kızlar allah aşkına evinizi nasıl düzenli ve temiz tutuyorsunuz???

:KK22: tesekkür ederim :KK24:

vallahi bravo.. benim mutfağı görsen şuan acırsın halime takarsın önlüğü heralde :KK70:
gelmişken dolap yüzlerini de bi siliver canım sana zahmet.. maşallah pek titizsin :)

Simdi evı topladım sahur yaptım yatacam ama sabah kalkacam kızıma kahvaltı hazırlarken o oyıncaklarını dokecek yemıcek yıne zorlayacam heryere dagıtacak sonra yıne sıl supur kıyafetını degıstr o kıyafetı kır sepetıne at yenısını alırken dolabı dagıt :KK43: süreklı bı dagınıklık temız evım ama dagınık hele su dolaplar ah ah o kıyafetler canasır yıkamaktan nefret edıyorm yıka kurut ütüle yerlestr hıc bıtmıyor ıs eltımın ıkı cocugu var benm evden temız ya ben bı cocukla heryer heryerde :KK43: bilen varsa banada yazsın su formulu

aynen bende, çamaşır atıp asmaktan, sonra dürüp katlayıp kaldırmaktan kalanları ütülemekten gına geldi bööğğğgg diyesim geliyor.. ütü masamın üzeri dağ gibi şuan :KK43:

bendede cekmece dolap düzeni sıfır yaa düzenlerim toplarım yine dağıtırım

onun dışında dagınık değilim pek,

genel anlamda evim temizdir özellikle yazın çok temizim ama kışın içime başkası giriyo sanki hiç bir iş yapmak gelmiyor içimden ev soguk oldugundan sanırım yazınki titizliğim kışın olmuyor malesef normal oluyorum ozaman ne pis ne çok temiz :)

kalkar kalkmaz evimin dagınıklıgını toparlarım çarşafları yastıkalrımı silkeler yatagımı düzenlerim pencereliri açar evi havalandırırm makinaya çamaşırm varsa atarm kahvaltıdan sonra mutfagımı toparlar temizlerim (buzdolabı mutfak dolabı içleri dışları dahil hergün olmasada hafta 2 kere siler temizlerim ) sonra süpürge acarım sonra toz alırım sonra vileda en son wc banyoları çamasır suyu çifle temzlerim oh miss

haftada 1 kezde balkon yıkarım 10 günde yıkadıgımda oluyor (balkonum çooook büyük ) ve kapımın önünü süpürür viledalarım

ütü hafta 1 yaparım toplu şekilde çamaşır makinası haftada 3 4 kez çalışır

süpürme haftada 2 kez toz alma yerleri silme 2günde bir wc 2 günde bir banyolar haftada 1 yada 2 kez yıakrım hergün halılarımı gırgırlarım perdeler 15 günde veya ayda 1 yıkanır halılarım ayda 1 silinir yılda 2 kez yıkanır pencerelerim 10 günde 1 silinr buşekilde oldugunda evim hep temiz kalıyor ama kısın işler değişiyor of ya kışdan nefret ediyorum evim buzdolabı gibi :KK43: şimdiden bunalıma girdim kış aklıma gelince pufff

benim çocuk yok belki çocuk olsa bu işler haftada 1 e düşer :) çünkü çok uykucuyum ben

birde laf arasında evim dağınık falan derler, bi gider bakarsın ev pırıl pırıl... neresi dağınık yahu dedim birgün arkadaşıma.. ayyy içim daralıyor süpürmedim silmedim falan diyorlar... saçını başını yoluverecen

"bu kadının dağınık hali buysa derli toplu hali kimbilir nasıldır" şeklinde bir intiba oluşturmak için öyle diyorlar bence...yoksa ki mümkün değil insanız hepimiz, kimse dağıtmasa da toz olur vs olur...

vallahi bravo.. benim mutfağı görsen şuan acırsın halime takarsın önlüğü heralde :KK70:
gelmişken dolap yüzlerini de bi siliver canım sana zahmet.. maşallah pek titizsin :)

aynen bende, çamaşır atıp asmaktan, sonra dürüp katlayıp kaldırmaktan kalanları ütülemekten gına geldi bööğğğgg diyesim geliyor.. ütü masamın üzeri dağ gibi şuan :KK43:
:KK48::KK48: adres ver geleyim ayıp ediyosun , cok severim :) :21::21:

Bu durumun eğitimle alakası olduğunu düşünmüyorum.
Lise mezunuyum, sayısız kitap okumuşluğum vardır, hala da okurum.
Şuan elimde olan kitap " Sınırsız güç".
Felsefe bilmem belki, tiyatro severim, 27 aylık kızımı hangi spora başlatsam diye düşünmekteyim, ev hanımıyım bu arada.
Yanlış anlamayın beni, sitemim siZe değil.. Keşke toplum acımasızca yargılamasa...
Sizin gibi düşünüyorum bunun bedbahtlıkla alakası yok!
Okumadım değil, okutulmadım bu arada.( şuan üni. için hazırlanıyorum)
Sevgiler..

yok estagfirullah siz beni yanlis anladiniz, ben egitimle bagdastirmak istemedim yapilan yorumu

sanki, titiz kadinlar issiz gücsüz, mahalle baskisi altinda yasayan, hayatinda baska bir gayesi olmayan insanlar gibi yansitildi
bende sahsim adina öyle olmadigini, cevremdeki kadinlarinda öyle bir hayat yasamadigini belirtmek istedim

ona bakilinca kiz kardesimden bahsetmistim, üniversite ögrencisi oda ama pasaklinin önde gideni
gercekten egitimle, yasam tarziyla alakasi yok

bi sekilde kirdiysam affola

bu arada basarilar dilerim, insallah hersey gönlünüzce olur

yok estagfirullah siz beni yanlis anladiniz, ben egitimle bagdastirmak istemedim yapilan yorumu

sanki, titiz kadinlar issiz gücsüz, mahalle baskisi altinda yasayan, hayatinda baska bir gayesi olmayan insanlar gibi yansitildi
bende sahsim adina öyle olmadigini, cevremdeki kadinlarinda öyle bir hayat yasamadigini belirtmek istedim

ona bakilinca kiz kardesimden bahsetmistim, üniversite ögrencisi oda ama pasaklinin önde gideni
gercekten egitimle, yasam tarziyla alakasi yok

bi sekilde kirdiysam affola

bu arada basarilar dilerim, insallah hersey gönlünüzce olur
Yok yok ne demek, ben anladım sizi.Evet benim düşüncelerimi aktarmışsınız.
Çok çok düzenliyimdir, kendime ve kızıma zaman ayırırım. Ben kendi kitabımı okurken o da kanguru zıpzıp' ını okur kendince:)
Yeter ki isteyelim, her şeyin üstesinden gelir insanoğlu.
Teşekkürler iyi dilekleriniz için.

saki aynı beni anlattınız,benim evimde öyle ama 2 tane çocuğum var ve biri 3 yaşında biri 7,5 aylık onun için anca yedir,içir uyut, oyun oyna onlarla akşam oluyor birde yaşları ufak olduğu için ikisini tek bırakıp iş yapamıyorum ne olur ne olmaz diye anca hafta sonu eşim çocuklara bakarken iş yapabiliyorum. ama öyle düşünürseniz biraz rahatlayabilirsiniz sanırım,ne kadar güzel ki evinizde hayat var,yaşayan bir ev.televizyonun üzerinde kızımın parmak izleri var ve görünce çok mutlu oluyorum,yerlerde oyuncaklar,gülüşen oynayan dağıtan kuzularım,gelenler evim dagınıkmı diye gelecekse hiç gelmesin.hiçbirşey ve hiçkimse benim çocuklarımın gülen gözlerinden önemli değil.kimine göre çocuğun kağıtları yırtması dağınıklık bana göre kızım bana yemek yapıyor.... onun için boşver gelenin ne dediğini çocuklarımızın bu günleri tekrar gelmeyecek tadını çıkarmaya bakın döke dağıta...
okadar güzel anlatmıssınızki inanın çook özendim bende çok isityorum çocugum olsun evi dagıtsın yerde ayagıma takılan oyuncaklar olsun ....allah yuvanızdaki mutlulugu daim etsin

bi ara abartmıştım olayı cildim soyuluyordu .. :KK22:
cildiyeye gittim,sen naptın bu derece demişti dr .. :oops:
biraz deterjanı cok kullanıyorum demiştim doktora .. :KK45:

:KK70:
benimde huyum cogu zaman evde oldugum günler kalkar önce temizlik yaparim sonrasinda oturur rahat rahat kahvaltimi yaparim. bi keresinde banyoyu temizliyorum (ac karnimla), kapi pencere kapali birden bayilacak gibi oldum zor attim kendimi disari
annem artik banyoyu temizlerken iceri girip pencerenin acik olup olmadigini kontrol ediyor veya kiziiiim pencereyi actinmiiii diye soruyor yazik :KK70:

Bu da benden olsun, kuzucuğun dolabının bir bölümü.
image.jpg

Son düzenleme:
:KK70:
benimde huyum cogu zaman evde oldugum günler kalkar önce temizlik yaparim sonrasinda oturur rahat rahat kahvaltimi yaparim. bi keresinde banyoyu temizliyorum (ac karnimla), kapi pencere kapali birden bayilacak gibi oldum zor attim kendimi disari
annem artik banyoyu temizlerken iceri girip pencerenin acik olup olmadigini kontrol ediyor veya kiziiiim pencereyi actinmiiii diye soruyor yazik :KK70:

ben zehirlendim 3 kez :KK47::KK47:

"bu kadının dağınık hali buysa derli toplu hali kimbilir nasıldır" şeklinde bir intiba oluşturmak için öyle diyorlar bence...yoksa ki mümkün değil insanız hepimiz, kimse dağıtmasa da toz olur vs olur...
o çogu kadında var bence azıcık bendede var ogün temizlk yapmadıysam evim temz bile olsa kusurabakma ev hali derim gelene beni pis dagınık bilmesinler diye

X