Kızlar ben kararımı verdim çocuğumu bırakıp gidicem artık dayanamıyorum ruh sağlığımı kaybettim evladima haksızlık asıl bu.

Siz gerçekten çocuğu gözden çıkarmışsınız ne desek boş yani. Sürekli eşiniz için bulur bizi diyorsunuz ama bir kere evladımı bırakıcam içim yanıyor lafı çıkmadı ağzınızdan. Size kadın sığınma evi deniyor bunun üstüne gitmeniz gerekir ya hani bilenlere detaylarını sorabilirsiniz ama direkt geçiyorsunuz bu durumu. İnsanlar size daha ne desin ki alkış mı tutsunlar. Aferin bırakıp çocuğunu gidiyorsun mu desinler. Ne demelerini istiyorsunuz yormayın bari kimseyi siz söyleyin.

Al çocuğu öyle git kadın sığınma evine madem gideceksen.

Arkadaşlar çoçuğun yaşının ne önemi var
Çoçuk işte
Mama içiyor demiş belliki daha bebek isterse on yaşında olsun ne fark eder

Kardeş; evden çıkamam, kadın sığınma evine gidemem, çocuğumla gidersem babaannesini babasını ister, anne babamın durumu iyi değil çocuğu oraya götüremem, bizi hemen bulur, köle gibi davranıyor, belki dövecek, buraya bile gizli yazabiliyorum... Bunların hepsi tek kapıya çıkıyor, çocuğu terk etmek. Bu kadar bahane sıralamayın, ben kaldıramıyorum gitmek istiyorum yazın yeter. Biz de enayi gibi sizin adınıza endişelenmeyelim. Dağ başında bile polis yoksa askeri karakol var. Hani mağaradan bile internete bağlanıyorsun. Arasanıza polisi, tehdit ediliyorum başıma bir iş gelecek kurtarın yazsanıza. Çocuk bir ağlar ikincide sağa sola bakıp oyun oynar, unutuverir olanı biteni. Çünkü annesi yanında.

Anne babanızın evinde yarım tabaklık yemek çıkmaz mı el kadar çocuğa? Koltuk minderini koysan onda yatırırsın nedir yani? Ailenizin evinde olunca o kadar delirmez adam. En azından bilir çocuk nerde diye.

Çözüm arıyorsanız üşenmeden saatlerce sayfalarca yazalım ama yok ben kafaya koydum gidicem, buradan destek bekliyorum diyorsanız çok beklersiniz. Yazıp yazıp milletin asabını bozmayın bu saatte. Sanki Afganistan'da Taliban esir tutuyor da çocuğu bırakırsan gidebilirsin diyor.

Kadin siginma evi veya istanbuldaysaniz ibb kadin dayanisma evine gidin. Madem kocaniz bukadar kotu cocugu nasil ardinizda birakacaksiniz. Kimseyi kinamak istemiyorum ama boyle adamlardan ne diye cocuk yaparsiniz aklim almiyor. Cocugun sucu ne? Olsem yine birakmam cocugumu koynumdan ayirmam.

Kardeş; evden çıkamam, kadın sığınma evine gidemem, çocuğumla gidersem babaannesini babasını ister, anne babamın durumu iyi değil çocuğu oraya götüremem, bizi hemen bulur, köle gibi davranıyor, belki dövecek, buraya bile gizli yazabiliyorum... Bunların hepsi tek kapıya çıkıyor, çocuğu terk etmek. Bu kadar bahane sıralamayın, ben kaldıramıyorum gitmek istiyorum yazın yeter. Biz de enayi gibi sizin adınıza endişelenmeyelim. Dağ başında bile polis yoksa askeri karakol var. Hani mağaradan bile internete bağlanıyorsun. Arasanıza polisi, tehdit ediliyorum başıma bir iş gelecek kurtarın yazsanıza. Çocuk bir ağlar ikincide sağa sola bakıp oyun oynar, unutuverir olanı biteni. Çünkü annesi yanında.

Anne babanızın evinde yarım tabaklık yemek çıkmaz mı el kadar çocuğa? Koltuk minderini koysan onda yatırırsın nedir yani? Ailenizin evinde olunca o kadar delirmez adam. En azından bilir çocuk nerde diye.

Çözüm arıyorsanız üşenmeden saatlerce sayfalarca yazalım ama yok ben kafaya koydum gidicem, buradan destek bekliyorum diyorsanız çok beklersiniz. Yazıp yazıp milletin asabını bozmayın bu saatte. Sanki Afganistan'da Taliban esir tutuyor da çocuğu bırakırsan gidebilirsin diyor.
Derdi başka anacım

Arkadaşlar çoçuğun yaşının ne önemi var
Çoçuk işte
Mama içiyor demiş belliki daha bebek isterse on yaşında olsun ne fark eder
Ya bu kadın kocasının intikamıni çocuktan cikarirsa ? Bazı insanların gitmesi kalmasından iyidir çok değil 1 hafta 10 gün önce el kadar bebeğine tiner içiren anne haberiyle sarsildik.

Diğer seçenek bu kadar pislik bir adam çocuğa sahip çıkar mı ? Bu pislikte kadina kinlenip çocuğa bir şey yapar mı ? Olan yine çocuğa oluyor ? İhbar kabul edilse bu konu da çocuk sosyal hizmetlerde güvene alınsa.

Yok anlar çekemem ki evde bı köle gibi davranıyor telefonla bişi yapmam mümkün olmuyo
Ses , goruntu kaydi,darp raporu, ona buna sizin hakkinizda gonderdigi mesajlarin ekran goruntuleri vs. hem tazminat, hem nafaka , hem velayet hem de uzaklastirma islemlerini kolaylastiridi. Ben olsam evden oyle cikip gitmektense kanit toplamaya yogunlasirdim ama siz bilirsiniz.

B benyezz bak buraya gelip toplum fikirlerini ve aynı zamanda akıl almak istediğin için yazmışsın. Ama sadece negatif yönlü şeylere kanalize olmuşsun o noktadan çıkamıyorsun! Kimse sana aynen bacım kaç git sonra çocuğunu alırsın demez, üzerine hatta nice laflar da yersin. Ve hem bu linç hem de depresif halin inan ki seni sona götürebilecek kadar tehlikeli bi durum. Senin adına gerçekten endişendim. Bak kocan dediğimiz insanın yaptığı şeylere yağ sürme, adam seni yıldırma politikasına girmiş seni yalnızlaştırmış çocuğuna karşı bile bu durumu kullanmış. Ve Başarmış. Sen git yüzünü mü yıkayacaksın soğuk bi duş mu alacaksın napacaksan yap gerçekten sana yardımcı olabilecek şu kadar yazıyı alıntıladım bak hak ver oku hazmet işe koyul!
Düşün ki sen her şey yolunda bi hayat yaşıyordun, ve bu yazıyı bi başkası yazdı. Ona ne akıllar verirdin kendine dışarıdan bak bi. Psikolojin mahvolmuş tamam, kendini dipte hissediyosun tamam, bilgi sahibi olmayabilirsin bak ona da tamam. Ama el ayaktan düşmemişsin dimdik ayaktasın, güç sadece para değil AKILDIR aynı zamanda. sana burada bilgi akışı sağlayan aklı selim yol gösterenleri gerekiyosa 100 defa oku. İyice Anla hazmet!
Seni onun bunun eleştirileri kurtarmayacak kavgayı kötü şeyleri kenara bırak çık oralardan artık, savaşıcam ama kazanan ben olucam de. Bi Kendine gel.

Yaşadığınız baskı ve stresten dolayı mantıklı düşünemiyorsunuz. Yüzünüzü yıkayın, Sakinleşin ve sonra akıllı düşünmeye çalışın.
Panikle değil soğukkanlılıkla deliller toplamaya çalışın, size el kaldıracak olsa direkt hastaneye gidip rapor alıp karakola gidin şikayet edin, boşanma ve uzaklaştırma kararı alın.
Siz niye gidiyosunuz evden ayrıca bunları size yapan adamı yollayın.
Çocuğunuzu bırakacak seviyede düşündüğünüze göre boşanmayı kafaya koymuşsunuz net, o zaman akıllı olun haklıyken haksız değil haklı sonuçlandırmak için delillerinizi toplayıp biriktirin bu süreçte de idare edin.
Çocuğunuz için !!!
Önce gidin bir bardak su için sakinleşin. Konuyu bırakmayın takip edin. Mesajları yorumları okuyun, size akıl verenleri dinleyin. Hemen kavga tartışma pozisyonu almayın. Geri dönüşü çok zor hatta belki imkansız bir yola girmek istiyorsunuz. Çocuğu bırakıp evi terk ederseniz bir daha istediğiniz gibi göremeyebilirsiniz. Zaten sizi öyle görünce korkuyormuş, iyice soğusun mu? Aklı eriyormuş, giderseniz annem beni terk etti bıraktı diyecek. O demese babası babaannesi sokacak kafasına. Manevi olarak evlat kaybı yaşayacaksınız. Babanın gitmesi o kadar koymuyor çocuklara ama annelerinin bırakıp gitmesini affedemiyorlar. Siz doğurdunuz, ilk sizin kokunuzu aldı bu çocuk.

Şimdi niye iş bulmuyorsunuz, çalışmanıza izin vermiyorsa meydan okumayın. Adamı kışkırtmayın ben kendi masrafımı kendim karşılamak istiyorum, ev arkadaşı gibi takılalım herkes kendi hayatını yaşasın deyin. Çocuğa da babaanesi baksın ben çalışırken deyin. Sanki suyuna gidiyormuş gibi yapın. Belki bir kaç ay sonra durumunuzu toparlarsınız.

Sevgili flört değil ki ayrıldım bitti diyebilesiniz. Çocuğunuz var ve bir de onun babası var. Dışarı çıkamıyorsanız online suç bildirin. Kades var mı telefonunuzda, yoksa indirin ve kullanın. Karakola götürüp ifade falan alırlarsa uzaklaştırma çıkarttırırsınız belki. Yani uzaktan yazması kolay gibi geliyor ama sizi sizden başkası kurtaramaz. Gelip evinize koruyamayız.
İçinde bulunduğunuz durum çok zor, şuan aşırı stresten ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. O mesajların ekran görüntüleri elinizde mi? Size bağırıp çağırdığında, şiddet uygulamaya kalktığında kayıt alma imkanınız oldu mu? Delirecek zamanda değilsiniz. Akıllı davranıp kanıt toplayacak zamandasınız. Kendiniz için değilse bile çocuğunuz için. O yavruyu bırakıp gitseniz, nasıl içiniz rahat edecek? Üstelik boşanma aşamasında bu durum velayet için kullanılabilir. Bunları hiç düşündünüz mü? Ne diye eşinizin söylediklerini kafanıza takıp kendinizi bu hale getiriyorsunuz? Tek başınıza gitseniz ne olacak? Allah aşkına oturun bir mantıklı düşünün. Kanıtlarınız varsa o adam evde yokken kadın sığınma evine gidin çocuğunuz ile birlikte. Şikayetçi olun. Ama her şeyden önce sizi psikolojik olarak bu denli yıpratmasına izin vermeyin. Allah yardımcınız olsun 🙏
Ablacim şikayet et ara şikayet hattini gelsinler uzaklaştırma al,koruma kararı al.
Boşanma davani aç o kayitlarla git devletten maddi destek al.
Sen neden çocuğu bırakıp evden çıkıp gidiyorsun ki?
Evet çok çaresiz bitik durumda olabilirsin ya bu pislik seni öldürecek kadar iğrenç birisi de olabilir ama başka çözümleri de var.
İstersen neler yapman gerektiğini tek tek yazarım ama sen çıkma o pisliği yolla evden.
Çocuğu anasız bırakma.
Anne bakımına ve şefkatine muhtaç yaştaki çocuğu bırakıp kanıtlı, ispatlı, gerekçen olmadığı sürece evden gidersen sen suçlu duruma düşersin ve senden binbir türlü iftira ve evi ve çocuğu bırakıp evi terketmeni kullanarak velayetini alabilir sonra buralarda çocuğum çocuğum keşke bırakmasaydım dersin. Çocuğuna mama alacak kadar bile destek olacak kimsen yoksa bile al çocuğunu kadın sığınma evlerine git. Çocuğunu bırakma.
Ne olursa olsun çocuğunu da al yanına bence,eşin şiddete meyilli ise ya çocuğa vurmaya kalkışırsa? Devletten sosyal, maddi destek almayı dene, başvuru yap. Çocuğunu annene versen, sen çalışsan olmaz mı ? Çocuk kaç yaşında? Böyle hakaretle, psikolojik ve fiziksel şiddetle ömür geçmez. Bir de telefonda arkadaşlarına senin hakkında söyledikleri... Ne kadar nankör bu bazı erkekler! Kurtar kendini de çocuğunu da, çık o evden. Bu süreçte psikolojik destek al mutlaka sağlıklı düşünmeye ihtiyacın var.
Ses , goruntu kaydi,darp raporu, ona buna sizin hakkinizda gonderdigi mesajlarin ekran goruntuleri vs. hem tazminat, hem nafaka , hem velayet hem de uzaklastirma islemlerini kolaylastiridi. Ben olsam evden oyle cikip gitmektense kanit toplamaya yogunlasirdim ama siz bilirsiniz.

Derdi başka anacım
Yani en en kötü şartlar üst üste gelse bile akıl akıldan üstündür dersin. Belki burada bir avukat veya sosyal hizmet görevlisi çıkar ya da tanıdığı olacak hemen haber verir vs. Bilmiyorsan haklarını öğrenirsin, haklarını biliyor ama korkuyorsan adli yardım bulunur... Biz bile düz vatandaş olarak kaç tane fikir saydık. Kapıyı gizlice içerden kilitlemiş biz de kilit açıp kurtarmaya çalışıyoruz. Demek ki çocuğun kaderinde bu varmış. 4 yaşında çocuk için mama içiyor yazdı. Ne maması ya? Çiğneme refleksi mi gelişmedi, o yaşta çocuk niye yemek yemiyor? Seneye belki okul öncesine başlayacak, mama mı koyacaklar çantasına? Bırakın gitsin, çocuklarını bırakıp başka adamlara kaçan kadınları duyunca şok geçirmiyoruz artık.

Daha önce de bahsettiğim gibi eşim denen insan beni gözden çıkarmış sadece çocuğu biraz daha buyuteyim diye bu evde tutuyormuş beni mesajlarını gördüm arkadaşlarına bile anlattığı bu. Benim çocuğumu bırakıp gidemeyisim onun için bu işe yarıyor Muş evde bir hizmetçi ve çocuğuna bakıp büyütecek bı kadın sonra çocuğum kendini toplayıp bakımı azalınca zaten tekmeyi vuracakmış bana. Ben delirdim aklım yerinde değil artık. Bu akılla yavruma da bı faydam olmuyor.zavalli çocuğum agliyorken görüyor sürekli anne mutlu ol diyo bana dayanamıyorum. Kötü vicdansız anne desinler çocuğumu bırakıp gitmek zorunda kaldım diye başka çarem yok. Cebimde beş kuruş param yok anamın babamın hali perişan. Çocuğum mama iciyo daha yanıma alıp naparim kış günü. Dayanmak istedim çocuğum için ama hakaretler dayanacak gibi değil ve çok az kaldı dövecek üstüme yürüyor ben kaçıyorum resmen. Dava süreci başlayana kadar görmemeye sabretmek zorundayım o benimde çocuğum elbet bı gün görücem bu umutla yaşamak zorundayım. Bana dua edin nolur.
Zaten ben herhangi bir sorun olmasa bile neden çocuğunu babaya bırakanlar linçleniyor anlamıyorum sen anneysen o da baba gayet sahip çıkabilir bunu geçtim bu babalarda çocuğumu alcam tripleri boş o çocukla max 3 gün yalnız kalsınlar koşa koşa anneye getirirler

Kafaya koydum başka çare yok evet
Yani büyük konuşmak istemiyorum ama aynı durumu yaşamış olsaydım en son düşüneceğim şey çocuğumu bırakmak olurdu. Ki bir çocuk sahibi değilim evlat duygusunu bilmiyorum bu duyguyu yaşamadığım halde böyle düşünüyorken siz nasıl bu kadar bencil olabiliyorsunuz? Eski konularınızda çocuğunuzun 5 yaşında olduğunu söylemişsiniz bu çocuk zaten yarın bir gün okula başlayacak. Başlayana kadar aile evinde part time iş bulup çocuğu anaokuluna yazdırabilirsiniz. Okula başladığında normal bir iş düzeni kurup çocuğu servise verebilirsiniz kapıdan alır kapiya bırakır. Aileniz kendi önlerine nasıl yemek koyuyorsa çocuğun da önüne bir tabak yemek koymak yaşlılıklarını etkilemez. Okuldan sonra yemeğini yiyip siz gelene kadar dersleriyle ilgilenir oyuncaklarıyla oynar kimseye zorluğu da olmaz. Ailenizin yaşlı olması tamamen sizin bahaneniz isteyen insan taşı sıkar suyunu çıkarır. Ya birini bulduğunuz çocuğu kabul ettiremediniz ya da çocuğu bir kenara atıp aile evinde keyif sürmek istiyorsunuz. Allah yardımcınız olsun akıl fikir versin.

Ya bu kadın kocasının intikamıni çocuktan cikarirsa ? Bazı insanların gitmesi kalmasından iyidir çok değil 1 hafta 10 gün önce el kadar bebeğine tiner içiren anne haberiyle sarsildik.

Diğer seçenek bu kadar pislik bir adam çocuğa sahip çıkar mı ? Bu pislikte kadina kinlenip çocuğa bir şey yapar mı ? Olan yine çocuğa oluyor ? İhbar kabul edilse bu konu da çocuk sosyal hizmetlerde güvene alınsa.
Ben çocuğumu bırakıp gidebilen biri olsam 5 yıldır dururmuydum delirdim yazdım gidebilrimiyim hani baba arada bir görüyor bende öyle yapabilirmiyim diye burada bile kötü yolda muamelesi gördüm demekki çekip oturcam yoksa burada beni tanımayan görmeyen insanlar o.. muamelesi yapıyor

Ben çocuğumu bırakıp gidebilen biri olsam 5 yıldır dururmuydum delirdim yazdım gidebilrimiyim hani baba arada bir görüyor bende öyle yapabilirmiyim diye burada bile kötü yolda muamelesi gördüm demekki çekip oturcam yoksa burada beni tanımayan görmeyen insanlar o.. muamelesi yapıyor
Yapsın sen kendinden emin olduktan sonra herkes yapsın. Kimse ekmeğini suyunu vermiyor. Senin anlattigin kadarını biliyoruz. Bu kadar kötü babaya çocuk bırakılır mı diyor insanlar, sana çözüm sunuyorlar hepsine yok diyorsun Ee kimse de sana çocuğunu arkanda birak git demez. Ama bana kalırsa git çünkü kalırsan sen ilerde bu çocuğa senin yüzünden kaldım diyecek , bunun da kinini gudecek potansiyeldesin.

X