Kızlar bana bir akıl verin??

Kızlar önceden de konu açmıştım.Kaynım 8 ay önce evlendi.Zaten 2 Kardeşler nişan da düğünde hiçbirşeye karıştırmadı eltimin tarafı zaten ben de karışmam.Zaten pek adetleri bilmem.Kınayı yenge yakarmış kv de bişey demedi eltimin annesi kınada bana ağır laflar dedi bişey bilmiyorsun miye geldin falan diye bend sessiz. Kaldım büyük diye cevap vermedim.Düğünde falan annesiyle konuşmadım kırıldım çünkü .evlerimiz karşılıklı annesi geldiğinde hoşgeldin falan demiyorum diye Eltim beni hep kv şikayet etti.Yine sustum.Gene eltime kötü davranmadım.Ama geçen hafta eltimin abisi evlendi.bütün akrabalarımıza davetiye var sadece ben ve eşim davet edilmedik.Eşim çok kırıldı.Bende aynı şekilde kaynımda eşinin tarafına uydu.Nasıl davranmak gerekir hiç bişey demedim.Susuyorum.eltim ile bıundan sonra konuşmamayı düşünüyorum.Sizlerinde değerli fikirlerini almak istiyorum.??

bence takmayın, bu arada annesinin ne haddine size laf söylemesi çok ayıp hayret bişey, çağırmazsa çağırmasınlar çokta önem vermeyin,

Sadece eltinin abisinin dügününe davetiye yok tarafini anladim. Eltinin annesi sana ne dedi ve ne için? O tarafi anlayamadim. Ha bide seyi anladim, eltinin annesi geldiginde, sen onlara gidecekmisin? Ne alaka? Sen eltinin kv'desi olsan bir nebze anlarim fakat anne gelince eltimi geliyormusta?? :KK53:

Önceki konularınızı okuyup geldim, eşiniz kırılacağına zamanında herkese sizi savunsaydı. Yapacak bir şey yok, eltinin kardeşinin düğününe gitmemek dünyanın sonu değil nasıl olsa. Bundan sonra da size biri laf ederse karşılığını verin, saygıdan susmak diye bir şey yok, sen ne biçim eltisin adet bilmiyorsun diyene, sen de kızını bilmediğin aileyle evlendirmeseydin diye verin cevabınızı geçin. Karşılıklı oturmanız kötü tabi ama kafanız rahat olursa eski olayları kafanızda döndürüp durmazsınız.
Ne kadar haklısın eşim hala savunmuyor :KK43: hep ezilen ben oldum kızın ailesi bir garip kötü laf söylemediğim halde ben uzak dürüyorum diye kötü oldum

Pardon canım; aynen bana daha annem hep der sen alttan al erkek tarafıyla iyi geçin saygıda kusur etme diye
kiz tarafi olayi cok abartiyor, gelinlerde kendilerini abartiyor. bu sitede rastliyorum " ucuza gittim" v.s kiz tarafinin etrafi kizi ve aileyi fitliyor, yok sunu aldilar mi bunu yaptilar mi ? elti zaten en buyuk rakip, niyeyse artik ? sanirsin ingiliz kraliyet ailesine gelin gidiyorlar, taht söz konusu :cool:napiyim yani esimin kardesiyle evleniyorsun diye, Allah mutlu mesut etsin der gecerim.

Sadece eltinin abisinin dügününe davetiye yok tarafini anladim. Eltinin annesi sana ne dedi ve ne için? O tarafi anlayamadim. Ha bide seyi anladim, eltinin annesi geldiginde, sen onlara gidecekmisin? Ne alaka? Sen eltinin kv'desi olsan bir nebze anlarim fakat anne gelince eltimi geliyormusta?? :KK53:
Kınada kınayı yenge evde hazırlayıp mumları takıp gelmeliymiş niye yapmamışım hiçbirşey bilmiyormuşum diye annesi bağırdı bana.

kiz tarafi olayi cok abartiyor, gelinlerde kendilerini abartiyor. bu sitede rastliyorum " ucuza gittim" v.s kiz tarafinin etrafi kizi ve aileyi fitliyor, yok sunu aldilar mi bunu yaptilar mi ? elti zaten en buyuk rakip, niyeyse artik ? sanirsin ingiliz kraliyet ailesine gelin gidiyorlar, taht söz konusu :cool:napiyim yani esimin kardesiyle evleniyorsun diye, Allah mutlu mesut etsin der gecerim.
Haklısın canım :) tahtın sahibi kim acaba:)aman tahtta taçta onların olsun.Yeter ki benim huzurumu bozmasınlar

Allah Allah nereli ki bu insanlar ? adete bak sen !
Daha neler neler istediler karışmadım.beni de ilgilendirmez.düğün günü kızı almaya gittik babası Kp dere kızdı sopaya bayrak takıp gelmeliymişiz vermem kızı dedi Kp yaşlı kötü oldu falan

Kınada kınayı yenge evde hazırlayıp mumları takıp gelmeliymiş niye yapmamışım hiçbirşey bilmiyormuşum diye annesi bağırdı bana.

Ve sen orada sessiz mi kaldin? Ben olsam önce lafimi söylerdim sonrada "al kinanizi kendiniz yakin" diyerek ordan çikardim. Ki hiç sahsen ben böyle bir adetten duymadim hayatimda. Benim bildigim zaten kina'yi kiz tarafi yaptigi için, normal olarak onlar kiz evinde kinayi hazirlar.

Ve velev ki böyle bir adet var, sana hakaret etme hakkini vermez. Biri sana hakaret ettiginde asla susma. Sende hakaret et demiyorum. Sende kendi seviyene göre onlara cevap ver. Hakaret eden,hele ki seni toplumun içinde rezil etmeye çalisan insan, ister 85 yasinda olsun, ister senden küçük olsun, ama asla saygiyi hak etmez.

Eltine nasil davranacagina gelirsek, kisas kisasa. Evine gitme, ancak o sana yolda selam verirse, bir selam verirsin. Yoksa herkes kendi yollarina, kendi hayatlarina. Ve davetiye almadigin için üzülme. Sanki çook sevdigin biri degildi ya.

Sende annesine uslubunu bozmadan cevabını verseydinya canım benim,mesafeni koy ama küs kalma eltinle sonuçta eşleriniz kardeş yazık ben üzülüyorum kardeş arası soğukluğuna.
Düğünüde kafana takma ,takın cebine kaldı daha ne olsun :KK70:
Şaka bir yanada eltiniz annesinin size bağırdığını biliyormu bu durumu konuştunuzmu? belki aranızdaki sorunu çözersiniz ki bence çözülmesi gerekiyor. ev-bark ayrı mesafede koyarsınız karşılıklı eşlerinizde mutlu olur sizde. en üzüldüğüm şey kardeş arası rüzgar esmesi .

Ve sen orada sessiz mi kaldin? Ben olsam önce lafimi söylerdim sonrada "al kinanizi kendiniz yakin" diyerek ordan çikardim. Ki hiç sahsen ben böyle bir adetten duymadim hayatimda. Benim bildigim zaten kina'yi kiz tarafi yaptigi için, normal olarak onlar kiz evinde kinayi hazirlar.

Ve velev ki böyle bir adet var, sana hakaret etme hakkini vermez. Biri sana hakaret ettiginde asla susma. Sende hakaret et demiyorum. Sende kendi seviyene göre onlara cevap ver. Hakaret eden,hele ki seni toplumun içinde rezil etmeye çalisan insan, ister 85 yasinda olsun, ister senden küçük olsun, ama asla saygiyi hak etmez.

Eltine nasil davranacagina gelirsek, kisas kisasa. Evine gitme, ancak o sana yolda selam verirse, bir selam verirsin. Yoksa herkes kendi yollarina, kendi hayatlarina. Ve davetiye almadigin için üzülme. Sanki çook sevdigin biri degildi ya.
Aynen canım ya dediklerini yapacağım çok sağol

Diger konularini yeni okudum, ve istisnasiz hepsi eltin üzerine! Sanirim sorun eltinde degil, karsilikliymis! Bide her konu "eltim saygilidir" deyip, sonra eltinin lafini ediyorsun. Yok sen hastayken sana bakmamis diye isyan ediyorsun, yok eltin sen "kolay gelsin" dememisin diye o isyan ediyor. Yemin ile ikiniz küçük çoçuk gibisiniz. Karsilikli davransilari üzgünüm, ama hak ediyorsunuz, her ikinizde!

Sende annesine uslubunu bozmadan cevabını verseydinya canım benim,mesafeni koy ama küs kalma eltinle sonuçta eşleriniz kardeş yazık ben üzülüyorum kardeş arası soğukluğuna.
Düğünüde kafana takma ,takın cebine kaldı daha ne olsun :KK70:
Şaka bir yanada eltiniz annesinin size bağırdığını biliyormu bu durumu konuştunuzmu? belki aranızdaki sorunu çözersiniz ki bence çözülmesi gerekiyor. ev-bark ayrı mesafede koyarsınız karşılıklı eşlerinizde mutlu olur sizde. en üzüldüğüm şey kardeş arası rüzgar esmesi .
Kardeşlerin kötü olmasını istemem tabiki hele benim yüzümden o yüzden sesiz kaldım hep

Diger konularini yeni okudum, ve istisnasiz hepsi eltin üzerine! Sanirim sorun eltinde degil, karsilikliymis! Bide her konu "eltim saygilidir" deyip, sonra eltinin lafini ediyorsun. Yok sen hastayken sana bakmamis diye isyan ediyorsun, yok eltin sen "kolay gelsin" dememisin diye o isyan ediyor. Yemin ile ikiniz küçük çoçuk gibisiniz. Karsilikli davransilari üzgünüm, ama hak ediyorsunuz, her ikinizde!
Kızı tanımadığım için ailenize yeni girdi sonuçta yenge olarak biraz sayılmak istedim ama olmadı en iyisi görmemeye çalışıyorum artık mesafe

Kardeşlerin kötü olmasını istemem tabiki hele benim yüzümden o yüzden sesiz kaldım hep

Seviyenizi bozmadan kendinizi savunmanızı öneririm malum sessiz kalırsanız herkes üstünüze gelir ki eltinizin annesini idare etmek zorunda değildiniz bence. malum içine atarsan eşine sararsın oda bıkar ve konuyu basite alır. :KK51:

Ay valla kim kötü olusa olsun benim umrumda olmaz..elti kimmis ki anasi bana konusma hakkina sahip olacak..benim eltim yok tek erkek esim..4 gorumce var onlarin 4 une bile yetiorum en ufak bi laf ettiklerinde...kkimseye boyun egmem..bana hadsiz laf etmek kimsenin haddi olamaz...ssizde kimsenin lafinin altinda kalmayin.siz ayip olur dedikce üstünüze binerler.. benim erk.kardesimin kaynanasi bi laf etti dugunde tuttum dedimki begenmiyosaniz alin goturun kızınızi dedim kadin kaldi oylece..ogun bugündür agzini acamaz..güçlü durun...başınızda kocaniz var onlarami muhtacsinizz

Kızı tanımadığım için ailenize yeni girdi sonuçta yenge olarak biraz sayılmak istedim ama olmadı en iyisi görmemeye çalışıyorum artık mesafe

Yenge olmak ne demek allasen? Sen hasta olunca niye tanimadigin insan sana bakmak zorunda kalsin? Ikinizde kusura bakmada saçma sapan beklentiler içine girmisiniz...

konuşma bencede...mecbur kaldıkça başınla selam ver okadar...
çağırmasınlar düğüne ohhh altın cebinizde kalsın :)

X