kızlar ben anne olmuşum bilmeden...

asiyan_1010

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
873
32
çok düşündüm bunu aslında.3 yıl boyunca her an hasretle beklediğim içimi kavuran beni hayata küstüren bu bebek özlemi bu kadarcık mıydı yani..sanki özleyen hasretle bekleyen ben değilmişim giibi..hamile kalmadan önce derdim ki,hamile kalırsam hayatımın en büyük mutluluğunu yaşayacağım..ama öyle değilmiş..nasıl anlatayım,sanki ozamanlar düşündüğüm kadar mutlu olmamışım gibi geliyor bana..sanki 20 tane çocuk doğurmuşum gibi bu ilk gebeliğimi büyük bir olgunlukla karşıladım..tahmin ettiğim gibi sevinemedim..daha önceden çocuğum varmış,ve ben bunu daha önce yaşamışım gibi..inanın bana ama gerçekten ben bu duyguyu yaşadım sanki..çok öncelerden..bebeğim gelmezken,onun özlemini çekerken sanki ben bunları ozaman yaşamışım..çok garip..o kadar garip ki,şimdi yapacaklarımı aslında daha önce yapmışım..örneğin bebeğimi karnımda okşamak onunla konuşmak,ona birşeyler örmek,beğendiğim şeyleri o olmasada almak..sanki içimde o varmış ki koşarak çıktığım merdivenlerde yavaşlamak onu düşünerek uyumak...yoksa annelik benim içimde mi varmış?bilmiyorum.kızlar ben anne olmuşum bile bilmeden..o gelmeden önce ben anneliği yaşamışım..şimdi bakıyorum da her elimi karnıma koyduğumda diyorum ki ben zaten anneyim..o olmadan gelmeden öncede bu böyleydi...hiç çocuğu olmayan bir anne adayı bile aslında yüreği kocaman bir ANNE DİR...

evet henüz anne olamadım belki ama onun özlemiyle yaşamak onunla yaşamk apayrı bir duygu

evet her anne adayı aslında bir annedir

rabbim önce karnımıza sonra kucağımıza alıp kokusunu içimize çekmeyide nasip etsin inşlhhh

Edebi yönünün kuvvetli olduğu çok belli ama ben seni tam olarak anlayamadım canım. Yani, 3 yıldır özlemini çektiğin bebeğin şuan karnında ve sen artık onun özlemini, heyecanını duymuyor musun mu demek oluyor ?? Ben böyle anladım ve çok ilginç geldi yazın bana bu nedenle.

hayır canım demek istediğim o değil.heyecanını elbette ki duyuyorum bu benim ilk bebeğim.ama ben,bu duyguları daha önceden yaşamışım gibi hissettiğimi söylemek daha önceden yavrum karnımda değilken bile anneliği bildiğimi anlatmak istemiştim.daha doğrusu demek istediğim,annelik sonradan öğrenilmiyormuş.ben bebek özlemi çekerken meyerse tüm annelik heyacanını yaşamışım

nasil guzel bir yazi
ben de cok uzun bekleyenlerdenim hala da bekliyorum bir kez hamile kalmistim uc ay surdu garip ama yazdiklarina benzer duygular yasamistim bilmiyorum sende de var mi kendimi yorgun hissetmistim....21 ay beklemistim bebegimi cunku......
seni cok iyi anladigimi dusundum okurken.
tabii ben biraz da yasadiklarimizin cok agir oldugunu dusunuyorum ek olarak, cok yipraniyoruz; kadinlar kulubunde birisi "farkettim ki ben hayati degil onumuzdeki o ayi yasiyordum sadece tek derdim buydu" yazmisti. ne kadar dogru hatta bir ayi bile degil ovulasyon gunu ve regle gununu sadece!!
elde mi hayir degil, abartiyor muyuz hayir yasamayan asla anlamaz bizim en buyuk derdimiz su an hamile olmak degilki "acaba asla anne olamayacak miyim korkusu"............
simdi keyfini cikar bizim icin de, saglikla mutlulukla huzurla kavusun bebeginizle birbirinize

cok uzun beklemediysen oyle gelmesi normal. yasamaz mi asiyan sadece hamile kalinca anne olunmuyor hasretle beklenirken de anneyiz biz diyor.

Annelik başka bişey gerçekten ......iç güdü garip bi duygu Allahın kadınlara armağanı bence ...bebeğimiz olmasada çocu zaman kabarır içimizdeki annelik...çok güzel anlatmışsın canım mükemmel bir anne olacaksın gibi bebeğin çok şanslı :)

zaten allah kadınları doğuştan anneliğe meyilli koruyucu yufka yürekli yaratıyor.bayan öğretmenlerin o yüzden öğretmenliği erkek öğretmenlerden çok çok farklıdır.

şu sözün beni anladığını gösteriyor.'yasamayan asla anlamaz bizim en buyuk derdimiz su an hamile olmak degilki "acaba asla anne olamayacak miyim korkusu"............o kadar tanıdık ki bu sözün..belkide bende de öyleydi..anne olamayacağım korkusuyla bütün şeyleri en başından yaşamış olmam...her ay beklemiş ama ümitleri suya düşünce anneliğe birazdaha yaklaşmış olmam fakat bunu farkında olmamam..

cok uzun beklemediysen oyle gelmesi normal. yasamaz mi asiyan sadece hamile kalinca anne olunmuyor hasretle beklenirken de anneyiz biz diyor.

biz herzaman anneyiz gündoğmadan..seninde dediğin gibi çok fazla beklediğim için bu duyguları yaşıyorum..heyecanlanmadın mı diyenler için,insan nasıl heyecanlanmaz..bir bebek özlemi sona ermiş..ve ben bunu 3yıldır bekliyordum..beni anladığın ve bana destek verdiğin için çok tşekkür ederim.

inşallah ay_82 dediğin gibi iyi bir anne olurum..iyi dileklerin ve temennin için saol.

seni anlayabiliyorum canımm bende bekliyorum anne olmak için çaba harcıyorum ama bazende düşünüyorumm olunca nolcak acaba ben yıllardır dua edip istemekten bıkmışım sanki gibime geliyo

canım yaaa...ilk önce Allah saglıcakla kucaklayıp koklamanı nasip etsin yavrunu:Saruboceq:
çok haklısın tatlım...şuanda anneligi öylesine yaşamaya çalışıyoruz ki,sanki hep anneymişiz gibi...nasıl anlatayım,sanki onlar hep biyerlerde ve elimizi uzatsak tutacakmışız gibi...ve en önemlisi beklerkenki hayallerimiz,onları emzirirken,koklarken,öperken...vs diye hangimiz hayal etmiyoruz ki..işte tüm bunları hissetmeye çalışırken zaten anneymişiz gibi duygular yaşıyoruz...Allahım tüm anne olmak isteyenlere nasip etsin bu güzel duyguları...:Saruboceq:

yaa canımm burnumun direğini sızlattınn mafoldumben ne güzel yazmışsınn ölee allah bebeğinle sana uzun ve mutlu bir ömür versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…