kızkardeşim ve kızı ile kızlarım

ben az ve mesafeli gönüşmekten yanayım. onlar kocamı tercih ettiğimi iddia ediyorlar ki alakası yok.
saçma sapan uzuyor yani mesele.
Ediyorsam da ediyorum diyiverin ya. Arkanizdan birbirinizi doldurusa getirirken getiriyorlar. Cocugunuza muamele berbat. E sizde bir yere kadar musaade edebilirsinuz

Ediyorsam da ediyorum diyiverin ya. Arkanizdan birbirinizi doldurusa getirirken getiriyorlar. Cocugunuza muamele berbat. E sizde bir yere kadar musaade edebilirsinuz
o zaman da analık hakkından başlıyor ağlamaya.

yine aynı mesele.
bilen bilir memlekete taşındık ve annem son gün eşimi bahane ederek, yine bir sürü laf ve beddua sıraladı. vedalaşmadan ayrıldık. hergün tansiyonu çıkmış.
ne ben ne onlar hiç aramadık, görüşmüyoruz.

sizin amacınız torunlarımı benden koparmak diye küsen annem, 2,5 aydır bir kez bile aramadı torunlarını. o küsünce kızkardeşim ve erkek kardeşim de küstüler. kızkardeşim annemin yanında, her sene olduğu gibi.

geçen gün büyük kızım kuzeniyle görüşmek istedi, aradık. telefonu kızımın yüzüne kapattı enişte.
sonra annemi aradı kızım, biraz konuşup kapattılar.

birkaç dakika sonra kızkardeşimden mesaj geldi; kızın bir daha annemi aramasın, kadın ağlıyor. kızım da seni teyzelikten sildi, haberin olsun.

8 yaşındaki kız, beni niye silsin teyzelikten? benim kızım da ağladı anneannesini özlediği için.

cevap yazmadım ama çok kızdım. kardeşiz biz ya. annemle aramı düzeltmek yerine daha da bozuyor.

Kardesin neden sana karsi ofkeli grill
hayir kardes kardese kizar eder yeri gelir sayar dokersinde mesefade koyulabilir ama 2,5 yasindaki cocuk icin aramasin etmesin demek onuda gectim konunun muhatabi olmayan koca adamin cocugun yuzune telefon kapatmasi nedir?

Anneni bos birakma gitmesende ara hal hatir sor sıksık kardesin mudahale edersede annemle olan iliskim bizi ilgilendirir sen karisma de abla yada kardeslere mudahale etme zamanla duzelir
Hatali olan kardesin degil annen bence simdi kardesin kendi cocugu icin hak olarak gorup sacma sapan sildi diyebilir o onun cocugu ama kalkipta senin cocugun annemi aramasin uzuluyor diyemez onu dedirten annen oda benim evladim oda torunum sen karisma demezse kardesin herseye mudahale eder
Annenizin sinirlenip kardesi kardese dert yanma huyu varsa bu tarz davranislar abartilinca bir taraf kendini mudahale etmek zorunda hissedip hircinlasiyor sonucta kardesler kopuyor

o zaman görüşmemeye devam edin bence. kardeşiniz sonuçta neden alınıyor anlamış değilim, Allah kolaylık versin canım
amin sağol canım

Rabbim evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Aglasin canim gerekiyorsa hic gorusmeyin yani dert babasi misiniz yada baskalarinin cani sizinkinden daha mi kiymetli?

aile sonuçta. tamamen kopmak olmaz.

Kardesin neden sana karsi ofkeli grill
hayir kardes kardese kizar eder yeri gelir sayar dokersinde mesefade koyulabilir ama 2,5 yasindaki cocuk icin aramasin etmesin demek onuda gectim konunun muhatabi olmayan koca adamin cocugun yuzune telefon kapatmasi nedir?

Anneni bos birakma gitmesende ara hal hatir sor sıksık kardesin mudahale edersede annemle olan iliskim bizi ilgilendirir sen karisma de abla yada kardeslere mudahale etme zamanla duzelir
Hatali olan kardesin degil annen bence simdi kardesin kendi cocugu icin hak olarak gorup sacma sapan sildi diyebilir o onun cocugu ama kalkipta senin cocugun annemi aramasin uzuluyor diyemez onu dedirten annen oda benim evladim oda torunum sen karisma demezse kardesin herseye mudahale eder
Annenizin sinirlenip kardesi kardese dert yanma huyu varsa bu tarz davranislar abartilinca bir taraf kendini mudahale etmek zorunda hissedip hircinlasiyor sonucta kardesler kopuyor
annem kardeşlerden dert yanar. yeri gelir kardeşlerimin davranışlarına kızar anlatır. ben hep "olsun anne kızındır oğlundur olur öyle. sen büyüksün büyüklük yap" derdim. kardeşlerime de arayın sorun derdim.

annemle eşim arasındaki küslük aileye bulaştı. ilgisiz herkes küstü. sanki fırsat kolluyorlardı.

anneme önceden 10 dk mesafedeydim ama 2 ay oldu memlekete taşındık. o zamandan beri tripliler. hadi eşime bana tavırlılar. çocukların suçu ne?

bilmiyorum ama bu kırgınlık ömür boyu geçmez.

Evet tarihe bakmadim :)) simdi nasillar çocuklar hersey yolundadir insallah
herkes küs :)

onun da annemle çok tartışması olmuştur. ben her zaman aileyiz küslük olmaz diye, hep yapıcı oldum. kızlarıma teyze dayı hala babaanne ile tek olumsuz yorum yapmam ki akrabalık bağları kopmasın diye, kızım seni sildi diyor. o daha 8 yaşında, bilir mi silmeyi?
sizi cok iyi anliyorum. Diyorum ya, bu silme kelimesi falan hep gorumcemin laflari da ayni. Aynen, cocugu doldurmak ne oluyor ki... Allah akil fikir versin diyecegim ama boyle tipler degismiyor maalesef...

sizi cok iyi anliyorum. Diyorum ya, bu silme kelimesi falan hep gorumcemin laflari da ayni. Aynen, cocugu doldurmak ne oluyor ki... Allah akil fikir versin diyecegim ama boyle tipler degismiyor maalesef...
amin.
benim de umudum yok maalesef.
kendileri bilir, mesafe istiyorlar madem öyle olsun.

amin sağol canım

Rabbim evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

aile sonuçta. tamamen kopmak olmaz.

annem kardeşlerden dert yanar. yeri gelir kardeşlerimin davranışlarına kızar anlatır. ben hep "olsun anne kızındır oğlundur olur öyle. sen büyüksün büyüklük yap" derdim. kardeşlerime de arayın sorun derdim.

annemle eşim arasındaki küslük aileye bulaştı. ilgisiz herkes küstü. sanki fırsat kolluyorlardı.

anneme önceden 10 dk mesafedeydim ama 2 ay oldu memlekete taşındık. o zamandan beri tripliler. hadi eşime bana tavırlılar. çocukların suçu ne?

bilmiyorum ama bu kırgınlık ömür boyu geçmez.

herkes küs :)
He normalde de bir kusluk var yani aralarinda. Annedir sonucta, hakki odenmez. Ama suanda bi aileniz var. Oda esiniz ve cocugunuzdan olusuyor. Elbetteki onlara oncelik vereceksiniz. İllaki birgun barisirsiniz annenizle. Uzulmeyin. Siz elinizden geleni yaomissiniz. Cozume 2 tarafli cabayla ulasilir.

He normalde de bir kusluk var yani aralarinda. Annedir sonucta, hakki odenmez. Ama suanda bi aileniz var. Oda esiniz ve cocugunuzdan olusuyor. Elbetteki onlara oncelik vereceksiniz. İllaki birgun barisirsiniz annenizle. Uzulmeyin. Siz elinizden geleni yaomissiniz. Cozume 2 tarafli cabayla ulasilir.
aynen öyle.
ilişkiler çift taraflıdır ve ben elimden geleni yaptığıma inanıyorum.
önemli olan benim çekirdek ailemin ve kızlarımın huzuru, mutluluğu.

cocugun ustune gittikce yapma etme dedikce inadina daha cok yapar.bi araya geldiginizde sizde onlarla bi oturun oynayin gosterin tatli tatli anlatin bence.. siz kavga edip kardesinizde cocugunu cezalandiriyosa bu cocugu oyle yapmasina daha cok iter bence

cocugun ustune gittikce yapma etme dedikce inadina daha cok yapar.bi araya geldiginizde sizde onlarla bi oturun oynayin gosterin tatli tatli anlatin bence.. siz kavga edip kardesinizde cocugunu cezalandiriyosa bu cocugu oyle yapmasina daha cok iter bence
cezalandırmıyor çünkü tüm yaptıklarını normal karşılıyor.

yarın evine dönüyor, bana küs şu anda. ben çocuktur olur diyorum ama ona göre düşmanca bu tutumum.
Kızkardeşiniz evladını güzel bir şekilde uyarmanızı bile kabullenemiyor oysa sizin evladınız korkuyor, daha ciddi bir etki görüyor yani, evet ikisi de çocuk ama 6 yaşındaki az çok konuşulunca hatasını anlar diğeri daha 21 aylık bir bebek ve böyle ani davranışlara maruz alması ona ciddi zararlar verebilir, aynı durumdaki kız kardeşinizin kızı olsaydı ne düşünürdü. Bence kızkardeşiniz sizin evladınızı yeğen olarak bile benimsememiş öyle olsaydı size bırakmadan gerekli uyarıyı zaten kendi yapar kızına engel olurdu. Ben kızkardeşinize çok kızdım bir de sizi üzüyor üstüne, bencilce davranıyor. Bu yazdıklarımı okutun isterseniz belki biraz empati yapar.

Kızkardeşiniz evladını güzel bir şekilde uyarmanızı bile kabullenemiyor oysa sizin evladınız korkuyor, daha ciddi bir etki görüyor yani, evet ikisi de çocuk ama 6 yaşındaki az çok konuşulunca hatasını anlar diğeri daha 21 aylık bir bebek ve böyle ani davranışlara maruz alması ona ciddi zararlar verebilir, aynı durumdaki kız kardeşinizin kızı olsaydı ne düşünürdü. Bence kızkardeşiniz sizin evladınızı yeğen olarak bile benimsememiş öyle olsaydı size bırakmadan gerekli uyarıyı zaten kendi yapar kızına engel olurdu. Ben kızkardeşinize çok kızdım bir de sizi üzüyor üstüne, bencilce davranıyor. Bu yazdıklarımı okutun isterseniz belki biraz empati yapar.
maalesef konuşmak işe yaramadı.
sonraki sayfalarda yazdığım gibi, ertesi sene daha da arttı. büyük kızımın gözüne kolonya sıkması, küçüğün kafasına basketbol topu atması, bebek arabasına binmek istemesi vs bir sürü şey oldu.

Bence ablan mudahale etmeli.. kaldiki iki kardes arasinda bu kdr yas farki var bu hareketlere anne dur demesi gerekir

X