kızlar allah aşkına evinizi nasıl düzenli ve temiz tutuyorsunuz???

tabii bir de benım gibi dagınık olup ara sıra eşinizden azar yıyorsanız daha kötü.
birlikte iş bölümü yaptıgımız için adamı haklı göruyorum.
hani iş miş yapmasa zaten onu fark edecek biri olmaz :KK53:
ama işte bırlıkte yapıldıgı için '' canım ne zaman ısterse o zaman yaparım'' dıyemıyorsunuz
Benim esimde cok daginik oldugu icin birak kalsin diyo ortaligi dagittigi zaman kizacagimi biliyo :)

Evime kimse gelmez, kimseye gitmem, biri gelecek diye temizlik yapmam.
Evet takıntılı olarak düzenliyim, sömürüldüğümü düşünmüyorum.
Tek başıma da yapmam, bugun evi ben süpürdüm eşim peşimden paspas yaptı.
Evet temizlik yapmak beni mutlu ediyor.
Zamanında yaşadığım sancılı günün ürünü olarak görüyorum bunu, evet mutlu oluyorum.

2 tane kızım var 4 buçuk ve 6 yaşlarında abartısız haftanın 5 günü sil süpür toz ovma yapıyorum bulaşık maki. Her yıkamadan sonra hemen yerlestiriyorumki tezgah kirli olmasın oyuncak konusunda kızlara karismam ama oynanıp sıkılınca hemen toplanır kirliler sepete atılır ve yere kıyafet atılmaz uzun oldu ama derli toplu evin sırrı bunlar her daim misafir gelsefe içim rahat:))))

saki aynı beni anlattınız,benim evimde öyle ama 2 tane çocuğum var ve biri 3 yaşında biri 7,5 aylık onun için anca yedir,içir uyut, oyun oyna onlarla akşam oluyor birde yaşları ufak olduğu için ikisini tek bırakıp iş yapamıyorum ne olur ne olmaz diye anca hafta sonu eşim çocuklara bakarken iş yapabiliyorum. ama öyle düşünürseniz biraz rahatlayabilirsiniz sanırım,ne kadar güzel ki evinizde hayat var,yaşayan bir ev.televizyonun üzerinde kızımın parmak izleri var ve görünce çok mutlu oluyorum,yerlerde oyuncaklar,gülüşen oynayan dağıtan kuzularım,gelenler evim dagınıkmı diye gelecekse hiç gelmesin.hiçbirşey ve hiçkimse benim çocuklarımın gülen gözlerinden önemli değil.kimine göre çocuğun kağıtları yırtması dağınıklık bana göre kızım bana yemek yapıyor.... onun için boşver gelenin ne dediğini çocuklarımızın bu günleri tekrar gelmeyecek tadını çıkarmaya bakın döke dağıta...

Ööfff ne temizliği titizligi arkadaş.. ben çevremdeki çoğu titiz geçinen komşularin samimi olduğuna inanmiyorum.. çoğu yapmacik.. rol kesiyorlar.. Milletten aferin almak için gece gündüz boşa giden zaman..
Ben böyle insanlara hep 4 duvar hizmetcileri derim :-)
Bir de yetenekten sayılmaz mi şu temizlik.. ömrünü yemeye değmez valla.. bırak dağınık kalsın.. benim de 1.5 yaşında kızım var her saatimiz oyunla dagitmakla geçiyor.. hele bir de babası geldimi oooo.. taş üstünde taş bırakmıyoruz :-)
Temiz ve hijyenik olsun yeter bana.. Hergün düzenle; dakikalar sonra bozulsun.. böyle kısır bir döngü.. Niye o canım vaktimi evin illaki o saçma düzeni için heba edeyim ki??
Sen de takma bence.. o vaktini ; kendini güzel bir kitap okuyup miss gibi bir kahve eşliğinde şımartarak gecirebilirsin.. yada çıkıp dolaşarak.. hayat sokaklarda.. :-)

o mis gibi bir kahve ve kitap zevkimi hiç bir şeye değişmem :)
isterse ev koksun gitsin... dağınığımdır, ama küçük bir kütüphanem var her daim kitaplarım düzenlidir :) en sevdiğim şeylerden biridir kitaplarımı dizmek, yeni kitaplar alıp rafları silip tekrar düzenlemek :)

o mis gibi bir kahve ve kitap zevkimi hiç bir şeye değişmem :)
isterse ev koksun gitsin... dağınığımdır, ama küçük bir kütüphanem var her daim kitaplarım düzenlidir :) en sevdiğim şeylerden biridir kitaplarımı dizmek, yeni kitaplar alıp rafları silip tekrar düzenlemek :)

temizlik bitince üstüne nefis bir türk kahvesi iyi gider :KK50:

20150706_014534.jpg
şuanda oturduğum Odam :)

Ev toplamak tam bi çile , ben daha evli bile deglim abi kardes yasiyoruz ve daginikligin dibine vuruyoruz bazen , sonunda toplamak bana kaliyor, sırf bu ev daginikligi yuzunden evlenmiycem

30 yaşıma bastım sonunda keşfettim sanırım. Bir odamı kendi ellerimle dekore ettim. Kendi el emeği boyama ahşap aksesuarlar. Beğenmediğim ne varsa boyadım. Duvar kağıdını kendim yapıştırdım. Perdesi tülü koltuk yastıklarına yüz ve sevdiğim aksesuarlar. Şimdi düşünüyorum diğer odamda tek aksesuar yokken nasıl okadar dağılıyor du. Ama şimdi odada beni dinç tutan bir enerji oluştu. En ufak fazlalık çirkin duruyor. Kaldırın ca güzel görünüyor. Çok aksesuar olmasına rağmen hemen temizleyebiliyorum. Şimdi kış için aynı şeyi diğer odama yapıcam. Ve holl içinde düşünüyorum. Yani bende oluşan durum eskiden ev temiz toplu gözüksün derken iş yapmak işkenceyken şimdi aaa masa örtüm çirkin duruyor şu tabağı kaldırayım oh mis nede cici olmuş diyorum. Bende bu tür bir ruh halinde yim :)

X