• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bi fikir verin lütfen.. Kafam çok karışık =(

çok teşekkür ederim yaa hakkaten ben de kendmi ilgili ve bilgili sanırdım. ovülasyon testi diye bir seyiilk defa pazartesi günü izmirde ablama gitmiştim ondan duydum. ateş ölçmeyi de az önce eski sayfalara bakarken öğrendim ama tam olarak anlayamadım.
dün biraz halsiz hisseidyordum kendimi laf olsun diye ateşimi ölçtim 36.5 çıkmıştı, bir anlamı var mı?
ben hamile kalmadan önce doktora gidip tüm tahlilerimi yaptırıdım, kızamıkçık testi falan da yaptırdım. 2,5 aydır da folik asit kullanıyorum ve hapı da bırakalı 3 aya yakın oldu.
naapmalıyım acaba :26:

çok teşekkür ederim yaa hakkaten ben de kendmi ilgili ve bilgili sanırdım. ovülasyon testi diye bir seyiilk defa pazartesi günü izmirde ablama gitmiştim ondan duydum. ateş ölçmeyi de az önce eski sayfalara bakarken öğrendim ama tam olarak anlayamadım.
dün biraz halsiz hisseidyordum kendimi laf olsun diye ateşimi ölçtim 36.5 çıkmıştı, bir anlamı var mı?
ben hamile kalmadan önce doktora gidip tüm tahlilerimi yaptırıdım, kızamıkçık testi falan da yaptırdım. 2,5 aydır da folik asit kullanıyorum ve hapı da bırakalı 3 aya yakın oldu.
naapmalıyım acaba :26:

Ben de bu siteden öğrendim aslında her şeyi :1: Ateşi adetinin ilk gününden itibaren ölçmeye başlıyorsun. Her sabah, yataktan çıkmadan, dil altı ya da vajinadan alınıyor. Yumurtlamadan sonra ateş yükseliyor ve bir sonraki adet gününe kadar yüksek devam ediyor. Normal ateşinin nasıl seyrettiğini bilmediğim için bir şey diyemem ama o konuda ama mesela benim ateşim herzaman düşük gider, onun için şimdi bile ateşim ancak 36,3-36,4 çıkıyor.
Bana da doktor sadece folik asit al demişti, marka bile söylememişti farketmez diye. Tahlil sonuçların nasıl geldi, Fsh,Lh, progesteron vs. her şey normal mi? Eğer her şey yolundaysa ben ovulasyon testini ve ateş ölçümünü bir arada götür. Bu forumdaki arkadaşlar gerçekten çok güzel anlatmışlar her şeyi bu konularda. Gün aşırı çalışma bir de tabi :37: ama yumurtlamayı bir şekilde yakalayabilirsen o üç gün her gün de deneyebilirsin demişti doktor.

ben ovulasyon testi diye internette aradım adetim toplam döngü gününe göre hangi günde yapman gerektigini söylüyor.
hap kullanırken tam 28 di ama şimdi sapıttı hangi gün yapmalıyım ki?
ateş konusunda da bu ay adet görürsem ondan sonra düzenli bakarım.
ilgine çok teşekkürler..

ben ovulasyon testi diye internette aradım adetim toplam döngü gününe göre hangi günde yapman gerektigini söylüyor.
hap kullanırken tam 28 di ama şimdi sapıttı hangi gün yapmalıyım ki?
ateş konusunda da bu ay adet görürsem ondan sonra düzenli bakarım.
ilgine çok teşekkürler..

28 günde bir oluyorsa 10. gün başlayın denir. Ama mesela ben erken yumurtluyorum, onun için 26 günde bir adet oluyordum ben ve 6. gün yani adetim biter bitmez yapmaya başlıyordum. Her gün gittikçe koyulaşıyor çizgi, iyice koyulaşmadan önce ben her gün 2 kere yapıyorum böylece öyle en koyu olduğu anı yakalabiliyorum (bunu yapmayınca 2 ay kaçırdım ovulasyonu çünkü) İki çizgi de eşit derecede koyu olunca 24-48 arası ovulasyon gerçekleşiyor. Zaten ovulasyondan sonra da ateş yükseliyor. Yine kendimden örnek vermem gerekirse ateşim ovulasyondan önce 35,8ken ovulasyondan sonra 36,3 civarı oluyor). İnternette bir çok yerde satılıyor bu testler. Ben 30 tanesini 29 liraya almıştım, 3 ay yetti bana 30 tanesi.

İnşallah Öznur, inşallah isteyen bütün herkese, özellikle burda tanıştığım Hilal kardeşime, Allah'ım en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin :49: Bekleyen, çabalayan bütün herkesi Allah mükafatlandırsın :31:

Bende 4sene bekledim o süreç çok zor ama Allah zamanını biliyo be veriyo. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallahhhhh o duyguyu tattırsın herşey sabır...

Kızlar, selamlar. Bugün kan testi yaptırdım, sonuç pozitif geldi. Şu an 5 haftasını doldurmuşum gebeliğimin. Lekelenme olduğu için acilen doktora gittik. Allahım isteyen herkese nasip etsin.

:16::16::16::16::16:
çok sevindim,inş her şey yolunda gider
sağlıcakla kucağına alırsın bebişini:34:

ayy ne güzel ben de istiyorum :16::16:
progestan ne oluyor,çok gördüm adını burda :44:

Progesteron içeren bir ilaçmış canım, dışı yumuşak bir kapsül; normalde hap olarak yutuluyormus ama anladığım kadarıyla düşük tehlikesi ya da kanama, lekelenme gibi durumlarda vajinadan fitil gibi kullanılıyor.
Darısı başına canım inşallah :))

doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra adet ne kadar aksayabiliyor acaba?
bugün 15 gün oldu tık yok..
bırakalı da 3 ay oldu, 15 gün gecikme normal midir? en son gecen pazartesi test yapmıştım tekrar yapsam mı??

doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra adet ne kadar aksayabiliyor acaba?
bugün 15 gün oldu tık yok..
bırakalı da 3 ay oldu, 15 gün gecikme normal midir? en son gecen pazartesi test yapmıştım tekrar yapsam mı??

Doğum kontrol hapından sonra hormonların düzene girmesi bir kaç ay alabiliyor canım. Ben bıraktıktan sonra 4-5 ay sanki ilaç kullanıyormuşum gibi hem adetim hafif geçiyordu hem de kısa sürüyordu. Ama bırakır bırakmaz hamile kalanlar da oluyor. Şüphelerin varsa bir kan ver canım ne olur ne olmaz, belki de bebek vardır, belli mi olur :1:

dün test yaptım negatif :50:
3 pazartesidir test yapıyorum, gecen ay da 9 gün gecikince 2 test yapmıştım.
toplam 5 negatif ibaresi üzdü beni.
ablam asprin iç dedi, madem hamile değilsin adetin gelsin bir an önce dedi ama o kadar gergin ve şiş durumdayım ki naapsam bilemedim:43:

dün test yaptım negatif :50:
3 pazartesidir test yapıyorum, gecen ay da 9 gün gecikince 2 test yapmıştım.
toplam 5 negatif ibaresi üzdü beni.
ablam asprin iç dedi, madem hamile değilsin adetin gelsin bir an önce dedi ama o kadar gergin ve şiş durumdayım ki naapsam bilemedim:43:

Hay Allah, üzüldüm canım ya :26: ama niye adetin gecikiyor ki, ihmal etme, bir doktora git nedenini öğrenirsin en azından :50: Asprin ne yapar ne eder bilemiyorum ama yine de bence doktora sormadan öyle kan sulandıracak bir şey içme şimdilik, ne olur ne olmaz. Belki doğum kontrol hapından sonra yumurtlaman geç oluyordur, onun için sana adetin gecikmiş gibi geliyordur, bir takip etsin, bir baksın doktor.

Back