- 27 Ağustos 2014
- 927
- 738
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
evet zor zamanlarım oldu ve aramadı.. o da şuan zor durumda ve benim elm telefona hiç gitmiyor.. lakin bende onun aramadığı gibi aramasam ondan bir farkım kalacak mı?? ona kırgın olduğum konu bu sefer bana dönecek..
çok haklısınız, sebebi tamamen onun şuanki durumuna çok üzülmüş olmam..benimde yaşayacağım ama kıyısından döndüğüm bir kötü olay yüzünden.. eski günlerin hatrı belkide.. bende çok duygusal düşünüyorum sanırım.. tam bilemiyorum neden aramak istediğimi inanın...
Ben kanım canım gibi olan arkadaşıma saçma bir nedenle üç sene küs kaldım. Sonra bir gün onu çok özlediğimi fark ettim ve aradım. İyi ki aramışım o da benden bekliyormuş o da cesaret edemiyormuş. Kaldığımız yerden devam ediyoruz aynı samimiyetle. Keşke üç yıl önce yapsaydık diyoruz şimdi.
Yani bence çok sevdiğin özel bir arkadaşsa at adımını, kaç tane gerçekten sevdiğimiz dost bulabiliyoruz ki şu hayatta...
Bence kıyaslama yapmanız yanlış. En azından ben böyle düşünüyorum. Sonuçta özür dediğiniz nedir ki? Sevdiğiniz insanlardan egonuz,gururunuz önde olmamalı. Arkadaşınız gururunu sizden önde tutmuş. Bence yanlış. Ki ayrıca o sizin onu düşünmenizi,iyi niyetinizi kendisi kaybetmiş bence. Kendi elleriyle itmiş.
canım çok haklısın ama suçlu hatalı olan o... nasıl bir taviz verip de arıyım? elim gitmiyor hiç... onca yıl hiçmi özlemedi beni.. bir adım atsa ben koşacam ona.. özür dilemesini bile geçtim, ortak arkadaşlarımıza ufacık bir ışık yaksa geçmişi uutup arayacm.. ama hem suçlu hem güçlü tavrında..
o zaman sadece mesaj atın
merhaba, duydum üzüldüm, yapabileceğim birşey var mı o kadar
samimiyeti arkadaşınıza tam olarak güvenene kadar da arttırmayın
cevap vermezse de niye cevap vermedi diye üzülmek yerine, oh ben üzerime düşeni yaptım kendi tercihi buymuş deyip huzur duyun
Sitemli ama yine de yardıma hazır bir mesaj at o zaman. Aramaktan daha güvenli. Seni çok değerli gördüm, canımdın ama sen bana o kadar değer vermemişsin ki hiç aramadın sormadın ama ben geçmişimizin değerini biliyorum onun hatırına zor zamanında yapabileceğim bir şey varsa yapmak isterim gibi bir şeyler yani
face den yazsam nasıl olur acaba?
telefon etmekten farkı ne olur ki... yazıya dökmek ile konuşmak aynı şey değilmi...üfff ne zor durum yaa
yazıya dökmek daha mantıklı gibi.. hiç aklıma gelmemişti.. düşüneyim bunu ben...
yazıya dökmekle konuşmak arasındaki fark şu:
şu anki ruh halinizle ses tonunda, size yönelik olmayan birşeyi bile yanlış anlayabilirsiniz
morali bozuktur, bana soğuk davrandı dersiniz, hemen kapatması gerekir, bana yaptı dersiniz
yazarsanız, yazılanı değerlendirirsiniz
Evet daha kolay ve kem küm etmeden planlı yazdığın için içinden geçen her şeyi rahatça ifade edersin. Hatta içinde kalan varsa kibarca yazabilirsin. Telefon konuşması bu durumlarda biraz riskli. Bir mesaj at bakalım
Arayip aramamak sizin bileceginiz is tabii ama ben kendim de yasadigim icin ayni durumu iyi biliyorum. İnanin degmez onun umrunda bile degilsinizdir.sizin dediginiz gibi bi yakinlik olsa ozuru gectim arkadaslariniza bile bi pismanlik belirtisi gostermemis ki ! İnsan hic mi uzulmez hic mi pisman olmaz bu kadar miymis sizin degeriniz sevginiz onun icin...
Seni çok kırmış ama ben olsam daha fazla kırmasına izin vermezdim...
Benzerini yaşadım. Çok severdim, hala ara ara gelir aklıma ama uzak duruyorum. Bir kaç sene önce sorun yaşamıştık, kötü kavga ettik ve beni hayatından silmişti. Aradan zaman geçti, ablamdır, alttan alayım, özür dileyeyim de buzlar erisin dedim, kapısına kadar gittim, barıştık. Yine çok samimi olduğumuz anlar oldu ama zamanın çoğu birbirimize güvenmeyerek geçti. Sonuç olarak ilkinden daha ağır bir kazık attığı gibi başkalarıyla da aramı açtı. Artık akıllandım ben, ne kadar uzak o kadar iyi. İyi düşünün derim ben.
slm kızlar direk konuya gireceğim. olaya duygusal yaklaşıp da sonradan ah keşke yapmasaydım dememek için mantıklı yorumlarınıza ihtiyacım var.
çok samimi olduğum bir dostum vardı. iki kız kardeş gibiydik..yıllar önce aramızda bazı sorunlar oldu ve dostluğumuz bozuldu. tamamen onun hatası olan bir sebepten dolayı görüşmeyi kestik. onun hatası olduğuna bütün ortak arkadaşlarımız da hemfikir.. aramızı düzeltmek için ortak arkadaşlarımızdan araya girenler oldu, çünkü ben çok üzüldüm ağladım zamanında. affetmeye hazırdım herzaman.istediğim sadece bir özür, bir gönül almaydı. ama asla gururundan taviz verip de yanaşmadı. üstüne üstlük yaptığı yanlışın gücenecek bi tarafı olmadığını iddia etmeye çalışıp üste çıkmaya çalıştı, oysa kendisi de gayet iyi biliyor hatasını..
neyse uzun zaman oldu görüşmüyoruz. evlendik çocuğumuz oldu. ortak arkadaşlarımdan haberlerini alıyorum.
bugüne kadar hiç taviz vermeyi düşünmedim. hala da düşünmüyordum. ama ta ki bugün onun hakkında öğrendiğim bir durum vuku buluncaya kadar. zor günler geçiriyormuş.bazı ailevi sebeplerinden ötürü. çok üzüldüm. kendi başıma gelmiş gibi. sanki ona hiç kızmamış gücenmemi gibiyim. bir yanım al telefonu ara , hem sitem et hem eski dostluğunuz devam etsin diyor.. diğer yanım da onca yaptığı şeylerden sonra üstelik senelerdir bir özrü çok görmüş biri için değmez diyor.. ikilemdeyim ama çok da üzgünüüm.. kararsızım.. lütfen mantıken ne yapmam gerekiyor bir el atın.. olayı kısaca özetledim ama gerçekten empati yaparak yorum yazmanızı rica ediyorum. çünkü ben onu canım kadar severdim. ve onun gözünde dostluğumuzun hiçbir kıymeti yokmuş gibi davrandı zamanında.. kalbim çok kırgın.. kızgınlık geçiyor ama kırgınlık....??
bir yapan bir daha yapabilir diyorsun yani
insanı aradığı için pişman edebilir haklısın