Bebek Beslenmesi Kızlar Bebişlere Ek Gıda Neler Veriyorsunuz????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

OznurEylul

kafa bulanık
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2007
579
0
96
40
İstanbul
slm kızlar çoğunuzun bebişi 4 aylık oldu kimininki de olmak üzere. ek gıdaya başladınızmı? başladıysanız ilk olarak neyle başladınız? Neler veriyorsunuz ? cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook

herkes yaptıklarını paylaşırsa süpper olur..:lepi::lepi: öpt hepinizi ŞenizŞenizŞeniz

Ek Besin Döneminde Bebeğe verilecek Ek Gıdaların Hazırlanışı ve Tarifler

Muhallebi:
4-6. aydan itibaren başlanır. Genellikle akşam öğünlerinde yatmadan önce verilir.

Mama ile Muhallebi Hazırlanışı: İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su (200 ml)
• 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
• 6 ölçek Devam Biberon Maması*

Hazırlanışı:
1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması* ilave edilip, i
yice karıştırılır.

Sebze Çorbası: 4-6. aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 1 orta boy havuç
• 1 küçük patates
• 1 tatlı kaşığı pirinç

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye başlayabilirsiniz.

Meyve Suyu ve Püresi: 4-6. aydan sonra başlanır. Elma, şeftali gibi meyvelerin suları 1-2 tatlı kaşığı ile başlanır ve yavaş yavaş artırılır.

Malzemeler:
• ½ elma veya armut veya şeftali

Hazırlanışı:
Meyve yıkanır, kabukları soyulur, cam rendede rendelenir ve tel süzgeçten geçirilerek suyu elde edilir. Günlük 50 ml. civarında verilebilir. Bebek bunu rahatlıkla almaya başladıktan sonra püre şeklinde de verilebilir. Meyve suyu veya pürelerine şeker ilave edilmemelidir.

Son düzenleme:
öznurcum bunlara birden başlamayacaksın. Dr. Gittiğinde o sana anlatır zaten. önce meyve suları birer kaşık gün gün arttıracaksın(10 gün)
2. Aşama meyve püreleri kaşık sayısı gün gün artacak ve yine günden güne meyveleri karıştıracaksın.(10 gün)
3. Aşama yoğurt alıştıktan sonra meyve püreleriyle karıştıracaksın.
4. Aşama kahvaltı: Labne peyniri yumurta sarısı reçel(şekersiz olacak) pekmez önce çok az. Sonra artacak.
5. Aşama sebze çorbaları
bunların hepsi 10 ar gün. Toplam 50 gün yapıyor. 6. Ay gelmiş olacaksın zaten sonra öğün olarak ekgıdayla beslemeye başlayacağız.
Doktorumuz bize bu listeyi verdi.
Hıı ben uyguluyor muyum?hayır. çünkü bizim bir de akhisarda dr.muz var. O 2 aylıkken başlatmıştı zaten.ben sebze çorbalarına geçtim. Püreleri ve yoğurdu öğün olarak veriyorum.
Bir de benim oğlan reflü oldu. Katılara başlamak zorundayım. çünkü sıvı mamayı çıkartıyor.

bizim doktorumuz 4. aydan itibaren sabah meyve suyu şeftali,armut elma (kaç kaşık içerse dedi, 2 kaşık da olur 10 kaşık da DEmir karar verecekmiş :) saat 16.00 da yogurt akşam 21.de de muhallebi olarak başlayacağız.

Kızlar ben doktora sordum ilk 6 ay sadece anne sütü dedi.fisfisfis aklım karıştı benim şimdi.Meyve sularından bende versem mi.CADIARZU

kızlar benım bebişim 3 ayının içinde bişey vermıyorum cumartesı dr gitcez ama bir öncekı kontrolde dr yavaş yavaş başlayalım demıstı ben ebeyım 6 ay sıf anne sutu vercektım ama iki gundur oğlusum doymuyo sanırım hazır mama da vermek ıstemıyorum kendım evde temız sartlarda yapmak ıstıyorum ben dedemı başlasam yaa

valla tattırın arkadaşlar. bugün arkadaşın oğlu vardı 1 yaşında anne sütünden başka şey kabul etmiyormuş. büyüdükçe ekgıdalara alıştırmak çok daha zor. doyurmak için vermeyeceksiniz ki tadacak sadece bikaç çay kaşığıyla annesütünü bırakacak değil heralde.
öznurcum ben armut elma cennet elması (hurma da diyolar) muz bunları püre olarak veriyorum. elma ve armuta bebe bisküvisi karıştırıyorum. yoğurt veriyorum(yarın meyveyle karıştırıp vereceğm.)
sabah kahvaltıda peynir yumurta sarısı domatesin suyunu veriyorum. bikaç kez de patates havuç brokoli karnıbaharı farklı şekillerde kombine ederek verdim. ama pek hoşlanmadı.
bir de tahıllı pirinç unu mudur nedir öle bişiy var ondan sulu veriyorum(biberon kıvamında)
bu arada kavanoz mamalrında nefret ediyor onlardan kullanmıyorum. sağlıklı olduklarını da düşünmüyorum zaten. ancak bir seyahat filan olursa kullanırım.o da mecburiyetten

Canim bende yeni yeni basladim ek gidaya saat 12 gibi 5-6 cay kasigi meyve puresi veriyorum yatmadan oncede muhallebi veriyorum bi kac kasik amac degisik tadlara alistirmak...bence sende baslayabilirsin 1 cay kasigi bile versen yeterli tadlari ogrensin...

benim kızımda yarın 4 aylık oluyor günde 2 kere 1 çay bardağı suya 2 tatlı kaşığı sütlü pirinç unu koyuyorum onu hemen hemen bitiriyor elmalı ve muzlu olanlarıda var onlarıda sevdimandalinanın suyunu veriyorum 5-10 kaşık arası onuda yiyor dün kavanoz maması aldım çok beğenmedi ama 20 15 çay kaşığı yedi ama kendimiz yapsak daha sağlıklı olur tabi ama öyle meraktan aldım biberon maması veriyordum hastalanınca biberonu bıraktı acaba kaşık maması için erkenmi diyorum ama mecbur kaldım ama bakıyorum çok kişi veriyorkaydirigubbakcemile2

Kızlar ben doktora sordum ilk 6 ay sadece anne sütü dedi.fisfisfis aklım karıştı benim şimdi.Meyve sularından bende versem mi.CADIARZU

bahar'cım eğer sütün yetiyorsa ve kilo alımı iyiyse bence 6 ay anne sütünden başka hiçbişey verme derim. benim sütüm var ama Eylül emmiyor o yüzden mecbur 4. ayda başlıcam. ama dediğim gibi yeterliyse anne sütü mucize yani 6 aya kadar mutlaka ver.

benim kızımda yarın 4 aylık oluyor günde 2 kere 1 çay bardağı suya 2 tatlı kaşığı sütlü pirinç unu koyuyorum onu hemen hemen bitiriyor elmalı ve muzlu olanlarıda var onlarıda sevdimandalinanın suyunu veriyorum 5-10 kaşık arası onuda yiyor dün kavanoz maması aldım çok beğenmedi ama 20 15 çay kaşığı yedi ama kendimiz yapsak daha sağlıklı olur tabi ama öyle meraktan aldım biberon maması veriyordum hastalanınca biberonu bıraktı acaba kaşık maması için erkenmi diyorum ama mecbur kaldım ama bakıyorum çok kişi veriyorkaydirigubbakcemile2

canım drmuz bize sadece portakal ve mandalina vermedi aklında olsun. asitli olduklaRI İÇİN MİDEYE ZARAR VEREBİLİR. YİNE DE SEN BİLİRSİN TABİ

bizde 4 aylık olduğumuzda başladık ilk önce yoğurt 2 kaşıktı şimdi 15 20 kaşık yiyiyor meyve püresi vermeden önce sebze püresi verin dedi doktorumuz meyveler tatlı olduğu için daha sonra sebzeyi sevmeye bilirmiş.o yüzden son zamanlarda sebze püresinede başladık ilk önce patates havuçtu şimdi bunlara kabak ilave ettim sonra ıspanak eklicem.
yANLIZ BANA YAPTIĞINIZ YOĞURT TARİFİNİ YAZARMISINIZ RİCA ETSEM BEN YARIM SU BARDAĞINA 1 ÇAY KAŞIĞI YOĞURT KOYUYORUM AMA KATI OLMUYO SIVI OLUYO.DAHA ÖNCELEİR HİÇ YOĞURT YAPMAMISTIM

canım bir tatlı kaşığı koyucaksın bir çay bardagına yoğurt tarifi.o mamayı bilmiyorum öznurcum

Son düzenleme:
benim oğlum 4 aylık 6550kg dı 400 gr yani sınırdaydı kilo alımı mecburen 4.ayda ek gıdaya başladık tabi çalışmaya başladığım için oldu bu yoksa kesinlike ilk 6 ay anne sütü olmalı. ilk hafta meyve püresi ile başladım elma sonra armut ilave ettim yiyor ama hala çok az pek iştahlı değil benim oğlum :(( 2.hafta sebze püresi havuç verdim 2 gün kabız oldu bizimkisi elma kabızlığı önlüyor bilginiz olsun, hemen karışık yaptım aslında tek tek başlamak gerekiyormuş ama ben hepsini karıştırdım kabak,havuç,patates,az yeşil mercimek ve pirinç şimdi en sevdiği yemek bizimkinin sebze :)) 3.hafta yoğurt yaptım ilk denememde başarılı oldum (az yapıyorum ben bi 400gr sütü kaynatıp ılımadan 40derece gibi olunca 1 tatlı kaşığı yoğurt koydum sonra sıkıca sarıp sabaha kadar beklettim tuttu) ama bizimkine anca 4-5 kaşık yedirebiliyorum yemiyor bizimkisi bu hafta muhalebiye başlayacağım bakalım nasıl olacak . dr bize verdiği sıralama böyleydi çalıştığımdan annem hipp organik mama veriyor bende akşam ve geceleri hala emziriyorum gündüz sağamıyorum yoksa akşama süttüm kalmıyor :(( haftaya kontrolümüz var inşş benim meleğim biraz kilo almıştır.. herkeze bol sütlü günler dilerim arkadaşlarrr..

wrose yoğurdu yemiyosa içine biraz hazır meyve pürelerinden ekle tatlansın bak o zaman nası yiyecek murat paşa.
muhallebiye başladım ben de tek başına asla yemiyo cicbebe kırıyorum bi tane içine o zaman aldanıyo. hehehe anlamıyo muhallebi olduğunu. bebelac gece muhallebisini öneririrm tok tutuyo. bebelac gece maması deil muhallebi yalnız arkadaşlar

ben kızıma her gün taze yoğut yapıyorum. Küçük kavonoz mamasına bir çay kaşığı yapıyorum hazır süt kullanıyorum ilk önce sütü ısıtıyorum eli yakmayacak kıvama geliyor; Sonra yoğurdu yavaşca sütle biraz başka tabakta birleştiriyorum ayran kıvamına getiriyorum sonra sütün içine atıyorum karıştırıp kapağını kapatıyorum ve üstünü örtüyorum eğer tutmazsa kaloriferin üzerinde çok az bekletiyorum sonra oluyor soğuması için buzdalabına kaldırıyorum kızıma yediriyorum yarsını 1 gün yarısınıda ertesi gün akşamları veriyorum gündüzleri emziriyorum

ben kızıma her gün taze yoğut yapıyorum. Küçük kavonoz mamasına bir çay kaşığı yapıyorum hazır süt kullanıyorum ilk önce sütü ısıtıyorum eli yakmayacak kıvama geliyor; Sonra yoğurdu yavaşca sütle biraz başka tabakta birleştiriyorum ayran kıvamına getiriyorum sonra sütün içine atıyorum karıştırıp kapağını kapatıyorum ve üstünü örtüyorum eğer tutmazsa kaloriferin üzerinde çok az bekletiyorum sonra oluyor soğuması için buzdalabına kaldırıyorum kızıma yediriyorum yarsını 1 gün yarısınıda ertesi gün akşamları veriyorum gündüzleri emziriyorum
canım yoğurdu günlük kullan ertesi gün için tekrar çal. iki gün kullanma.

Back