- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.876
- 548
- Konu Sahibi Mihail Zoscenko
-
Reglime bir hafta falan var normalde iki üç gün öncesinde kudururum biraz ama bu son bir aydır falan var sevmedim bu hissi kurtulmam lazımYengeç burcuyum.
Ömrüm böyle kafamın içinde kavga etmekle geçti.
Hele ki şu an adetime birkaç gün var, sabah kafamda ne terör estirdim anlatsam aklınız hayaliniz almaz.
Sizinki de adet öncesi siniri olabilir belki?
Valla burcum ikizler, yükselenim de ikizler nereye geçiş yaptım ki ben :)Insanlar 30 yasindans onra huylari degisir cunku yukselen burcun ozellikerini tasimaya baslarla.
Yukselene gecis yapmisinizdir
Ay yok nomu böyle yaşanmaz resmen kalbim ağırlaştı benim. Önüne geçmezsem yakında mideme bile vurur ben biliyorum kendimi. Benim kafamda zaten kırk tilki dolanır ne demeye bi de milletin herşeyine niye takıp da kinleniyorum yawBu benim kendimi bildim bileli özelliğim. :)
Boşver bir şey olmaz ben şikayetçi değilim. Sonuçta kanatsız meleklere karşı böyle yapmıyoruz. Hakedene karşı doluyoruz :)
Pilav ablaa konunun tamamını okumadın mı senTestosterone yuksek olabilir, dedigim gibi spor yapacaksiniz. Adaminiz varsa onunla fiziksel yakinliik frekansini artirin. Adamlarimizin islevibizim hormonlari yola getirmek
Ay yok nomu böyle yaşanmaz resmen kalbim ağırlaştı benim. Önüne geçmezsem yakında mideme bile vurur ben biliyorum kendimi. Benim kafamda zaten kırk tilki dolanır ne demeye bi de milletin herşeyine niye takıp da kinleniyorum yaw
Hahaha ben de işte çaktırmamaya çalışıyorum ama suratımdan belli oluyor benim :) bilseler kafamda neler kuruyorum.Anaammm.. bende de bu huy var bende yengeç burcuyum ondan mıymış??
Şaka bir yana içimde çok kurarım ama yüz yüze gelince çaktırmam. O anlık unuturum ama normalde hiç bir şeyi unutmam.
Cnm bunun bir tık sonrası aman yansın dünya umrumda değil modu oluyor bende bundan 3 sene öncesine kadar senin gibiydim takıntılı obsesif bir ruh halim vardı sonra beni yorduğunu farkettim bu durumun Nasıl olduysa takmamaya başladım Zaman'la ama aldığım hiç bir yardım bana fayda etmemişti yine de sen bi psikologla görüş muhakkak yakın Zaman'da yaşadığın değişiminde etkisi vardırBaşlıkta da yazdığım gibi kızlar, son zamanlarda iyice rahatsız olmaya başladım bu durumdan.
Ben normalde öyle kin tutan biri değilim, insanlara da art niyetle yaklaşmamaya çalışırım. Fakat son zamanlarda insanlara karşı kendi kendimi doldurmaya başladığımı fark ettim hiç hoşuma gitmiyor bu
Mesela çok basit günlük bir sorun yaşadım birisiyle diyelim. Normalde umursamazdım bile, fakat şimdi o kişiye karşı kinleniyorum, kafamda resmen senaryo kurup kurup onunla kavga ediyorum. Hele hele o anda cevabını veremediysem altta kalmışlık psikolojisine giriyorum, içimde o kişiyle sürekli hayali kavgalar edip kendi kendimi dolduruyorum. Daha kötüsü ortada fol yok yumurta yokken soğuk davranmaya başlıyorum, haklı olsam bile haksız duruma düşüyorum resmen. Bir kaç kez oldu bu durum.
Hepsini geçtim çok komik bişey bu ya. Bir de kendime yediremiyorum böyle düşünmeyi hem bu negatif hisler ruhumu ağırlaştırıyor, hem de o nefret ettiğim fesat insanlar gibi mi olacağım ben ya uff
Nasıl önüne geçebilirim bu hissin? Kendi kendimi saçma sapan doldurmayı nasıl önleyebilirim? Eskisi gibi hafif olmak istiyorum ben.
Bileniniz vardır yakın zamanda boşandım, allaha şükür büyük yıpranmalar yaşamadım bu süreçte ama içimde eski eşime karşı dinmeyen bir öfke var (ki normalde kolay kolay öfkelenmem sakin biriyim). Sanırım içimdeki bu öfkeyi başkalarına da yansıtmaya başladım. Tahmin sadece, ne oldu bana bilmiyorum
Seytanin vesvesesidir bunlar hep dua edin Allahtan icinizdeki bu nefreti almasi ve seytani sizden uzak tutmasi icin .Yoksa maalesf o nefret ettigimiz insanlara donusebiliriz kin nefret insani cok baska yerlere goturur Allah korusun.
Sık sık kurandan surelerle dua etmeye çalışırım, felak ve nas surelerini daha çok okuyayım bu ara saolun, zaten anlamları tam şimdiki durumuma göre.Inancli biri iseniz, bol bol felak nas okuyun derim.
Zararsiz diye bisey yok, bu kadar nefret kalbi koreltir. Hem seytanin yaptigi en iyi seydir, once sizi doldurmak, insanlardan uzaklasip yalniz birakmak. O yalnizlik da kibirinizi besler.
Herkesin yanlislari var, bizlerinde. Kusur arayan bulur elbet. Guzel gorun guzel olsun insallah.
Ayol ben yengeç değilim saf kan ikizlerim :)benim bu huy esimde var kin tutmaz ama kafasindan senaryo uretir malesef oda yengec biktim yengeclerden bi garip ruh haliniz var yahu
Geçer ya değil miRahat olun geçer bu duygu. Boşanmanın en kolayı bile zordur çünkü. Bir süre sonra ee yeter diyeceksiniz kendinize. Bu süre zarfında boşverin içinizden biraz kavga edin o insanlarla ve söyleyin içinizden geçenleri. Tabi dışarı belli etmeden.
Nefes egzersizi falan yapmaya başladım abla, sinirlenmek elbette doğal tepki de şu ara abartmaya başladım ve kontrol edemiyorumHic bir sorun yok ortada. Sinirlenmek gayet doagal bir insan tepkisi.
Spor yapacaksiniz. Uzun nefes alip vereceksiniz.
Beni de yoruyorCnm bunun bir tık sonrası aman yansın dünya umrumda değil modu oluyor bende bundan 3 sene öncesine kadar senin gibiydim takıntılı obsesif bir ruh halim vardı sonra beni yorduğunu farkettim bu durumun Nasıl olduysa takmamaya başladım Zaman'la ama aldığım hiç bir yardım bana fayda etmemişti yine de sen bi psikologla görüş muhakkak yakın Zaman'da yaşadığın değişiminde etkisi vardır
Bu da önemli ya mesafe koymam lazım, tamam kendimi dolduruyorum ama fitili onlar ateşliyor sonuçta :) fitilimi ateşleyenlerden uzak durup bana iyi gelenlere yanaşayım ben. Normalde zaten yaparım bunu da şu ara şaşkın tavuklar gibiyim nomuAslında doğru söylüyorsun da ben hep böyleydim alıştı bünyem heralde :)
O halde seni gıcık edecek tipler genelde bellidir onlarla mesafe koy mümkün olduğunca canım. Az konuş az görüş. En sağlam yol bu sanırım.
Kesinlikle hafifleyecek hatta diyorum ya takmayan insan olacaksınız çünkü bi nokta da bu takıntının yorgunluğu feci yoruyor insanı. Belki sinir olduğunuz insanların ne kadar aptal olduklarını zavallı olduklarını düşünerek öfkenizi kontrol edemeseniz de hafifletebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum mesela Zaman Zaman oluyor çünkü ama uzman yardımı kolaylaştırabilir işinizi. Bekarlığın tadını çıkarmayı da unutmayın hafifleyen sorumluluklar biten sorunlar özgürlük bunları düşünün. Bu olayda sizin için muhteşem bir sonuç var ama siz göremiyorsunuz şimdilik böyle düşününBeni de yoruyor
Normalde uzman yardımı almayı düşünmüyordum ama bi gidip görünsem mi diyorum.
Boşanma ne kadar sağlam dursan da sağlam bir travma sonuçta :) etkisi vardır tabi, ama ben sakin, gülmeyi seven barışçıl biriyim öyle takıntılı nefret dolu biri haline gelmeye başladım ama zamanla hafifleyeceğini umuyorum
Bu da önemli ya mesafe koymam lazım, tamam kendimi dolduruyorum ama fitili onlar ateşliyor sonuçta :) fitilimi ateşleyenlerden uzak durup bana iyi gelenlere yanaşayım ben. Normalde zaten yaparım bunu da şu ara şaşkın tavuklar gibiyim nomu
İşyerinde falan var mecburen yüzyüze geliyoruz onları ne yapacağımPek etkilenmemiş gibi görünsen de çok taze boşanman ve cok hizli gelişti her şey canım. Normaldir. Akışına bırak ve ufacık bile itici yanı olan insanlarla bir süre görüşme bence.
Hahaha ben de işte çaktırmamaya çalışıyorum ama suratımdan belli oluyor benim :) bilseler kafamda neler kuruyorum.
O değil de zihin okuma diye bişey iyi ki yok yaw
İşyerinde falan var mecburen yüzyüze geliyoruz onları ne yapacağım
Düşündüm de çok hassas ve kırılgan oldum son zamanlarda o yüzden öfkelenerek kendimi doldurarak savunma refleksi mi oluşturdum ki kendime?
İş yerinde falan iyi hisler almadığım insanlar geldiğinde bile geriliyorum normalde umrum olmazdı, acaba bana zarar verirler mi falan diyorum içimden saçma ama öyle düşünüyorumbaya baya kırılgan olmuşum ben
Abla hayıııır ben depresyona falan girmek istemiyorum o safhayı direk atlayalım. Valla ne gerekirse yaparım resim de yaparım balık da tutarım alışveriş de yaparım ama depresyona girmek istemiyorum sevmem depresifliği hayattan zevk alamamayıBen de oyleyim cogu zaman, korkacak bir sey yok. Benim dusmanlarima yapmak istediklerimi duysaydiniz o kadar da cilgin seyler dusunmedigini anlardiniz. Bosanma/ayrilik herkesin basina gelir ve soktan cikmak en az 1 yil alir. Sonraki depresyona daha girmediniz bile. Simdi ofke sahfasindasiniz. O yuzden hormonlar / kizginlik siddetle devam etmekte.
Bence gunde belli bir satte bos bir alanda avazinizin ciktigi kadar bagirin, cagirin, lanet okuyun. Ustune de mumkunse aglayin. Sakinleyeceksiniz. Arkasina mumkunse bisiklet gezinitisine veya balik turmaya gidin.
Bastirilmis ofke herhangi bir organa zarar veren enerjiye donusur. Tiroid ve kalp en basta olmak uzere. O yuzden vucudunuzdan atmazsaniz cok kotu olur. O yuzden yarismaci bir spor aktivitesi lazim. Aerobik egzersiz (kosu, kurek cekmek, agirlik) calisin. Yuzme en sakin egzersizdir. Uzun sure yuzersiniz pestiliniz cikar, neye kizdiginizi unutursunuz.
Ayrica Uzakdogu Savunma Teknikleri ve meditasyonla tepkilerinizi kanalize edebilirsiniz. Iceride kalmis negatif dusunceleri nefes alip vererek atacaksiniz. Bu konuda siyah kusak bir uzmanin, kiz arkadasindan ayrildiktan sonra iki gun Uzak dogu teknigiyle nefes alip verdigini, ucuncu gunde neden bu kizi dusundugune sasirdigini duymustum.
Sonra da meditasyon yapacaksiniz. Amac icinde bulundugunuz evrenden acip tamamen farkli bir evren yaratmak. Nasil bir hayat istediginizi hic engel koymadan dusleyin ve bir kocaman kagida yazin. Onu resimlerle anlatin ki zihninizde yer etsin. Bu listeye sik sik bakin ve kendinizi isteklerinizle sartlandirin.
Resim yapmayi seviyorsaniz alin elinize boya ve fircayi. Renklere konsantre olun. Yeni griler yaratin, size ozel resimler yapin. Renklerini teitresimi tuh halinizi cok etkileyecektir. Heykel yapin, enstallasyon yapin. Muzik aleti calabiliyorsaniz yeni muzik parcalari besteleyin. Sadece size ozel eserler yaratin. Plato'ya gore insan ruhunu harmonize eden en onemli aktivite muzik ile ugrasmaktir.
Ofkenizi tarif eden yazilar yazin. Siirler yazin. Ben gecenin ucunde siir yazarim bazen.
Ama en iyisi bir insana uzaktan asik olmak. Boyle bir arkadasim vardi, yeni bosanmis bir doktor hanim. Goz yaslari ve ofkesi durmuyordu. Ona bir gun dedim ki, ben kendimden 13 yas kucuk birisine asik oldum dedim, bunu da bilincli olarak sectim ve asik oldum dedim, oyle guzel anlatmisim ki, o da tanistigi bir doktora ilgi duymaya basladigini itiraf etti. Ben onu kurcalaya kurcalaya en sonunda asik oldugunu itiraf ettirdim. Tabi bu hanim artik ofkeyi bu yeni askini incelemeye yoneltti. Gerci bosanma/ayrilik sonrasi asklar cok buyuk olasilikla dagilmaya mahkumdur ama, bilincli olarak asik olabilirseniz, ofkenizi yonlendirebilirsiniz.
Bunlarin hepsini yapin, bakalim ofke kaliyor mu kalmiyor mu.
Medeni ulkelerde insnalar nasil stoik oluyorlar? Cunku ofkelerini sanat, spor ve muzikle kanalize etmeyi alisklanlik haline getirmisler. Turk milleti bu konuda cok yetersizler. Siz de her zamanki Turk gibi olmayin, kendinizi gelistirin. Ofke iyidir, guzeldir, kanalize edince harika seyler basaracaksiniz emin olun. Elinizde cok kuvvetli bir otonom dusunme ve karar verme sistemi var, birakin ofkeniz sizi harekete geciren yakit olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?