• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi kızlar bana bir akıl verin..:(((

• Konu Sahibi Konu Sahibi hmz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hmz

Aşksın Sen...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
91
0
86
İstanbul
arkadaşlar öncelikle hepinize slmlar..a.s.Benim sözüm inşallah kurban bayramında olacak:Saruboceq: Kızlar ailem söz olmadan önce erkek tarafının bize gelip tanışmalarını istiyor direk gelip yüzük filan takamazlar herşeyin zamanı vardır diyolar.Buarada biz istanbuldayız onlar ise trabzonda .ılk başta erkek arkadaşımın ailesi bunu kabul ettiler ama dün fikirlerini değiştirmişler erkek arkadaşımı arayıp biz iki kere gel git yapamayız gelip yüzükleri takarız demişler ayrıca söz olmasın nişan yapalım demişler.Ama kızlar ben herşeyi söze göre ayarladım nişan daha ayrıntılı birşey şimdi başlasam bile yetiştiremem ben nişanımın yaza olmasını planlıyodum o yüzden ben de sinirlendim, erkek arkadaşıma ailene söyle kız isteyecekler kız tarafına uyum sağlamalılar biz onlara uyamayız dedim.Daha önce kendi akrabalarının düğünleri için kaç defa gelip gitmişler yani uzaklığı bahane ediyorlar bence. kafam çok bozuk sizce ben yanlış bir tepkimi vermişim.kendi kafalarına göre nişan yapıp oldu bittiye getirmek istiyolar gibi geliyor bana :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
hayır canım tepkın cok normal
once tanısmaya gelecekler olmadı bır daha gelecekler bır daha gelecekler
uzaklıgı sorun edemezler
aılenın ıstedıgı gıbı yapmazsan ıcınde kalır
sen de agırdan al madem oyle bekleyebılır benım ıcın acelesı yok de erkek arkadasına
her seyı nasıl da bır cırpıda halletme dusuncesındeler ya

bence ailenin ne istediği de önemli..eğer söz diyorlarsa söz olsun..
erkek taraflarıda bir nazlı olmaya başladı son zamanlarda ya ..
hayret birşey..kız almak koaymı ya.?

Tatlım aynı şeyi biz abimde yaşamıştık.Karadenizden Antalya'ya kız istemeye gidilecekti.Çok uzak olduğu için annemlerde aynı şeyi yaptılar.Söz nişan birarada oldu.Ondan sonra hemen döndüler.Hem sözle nişanin ne farkı varki.Eğer evde olacaksa aynı şey bence.Bi gece tanışmaya gelirler,başka gecede söz nişan yapılır.Bence uzaklıktan öyle diyorlar.Oldu bittiye getirmek istediklerini sanmıyorum.Nede olsa onlarında oğullarının mürüvveti bu.Onun için ben sence yapıcı ve olumlu ol.Aileni de telkin et.Bu yüzden aranızın açılmasına izin verme.Bunlar sadece şekil bence,önemli olan içerik.Şimdiden tebrik ederim canım.Mutlu kal...yerimseniben

canım kolay değil gerçekten. benim nişanlımında ailesi trabzondan geldi. isteme ve söz oldu aynı gün. babam da başta nasıl olcak böle tanımadan mı vercez dedi. ama geldiklerinde öyle olmadı babam dedi çok uzak biz cevabımızı verelim dedi. başladı konuşmayazemuszemus gayet güzeldi. şubatta yaptık sözü.ama ciddi anlamda söz değil yani sadece bi yüzük kimseyi çağırmadık.ama ağustosta nişan yaptık geldiler tekrar

istanbul izmir de az değil. yani canım bak ne kadar zaman oldu biz hiç gitmedik uzak diye. nişanlım gelmeye çalışıyor daha çok. canım bi istemede geldiler 600 milyon yola gitti. millet o parayı yakın olsa harcamıo takar bi bilezik fazladan belki. ama uzak olunca beklentin de olmuyo yazık

ıstanbulda kalacak bi yer ayarlasınlar önce tanışıp bi hafta sonra da söz yapılsın
Benim eşimde biraz uzaktan gelmişti Benim babam da seninki gibi ilk gelmede olmaz dedi
Sonra zar zor ikna ettik bu sefer de babam yüzüğü kabul etti ama
Gelsinler bi bakalım aklımıza yatarsa takarlar
Yok içime sinmezse biraz daha beklemek isterim dedi
Ama geldiklerinde damadı oturuşunu kalkışını bakışlarını beğenmiş
Yüzükler takıldı
Sonra biz eşimin ailesine gittik evlerini yaşadıkları yeri gördük
Babam şimdi damadıyla çok mutlu :lepi:
Bence öncelikle düşünmen gereken kendi ailen erkek tarafı kız alıyor kolay mı
Biraz uğraşsınlar şimdiden herşeyi kolaylaştırma sonra tepene binmesinler
Derim ben kendi tecrübelerim doğrultusunda

canım istediğin şey normal ama belki söyleme tarzın biraz yanlış olabilir. tabii birçok konuda şimdiden tavır koymanda fayda var bizde de aynı muhabbet olmuştu yakın oturduğumuz halde gelip isteyip aynı gün sözde yapalım dediler ama ben ayrı ayrı istedğim için anneme söylettim büyük biri söyleyince itiraz edemiyorlar aklında bulunsun erkek arkadaşına söyle bundan sonra ben bu konulara karışmıyorum bişey varsa annen annemi arasın de ve çekil aradan. onlar kendi aralarında hallederler sende üzülmemiş olursun

açıkçası trabzon hiç de az yol değil, benim nişanlımın ailesi de denizliden , geldiler aynı gün içerisinde isteme söz yapıldı, bir daha 2 hafta sonra nişan yapıldı. zaten erkek arkadaşın olan tanıdığın bir insan , onları da düşün tanışma için ayrı isteme için ayrı söz için ayrı kaç defa gelip gidebilirler ki , ayrıca herkesin işi var gücü var , bu kriz zamanı kimse kolay kolay işini gücünü bırakıp kaç defa taa trabzondan istanbula gelemez bence. illa ayrı ayrı istiyorsan cuma akşamından gelirler bi ön tanışma olur en azından baban da az da olsa bir fikir sahibi olmuş olur, uygun görürse cmt akşamı da söz yaparsınız.

bence haklısın baştan tavız verme kız alıyorlar gelıceklerde gıdıcekler gerekırse 40 kere kolaymı ole

açıkçası trabzon hiç de az yol değil, benim nişanlımın ailesi de denizliden , geldiler aynı gün içerisinde isteme söz yapıldı, bir daha 2 hafta sonra nişan yapıldı. zaten erkek arkadaşın olan tanıdığın bir insan , onları da düşün tanışma için ayrı isteme için ayrı söz için ayrı kaç defa gelip gidebilirler ki , ayrıca herkesin işi var gücü var , bu kriz zamanı kimse kolay kolay işini gücünü bırakıp kaç defa taa trabzondan istanbula gelemez bence. illa ayrı ayrı istiyorsan cuma akşamından gelirler bi ön tanışma olur en azından baban da az da olsa bir fikir sahibi olmuş olur, uygun görürse cmt akşamı da söz yaparsınız.

canım tanışma için gelicekler birde söz takmaya gelicekler iki kere gelinmesi bence çok değil,hem işten güçten önemli başka şeyler de var çocuklarına kız isteyecekler yanı bence onlar için hayatlarındaki önemli şeylerden biri olmalı bu.Hem biz kız tarafıyız eskiden böylemiydi kız evinin bir ağırlığı vardı şimdi herşey basitleştirilmeye çalışılıyor.ben böyle düşünüyorum.

selam canım,
hiç üzülme kısmetinde ne varsa o yaşanır zaten benim ailem merisnde nişanlımgil trabzonlu ama istanbuld aotuyorşar git gel olayına onlardayanşamadı tanışma falan olmadı hemen geldiler istediler söz nişan isteme aynı anda benim ailem ağızlarını açmadılar ama gönül isterdiki bi kez önce gelselerdi ama bu benim ve nişanlımı n isteiğydi herkesde kabul etti. Kız tarafı ağır evdir, ama şuan öle davranmak sadece seni üzer çünkü arada sen kalacaksın inşallah herşey gönlünce olur, sonuçta kız alıyorlar az biraz hevesli ve fedakar olmalaır ama iştee.... malumm yol parası tekrar tekrar stres gibi birsürü neden var herkes haklı Allah yardımcın olsun

selam canım,
hiç üzülme kısmetinde ne varsa o yaşanır zaten. benim ailem mersinde nişanlımlar ise trabzonlu ama istanbulda otuyorlar git gel olayına onlar da yanaşmadı tanışma falan olmadı hemen geldiler istediler söz nişan isteme aynı anda oldu, benim ailem ağızlarını açmadılar ama gönül isterdiki bi kez önce gelselerdi ama bu benim ve nişanlımın isteğiydi herkes de kabul etti. Kız tarafı ağır evdir, ama şuan öle davranmak sadece seni üzer çünkü arada sen kalacaksın inşallah herşey gönlünce olur, sonuçta kız alıyorlar az biraz hevesli ve fedakar olmalar ama iştee.... malumm yol parası tekrar tekrar stres gibi birsürü neden var herkes haklı Allah yardımcın olsun

kızlar kusura bakmayın iki kez göndermişm yanlışlıkla

Canım bence önce tanışmave istee için bir gelsinler.. ikinci geldiklerinde de nişanı yapın....
ıster istemez yorgunluk masraf ve zaman işi.. Trabzon istanbul arası az bir mesafe değil...
'-3 kere gelgit masrafı yerine ya siz bir eksiğinizi tamamlarsınız ya da bir bilezik fazladan takarlar falan....
Bence işi yokuşa sürmenn de bir anlamı yok.. birbirinzi sevmiş anlaşmış ve evlenmeye karar vermişsiniz... şimdi biz kız tarafıyız ağırdan alırız demenin bir anlamı yok bence...

Canım benim kızımın nişanlısının tarafıda kahramanmaraşta yaşayan insanlar,onlar gelmeden ben nişan ve söz hazırlıklarını tamamladım önce evde sözü 2 gün sonrada çok güzel nişanı oldu uzak olduğu için söz nişan ayrı ama neticede birlikte olmuş oldu...Böyle zamanlarda her iki tarafın ailelerinin orta yolu bulması gerekir diye düşünüyorum çünkü sular bir kere bulandı mı durulmuyor....

yani devir hesap devri, iki taraf konuşup anlaşarak birbirinizi kırmadan halletmek lazım.
Herkes ister gönlüne göre olsun diye ama,
olmayıncada ilaki kuralına göre olacak diye bişey yok.
evden dışarı adımını atman para bu devirde,
önemli olan sizin mutluluğunuz,
öyle yada böyle olmuş çok da önemli değil bence.

ben gelip isteyince aynı anda yüzük takılması taraftarıyım söz budur zaten nişan yapılcakmış gerçekten de gelip gitmek sıkıcı olur yol da mühim değil ama maksat evlenmekse uzatılması hoşuma gitmiyor

yani kızlar kız almak kolay mı diyosunuz. tamam ama şimdi bizler zaten eşlerimizi kendimiz buluyoruz zaten istioruz. yani 30 defa gelmenin mantığı yokki. eskidendi onlar görücü usulünde. söz ve isteme olabilir beraber bence hiç sakınca yok

selam canım boyle gidip gelmeler herzaman sorun olmustur iki tarafta ciddise bi noktada buluşuyo illaki merak etme uzaktaki akrabaların düğününe çoğunlukla zorunluluktan gidiliyo bende zorunluluktan ta kahramanmarastaki düğüne gitmistim herkes çocugunun mürvetini görmek ister aceleleri belki bu yüzden belkide maddi durumdan olabilir erkek arkadasının ve senin sağ sagduyulu olmanız gerekiyor üzülme herzaman mutlu olman dilegiyle

bende bazı sorunlarımı buraya yazmıstım erkek arkadasım kızmıstı merak ettim erkek arkadasina soyledinmi

selam canım boyle gidip gelmeler herzaman sorun olmustur iki tarafta ciddise bi noktada buluşuyo illaki merak etme uzaktaki akrabaların düğününe çoğunlukla zorunluluktan gidiliyo bende zorunluluktan ta kahramanmarastaki düğüne gitmistim herkes çocugunun mürvetini görmek ister aceleleri belki bu yüzden belkide maddi durumdan olabilir erkek arkadasının ve senin sağ sagduyulu olmanız gerekiyor üzülme herzaman mutlu olman dilegiyle

bende bazı sorunlarımı buraya yazmıstım erkek arkadasım kızmıstı merak ettim erkek arkadasina soyledinmi

saol canım ,evet ben de erkek ark.ma soyledım o da bana kızdı ama burada sızlerle dertleşmek fıkırler almak benı cok rahatlatıyo haksızmıyım ama?:çok üzgünüm:

Back