• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bana bi bakın...

Tencere emaye mi âliminyum mu yoksa bakır mı bu tarif ile bilemeyiz

Aliminyum kararıyor onu faylamak ciflemek işe yarar

Bakır ise kalaylanır

Emaye ise domates vs kaynatın açar rengini hatta âliminyum da da işe yarayabilir

Yalnız tencere annenizin yani teni almadı ise eskiden sizin yaşadığınız evde imiş hiç mi görmediniz nasıl yıkanır

Bir de Kv ye falan ihtiyaç yok sizde anneniz yeter

hıı bu mu acaba?ayy çok tşk ed.marketlerde bulurum dimi bunu?

Bu üretilmiyo artık ama sıvı cif (tercihen çamaşır sulu olanı) tencerenin içine bir miktar su ile konarak kaynatılırsa da aynı etkiyi gösterir diye umuyorum.
Ama tencereyi görmek lazım.

İnternetten bakar mısınız, "alüminyum tencere" "emaye tencere" ve "bakır tencere" diye.

Hangisine benziyorsa bize söyleyin, yarını beklemeyelim.

images.webp bunun gb.bişey tencere işte böyle parlak beyazdı ben mak.attım karardı...

aliminyum tencere yazınca görsellerden çıktı işte bunlar gb.ayyy çok seviyorum sizleri yaa...herkeze ayrı ayrı tşk ed.

Alüminyum kaplarınızı su ve bolca sirke koyarak kaynatın. Hepsi pırıl pırıl olacaktır.

Alüminyum, sünen, gümüş renkte bir metaldir. Alüminyum eşyalarımız, su ve bol miktar sirke içerisinde kaynatıldığı zaman hepsi pırıl pırıl olup, ilk günkü parlaklığını kazanacaktır.

Alüminyum eşyalarımızı bir kap içerisinde kuzukulağı ile pişirildiğinde veya süt ile kaynatıldığı zaman eski haline alır. Bir miktar zeytinyağını ve 3 – 5 damla alkolü karıştırıp yumuşak bir bez yardımı ile alüminyum eşyalarımızı sildiğimiz de yine ilk günkü parlaklığını elde edebiliriz.

Son olarak alüminyum eşyalarımızı parlatmanın bir yöntemi daha bulunmaktadır.Alüminyum bir tencerenin ağzına kadar su doldurulur. Suyu ocağa koyup ısınmasını beklerken 2 adet limon ortadan ikiye kesilip elimizde bulunan 4 limon parçasını suyun içine atarız. Bunlar yapıldıktan sonra tenceremizin içine alüminyum eşyamızı atıp 30 dakika kadar bekleriz. 30 dakika sonra alüminyum tenceremizin ve alüminyum eşyalarımızın parlamaya başladığını görebiliriz.

Alıntıdır.

Tencere emaye mi âliminyum mu yoksa bakır mı bu tarif ile bilemeyiz

Aliminyum kararıyor onu faylamak ciflemek işe yarar

Bakır ise kalaylanır

Emaye ise domates vs kaynatın açar rengini hatta âliminyum da da işe yarayabilir

Yalnız tencere annenizin yani teni almadı ise eskiden sizin yaşadığınız evde imiş hiç mi görmediniz nasıl yıkanır

Bir de Kv ye falan ihtiyaç yok sizde anneniz yeter
kv.başka şehirde çok şükür bayramlarda izinlerde falan oraya gidiyoruz öyle görüyoruz birbirimizi...
:KK31:ANNEMİN GÖLGESİ YETER

Alüminyum kaplarınızı su ve bolca sirke koyarak kaynatın. Hepsi pırıl pırıl olacaktır.

Alüminyum, sünen, gümüş renkte bir metaldir. Alüminyum eşyalarımız, su ve bol miktar sirke içerisinde kaynatıldığı zaman hepsi pırıl pırıl olup, ilk günkü parlaklığını kazanacaktır.

Alüminyum eşyalarımızı bir kap içerisinde kuzukulağı ile pişirildiğinde veya süt ile kaynatıldığı zaman eski haline alır. Bir miktar zeytinyağını ve 3 – 5 damla alkolü karıştırıp yumuşak bir bez yardımı ile alüminyum eşyalarımızı sildiğimiz de yine ilk günkü parlaklığını elde edebiliriz.

Son olarak alüminyum eşyalarımızı parlatmanın bir yöntemi daha bulunmaktadır.Alüminyum bir tencerenin ağzına kadar su doldurulur. Suyu ocağa koyup ısınmasını beklerken 2 adet limon ortadan ikiye kesilip elimizde bulunan 4 limon parçasını suyun içine atarız. Bunlar yapıldıktan sonra tenceremizin içine alüminyum eşyamızı atıp 30 dakika kadar bekleriz. 30 dakika sonra alüminyum tenceremizin ve alüminyum eşyalarımızın parlamaya başladığını görebiliriz.

Alıntıdır.
yaaa harikasınız nerden buldunuz bunu...size ve sizin gb.hayranım çok çok tşk ed.(işte bende sizler gblerin yanında eş anne ev hanımı oluyorum..yemek yapmayı beceremiyorum ne tadı oluyo ne tuzu,iş yapmaya üşeniyorum yapıncada hemen yoruluyorum,kızlarımla vakit geçiriyorum ama zora gelince hemen bunalıyorum...allahım neyim benn)

Valla alüminyumsa direk çöpe at, annene çelik bişey hediye et.

Aluminyum folyo bile gıdayla temas etmesin diyorlar, onda yemek kaynatılınır sonra da yenir mi, çook zararlı.

Back