sadece emekli maaşı var annemin.Annenize kızdım. Ne o öyle el gibi sizi aramamak torununu aramamak? Dolduruşa gelmemesi lazımdı.
Annenizin malı mülkü var mı? Yanlış anlamayın ama kardeşiniz bu bahaneyle sizi saf dışı bırakıp birşeyler elde etmeyi amaçlıyor olabilir mi?
o mevzuda orta yolu bulamadık.abla ile konuşun abla ikisinin arasını bulmaya çalışıyorum bana kızıp cezalandırma sen de destek ol sorunsuz oynasınlar diye konuşun
kardeşim hata yaptığına inanmadığı için kimseyi dinlemiyor.Kardesinin kizinin psikolojisini mahfetmis maalesef. Ofke ile cezalandirma yontemi zaten psikolojik bir siddettir. Arada vurup vurmadiginida bilemiyoruz. Cocuk yaptigi hareketleri dikkat cekmenin bir yontemi olarak gormeye baslamis. Anne iyi seyleri odullendirmiyor gozden geliyor, kotu seyleri cezalandiriyorsa surekli cocuk annesi onu farketsin diye buna devam ediyordur. Kizkardesinizle, sozu gecebilecek biri konusmali. Bu sizin meselenizden daha onemli.
Anneniz de hatanın daha büyüğü var...
Dolduruşa gelmek oturup sizin ve kızınızı dedikodusunu yapmak nedir ya
Zamanında kardeşine seninde kizininda kötülüğünü isteyecek değil bana bunlarla gelme oturup senle çocuğumu ve onunda çocuğunu mu cekistirim ! Ne biçim kardeşlik bu duymamış olayım Deseydi bunların hiç biri olmazdı.
aynen öyle yaptım mecburen.Ben olsam ikisiyle de görüşmem mesafe koyardim
Bu sefer birbirlerine sararlardi isabet olurdu .
Kardeşin iyi olmanızi istemiyor mutlu olmanızi istemiyor tek kal istiyor çünkü seni müthiş kıskanıyor...yine aynı mesele.
bilen bilir memlekete taşındık ve annem son gün eşimi bahane ederek, yine bir sürü laf ve beddua sıraladı. vedalaşmadan ayrıldık. hergün tansiyonu çıkmış.
ne ben ne onlar hiç aramadık, görüşmüyoruz.
sizin amacınız torunlarımı benden koparmak diye küsen annem, 2,5 aydır bir kez bile aramadı torunlarını. o küsünce kızkardeşim ve erkek kardeşim de küstüler. kızkardeşim annemin yanında, her sene olduğu gibi.
geçen gün büyük kızım kuzeniyle görüşmek istedi, aradık. telefonu kızımın yüzüne kapattı enişte.
sonra annemi aradı kızım, biraz konuşup kapattılar.
birkaç dakika sonra kızkardeşimden mesaj geldi; kızın bir daha annemi aramasın, kadın ağlıyor. kızım da seni teyzelikten sildi, haberin olsun.
8 yaşındaki kız, beni niye silsin teyzelikten? benim kızım da ağladı anneannesini özlediği için.
cevap yazmadım ama çok kızdım. kardeşiz biz ya. annemle aramı düzeltmek yerine daha da bozuyor.
kardeşim beni el gibi görüyor demek ki.nasıl böyle yabancılaşıyorsunz hayret
yani keşke bu tür alınganlıklar olmasa
benim kızım 7 yaşında ablamınkı 2 yasında onu nasıl sever kollar
ve kimse alınmaz bu tür zarar verici seylerde yaptırmayız
Evlatların büyüyünce daha net anlayacaklar bazı şeyleri... Hiç üzülme dert etme her ailede var böyle şeyleraynen öyle yaptım mecburen.
ikisiyle de görüşmüyorum.
ama kızlarım özlüyor onları.
hergün telefonla görüşmek istiyorlar, izin vermiyorum o mesajdan sonra.
elti yabancı diyelim.Kardeşin iyi olmanızi istemiyor mutlu olmanızi istemiyor tek kal istiyor çünkü seni müthiş kıskanıyor...
Çocuklarını da istemiyor kiyasliyor çünkü gözde kendi çocuğu olsun istiyor
Aynı bu yaşadıkların benim başıma geldi elti tarafından... Eksiksiz aynı.
Asıl buyugunce kıskanırelti yabancı diyelim.
kardeş kardeşi 5 yaşında kıskanır, 35 yaşında değil.
mantığım almıyor bunu.
Evlatların büyüyünce daha net anlayacaklar bazı şeyleri... Hiç üzülme dert etme her ailede var böyle şeyler
Kardeşin kardeşe yaptığını düşman düşmana yapmaz.
inşallah öyle olmaz.Asıl buyugunce kıskanır
Çocukken çocuksun dur ama buyugunce hele çocuklar okula başlayınca ünv zamanı ise girme zamanı düğün zamanı ooooo ne kıyaslamalar ne kiskancliklar olacak
Kimi insan öyledir sen kardeşim der üzülürsün o da inşallah yapamaz diye dua eder arkandan
Benim teyzem annemi hala kıskanır tüm sülale bunun farkında teyzemin yüzüne de vururlar toprak olup gidiceksin hala kıskanıyorsun diye
annem 59 teyzem 50 yaşında hala...
çocuktur şımarır.Annemlerin evi yazin bes torunla doluyor hepsinin yasida degisiyor hepsi de simarik zamane cocugu bazen cok iyi anlasirlar bazen de kavga ederler.ancak kardesler cocuklar yuzunden hic birbirine dusmemistir.annem daha cok boyle durumlarda sessiz kalir aman huzur bozulmasin diye.. bir sorunda da herkes kendi cocuguna kizar yada ogut verir.kardes yanlis anlar diye karsi tarafin cocuguna pek mudahale etmezler.haa bazen dayilar bi sert cikis yapar tum cocuklar simardiginda o zaman bi durulurlar.
senin çocuğun korkak olacak böyle giderse. en azından kardeşinizle açıklayıcı bi şekilde görüş. kızıyla konuşsun. neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatması gerektiği halde onu savunuyormuş. benim teyzemin oğlu da küçükken hep böyle pohpohlandı, kimse benim oğluma kızamaz edalardındaydı, aferin oğlum, bilmem ne... kötü bişey yapsa ağız kenarından gülüp geçer, çocuktur derdi. nasıl yetiştirirsen öyle gider , kimse alınmasın. ama sen de çocuğunu düşün. konuş kızkardeşinle.günaydın hanımlar,
kızkardeşimin 6 yaşında ilkokul 1 e giden bir kızı var, ziyaretime geldiğinde her defasında çocuklar yüzünden tartışma yaşıyoruz.
kızı sürekli 21 aylık kızımı korkutuyor, mesela kapı arkasına saklanıp aniden önüne fırlıyor, aniden gelip kulağının dibinde çığlık atıyor, itiyor, üstüne atlıyor, boya yaparken (ikisinin de ayrı ayrı boyaları ve ve defterleri var) kalemlerini defterini zorla alıyor vs vs.
ben çocuktur diye arada bir fazla müdahale etmemeye çalışarak uyarıyorum. sonuçta çocuktur deyip üstüne gitmek istemiyorum.
ama ben her uyardığımda kızkardeşim bana öfkeleniyor, yanlış doğru demeden kızını savunuyor. sonra da bana kızdığı için kızını cezalandırıyor.
ne yapacağımı şaşırdım artık. kızını iyi niyetle tatlı sözle uyarıyorum. sonuçta şiddet ya da bağırma gibi davranışlarım yok.
Aynen herkes kendi cocugunu terbiye etmeli..çocuktur şımarır.
ama anne, çocuk sınırı aştığında dur demezse başkası mecburen der.
7-8 yaşındaki çocuk 3 yaşındaki kuzeninin gözüne kolonya sıkarken anne engel olmazsa, tabi ki sorun çıkar.