• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlaaarr acil hamile miyim kasık bel sancım var

B9BE6DDC-EDCD-419E-A668-7FFBB048E177.webp

PMS Adet öncesi sendrom gibi bşy demek yani Adet kanaması yaklaşırken kadınların %75'inde değişen hormon düzeylerine bağlı olarak bazı şikayetler ortaya çıkar. Premenstrüel şikayetler fizyolojik ya da psikolojik olabilir ve kültürel farklılıklardan etkilenebilir. PMS hem fizyolojik hem de psikolojik olayların bileşkesidir.

Fiziksel belirtileri nelerdir?
PMS bulguları veren kadınların hemen hemen hepsinde memelerde hassasiyet ve hafif geçici kilo artışı saptanır. Diğer belirtiler ise sindirim sitemi bozuklukları, başağrısı, döküntüler, kas ve eklem ağrıları, halsizlik, diş eti kanamaları, çarpıntı, denge bozuklukları, sıcak basmaları, ses ve kokulara aşırı hassasiyet, ajitasyon, uykusuzluk olarak sayılabilir.

Duygusal belirtileri nelerdir?
Duygusal hipersensitivite PMS de çok sık görülür. Depresyondan endişeye ve aşırı sinirliliğe kadar pek çok değişik duygu durumu olabilir. Bazı kadınlarda hafif hafıza kaybı görülebilir. Konsantrasyon bozukluğu PMS'de nadir olmayan bir durumdur.

Merhaba,ben de 8 aydır çocuk düşünüyorum ve her ay regl yaklaşırken hamilelik belirtileri yaşıyordum..8 yasinda kızım var onda 4 gün öncesinde mide bulantısı ile anlamıştım testte pozitif görmüştüm.. Son aylarda aynı belirtiler hep olunca erkenden testler yapıp hayal kırıklığına uğradım.mayista ovulasyon testi ile gün değerlendirdim yine olmadı..Haziran'da sadece takvime göre gün değerlendirdim şükür şimdi hamileyim..ve yine aynı belirtiler oldu birkaç gün öncesinde mide bulantısı,koku hassasiyeti, regl sancıları..2 gün gecikmede test çok koyu iki çizgi ve beta 4059 çıktı..Bayramdan sonra Dr gideceğim inşallah..Diyeceğim o ki belirtiler kendimizi çok dinledigimizden oluyor.Erken test yapıp heveslenmemek en guzeliymis onu anladım...

Merhaba,ben de 8 aydır çocuk düşünüyorum ve her ay regl yaklaşırken hamilelik belirtileri yaşıyordum..8 yasinda kızım var onda 4 gün öncesinde mide bulantısı ile anlamıştım testte pozitif görmüştüm.. Son aylarda aynı belirtiler hep olunca erkenden testler yapıp hayal kırıklığına uğradım.mayista ovulasyon testi ile gün değerlendirdim yine olmadı..Haziran'da sadece takvime göre gün değerlendirdim şükür şimdi hamileyim..ve yine aynı belirtiler oldu birkaç gün öncesinde mide bulantısı,koku hassasiyeti, regl sancıları..2 gün gecikmede test çok koyu iki çizgi ve beta 4059 çıktı..Bayramdan sonra Dr gideceğim inşallah..Diyeceğim o ki belirtiler kendimizi çok dinledigimizden oluyor.Erken test yapıp heveslenmemek en guzeliymis onu anladım...
Takvim hangisi acaba bide benimde 1 kızım var 2 buçuk yaşında 1 düşük yaptım haziranda yumurtalık tembelliği varmış bende 😐

Yazdiklariniz adet belirtisi büyük ihtimalle benimde yarın adet olmam gerekiyor fakat yaklaşık 1 hafta 10 gündür kasik ağrısı bel ağrısı vardı dün gebelik testi yaptım negatif adetten günler önce de olabilir adet günü de başlayabilir bu ağrılar her kadında farklı üstelik daha var en iyisi bekleyin

Yazdiklariniz adet belirtisi büyük ihtimalle benimde yarın adet olmam gerekiyor fakat yaklaşık 1 hafta 10 gündür kasik ağrısı bel ağrısı vardı dün gebelik testi yaptım negatif adetten günler önce de olabilir adet günü de başlayabilir bu ağrılar her kadında farklı üstelik daha var en iyisi bekleyin
Bnmki normalde 1 gün önceden olurdu

Yumurtlama gününden beri beniö sadece göğüs uçlarım sızlıyor
Normalde adetime 1 hafta kala göğsüm komple ağrırdı ama dokunuyorum 1 haftadır uçlarının sızısı geçmedi
Bu adetimizi de bekleyelim bakalım
Böyle belirti yaşayan var mı acaba

Back