• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bende bir huy peydah oldu

Geçer ya değil mi :KK43: sevmedim bu hisleri üstelik kendime de yakıştırmıyorum öyle vara yoğa kinlenmeyi :KK43: en iyisi bastırmadan kontrol edeyim zamanla hafifler değil mi

Nefes egzersizi falan yapmaya başladım abla, sinirlenmek elbette doğal tepki de şu ara abartmaya başladım ve kontrol edemiyorum :KK43:
Hafifler de geçerde sen hiç endişenlenme. Ama şimdi birde bunun için kendini strese sokma bence.

Ayaktaysan otur oturuyorsan yat. Derin nefes al. Ortamdan uzaklaş. Dikkatini başka bişeye ver. Geceleri geliyorsa kitap oku. Bana geldiğinde Esma ları okuyordum. Çok işime yaradı. Halada yarıyor istesemde kızamıyorum kurmuyorum artık. Ağır depresyona yaklaşmışım birkaç sene önce. Kendine zarar senden önemli mi o kişiler

Benim arkadaşlarda böyle ikiside yengeç burcu..
Hata içlerinden bi arkadaşım rehber öğretmenin odasından çıkmazdı ama işe yaramadı tabi..

Bende kufur etmeye basladim dogumdan sonra...uykusu cok guxel olam bir bebegim var
fakat sessizlik sartiyla...ve butun gun yaptigim sey alttakine ustekine disardakine
hapsiran esime...abuk subuk bazen ses cikaran buzdolabina basioyorum kufuru bazen içimden bazen sessizce. ...6 aydır istahli istahli ettigim kufur omrumde etmedim..kiii kufur eden bir insan hic olmadim....sanirim asil buyuk problrmim boyle avaz avaZ kufur edememem....ama bi 6 ay sonra kendimi tutamayabilirim...inaniyorum kendime :)

Ben de oyleyim cogu zaman, korkacak bir sey yok. Benim dusmanlarima yapmak istediklerimi duysaydiniz o kadar da cilgin seyler dusunmedigini anlardiniz. Bosanma/ayrilik herkesin basina gelir ve soktan cikmak en az 1 yil alir. Sonraki depresyona daha girmediniz bile. Simdi ofke sahfasindasiniz. O yuzden hormonlar / kizginlik siddetle devam etmekte.

Bence gunde belli bir satte bos bir alanda avazinizin ciktigi kadar bagirin, cagirin, lanet okuyun. Ustune de mumkunse aglayin. Sakinleyeceksiniz. Arkasina mumkunse bisiklet gezinitisine veya balik turmaya gidin.

Bastirilmis ofke herhangi bir organa zarar veren enerjiye donusur. Tiroid ve kalp en basta olmak uzere. O yuzden vucudunuzdan atmazsaniz cok kotu olur. O yuzden yarismaci bir spor aktivitesi lazim. Aerobik egzersiz (kosu, kurek cekmek, agirlik) calisin. Yuzme en sakin egzersizdir. Uzun sure yuzersiniz pestiliniz cikar, neye kizdiginizi unutursunuz.

Ayrica Uzakdogu Savunma Teknikleri ve meditasyonla tepkilerinizi kanalize edebilirsiniz. Iceride kalmis negatif dusunceleri nefes alip vererek atacaksiniz. Bu konuda siyah kusak bir uzmanin, kiz arkadasindan ayrildiktan sonra iki gun Uzak dogu teknigiyle nefes alip verdigini, ucuncu gunde neden bu kizi dusundugune sasirdigini duymustum.

Sonra da meditasyon yapacaksiniz. Amac icinde bulundugunuz evrenden acip tamamen farkli bir evren yaratmak. Nasil bir hayat istediginizi hic engel koymadan dusleyin ve bir kocaman kagida yazin. Onu resimlerle anlatin ki zihninizde yer etsin. Bu listeye sik sik bakin ve kendinizi isteklerinizle sartlandirin.

Resim yapmayi seviyorsaniz alin elinize boya ve fircayi. Renklere konsantre olun. Yeni griler yaratin, size ozel resimler yapin. Renklerini teitresimi tuh halinizi cok etkileyecektir. Heykel yapin, enstallasyon yapin. Muzik aleti calabiliyorsaniz yeni muzik parcalari besteleyin. Sadece size ozel eserler yaratin. Plato'ya gore insan ruhunu harmonize eden en onemli aktivite muzik ile ugrasmaktir.

Ofkenizi tarif eden yazilar yazin. Siirler yazin. Ben gecenin ucunde siir yazarim bazen.

Ama en iyisi bir insana uzaktan asik olmak. Boyle bir arkadasim vardi, yeni bosanmis bir doktor hanim. Goz yaslari ve ofkesi durmuyordu. Ona bir gun dedim ki, ben kendimden 13 yas kucuk birisine asik oldum dedim, bunu da bilincli olarak sectim ve asik oldum dedim, oyle guzel anlatmisim ki, o da tanistigi bir doktora ilgi duymaya basladigini itiraf etti. Ben onu kurcalaya kurcalaya en sonunda asik oldugunu itiraf ettirdim. Tabi bu hanim artik ofkeyi bu yeni askini incelemeye yoneltti. Gerci bosanma/ayrilik sonrasi asklar cok buyuk olasilikla dagilmaya mahkumdur ama, bilincli olarak asik olabilirseniz, ofkenizi yonlendirebilirsiniz.

Bunlarin hepsini yapin, bakalim ofke kaliyor mu kalmiyor mu.

Medeni ulkelerde insnalar nasil stoik oluyorlar? Cunku ofkelerini sanat, spor ve muzikle kanalize etmeyi alisklanlik haline getirmisler. Turk milleti bu konuda cok yetersizler. Siz de her zamanki Turk gibi olmayin, kendinizi gelistirin. Ofke iyidir, guzeldir, kanalize edince harika seyler basaracaksiniz emin olun. Elinizde cok kuvvetli bir otonom dusunme ve karar verme sistemi var, birakin ofkeniz sizi harekete geciren yakit olsun.

:cool: çok teşekkürler yazınız için...

Ay ben de geçen gün kendi kendime görümcemle kavga ediyordum eşim beni izliyormuş ne yapıyon sen be Dedi valla o an çok utandım
Ya psikiyatr dışında başka önerisi olan ?

Aslinda siz cozemediginiz sorunlari birileriyle kavga tasarlayarak cozmeye calisiyorsunuz. Rehber araciligiyla daha derine inip hangi problemle savastiginizi ogrenmeniz iyi olabilir.

Abla hayıııır ben depresyona falan girmek istemiyorum o safhayı direk atlayalım. Valla ne gerekirse yaparım resim de yaparım balık da tutarım alışveriş de yaparım ama depresyona girmek istemiyorum sevmem depresifliği hayattan zevk alamamayı :KK43:

Yazdıkların çok güzel şeyler allah razı olsun, hatta boşanma aşamasında bunlara benzer şeyler yaptığım için daha rahat atlattım. Elbette şu an olduğu gibi artçı sarsıntılar oluyor ama korktuğum gibi kötü olmadı yani. Bol bol kırlarda yürüdüm aynı zamanda ağladım, kendimi bedensel olarak yordum, nefes egzersizleri yaptım, komedi filmleri izledim en önemlisi hiçbir duygunu bastırmadım.

Herkesin bir fıtratı vardır, ben de duygularını yoğun yaşayan bir insanım ve bazen kontrol etmekte zorlanıyorum (yaşlı bir psikolog bana demişti ki, duygusallık senin tüm hücrelerine sirayet etmiş). Çareyi onları bastırmamakta buldum, garip bir şekilde o duyguyu o an yaşamaya izin verince kontrol etmesi kolay oluyor. Eskiden olsa hayır mihail hayır öyle hissetme diye bastırırdım. Sonra gelsin panik atak nöbetleri. Şükür iki yıldan fazla süredir olmuyor ama öğrendim baş etmeyi.

Mantığı ve duyguları kendiliğinden dengede olan insanlara çok imreniyorum, benim o dengeyi sağlamam için ayrıca çaba harcamam gerekiyor.
Evet iste o cabaya cok deger bundan emin olabilirsiniz! Sadece bu konuda yalniz degilsiniz bunu bildikten sonra gerisi geir zaten...

Ayaktaysan otur oturuyorsan yat. Derin nefes al. Ortamdan uzaklaş. Dikkatini başka bişeye ver. Geceleri geliyorsa kitap oku. Bana geldiğinde Esma ları okuyordum. Çok işime yaradı. Halada yarıyor istesemde kızamıyorum kurmuyorum artık. Ağır depresyona yaklaşmışım birkaç sene önce. Kendine zarar senden önemli mi o kişiler
Dua etmek ve derin nefes almak gerçekten sakinleştiriyor, teşekkür ederim öneriniz için.

Benim arkadaşlarda böyle ikiside yengeç burcu..
Hata içlerinden bi arkadaşım rehber öğretmenin odasından çıkmazdı ama işe yaramadı tabi..
Sanırım üyeleri karıştırdınız ben yengeç değilim :)

Bende kufur etmeye basladim dogumdan sonra...uykusu cok guxel olam bir bebegim var
fakat sessizlik sartiyla...ve butun gun yaptigim sey alttakine ustekine disardakine
hapsiran esime...abuk subuk bazen ses cikaran buzdolabina basioyorum kufuru bazen içimden bazen sessizce. ...6 aydır istahli istahli ettigim kufur omrumde etmedim..kiii kufur eden bir insan hic olmadim....sanirim asil buyuk problrmim boyle avaz avaZ kufur edememem....ama bi 6 ay sonra kendimi tutamayabilirim...inaniyorum kendime :)
İnanır mısın ben de hiiç küfür etmezdim eskiden, şimdi bişey olsa hemen hasss.. diye başlıyorum :) çok da rahatsız değilim ama ya deşarj oluyor insan :)

Aman bu kötü bir şey değil ki ben de öyleyim memnunum kendimden.
Ben memnun değilim modumu baya düşürüyor bu hisler çünkü abartılı yaşıyorum bu ara :( hep derim herşey kararında güzel diye, kontrol edebildikten ve yerinde olduktan sonra öfke ve nefret de güzel aslında.

Hasta falan degilsin simdiki insanlar cidden cileden cikariyor karsisindakini ....yasadigin haksizliklar birikmis simdi dogru yolu buluosun ...
Ne güzel demiş cem karaca beni siz delirttiniz diye. Gerçekten bazı insanlar sabır testi olsun diye gönderilmişler, hayatımızda böyle insanlar hep olacak, hatta belki de biz de bazı insanlara karşı sabır testiyiz :D

İşte normalde çok etkilenmem böyle insanlardan ama hassas dönemde olunca batıyor zaar

Back