Tuvalet Eğitimi kizimla wc günlüğümz

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Bugün Düne göre eğitimimiz daha iyiydi sanki sadece iki Çiş dışında kakası dahil tüm çişlerini tuvalete yada lazımlığa yaptı. Ilk önce lazımlığa alıştırmaya karar verdim daha kolay olacak gibi bazen tv. Yi bırakıp klozete gitmek istemiyor lazımlığı odaya aldım ve sık sık oturtuyorum jelibon işi de oturdu gibi her Çişde süpriz var diyorum ve 2 jelibon hak ediyor ama hala çişini söyleme sorunumuz var saat başı oturtmazsam söylemiyor ve altına yapıyor gece ve öğle uykusunda bağlıyorum önce bir Gündüzü halletsem geceye geçmeyi düşünüyorum inşallah hepsi yavaş yavaş yoluna girer

Bizdede ciste pek bi gelisme yok. Hala ben oturtursam yapiyo alyina yaptginda da rahatsz olmuyo hic.ama dun iki kez soyledi kakasini ve yapti bklim hallolack sanirim:KK66:

Dün gece Altını bezledim sabah kalkar kalkmaz baktığımda altına yapmamıştı hemen lazımlığa götürdüm ve yaptı ama hala çişim var demiyor

Arkadaşlar bugün tuvalette 6. Günümüz çişinin geldiğini hala söylemiyor saat başı tuvalete götürmeye devam ediyorum bugün sadece bir kez altımıza kaçırdık veeeee az önce ilk defa kakasını söyledi ve tuvalete yaptı bu kadarcığı bile beni çok mutlu etmeye yetti Allah bizlere sabır versin inşallah

Arkadaşlar bu kız benim bütün sevincimi kursağımda Bıraktı kakasından yarım saat kadar sonra çişini altına yapmış yapmaklada kalmamış elleriyle onu yere bir güzel iyice bir sıvamış.gel de sinirlenme çok sonra farkettim. Kendi kendime Bayağı bir söylendim ama kendisine bağırmamak için kendimiz çok zor tuttum. Allah Im bugün 6. Gün ve çiş konusunda hiçbir ilerleme kaydedemedik bunlar normal olabilir mi?ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum. Kafayı yemek üzereyim. Ben mi çok beceriksizim yoksa bu kız mı çok salak anlamadım. Allah Im ne olur bana yardım et bu konuda bana destek çıkabilecek hiç kimsem yok ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:

Arkadaşlar bugün kendimi daha iyi hissediyorum bu saate kadar altımıza kaçırmadık veeee hatta bir keresinde anne tuvaletim geldi dedi ama ben onu anlayıp lazımlığa yetiştireyim diyene kadar altına kaçırdı ama bu da bizim için çok büyük bir ilerleme kakamızı ise henüz yapmadık bugün 7. Günümüz umarım haftaya daha iyi geçiririz süreci

Ii geceler dün yinevkakasini soyledi wcye yaptik cok sukur. ..ama ciste gelisme yok.

Bugün sabh bir kez soyledi cisini ve yapti kakalrimz iki kez altimiza yapildi.yapildi.bi kez de aksam soyledi cisini yapti o kadar...

Bizim eğitim tam gaz devam ediyor görünürde bir ilerleme yok bir söylüyorsa 5 altına yapıyor tek yapsa neyse bir de her tarafa Sürüyor Kafayı yemek üzereyim oynatmaya az kaldı anlayacağınız:KK75:ama pes etmek yok bu kız bu işi bu sene halletmeli!!!!:KK20:

Bugunmuz verimli gecti ssanki.cok sukur hic altina yapmadi.tabi ben saat basi götürdüm. Iki kez kakasini soyledi yapti.uc kez cisini soyledi ikisinde biraz kacirmisti ama tutmus sonra devamini wcye yapyapti.bir kez de hic kacirmadan yapti...bi de artuk hadi tuvalete gidelm deyince inat etmiyo oturuyor ve yapiyo

Bugunmuz verimli gecti ssanki.cok sukur hic altina yapmadi.tabi ben saat basi götürdüm. Iki kez kakasini soyledi yapti.uc kez cisini soyledi ikisinde biraz kacirmisti ama tutmus sonra devamini wcye yapyapti.bir kez de hic kacirmadan yapti...bi de artuk hadi tuvalete gidelm deyince inat etmiyo oturuyor ve yapiyo
Bizim de dün biraz verimli geçti sabah kalkar kalkmaz 2 kez altına kaçırdı(ama benim tembelliğimden Kaynaklı) onun dışında altınıza hiç yapmadık ama saat başı oturtmaya devam henüz çişini söylemiyor dün hiç kaka yapmadı umarım kabız olmaz uykuda hala bağlamaya devam

Uykuda bağlanan çocuklar tuvalet eğitimini geç öğreniyorlarmış, birden kesmek gerekiyor.
Kolay gelsin sizlere, zor bir süreç, sabır gerektiriyor.
Unutmamamız gereken birşey; doğduğundan beri bezine yapan yavrularlardan hemen oğrenmesini beklemememiz. Bu büyük haksızlık..
Tuvalet eğitimindeki bu kısa süre çocukların psikolojisinde derin yaralar açabiliyormuş.
Hassas olmak şart.

Birde kanaatim ödülden çok bahsedilen çocuklar geç bırakıyor bezi. Ödül kolaylık gibi duruyor fakat süreci uzatıyor.

Uykuda bağlanan çocuklar tuvalet eğitimini geç öğreniyorlarmış, birden kesmek gerekiyor.
Kolay gelsin sizlere, zor bir süreç, sabır gerektiriyor.
Unutmamamız gereken birşey; doğduğundan beri bezine yapan yavrularlardan hemen oğrenmesini beklemememiz. Bu büyük haksızlık..
Tuvalet eğitimindeki bu kısa süre çocukların psikolojisinde derin yaralar açabiliyormuş.
Hassas olmak şart.
Evet HAKLI olabilirsin uzmanlar da sabah akşam birlikte eğitimi verin diyor ama inan bana 2 hafta onu da denedim hiç bir ilerleme kaydedemedik aksine inatlaşmalar başladı çarşafıydı yastığıydı çamaşırıydı derken günden güne sinir katsayım arttı. Kendime Herşeyden önemlisi Canımdan çok Sevdiğim kızımıza psikolojik baskı yaptığımı farkettim bu da Süreci baltalıyordu en mantıklısı sağlam ama yavaş adımlarla ilerlemek bu şekilde sabrımı ve sinirlerimi daha iyi kontrol edebiliyorum ilk etapta Gündüzü kökünden halledelim hemen ardından gece Eğitimine başlamayı düşünüyorum. Bizim için en Hayırlısı böylesi sanırım.

Birde kanaatim ödülden çok bahsedilen çocuklar geç bırakıyor bezi. Ödül kolaylık gibi duruyor fakat süreci uzatıyor.
Cnm profilinden baktım az önce sanırım henüz çocuğun yok.hani bir deyim vardır ya bekara avrat boşamak kolaydır diye. Sakın yanlış anlama Söylediklerine sonuna kadar Katılıyorum. Cezanın söz konusu dahi olamaz ve ödülü de abartmamak gerek. Maalesef her çocuk farklı yaradılışa sahip ve asla motor değiller. Herşeyi mükemmel yaptığıma inanmıyorum elbette hatta bazı durumlarda hata yaptığımı bile söyleyebilirim. Bu ödül oyununa nette bir uzmanın tavsiyesi ile başladım ve gerçekten de az da olsa ilerleme gördüm bu süreç bizim için gerçekten zor ve uzun oldu. Keşke herşey senin dediği n gibi olsa umarım sen benim yaşadıklarımı hiç yaşamazsın. Bir günde bezi atanları duymuştum umarım biz de bir gün başarırız.:KK66:

Bu saate kadar uc kez soyledi cisini biriniDe biraz kaçırmış kalanini tutmus birinde hepsini kacirmikacirmis.biri ise kazasiz:KK66:bi kez de kaka yaptik krndisi söyledi bklim.su an uyuma asamasinda...gece bezi birakmk bana cok zor geliyo çünkü gercektn cok fazla cis yapiyo geceleri. Yarim saate bir kalkmk gerekck o da hamile halimle cook yorucak bklim bende once gündüzü ilerletip sonra geceye gecme taraftariyim.

Bu saate kadar uc kez soyledi cisini biriniDe biraz kaçırmış kalanini tutmus birinde hepsini kacirmikacirmis.biri ise kazasiz:KK66:bi kez de kaka yaptik krndisi söyledi bklim.su an uyuma asamasinda...gece bezi birakmk bana cok zor geliyo çünkü gercektn cok fazla cis yapiyo geceleri. Yarim saate bir kalkmk gerekck o da hamile halimle cook yorucak bklim bende once gündüzü ilerletip sonra geceye gecme taraftariyim.
Cnm sana bir şey sormak istiyorum dışarı çıkarken ne yapıyorsunuz şu tek kullanımlık lazımlıklar varmış çantada taşıyabiliyormuşsun. Nette araştırdım ama bulamadım. Sen daha önce gördün mü yada duydun mu? Bir fikrin var mı?

Cnm profilinden baktım az önce sanırım henüz çocuğun yok.hani bir deyim vardır ya bekara avrat boşamak kolaydır diye. Sakın yanlış anlama Söylediklerine sonuna kadar Katılıyorum. Cezanın söz konusu dahi olamaz ve ödülü de abartmamak gerek. Maalesef her çocuk farklı yaradılışa sahip ve asla motor değiller. Herşeyi mükemmel yaptığıma inanmıyorum elbette hatta bazı durumlarda hata yaptığımı bile söyleyebilirim. Bu ödül oyununa nette bir uzmanın tavsiyesi ile başladım ve gerçekten de az da olsa ilerleme gördüm bu süreç bizim için gerçekten zor ve uzun oldu. Keşke herşey senin dediği n gibi olsa umarım sen benim yaşadıklarımı hiç yaşamazsın. Bir günde bezi atanları duymuştum umarım biz de bir gün başarırız.:KK66:

:) İnşaallah. Eni sonu her çocuk bezi bırakıyor, çok zorlamamak gerekiyor. Her çocuğun kapasitesi , her annenin şartları çok farklı. Bundan dolayıdır ki bazen ciltlerce bilgi o çocuğun üzerinde işe yaramayabiliyor.

Fakat bunu yaparsan bunu yaparım" tarzındaki cümleler her ne yapılıyorsa sureci uzatıyor. Kolaylık sağlıyor haklısınız orada hem fikiriz.

Siz kendi çocuğunuza göre ve sabrınız dahilinde en doğrusunu yapıyorsunuzdur. Uzaktan konuşmak kolay , her çocuk farklı dediğim gibi. Yinede wc de oyun oynamak daha mantıklı ödüllendirmekten.

Estağfurullah. Tabi haklısınız fakat sadece anne olanların tecrübe sahibi olduğunu düşünmüyorum. Çevremizde onlarca çocuk oluyor ve eğer biraz gözü kulağı açıksan ve bir çocuğum büyümesine yakından şahitsen, katkın varsa yetebiliyor yorum yapmaya.
Bende bir anneyim fakat hala başlamadım tuvalet eğitimine.
Bu kadar onu düşünüyorum, bunu düşünüyorum sözlerinin arasında en düşünmediğimi yapacağım belkide.
Uyusun da nasıl uyursa uyusun, yapsın da nasıl yapıyorsa yapsın mantığı devreye girebilir :)

B
:) İnşaallah. Eni sonu her çocuk bezi bırakıyor, çok zorlamamak gerekiyor. Her çocuğun kapasitesi , her annenin şartları çok farklı. Bundan dolayıdır ki bazen ciltlerce bilgi o çocuğun üzerinde işe yaramayabiliyor.

Fakat bunu yaparsan bunu yaparım" tarzındaki cümleler her ne yapılıyorsa sureci uzatıyor. Kolaylık sağlıyor haklısınız orada hem fikiriz.

Siz kendi çocuğunuza göre ve sabrınız dahilinde en doğrusunu yapıyorsunuzdur. Uzaktan konuşmak kolay , her çocuk farklı dediğim gibi. Yinede wc de oyun oynamak daha mantıklı ödüllendirmekten.

Estağfurullah. Tabi haklısınız fakat sadece anne olanların tecrübe sahibi olduğunu düşünmüyorum. Çevremizde onlarca çocuk oluyor ve eğer biraz gözü kulağı açıksan ve bir çocuğum büyümesine yakından şahitsen, katkın varsa yetebiliyor yorum yapmaya.
Bende bir anneyim fakat hala başlamadım tuvalet eğitimine.
Bu kadar onu düşünüyorum, bunu düşünüyorum sözlerinin arasında en düşünmediğimi yapacağım belkide.
Uyusun da nasıl uyursa uyusun, yapsın da nasıl yapıyorsa yapsın mantığı devreye girebilir :)
Ben geçen sene kızım 2 Yaşında öğretmeye çalıştım 2 hafta geceli Gündüzlü ama başarılı olamadık aksine inatlaşmalar başladı ve beze geri dönüş yapmak zorunda kaldık bu sene şimdi 3 yaşına girdi ve bugün eğitimde9. Günümüz geçen seneye nazaran daha iyiyiz ama henüz başarılı olduğumuz söylenemez uzmanlar bu Sürecin 4 yaşına kadar halledilmesi gerektiğini söylüyor bazen pes etme aşamasına kadar geliyorum ama sabrediyorum gerçekten zor bir süreç hiçbir aşamada bu kadar zorlanmamıştım sütten keserken dahi ki benimki çok düşkündü. O Yüzden bu konuda çok okumYa çalışıyorum hata yapmamaya Özen gösteriyorum ama maalesef bazen aşırı tepki verebiliyorum özellikle altına yapınca değil de yapıp onunla oynamaya başlayınca. Aynen cnm Dediğin gibi bazı çocuklar için ciltlerce bilgi dahi pek işe yaramıyor. Ama bir yerde okumuştum ki içimi rahatlatmıştı; bu Sürecin çocuğun Zekası ile ilgisi yokmuş. Elbette her çocuk eni sonu bezi bırakacak önemli olan bu Süreci atravmatik bir şekilde başarabilmek. Umarım bu noktada başarılı oluruz. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen :KK66:

B

Ben geçen sene kızım 2 Yaşında öğretmeye çalıştım 2 hafta geceli Gündüzlü ama başarılı olamadık aksine inatlaşmalar başladı ve beze geri dönüş yapmak zorunda kaldık bu sene şimdi 3 yaşına girdi ve bugün eğitimde9. Günümüz geçen seneye nazaran daha iyiyiz ama henüz başarılı olduğumuz söylenemez uzmanlar bu Sürecin 4 yaşına kadar halledilmesi gerektiğini söylüyor bazen pes etme aşamasına kadar geliyorum ama sabrediyorum gerçekten zor bir süreç hiçbir aşamada bu kadar zorlanmamıştım sütten keserken dahi ki benimki çok düşkündü. O Yüzden bu konuda çok okumYa çalışıyorum hata yapmamaya Özen gösteriyorum ama maalesef bazen aşırı tepki verebiliyorum özellikle altına yapınca değil de yapıp onunla oynamaya başlayınca. Aynen cnm Dediğin gibi bazı çocuklar için ciltlerce bilgi dahi pek işe yaramıyor. Ama bir yerde okumuştum ki içimi rahatlatmıştı; bu Sürecin çocuğun Zekası ile ilgisi yokmuş. Elbette her çocuk eni sonu bezi bırakacak önemli olan bu Süreci atravmatik bir şekilde başarabilmek. Umarım bu noktada başarılı oluruz. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen :KK66:

Allah kolaylık ve sabır versin.
Elbetteki kesinlikle ne zekayla ne yetenekle ilgisi var. İnat haline getiriyor çocuklar.
Birde doğduğundan beri aslında öğretilen şeyden birden vazgeç demiş oluyoruz.
Dolayısıyla savaşıyor onlarda.

Büyük abdestiyle mi oynuyor, çiş yaptığı zaman mı oynuyor ?
Tiksindirmeyi denediniz mi ?
Oyun haline çevrilebilir mi acaba bu ? Ne bileyim, bir vileda verseniz hadi silelim birlikte kirlenmiş burası diyerek. Bilemedim.
Çok zormuş bu hal gerçekten. Ciddi sabır gerektiriyor. Kızarsanız da daha da inada bindirecek işi.

Dun ogle uykumuzun sonunda azcik yapmsz mamalesef.onun dışında iki kez altina kacirdi birisi yarim birisi tüm. Uc dort kez de kendisi soyledi gittik yapti...aaksam sekizden sonra yarim saate bir hatta yirmi dkda bir gidiyorz gece cok korkutuyo gozumu o yüzden. ..

X