• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bana bi bakın...

e_ve_e

allahım yavrularımın acısını gösterme...
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
423
296
103
ya annemin bi tenceresi var annem emaye diyo ama şu eski demir gb.olamlar varya onlardan işte..geçen akşam içine bişeyler koyup verdi bana pırıl pırıl parlayan bi tencere sonra ben makinaya attım yıkandı bi çıktı sonra içi siyahlaşmış...dün annem görünce çıldırdı nasıl yaparsan yap aynısı gb.geri ver dedi bana napiim ben şimdi nasıl beyazlar o?çalıştığım yerde bi abla fayla dedi bana faylamak nasıl oluyo onuda bilmiyorum.....

Çaydanlık falan parlatan yerler var, oralar parlatıyor. Bu tarz tencereler, tavalar bulaşık makinesine atılmaz. Aklınızda bulunsun. Eskiden kalaycılar vardı, bulunduğunuz çevrede mutlaka vardır kıyıda köşede bir kalaycı. Telaş etmeyin, kalaycı hemen halleder.

Çaydanlık falan parlatan yerler var, oralar parlatıyor. Bu tarz tencereler, tavalar bulaşık makinesine atılmaz. Aklınızda bulunsun. Eskiden kalaycılar vardı, bulunduğunuz çevrede mutlaka vardır kıyıda köşede bir kalaycı. Telaş etmeyin, kalaycı hemen halleder.
hemen bi kalaycı aramaya başlicam..tşk.ed.

Fay dedigi eskiden toz amonyakli deterjanlar vardi ondan mi bahsediyor acaba. Resmini koyarsan yardımcı olmaya calisiriz

ya annemin bi tenceresi var annem emaye diyo ama şu eski demir gb.olamlar varya onlardan işte..geçen akşam içine bişeyler koyup verdi bana pırıl pırıl parlayan bi tencere sonra ben makinaya attım yıkandı bi çıktı sonra içi siyahlaşmış...dün annem görünce çıldırdı nasıl yaparsan yap aynısı gb.geri ver dedi bana napiim ben şimdi nasıl beyazlar o?çalıştığım yerde bi abla fayla dedi bana faylamak nasıl oluyo onuda bilmiyorum.....
Nasıl yani? İçi boyalı mı, beyaz falan gibi? Yok değilse şu bulaşık telleri var ya, metal gibi görünüyor, onunla temizlesen düzelir bence.

fay.webp

Fay denen şey eskiden kullanılan toz deterjan. Sert partikülleri sayesinde ovma hareketi sonucunda kirleri, yapışan şeyleri çıkarır.
"Sert bir tozla ov" demek istemiş işyerindeki teyze.
Bileğine kuvvet yani.

Tencerenin resmini atsanız daha iyi olacak.

Foto var mı? Belki başka birşeyden bahsediyorsunuzdur?

Back