- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.342
bu sorun her sene yaşanacak galiba.
cidden çok canımı sıkıyorlar bazen annemle kardeşim.
kızkardeşim annemi ziyaret geldi, bir ay kadar kalacak.
7 yaşındaki kızı her çocuk kadar kıskanç, bu gayet normal. anormal olan biz çocuğu uyardıkça kızkardeşim surat asıyor, kızı bize cevap yetiştirip itiraz edince mutlu oluyor.
neyse zaten kızlarıma karşı çok haşin davranıyordu yeğenim, o yüzden sürekli uyarmak zorunda kalıyordum.
en son kolonyayla oynarken oynamaması için uyardım ama dinlemedi ve kapağını açıp büyük kızımın gözüne kolonya sıkınca çok sinirlendim ve çok sert uyardım, ağladı. ertesi gün parkta oynarken, büyük kızımı oyun bahanesiyle itti ve kızımın bir yanağı morardı, bir haftada ancak geçti morluk.
basket topuyla oynarken dedim ki havaya atma, kızların üzerine düşer, canı yanar diye. bilirsiniz basket topu ağırdır. yine dinlemedi ve inadına topu havaya attı, top küçük kızımın başına isabet etti, boynu yamuldu, kırılacak diye can havliyle koştum, neyse ki topun havası inikmiş de kızım ucuz yırttı. haliyle çok kızdım, kızım dedim sen niye bizimle inatlaşıyorsun, biz sana bir şey yapma diyorsak, size zararı olabilir diyedir, sizin iyiliğiniz içindir. duymadım dedi. kızım sana kaç kez anlattım, söyledim, hangisini duymadın dedim. hem inatçı, hem inkar huyu var maalesef. tabi yine kızkardeşimin suratı asıldı bu olaylarda, kızını niye ağlatmışım diye. senin kızın 7 yaşında, 34 kg, benimkiler biri 3 yaşında 14 kg, biri 1,5 yaşında 9 kg. kim kime zarar veriyor ağlatıyor dedim.
çocuktur ağlar diyor bana. niye ağlasınlar ya dedim güzellikle oynamak varken. daha da gelmem dedim. gitmiyorum da.
şimdi annem aradı diyor ki, senin doğumda kimseye ihtiyacın yok, kocanla halledersiniz artık. dedim size emanet edeceğime hastanede bakarım daha iyi. hala diyor ki çocuklar arasında olur öyle şey. olmaz dedim, bir çocuk kıskanç olabilir, aşırı davranışlarda bulunabilir ama annesi uyarmak yerine kızım kendini savunuyor diye saçma tepki koyarsa o olmaz dedim. ben onun teyzesiyim, kızdığımda uyardığımda niye zoruna gidiyor ben bunu anlamıyorum dedim.
güya doğumda çocuklara bakmamakla tehdit etti alttan alta. dedim ben de size güvenip teslim edemem, eve dönene kadar yeğenim neler yapar kızlarıma dedim. suratıma kapattı.
Gözünü seveyim doğum zamanı yüzlerine bile bakma.
Sorun yeğeninde değil annen ve kardeşinde resmen.