Kızlar bana ne önerirsiniz?

DerinSu

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
20.776
47
733
İstanbul
selam kızlarr...hemen gireyim konuya.ben bulaşık makine mi yeni aldım kızlar.fakat dün ilk defa çalıştırdım ve çok canım sıkıldı...birincisi çok ses yapıyor...ikincisi çok uzun süre yıkama yapıyor..iki programlı aldım çok programa gerek yok diye..kampanyalı fiyatı da 650 tl ...dedim çok iyi alayım ama canım sıkıldı işte..işten gleirken ugradım magazaya,anlattım..sahibi yokmuş bugün..biz bişey yapamayız dediler..yarın tekrar ugrayacagım...hadi ses olayını da geçtim diyelim çok uzun yıkama yapıyor..biri 2 saat diger program 2.5 saat...degiştirmek istiyorum..sizce degiştireyim mi?
sizin makineleriniz kaç dakikada yıkıyor?anneminki 1.5 saatmiş en fazla..ve anneminki çalışırken sesini çok az duyuyorum..of yaa keşke biraz daha fazla verip daha iyi bir marka alsaydım((ilk defa makine de kullanmıyorum herşeyini biliyorum..bi tuhaf geldi bu makine bana.

canım,
benim makinem siemens. 5 programlı sanırım. programlardan biri sadece içindekileri ıslatma zaten (kuruyan bulaşıklar için) onu programdan saymıyorum.
diğerleri ise
45 derecede yıkama : 31 dakika
50 derecede yıkama : 145 dakika
65 derecede yıkama : 124 dakika
70 derecede yıkama : 113 dakika

ben en çok 45 dereceyi kullanıyorum, çünkü zaten sudan geçirip koyuyorum makineye, ağır bulaşık olmuyor yani.

imkanın varsa değiştir, bi tane kısa program işe yarıyor. ama imkan yoksa da yıkama süresi benim diğer programlarla çok farklı gelmedi bana.

benimki bosch 1 saatte yıkıyor ve ses yok rahatsız edecek

bence de bi gidip konuşsan iyi olur 34 dakikada bile yıkıyo ablamınki üstelik baya da sessiz biraz daha ver para ama en azından istedğn gibi olur

2 saat çok uzun bir süre.
Bizim makine nerdeyse 10 senelik 4 programlı bir saat bile sürmüyor.
Biraz paraya kıyıp iyi bişey almanızı tavsiye ederim 2 saatte harcadığı suyu ve faturyı düşünürsek bi kaç yılda kaç makine parası çıkarır bilemicem...

2 programlı ve b sınıfı ise seste yapar 2 saattede yıkar...fiyatınını düşme sebebide zaten bundan ötürü elden çıkarmak içindir.sanırım arçelik marka makineniz...
ama ne olursa olsun eve gelmiş kurulmuş kullanılmış olduğu için imzalar atıldığı için firma almayacaktır..
bu firmanın başına söylemenizi tavsiye ederim onlarda kabul etmediği taktirde tüketici haklarına baş vuracağınızı söyleyin..
satıcı malı 15 gün içinde ger iiade isteniyorsa almak zorundadır....

inşallah arçeliktir çünkü arçelik kurulmuş bile olsa makineyi alıyor
ben 7-8 sene önce arçelikten bir çamaşır makinesi aldım. eve geldi, kuruldu. annemle çalıştırdk. bize çok gürültülü geldi, çok moralimiz bozuldu.

ertesi gün aldığım yere gittim. durumu anlattım, iade etmek istiyorum dedim. hiç sorun çıkarmadılar. müşteri memnuniyetsizlik formu doldurdum, aynı gün gelip makineyi aldılar, taksitleri de kartıma iade ettiler.

arçelik bu konuda gerçekten duyarlı davranıyor.

canım sorma çok pişman oldum..bu akşam gelirken sordum ve hiç sanmıyorum yardımcı olacaklarını(sagol yorumun için.Şeniz
benimki bosch 1 saatte yıkıyor ve ses yok rahatsız edecek
yaa ne güzelll...bosch marka fırınım bosch ürünleri çok iyi oluyor..ya uygun olsun dedim işte ama pişman oldumindesit ve regal den başka marka da yok magazadabu arada aldıgım regal.vestelin ürünüymüş.
bence de bi gidip konuşsan iyi olur 34 dakikada bile yıkıyo ablamınki üstelik baya da sessiz biraz daha ver para ama en azından istedğn gibi olur
evet canım yaaa..konuşucam.şuanda da eşim diyo ki ben sana dedim acele ettin diyo..biraz daha verir iyisini alırdık diyo çok üzüldüm yasagol.
çok haklısın valla..inan şimdi eşimede okudum yorumlarınızı..çok dogru diyor...bende düşündüm zaten hem çok su harcayacaktır bu süre içinde hemde elektrik harcayacak off offff.
evet kesin dedigin gibi elden çıkarmak içindir..ben nasıl düşünemedim bazı şeyleri..oysaki çok ince eler sık dokurum bu konularda...bakalım inşallah sorun çıkarmazlar.

ahh canımm bi bilsen nasıl pişman oldum arçelik almadıgımabilmiyorumkismileüstelik yengem arçelik bayisinde çalışıyor 12 yıldır..onunla bile görüşmedim işte acele ettim..bugünde kardeşim diyo arçelikte 890 a düşen ürünler varmış:çok üzgünüm:

kızlar çok sagolun yaa..ilgilendiginize çok memnun oldum..yarın adam orada olacakmış..sabah işe giderken görüşücem..bakalım neler olacak..:çok üzgünüm:

hadi inşallah yardımcı olurlar. onlar yardımcı olmazsa da vestel'in sitesinden iletişim bilgilerini bulun, genel merkezle görüşün. vestel de müşteri memnuniyetine önem verir. iletebildiğiniz en üst makama kadar şikayetinizi iletin. şikayet var sitesine de yazın
ucuz aldım, ne yapalım diye düşünmeyin, 650 tl az para mı, insan ne zor kazanıyor o parayı. peşini bırakmayın. bu süreçte biraz sinirleriniz bozulabilir ama o makineyi evde gördükçe daha çok bozulacak.

evet canım yaa öyle valla...şimdi bide karşıma geçip eee ucuz olunca öyle oluyo gibi laflar ederseler hepten çıldırırım valla..satarken öyle denmiyor çünkü..evet bende daha pahalı ürünlerin daha güzel oldugunun bilincindeyim ama iyicede kötü olmamalı yani...satarken diyo ki fiyatı 700 kusür dü düşmüş hali diyo..

bizimki 1.saat 25 dakika yikiyor üstelik hic ses cikarmiyor degistir öyle bir firsatin varsa cok programli bir sey al sen yeni almissin bide biz alali 7-8 sene olmustur yani

ben de mayıs ayında 499 tl ye almıştım 5 programlı indesit, media mrkttan almıştık kampanya vardı. A sınıfı. yarım saat süren programı var , üstelik 16 lt su harcıyor, sesi de çok az...
bence iyi araştırmadan beyaz aşya almayın, ucuzzlar da var ve günümüzde rekabet nedeniyle çoğu marka kaliteli, belli başlı markalara bağlı kalmayın benceopuyorumnanaktan

bende makinamdan hiç memnun değilim üstelik bosch ve 4 programlı iyisi diye aldık sözde benimki ses cıkarmıyor ama uzun yıkıyor 160 dakika kısa olan programda 1 saat ama iyi temizlemiyor biride yogun yıkama oda 2 saat servis cagıracam bende ve cok heveslenerek aldım hep bosch istedim herkes cok memnun kaldıgını söylüyodu sansım yok galiba hiç memnun değilim

bosch un hangi numaralı makinesi merak ettim? genelde iyi olur ama bosch bu yeni üretimmi?

bizimki 1.saat 25 dakika yikiyor üstelik hic ses cikarmiyor degistir öyle bir firsatin varsa cok programli bir sey al sen yeni almissin bide biz alali 7-8 sene olmustur yani
ya ne güzelmiş..valla cnm iyice kafam karıştı benim napsam diye düşünüyorum hala..görüştüm bugün ama bişey olmadı daha
aldıgım yerde indesitte var canım.degiştirirsem mecbur onu alcam..geri almaları daha iyi olcak benim için..ama indesite de iyi diyenler var bakalım nolcak..sagol tatlım.

yapma yaa..inşallah bi yolunu bulursun sende canım...bosch ürünleri iyi olur benim bildigim ama niye güzel yıkamıyor acababilmiyorumkismile

kızlar bugün yine magazayla görüştüm...adam hala gelmemiş.kızla görüştüm.illa yetkili servisle görüşün onlar halleder dedi..bende dedim ki;iyi de makinenin uzun yıkama programını kısaltamazlar sonuçta,ben makinadan memnun degilim ve degiştirmeyi istiyorum dedim...neymiş direk degişemiyolarmış..vestelin tutanak göndermesi gerekiyormuş onlara ki onlarda degiştirsinmişşboshayallersmile

Memnun değilsen ..servisle falan görüşme,
Israr et değiştirmeleri konusunda..

Benim makinem 2 programlı 11 yıllık..
Üzeri ocak,altı bul.mak.olan modellerden..
Evet uzun yıkıyor 2 saat..

[

kızlar bugün yine magazayla görüştüm...adam hala gelmemiş.kızla görüştüm.illa yetkili servisle görüşün onlar halleder dedi..bende dedim ki;iyi de makinenin uzun yıkama programını kısaltamazlar sonuçta,ben makinadan memnun degilim ve degiştirmeyi istiyorum dedim...neymiş direk degişemiyolarmış..vestelin tutanak göndermesi gerekiyormuş onlara ki onlarda degiştirsinmişşboshayallersmile[/QUOTE]

benimkide vestel iki programlııı ve uzun yıkıyor bende çok çabaldım eşim hiç istemedi uyraşmak artık iki saat bekliyoruz makine yıkıyor bende vestel almıştım almaz olsaydımmm
artık misafir olunca yıkamaya karar verdin ya ohaoldumsmile

Canım alırken neden iyi araştırmadın ki. Bulaşık makinesinde bence Regal, Vestel, Arçelik gibi firmalardan uzak duracaksın. Neden mi dersen sepetleri çok kullanışsız doğru düzgün bulaşık dizemiyorsun. Bir de kaliteli değil bence. Bosch'un eline kimse su dökemez bulaşık makinesinde. ınşallah iade edebilirsin. Bence ısrarcı ol, bir kez alınıyor böyle şeyler.

Alırken de program sürelerini sorarsın.

Memnun değilsen ..servisle falan görüşme,
Israr et değiştirmeleri konusunda..

Benim makinem 2 programlı 11 yıllık..
Üzeri ocak,altı bul.mak.olan modellerden..
Evet uzun yıkıyor 2 saat..
canım görüştüm bugün işte ısrar ettim ama illaki servisle görüşün diyolar sinir oldum bende...

benimkide vestel iki programlııı ve uzun yıkıyor bende çok çabaldım eşim hiç istemedi uyraşmak artık iki saat bekliyoruz makine yıkıyor bende vestel almıştım almaz olsaydımmm
artık misafir olunca yıkamaya karar verdin ya ohaoldumsmile[/QUOTE]
yaa canımm demek seninde aynı durum.of nerden aldım yaaa..

haklısın valla..diyorum ya çok incelerim normalde..ama bu sefer acele ettim işte hiç araştırmadım hemde...((

arkadaşım en iyisi 3 programlılar 45 dk 1saat 1.5saat çok iyi oluyor inan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…