Kızlar acil yardım. Propycil kullanımı....????

ssahin83

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2012
387
4
118
Ankara
kızlar merhaba. bugün randevum vardı. 11. haftadayım. doktorum herşeyin normal olduğunu ikizlerimin gayet sağlıklı olduğunu belirtti. ancak yapılan kan tahlılımde tsh hormonum cok cok düşmüş olduğunu gördük. hemen genel cerraha gönderdi. oda propycil e başlamamız gerektiğini bu değeri yükseltilmesi gerektiğini söyledi. daha öncede cok yüksekti değerim bunu düşürmek içinde ilaç kullanmıştım. kafam cok karıştı. bu ilaç gebelikte nasıl kullanılıyor? bebeğe geçen bir ilaçmış daha önce kullanan varmı bu ilacı . lütfen tecrübelerinizi paylaşırmısınız? cok korkuyorum ikizlerime bişey olacak diye.

aynı sorun bendede var canım.daha önce troid sorunum yoktu.ama şimdi tsh 0.01.çok düşük çıktı.t3 ve t4 değerim normal.bende yarın endokrnolojiye gitcem yarın.ben yarın iyice öğrenip sana yazarım.ilaç bebeğe zararlı değilmiş ama kadın doğum doktoruma sormuştum.büyük ihtimal banada ilaç verir.

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım sağolasın inşallah zararlı değildir ilaç ve hemen düzelir değerlerimiz inşallahhh...

teşekkür ederim canım sağolasın inşallah zararlı değildir ilaç ve hemen düzelir değerlerimiz inşallahhh...

canım bugün endokroloji doktoruna gittim.tsh 0.01 olmasına rağmen doktor bana ilaç vermedi.t3 ve t4 değerim normalmiş.hamileliğin ilk üç ayında olur.16.haftadan sonra düzelir.değerlerin güzel dedi.ozaman testini tekrarla dedi.birşey olmasın bebeklerime dedim.ben olmaz dedimya diye birde beni tersledi.ikiz gebeliklerin yarısında bu sorun varmış.160 lira para verdim üstüne doktor ayının teki çıktı suratsız kaba tersliyo bide beni.ve odasında 1 dk bile kalmadım.

ay canım şansızmışsın iyi bir doktor denk gelmemiş içini rahatlatacak.şimdi ne yapacaksın ilacı kullanacakmısın ?ben kullanmaya başladım haftaya başka doktora gidicem bakalım o ne diyecek yazarım sana burdan...inşallah bebişlerimize bişey olmazzzz...

vallahi canım bilmiyorum net konuştu normal dedi.başka bir ikizlere hamile olan arkadaşımında düşükmüş tsh.onunda benim gibi t3 t4 normalmiş.doktor onada ilaç vermemiş.ilk üç ay oluyor bu demiş.t3 ve t4 değerlerinde sorun yoksa önemli değil demiş.o bana gitme boşuna demişti içim rahat etmedi gittim.boşuna gitmişim.bende dün bir yazı okudum internette.eğer hamilelik troidi ise ilaç kullanmaya gerek yok yazıyordu kendiliğinden geçiyormuş.senin t3 t4 nasıl normalmi?evet canım başka doktora gidince yazarsan sevinirim...

mucize 2013 merhaba.mayıs ayında yazmışsın.şimdi 7 aylık falan olmalısın herhalde...bende ikizlere hamileyim 10 haftalığım.daha önce guatr sorunum olmadığı halde tsh 0,04 çıktı.t3 t4 normal.hemen hemen sorunumuz aynı.bana propycil verdiler.
sen şimdi ne durumdasın? ilaç kullanmışmıydın yoksa kendi kendinemi geçti.ilaç kullananlarda zeka geriliği yapıor bebeklerde dendi bana.sende bi sorun oldumu.merak ettim korkuyorum ikizlerime birşey olacak die

ben doğum yaptım canım.ilaç kullanmadım.4.aydan sonra normale döndü kendi kendine.ikizlerde normalmiş.

ben doğum yaptım canım.ilaç kullanmadım.4.aydan sonra normale döndü kendi kendine.ikizlerde normalmiş.

Kaçıncı haftada doğum yaptınız? Bebeklerde bir soruna yol açmamıştır inşaallah ilaçlar.
Bende de aksine tiroit yüksek çıktı,onun için ilaç kullanıyorum,zararsız dediler ama korkuyorum bir yandan,yazarsanız sevinirim.

ben 36.haftada doğum yaptım canım.ilaç kullanmadım.

Guatr hastalığın gebe iken ilk 3 ay propycil kullqnılmazsa düşük yapabileceğimi söylediler ne yapmam gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…