• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar akıl verin! Her kist regl düzensizliği yapar mı?

EZEL22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
252
0
0
37
Edirne
Kızlar bende 7 cm e yakın bi kist saptandı bayramdan önceydi baştan karından ultrason çekildi iyi sınırları olan içi katı olmayan bi kitle görüldü barsaktamı rahimdemi anlayamadılar sonra emar çekildim ve ilk bakışta dejenere olmuş myom teşhisi kondu ama çok araştırdım ben daha 22 yaşındayım ve bu yaşta dejenere myom olması neredeyse imkansızmış doğrusu devlet hastanesinede pek güvenemedim dr.da baktı sonuca ameliyat olcaksın dedi kestirip attı ne vajinal ultrasonla bakıldı ne başka bişey rahimin içindeymiş sorup öğrendim ama tam olarak yerini falanda hiç söylemedi.

benim regllerim düzenli oluyodu evlendikten 1 ay sonra yani bu ekim ayında reglime 1 hafta kala karnımın ve belimin sağ tarafında çok ağrım oldu göğüslerim şişti aklet bile acıtıyodu reglimde 2 gün gecikti idrar testi yaptım negatif çıktı 2 gün sonra regl oldum ve o ay çok kanamam oldu sonraki aylarda yine bu ağrım devam etti ama ne göğüslerimde acı ne kanamamda fazlalık olmadı günlerimde düzene girdi 28.gün gelmeye başladı yine. bu ay kasık ve bel ağrım geçti çok çok nadir çok zorlarsam falan yine sağ tarafımda bi sızı batma hissediyorum ama dikkat ediyorumda arada bir kasığımın sol tarafındada batma başladı araya bayram girince dr.a gidemedim bayramdan sonrada grip oldum yattım salı günüde regl olmam gerekiyodu ama olmadım ha bugün gelir ha yarın gelir derken cumada geçti artık pazartesiye kaldı dr işi.

göğüslerimde acıma şişlik falan yok kasık ve bel ağrımda hemen hemen hiç yok ne regl belirtim var ne gebelik hep büyük tuvaletim var gibi hissediyorum ve özellikle sabah ve akşamları çok gazım oluyo aradabirde midem bulanıyo ve çok akıntım var beyaz renkte biraz tortulu regl günümde 4 gün geçti ne olur ne olmaz diye 2. ve 3.günlerde idrar testi yaptım negatif çıktılar zaten bu kist meselesi yüzünden doğrudüzgün ilişkiye giremedik koca ay 3-4 kez oldu regl gecikmesi kist yüzündendir diye düşünüyorum ama bildiğim kadarıyla sadece pkolu olunca düzensizleşiyo bende pko yok sanırım ya çikolata kisti (ki ben ondan şüpheleniyorum) yada myom var bu durumlardada regl düzensizleşiyo mu?

Son düzenleme:
Kist düzensizlik yapıyormuş canım bende de kist var bende bayramdan sonra öğrendim..
4 ay olacak adet olamıyorum:1no2:.. İlaç aldığım halde ve beni mahvetti çok rahatsızlık çekiyorum. Bende istifraya da neden oluyor bu kist zor günler geçiriyorum.
Bence tekrardan git doktora adetin sökülmesi için ilaç verirler mutlaka...

hemen hemen kanamalarla alakalı mutlaka bı duzensız adet kanaması saglamaktadır .kıstı ıcın yapıcan sey duzenlı 6 ay da bır kontrole gıdıceksın bol bol su ıcıceksın sıkısık ultrasan cektırceksın buyume olup olmadını takıp et oldumu kıst onemlı olan buyume olup olmaması . bıde kanamalırn duzensızlesır . b ben ıkı uc ay adet gorumuyordum artık sokturcuden de bıktım ıcmekten cunku kanama yapıo 15 gun gecıo bıdaha kanıodu yane bı ayda ıkı kez adet goruyordum onun yerıne dr dedı artık ılac ıcme sne ((((cıwan percemı ada cayı defne we papatya 100 gr al hpsınden her gun bı bardak ))) tuket bı ay denedım ıse yaradı hemde rahatlatıo ne warsa bıtkıde war sogan kuru fılan ınanmıorm hem rahım duwarını ınceltıyormus o sogan kuru dedıdklerı sey ben yapmadım o yuzden gene ne warsa sıfalı bıtkılerde buldum sımdı ıyım adetlerım 5 9 gun gec oluo ama aylık duzenlı oluo artık cok sukur

merhaba hanımlar ben klomen kullandım sonra 5cmlik bir yumrt kisti saptandı yakında yine dr.gidcm ne durumda diye.adetimden 10gün geçti hamile değilim ve çok korkuyorum. canım çok sıkılyor. ilk defa geçikti adetim hem bebişm yok hemde genç değilim yaş 38 2 aylık bir düşüğm var hem kist hemde hamile olamama canım çok sıkıyor. daha önceleri adetime yakın zamanlarda adet sancıları çekerdim.şimdi hiç adet sancısı çekmiyorum ama çok kötü göğüs böyle sanki ağırlık ve çok fazla hassasiyet (gerçi bugün hiçbir belirtisi yok ama 10 gündür çok kötüydü.)var ve abdest yerim çok sancılanıyor ve yüzümde hafif bir sıcaklık hissediyorum. ama terleme yok. bu belirtiler kistin büyüdüğnü mü gösteriyor.sizce . bi de klomen kullandım ve ondan sonra yüzümdeki sıcaklıkları hissetmeye başladım ve çok çabuk kilo almaya başladım.bunu klomen mi yoksa kist mi yapıyor acaba bi fikri olan varmı lütfen hanımlar

5 haftalık ultrsonda çıkmayan varmı

Back