Kızlar ben kararımı verdim çocuğumu bırakıp gidicem artık dayanamıyorum ruh sağlığımı kaybettim evladima haksızlık asıl bu.

Senin derdin çocuğu da bırakıp bu adamdan kurtulup yeni bir hayat kurmak mi?
Copsuz üzüm olayım kurtulayım mi diyosun yoksa istemeye istemeye çocuğumu birakicam mi diyosun?
Bak bundan 10 yıl sonra çocuğun genç olacak sen bırak kocayı,kaynanayi cocugunla kendini düşün.
Çocuğunu alıp gitsen yada yardım alıp o adamı yollasan evden en fazla 1 yıl zorluk cekersiniz ama geleceğiniz güzel olur.
Ben çocuğuna çok üzüldüm ne anneden ne babadan yana şansı varmış çocuğun.
Çok çok kızgınım ya

Yapsın sen kendinden emin olduktan sonra herkes yapsın. Kimse ekmeğini suyunu vermiyor. Senin anlattigin kadarını biliyoruz. Bu kadar kötü babaya çocuk bırakılır mı diyor insanlar, sana çözüm sunuyorlar hepsine yok diyorsun Ee kimse de sana çocuğunu arkanda birak git demez. Ama bana kalırsa git çünkü kalırsan sen ilerde bu çocuğa senin yüzünden kaldım diyecek , bunun da kinini gudecek potansiyeldesin.
Gitmiyorum gidemiyorum ve burada belki biri çıkıp ben yaptım öyle birşey daha sağlıklı bir karar oldu der mi diye yazdım belki vicdanımı rahatkatacaktim ama yok yapamıyorum zaten çekerim elbet büyüyünce beni anlar babanla olmuyo sen karar ver nerede olmak istiyorsun derim. Ben bu hale kolay gelmedim yaşamayan zaten bilemez burada benim gibi olan Bir kişi yokmuş ne mutlu sizlere hiç düşmemiş siniz.

Bak bu dünyada binlerce,milyonlarca o. Var.
Onların aileleri var,çocukları var nerden biliyoruz belki o hayatı yaşayan kadınlar çocuklarını ne şartlarda büyütüyor biz bilmiyoruz.
Belki çocuklarını bırakıp gitmemek için o işi yapmal zorundalar.
Kim ne derse desin isterlerse parmakla göstersinler sen cocugunu bırakmayacaksin.
Her gün kavgayla, gürültüyle,gozyasiyla o kanlı ekmeği yiyeceğinize çocuğunuzla bayat küflü ekmek yer birbirinize sarılırsiniz ama huzurunuz olur.
Aklınızi başınıza alin.

Gitmiyorum gidemiyorum ve burada belki biri çıkıp ben yaptım öyle birşey daha sağlıklı bir karar oldu der mi diye yazdım belki vicdanımı rahatkatacaktim ama yok yapamıyorum zaten çekerim elbet büyüyünce beni anlar babanla olmuyo sen karar ver nerede olmak istiyorsun derim. Ben bu hale kolay gelmedim yaşamayan zaten bilemez burada benim gibi olan Bir kişi yokmuş ne mutlu sizlere hiç düşmemiş siniz.
Yoo sizin gibi çok insan vardı. Ben yıllardır bu forumu kullanıyorum, birçok kişi çocuğunu alıp kadın sığınma evine gitti. Destek olan avukatlar da çıktı, kocasından şiddet gören kadın için gecenin bir yarısı hastaneye giden üye bile oldu. Siz çözüm istemiyorsunuz, karar verdim gidiyorum diyorsunuz. Bize de güle güle demek düşer.

Hepsi çözüm sunmuş ,sen kendini kapatiyorsun cozumlere. Sana tavsiyem madem gitmekten de kalmaktan da korkuyorsun para biriktir , olabildigince kocanı uzak tut kendinden . Ayrıca sana zorla birliktelik yaşatması cinsel tacize girer,evli olmanız bunu değiştirmez. Bir gun cesaretini toplarsan polisi araman 10 saniye gelmeleri 10 dk.

Kadın olmak çok zor,çocuğun varsa daha zor onlar için de yasiyosun.
Aklını basina al kocanla dur,katlan demiyorum ama çocuğu bırakma.
O adamdan kurtul cocugunla rahat yaşa

5 yıldır çekiyorum yazdınız çocuk 4 yaşında. Hadi evlenince fark ettin adam psikopat çıktı. Gizlice korunursun sağlık ocağına gidersin spiral hap vs verirler. Adam ruh hastasıysa ve soy sop meraklısıysa zaten boşanmak isterdi. Ya da gizli iş çevirmeye gerek yok ben çocuk istemiyorum derdin yine boşanırdınız. Çocuğu niye yaptınız, o da mı çeksin istediniz? Gerçi şu an geçmişi değil geleceği konuşmak lazım. Cevabı çok basit olan bir soru var, çocuğunuzu yanınızda istiyor musunuz istemiyor musunuz? İstiyorsanız kalıp savaşacaksınız. Zaten sizi evden kovmuyormuş, biraz daha sakinleşip plan yapabilirsiniz. Yok bakamam edemem diyorsanız da çıkın gidin. Gidince gül bahçesine düşeceksiniz sanmayın. İşiniz gücünüz mesleğiniz olmadan evlendiyseniz velayet davası için savaşacak gücünüz de olmayacak. Sarılacağınız avunacağınız çocuk da olmayacak elinizde.

Kafaya koydum başka çare yok beynıne senın be utanmadan evet dıyorsun ne yasarsan yaşa kadın sığınmadaya git ne yaparsn yap mahdem bırakcaktın nıye dogurdun sahip cıkmıcaktında senın kahrını çekmek mı zorunda mı sana üzülmüştüm ama sen anne degıl olamazsın da insan cocugu ıcın canını verir burda millet cocuk dıye ne umutlarla konuları acıyor bu cocugunu bırakacakmıs ne sandın mıllet sana hak mı verecek herkez çozum yazmıs kadına bak ya

Anne babanızın yanına gidiyormussunuz. Onlar cocugunuza bakar sizde calisirsiniz. Isteyene seçenek çok ama siz kolay yolu kafaya koymussunuz. Yaşlanınca hizmete muhtaç kalinca yana yakıla cocugunuzun pesine dusersiniz ama 😐

Cocugun velayetini verirseniz cocugu annen seni birakti gitti diye dolduracaklar, onlar izin verse bile cocuk seni gormek istemeyecek, sana iyice dusman olacak. Buna hazir misin?

Bosanirsan hem kendine hem cocuguna nafaka alirsin, mahkeme zaten cocugu istiyorsan, sana verir,esinin maddi durumu iyi diyorsun. Evlendikten sonra edinilen mallar mal paylasimina girer. Hakaretlerini kanitlarsan tazminat da alabilirsin. Is bulana kadar kaymakamliktan, sosyal yardimlardan faydalanabilirsin, cocuk yakinda ana sinifina basliyor. Ailenin evi var, sokakta kalmayacaksiniz sonucta, kira vermeyeceksiniz. 4 yasinda cocuk mama yiyor yazmissin, o yasta neden hala mama yiyor? Bir hastaligi varsa mamasini devlet karsiliyordur.
Burda anlatmadigin baska sorunlar var gibi geliyor bana.

Konuyu açıp 2 saat dayanabilmiş, kaçmış gitmiş. Herkes bırak git diyecek sandı. Hiç tanımadığım kişiler çare aramama yardım ediyor, yalnız değilim, görmediğim yönleri gösteriyorlar demiyor üyelik iptali yapıyor.

Çok şey söylemek istiyorum fakat dilim varmıyor
Evet zor bir hayat fakat çocugun günahı ne ablacım o hakediyor mu bunu
Annesiz kalmayı
Ne yapar ne eder yedimi içtimi aç mı tok mu bunlar sizi rahatsız etmez mi
Kimse kusura bakmasın ama konu her ne olursa olsun bir anne evladına bunu yapmaya hakkı yok madem öyle doğurmasaydın derler adama
Kocan çok kötü adam böyle bir adama o çocuk nasıl bırakılır bide böyle düşün gece gece beni çıldırtmayın ya
Kesin yalnışlıkla çocuk olmuştur genelde savunmaları böyle

Bak yanlış düşünüyorsun o çocuk sensiz daha kötü durumda git devlet hastanelerinde psikiyatri var ruh sağlığını düzelt kaçmak yerine al aileni geçin kocanın karşısına yada gidiyorsan al ailenin yanına git bakarlar gider çalışırsın ben neler yaşıyorum ya bir bilsen içinde olduğum durumu ama evladımı asla bırakamam ölüm çıksın o evden o yavruyu bırakamam bi ton sosyal destek yardım kuruluşları var git araştır bencillik yapmaya hakkın yok annesiz bırakamazsın çocuğunu muhtaç o sana

Yapsın sen kendinden emin olduktan sonra herkes yapsın. Kimse ekmeğini suyunu vermiyor. Senin anlattigin kadarını biliyoruz. Bu kadar kötü babaya çocuk bırakılır mı diyor insanlar, sana çözüm sunuyorlar hepsine yok diyorsun Ee kimse de sana çocuğunu arkanda birak git demez. Ama bana kalırsa git çünkü kalırsan sen ilerde bu çocuğa senin yüzünden kaldım diyecek , bunun da kinini gudecek potansiyeldesin.
Kesinlikle kesinlikle

Düşündüm ama öyle olmuyor ölünmüyor ki ha deyince bide evladım sürekli yanımda ona bakıyorum yapamam bırakıp gitsem görme ihtimalim var ölüp gitmek zor kafayı yicem
Bu adam sonradan böyle olmadı. Madem öyle neden çocuk yaptınız? Önce bunu anlatın. Şimdi üyelik iptali yapmışsınız ama mutlaka okuduğunuzu düşünüyorum.

O doğan çocuğun ne suçu var?

Çocuğu birakacagina sığınma evine git diyoruz arkamdan laf ederler diyorsun zaten sen çocuğu bıraktığında da laf edecekler birşey değişmeyecek o yüzden bahanelere sığınma. Sen bırakmayı kafaya koymuşsun o çocuğun ahı yakar ama seni bunu unutma.

Madem böyle dandik aile kurdunuz kocan bir günde kötü olmamıştır ne diye çocuk yaparsınız anlamam ki.

Mama içiyor dediginize göre 2.5 yaşında en fazla çocuk öylemi?

Mama içen çocuk ne anlasın anne mutlu oldan bilmem neyden, siz kendi kendinizi kandiriyorsunuz çocuğu birakmayi göze almışsınız.
Çocuk oyuncak değil öyle hop birakilsin,babaannesi bakarmış yok toplumda kadinmış ama babaya bir şey yokmuş kafaniz gayet yerinde bence.

Daha önce de bahsettiğim gibi eşim denen insan beni gözden çıkarmış sadece çocuğu biraz daha buyuteyim diye bu evde tutuyormuş beni mesajlarını gördüm arkadaşlarına bile anlattığı bu. Benim çocuğumu bırakıp gidemeyisim onun için bu işe yarıyor Muş evde bir hizmetçi ve çocuğuna bakıp büyütecek bı kadın sonra çocuğum kendini toplayıp bakımı azalınca zaten tekmeyi vuracakmış bana. Ben delirdim aklım yerinde değil artık. Bu akılla yavruma da bı faydam olmuyor.zavalli çocuğum agliyorken görüyor sürekli anne mutlu ol diyo bana dayanamıyorum. Kötü vicdansız anne desinler çocuğumu bırakıp gitmek zorunda kaldım diye başka çarem yok. Cebimde beş kuruş param yok anamın babamın hali perişan. Çocuğum mama iciyo daha yanıma alıp naparim kış günü. Dayanmak istedim çocuğum için ama hakaretler dayanacak gibi değil ve çok az kaldı dövecek üstüme yürüyor ben kaçıyorum resmen. Dava süreci başlayana kadar görmemeye sabretmek zorundayım o benimde çocuğum elbet bı gün görücem bu umutla yaşamak zorundayım. Bana dua edin nolur.
Tüü Allah seni.. madem durumlar böyleydi neden çocuk yaptın? İnsan çocuğunu bırakir mi ya? Ne biçim kalbin var senin. Hiç ağlayıp sizlanma. Bir annenin çocuğunu bırakmasının hiçbir gerekçesi olamaz.

X