kızlar benim köftelerim güzel olmuyor

sukut

oğlum olsun istiyorum İNŞ
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
841
33
118
İzmir
sizin sürekli yaptığınız güzel oluyor dediğiniz tarif nedir arkadaşlar.
ben soğan rendeliyorum suyunu süzüp onu kullanıyorum bayat ekmek koyuyorum yağ tuz yumurta sarısı azcıkta kara ve kırmızı biber.
ya malzemelerimin ölçülerini yanlış kouyorum yada sizin farklı metodlarınız var yardımcı olabilirmisiniz

kimyonsuz köfte güzel olmuyo bol bol kimyon koymalınısız.birde komple yumurta.taze nane koyanda war.

Son düzenleme:
canım bıraz ınce kıyılmıs maydonoz ve 2,3dış sarmısak rendele sarmısak cok lezzet verıyo

canım oncelıkle ben soganı rendelemek yerıne cok kucuk sekılde dograrım...sonra yumurta koyarım...baharatları koyarım.... kımyon olmazsa olmaz....kendı hazırladıgım galeta ununu koyarım maydonoz koyarım...ıyıce yogururum...ve strecleyıp buzdolabına koyarım ne kadar dınlenırse okadar ıyı...sonra sekıl verır az yagda kızartırım....

Canım köfteye tat veren kimyondur, onu ihmal etme...
Onun dışında maydonoz da kıyıp koyuyorum ben...
Ekmek yerine galeta unu koyuyorum ya da galeta unu ile ekmek içini karıştırıp koyuyorum...

ben bır fıncan galeta unu 1 sogan 1 yumurta 3 4 dıs sarımsak 1 tatlı kasıgı kımyon 1 tatlı kasıgı karabıber parmauk ucuyla pulbıber 1,5 tatlı kasıgı kadar tuz koyuyorum cok lezzetlı oluyor.

seneler öncesinde izmir kemeraltında küçük ama meşhur bir köftecide köfte yemiştik ...o zamana kadar yediğim en güzel köftelerdi...sahibine nasıl yaptığını sordum...aslında dedi köfteye fazla bir şey konulmaz sogan,karabiber ve tuz ,hatta bilinenin aksine fazla yoğrulmaz demişti.malzemeler birbiriyle bütünleştimi tamamdır sonra dinlendirip pişirilir...
bende senelerdir bunu uygularım.o ızgarada kömür ateşinde yapıyordu ben de teflon tavada pişiriyorum.denemenizi tavsiye ederim...

seneler öncesinde izmir kemeraltında küçük ama meşhur bir köftecide köfte yemiştik ...o zamana kadar yediğim en güzel köftelerdi...sahibine nasıl yaptığını sordum...aslında dedi köfteye fazla bir şey konulmaz sogan,karabiber ve tuz ,hatta bilinenin aksine fazla yoğrulmaz demişti.malzemeler birbiriyle bütünleştimi tamamdır sonra dinlendirip pişirilir...
bende senelerdir bunu uygularım.o ızgarada kömür ateşinde yapıyordu ben de teflon tavada pişiriyorum.denemenizi tavsiye ederim...

çok güzel tespit yapmışsın aynen köfteye ne kadar az malzeme konulursa o kadar güzel oluyor mesela manisa salihlinin meşhur odun köftesi vardır ve köftenin içine yalnızca tuz ve bildiğim kadarıyla az karabiber konulur bir de satır kıyma ile yapılır çekme kıyma kullanılmaz ve odun ateşinde pişirilir ve çok da lezzetli olur köftenin içine koymak istediğiniz baharatları köfte piştikten sonra tabaktayken konulursa çok daha lezzetli oluyor mesela kimyona bayılırım kimyonsuz köfte yemem ama içine değil üstüne koyarım

tekirdağ köftesinde kıyma, tuz ve karabiber var, muhteşem bir tat.

ben yumurtalı köfteleri hiç beğenmem mesela.

bayat ekmek, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, pul biber, sogan rendesi tuz ve kıyma. gayette güzel oluyor.

köfteleri pişremeyen arkadaşım şekil veririken mümkün olduğunca incecik şekil ver, o pişerken kabarıp toplanıyor, böylelikle içi çiğ kalmıyor.

yıllardır çok beğenilen köftem:
yarım kilo yağsız dana kıyma (ızgarada yapacaksanız yağlı olsun)
2 yemek kaşığı bayat ekmek içi veya galeta unu
1 adet çok ince kıyılmış soğan(asla rende deği)
tuz ve istenilen miktarda öğütme kara biber
az kekik
2 diş ezilmiş sarmısak

hepsini bir güzel yoğurup yarım saat dinlendirip şekillendirip az zeytin yağı ile kısık ateşte teflon tavada kızartırım piknikte ise kömürde ızgarad tabi

hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.
bu akşm verdiğiniz püf noktaları eşliğinde köftemi yapacağım inş bakalım nasıl olcak.

Canım eti aldığın yer de çok önemli..

Bekarken biraz kötü bir semtte otururduk,öğrenci eviydi..

Evin karşısındaki kasaptan et de alsak kıyma da alsak pişirdiklerimiz öyle kötü olurdu ki..

Hatta ben bir konu açmıştım pişirdiğim tavuklar çok kötü kokuyor diye..

Biz de zannederdik ki biz beceremiyoruz da pişirdiğimiz etler köfteler ondan güzel olmuyor..

Sonra ben evlendim ve şimdi yaşadığım yere yerleştim..

Valla burdaki marketin etleri de kıymaları da lokum gibi..

Kuzu eti bile yiyebiliyorum artık..Yaptığım köfteler de mis gibi oluyor hazır köfte gibi..

Ben kasaptan kaynaklandığını çok sonradan anlayabildim,belki senin de öyledir..

Başka bir yerden kıymanı alıp denemeni öneririm..

sizin sürekli yaptığınız güzel oluyor dediğiniz tarif nedir arkadaşlar.
ben soğan rendeliyorum suyunu süzüp onu kullanıyorum bayat ekmek koyuyorum yağ tuz yumurta sarısı azcıkta kara ve kırmızı biber.
ya malzemelerimin ölçülerini yanlış kouyorum yada sizin farklı metodlarınız var yardımcı olabilirmisiniz

güzelim işin sırrı mazeme değil az yağlı kıyma içine ne katarsan kat istediğin baharatı ister ekmek istersen onu yerine galeta unu ister yumurta kat istersen katma senin isteğine kalmış burda en önemlisi az yağlı kıyma bol yağ ocağın orta gözünde normal hızla pişme süresi takribi 3dk alt üst olmak kaydıyla mükemmel oluyo ben de fazla ayrıntılı yazdım kusura bakma zamanında bende çok zorluk çektim o yüzden ben arkadaşlara tarif verirken ince detay veriyorum onlar için kolay oluyor anlıyacağın ben çektim başkası çekmesin diyorum şimdiden afiyet olsun

bence birde soğan eklemeden dene pul biber ilave et arkadaşların dediği gibi fazla yoğurma süper olacaktır

bende köfte çok sevmem ya o yüzden evde köfteleri annem yapar ama sanki bişi eksik diyodum meğer kimyon muş demek ki annem kimyon hiç sevmez ve koymaz sarımsakta koymazz bide bi gün ben yapıyım bakim nasıl olucak:81:

tatlım köftenin malzemeleri aşağı yukarı tüm arkadaşların verdiği gibi ,ben pişirme konusunda fikrimi söylemek isterim çok kızgın yağa köfteleri dizip altını az birşey kısacaksın içi de süper pişiyor afiyet olsun...:90:

Facebookta "Necla Yüce'nin Mutfağı" diye aratıp, beğenir misiniz? :)

Back
X