu google da araştırırken görmüştüm ama yumurtlama haricinde adete yakında bunu deneyip yine sertlik gelmiyorsa gebelik olabiliyormuş. Hatta doğuma kadar öyle dvm edermiş. Bu yöntemi bilen var mi? Yani yarın adet günüm ama ben adetime 10 gün varken yumurtladım. Ovulasyon testi kullanmıştım. Akıntı ve bu dediğim yöntemide kullanıp anladım. Çarşambadan beridir test yapıyorum ilk ikisinde hiçbişey çıkmadı, saatler sonra bile. Üçüncüsün de ertesi gün gördüm çok çok belirsiz bir çizgi vardi. Bugün yaptığımdada yibe sonradan çıktı ama daha belirgin. İçime şüphe düştü. Sevinmek için çok erken olduğunu düşünüyorum. Bu yöntem hakkında bilginiz var mı?
Ve bu yöntemi şimdi deniyorum sertlik felan gelmiyor, yine mi yumurtluyorum die düşündüm bunu görene kadar ama akıntım yok. Ne zaman yapmalıyım testi?
İlk kez duydum bende..

Ah canım sağol denicem bunu inşallah başarabilirim:) inşaAllah bebişlerimiz bizimledir:) sen kar dedinde aklıma ne geldi bundan 2 yıl önce ocak 2017'de bende hamile olduğumu evde yaptığım testle öğrenmiştim ve o gün istanbulda inanılmaz kar yağıyordu sağlık ocağına kan vermeye gidecektim ama kar yüzünden gidememiştim 3 gün evde bekledim meraktan çatlaya çatlaya:) sonra dayanamadım yavaş yavaş o karda yürüyerek gitmiştim:) aah ah ne gündü.... Rabbim o heyecanı tekrar yaşamamızı nasip etsin hayırlısıyla inşaAllah bide kızım olur:) önce hayırlı sağlıklı tabi ama kız çocuklarınıda çok seviyorum ya:)
Ayyyy cnm yaaa ne güzel bir anıymış. Aynısını ben düşünüyorum şimdi yarın test almaya gidemem heralde, biraz beklemem gerekecek. Birde geç yumurtladım zaten eminim adetimi birkaç gün geçmesi lazım kesin sonuç için. Sende umarım bir dejavu yaşarsın, yine kar yine bebek yine müjde olsun senin içinde hepimiz içinde inşallah. Ama öğrenirsen inşallah müjdeni bekliyorum... Çok basit yapacağın, bizim 2 tuvalet var ben klozet kışları kullanmadığım için diğerinde afedersin temizlenirken orta parmağımı hafifçe deniyorum sertlik yoksa biraz daha yine yoksa biraz daha:oops::KK48: zaten sertlik olduğunda yarısını bile itmeden hissedersin. Hadi hayırlı haberler cnm bnm:dua::KK200::anneadayı:

Bende ama mantıklı yanii, bana pek saçma gelmedi. Eski yöntemleri düşününce bilmiyorum artık :KK52:
Yâni mantıklıdır tabii ki. Benim de 5 gün oldu gelmedi beklediğim misafir sen yarın hayırlı haberle döndüğünde sen denemeye cesaret ederim bende ürktüm şimdi

Bi şey okudum, doğruluk payı varmıdır bilmiyorum ama yumurtlama dönemimde bunu uyguluyordum ben zaten ama gebelik belirtisi olduğunu bilmiyordum. Yumurtlama doneminde elinizi temizce yıkayıp afedersiniz bir parmağınızı rahminize doğru fazla değil ittiğinizde bir sertlik geliyorsa daha yumurtlama başlamamış oluyormuş eğer ne kadar iterseniz itin hiçbişey gelmiyorsa yumurtlama başlıyor demekmiş. Bunu google da araştırırken görmüştüm ama yumurtlama haricinde adete yakında bunu deneyip yine sertlik gelmiyorsa gebelik olabiliyormuş. Hatta doğuma kadar öyle dvm edermiş. Bu yöntemi bilen var mi? Yani yarın adet günüm ama ben adetime 10 gün varken yumurtladım. Ovulasyon testi kullanmıştım. Akıntı ve bu dediğim yöntemide kullanıp anladım. Çarşambadan beridir test yapıyorum ilk ikisinde hiçbişey çıkmadı, saatler sonra bile. Üçüncüsün de ertesi gün gördüm çok çok belirsiz bir çizgi vardi. Bugün yaptığımdada yibe sonradan çıktı ama daha belirgin. İçime şüphe düştü. Sevinmek için çok erken olduğunu düşünüyorum. Bu yöntem hakkında bilginiz var mı?
Ve bu yöntemi şimdi deniyorum sertlik felan gelmiyor, yine mi yumurtluyorum die düşündüm bunu görene kadar ama akıntım yok. Ne zaman yapmalıyım testi?
bizim topikte herkes bunu bana soruyor iki gebeligimide oyle ogrendim ilk gebelikte cahildim:) ama 3 4 te oyle anladim kesinlikle dogruluk payi var. tedtin varsa buraya atta gozumuz gonlumuz acilsin:)

Hiç test yapmadın mı cnm, 5 gün geçmiş
Yok canım Kasım ayında da böyle oldu. Test yaptım 3.gün negatif çıktı. 6.gün oldum. Kan testi de adetin 2.günü yaptırdım negatifti yine.. Çok umutlanmıştım gecikince şimdi 6.günü bekliyorum olacak gibi ağrım var bi kaç gün daha beklerim umutlanıp kahrolmaktan daha iyi

Ayyyy cnm bnmm sen gebemisin. Bak görüyordum seni hep ama denk gelmemişim gebe mesajlarına demekki:KK200: Rabbim hayırlı haberler almanı nasip etsin inşallah, tamamına erdirsin cnm bnm. Sağlıklı sıhhatli sana bağışlasın inşallah
Evet canim 10haftalik Allahin izni ile.
Aminn amin inşallah canım, cümlemize hayırlı bebiş haberleri nasip etsin inşallah Rabbim.

Bu arada fitili atarken dikkat ettim bi yerden sonra bir sertlik var parmagim gitmedi ileri.o_O

Back