kızkardeşim ve kızı ile kızlarım

senin çocuğun korkak olacak böyle giderse. en azından kardeşinizle açıklayıcı bi şekilde görüş. kızıyla konuşsun. neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlatması gerektiği halde onu savunuyormuş. benim teyzemin oğlu da küçükken hep böyle pohpohlandı, kimse benim oğluma kızamaz edalardındaydı, aferin oğlum, bilmem ne... kötü bişey yapsa ağız kenarından gülüp geçer, çocuktur derdi. nasıl yetiştirirsen öyle gider , kimse alınmasın. ama sen de çocuğunu düşün. konuş kızkardeşinle.
konuşmak işe yaramıyor ki.
şimdi de görüşmüyoruz. sanırım annemi de dolduruyor.

yine aynı mesele.
bilen bilir memlekete taşındık ve annem son gün eşimi bahane ederek, yine bir sürü laf ve beddua sıraladı. vedalaşmadan ayrıldık. hergün tansiyonu çıkmış.
ne ben ne onlar hiç aramadık, görüşmüyoruz.

sizin amacınız torunlarımı benden koparmak diye küsen annem, 2,5 aydır bir kez bile aramadı torunlarını. o küsünce kızkardeşim ve erkek kardeşim de küstüler. kızkardeşim annemin yanında, her sene olduğu gibi.

geçen gün büyük kızım kuzeniyle görüşmek istedi, aradık. telefonu kızımın yüzüne kapattı enişte.
sonra annemi aradı kızım, biraz konuşup kapattılar.

birkaç dakika sonra kızkardeşimden mesaj geldi; kızın bir daha annemi aramasın, kadın ağlıyor. kızım da seni teyzelikten sildi, haberin olsun.

8 yaşındaki kız, beni niye silsin teyzelikten? benim kızım da ağladı anneannesini özlediği için.

cevap yazmadım ama çok kızdım. kardeşiz biz ya. annemle aramı düzeltmek yerine daha da bozuyor.
Ne biçim şey bu ya. Çocuğa tavır almak telefonu suratına kapatmak nedir?
Siz kanlı bıçaklı dahi olsanız çocuklara yansıtılmamali bu,koca koca insanlar bunu idrak edemiyor mu?
Üzüldüm,ne yapılır bilemedim.

inşallah öyle olmaz.
kardeşimin çocukları benim de çocuğum sayılır. onlar için en iyisini isterim. neden yarıştırayım ki?
Keşke herkes böyle sizin gibi düşünse ama işte kıskançlık bu ...Herkes kendi karakteriyle doğar malesef kardesinizde bu var anlamanız düzelmeniz mümkün değil çünkü tek taraflı bı kardeşlik malesef sizi el gibi görüyor...

o mevzuda orta yolu bulamadık.
şimdi konu başka.
okudum mevzuyu çok büyük bir haksızlık var. Hiç kızkardeşi falan dinleme bence anne ile arayı düzeltmeni öneririm diğerleri de otomatikman düzeltecekler mecbur kötü olmamak için. Aile içinde olur böyle şeyler ama Bunlar işi çok abartmışlar uçlara vardırmışlar kardeş değil düşman sanki

kardeşim hata yaptığına inanmadığı için kimseyi dinlemiyor.
ona göre gayet mükemmel bir anne.
sürekli benim anneliğimin ne kadar kötü olduğunu konuşuyorlar annemle.
Ben daha az gorusurdum bu durumda. Kimse cocugumdan daha onemli olamaz.

Ne biçim şey bu ya. Çocuğa tavır almak telefonu suratına kapatmak nedir?
Siz kanlı bıçaklı dahi olsanız çocuklara yansıtılmamali bu,koca koca insanlar bunu idrak edemiyor mu?
Üzüldüm,ne yapılır bilemedim.
en çok canımı sıkan da bu.
çocuk aramasınmış, annem üzülüyormuş.

sadece emekli maaşı var annemin.
ne kadar kızsa da küsse de dolduruşa gelmemesi gerekir.
o da evladı, ben de evladıyım.

Öyle ama bazı anneler bunu yapıyorlar malesef.. Benim annem kardeşimle dedikodumu yapıp her fırsatta el muamelesi yapan bir insan ama her sıkıntısında ben yanındayım. Annen bile olsa adaletsizlik oluyor işte. Takmamaya çakışın, kardeşiniz muhtemelen kıskanıyor sizi.

Keşke herkes böyle sizin gibi düşünse ama işte kıskançlık bu ...Herkes kendi karakteriyle doğar malesef kardesinizde bu var anlamanız düzelmeniz mümkün değil çünkü tek taraflı bı kardeşlik malesef sizi el gibi görüyor...
ona da alışırım.
kızımın her an aklında kuzenleri, teyzesi, anneaanesi.

öyleyse bile inanılmaz geliyor.
muhakkak barışacağız. o zaman açık açık konuşsam mı?
gerçi inkar eder.
Barışacaksın ama her zaman çocuklarını ve eşini koru.Kardeşin pek sağlıklı gelmedi bana.
Ve kardeş bile olsa tatlı bir mesafe iyidir.
Geldikleri zaman sende annene 7/24 gitme birkaç defa görmeye gidersin duruma göre kalıp çıkarsın kimseninde alınmaya hakkı yok.

gerçi inkar eder.
Barışacaksın ama her zaman çocuklarını ve eşini koru.Kardeşin pek sağlıklı gelmedi bana.
Geldikleri zaman sende annene 7/24 gitme birkaç defa görmeye gidersin duruma göre kalıp çıkarsın kimseninde alınmaya hakkı yok.

okudum mevzuyu çok büyük bir haksızlık var. Hiç kızkardeşi falan dinleme bence anne ile arayı düzeltmeni öneririm diğerleri de otomatikman düzeltecekler mecbur kötü olmamak için. Aile içinde olur böyle şeyler ama Bunlar işi çok abartmışlar uçlara vardırmışlar kardeş değil düşman sanki
annemle konuşmak da zor.
hem kızkardeşim yanında.
hem de önce bir sürü hakaret eder, beddua eder. içindekiler bitince sakinleşir.

gerçi inkar eder.

Ben daha az gorusurdum bu durumda. Kimse cocugumdan daha onemli olamaz.
ben az ve mesafeli görüşmekten yanayım. onlar kocamı tercih ettiğimi iddia ediyorlar ki alakası yok.
saçma sapan uzuyor yani mesele.

Son düzenleme:
Öyle ama bazı anneler bunu yapıyorlar malesef.. Benim annem kardeşimle dedikodumu yapıp her fırsatta el muamelesi yapan bir insan ama her sıkıntısında ben yanındayım. Annen bile olsa adaletsizlik oluyor işte. Takmamaya çakışın, kardeşiniz muhtemelen kıskanıyor sizi.
kıskansa dahi annemin benimle arasını bozması da çocukça.
evlat ayırıyorsun deyince de kızıyor.

annemle konuşmak da zor.
hem kızkardeşim yanında.
hem de önce bir sürü hakaret eder, beddua eder. içindekiler bitince sakinleşir.
Mecbur canım anneyi sakinleştirmen lazım şimdi o kardeş olacak densizler vermişlerdir gazı senin akıllı davranıp kendine düşman etmemen lazım ayrıca ben bir adım attım kötü olmak isteyen onlar profili çizmeni öneririm.
Akrabalık ilişkileri hep strateji istiyor malesef olmayınca böyle oyunun dışına atıyorlar ama sen inat et bence halledersin. Öyle herkese küsüp konuşmayarak sorun çözülmez böl ve yönet yapacaksın. Anneni kendi tarafına çek bence biraz da kardeşin olacak densiz yalnız kalsın

geçen seneden beri çocuklarımı kuzeninin haşin davranışlarından koruyorum diye, çocuğunu kıskanıyor oldum. kızı bana "teyze çok kıskançsın" bile dedi.

Mecbur canım anneyi sakinleştirmen lazım şimdi o kardeş olacak densizler vermişlerdir gazı senin akıllı davranıp kendine düşman etmemen lazım ayrıca ben bir adım attım kötü olmak isteyen onlar profili çizmeni öneririm.
Akrabalık ilişkileri hep strateji istiyor malesef olmayınca böyle oyunun dışına atıyorlar ama sen inat et bence halledersin. Öyle herkese küsüp konuşmayarak sorun çözülmez böl ve yönet yapacaksın. Anneni kendi tarafına çek bence biraz da kardeşin olacak densiz yalnız kalsın
bu ilk değil ki canım.
senelerdir böyle.
annemle aramı düzeltmek için hep ben adım atardım. en ufak bir tartışmada bana eşime bir sürü laf sayar. eşim de artık iyice soğudu.
kızlarım arasında bile ayrım yapar. büyüğü kollar küçüğü ezer vs

kıskansa dahi annemin benimle arasını bozması da çocukça.
evlat ayırıyorsun deyince de kızıyor.

Evet sorsan ayırım yapmıyorlar halbuki dibini yapıyorlar. İnşallah anneniz düzelir kardeşiniz de yaptığından utanır.

X