Doğuma Hazırlık Kizimiza isim..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Ablamın iki ay sonra doğumu var nasipse.
Kızı olacak ve birkaç isim arasında kaldılar. Isimleri yazayım;
1) Melisa
2) Bengi
3) Deren
4) Yade
Isim önerisinde bulunur musunuz?
Teşekkür ederiz.:nazar:

Son düzenleme:
Bengi, Deren ve Yade güzel.
Bengi yerine Bengisu da güzel olur, sonsuzluk suyu, yaşam suyu. :KK66:

Melisa ismini ise sevmiyorum.
Bu yazıyı okumanı tavsiye ederim:

Halk arasında Melisa genellikle 'oğul otu' olarak bilinir. Isim sözlüklerine baktığımızda sıkça 'bal arısı’ manasına da rastlıyoruz.
Melisa'nin bir bitki türü olduğu ve Yunancada ‘bal arısı' anlamını taşıdığı doğrudur. Ancak esasen Yunan mitolojisinden – yani başka bir dinden - gelen bir isimdir Melisa.

Yunan mitolojisinde 2 tane Melisa var:
1. Balların Tanrısı olan Melissus'un kızı Melisa.
Bu Melisa Yunan mitolojisindeki en güçlü ve önemli tanrı olan Zeus’ı bebekken balla besleyip büyütmuştür.

2. Tanrıça Demeter'in rahibesi Melisa.
Komşuları tarafından taşlanarak öldürülmüştür Melisa.
Sonrasında Melisa’nın cesedinden arı sürüsü doğmuştur.

(alıntı)

Deren bende nedense yanlis yazilmis bir isimmis gibi kulak tirmaliyor. Beren daha hos bence.
Onun disinda Deniz, Duru, Doğa, Melis önerebilirim.

Bu dört isim haricinde başka isim düşünmüyorlar suanlik.
Erkek olsaydı tek isim vardı akıllarında ama kız olunca karar veremediler :)

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin önerdiğiniz isimler içinde en güzeli Bengi bence. Benim önerebileceğim sevdiğim isimler ise Nil ve Duru sevgiler..:KK36:

1) Melisa
2) Bengi
3) Deren
4) Yade
Bengi ve yadenin söylemesi kulağa güzel gelmiyor.

Deren veya melisa diyorum. Sağlıkla büyüsün inşallah ❤

Melisa bir ottur ve sakinleştirici etkisi vardır. Melisa diye sakin narin hanım hanımcık bir arkadaşım var bu sebeple melisa daha yakın geliyor

Yaa ben kızım olursa adını “Reyya” koymak isterdim hep. 4-5 yıldır vardı. Güzel koku anlamına geliyor... şimdi Hercai geldi her yerde “Reyyan” türüyecek. Benimkine benziyor ama ben kararlıyım. Reyya ismini düşünebilirsiniz. Neva da güzel... benim Mısra da çok hoşuma gidiyor bir de.....
Teyzem,Selvi Boylum Al Yazmalım’ı çok severdi.. Kızının adı “Asya”. Bu isim de hiç geçmeyecek türlerden. ✨ Sağlıklı doğsun inşallah

1) Melisa
2) Bengi
3) Deren
4) Yade

Öneride bulunur musunuz diyince değişik fikir zannettim. Kusura bakmayın:)) Yade güzelmiş. Melisa herkeste var.... Deren de güzel. Ama Bengi’yi beğenmedim. Bengü mü Bengi mi diye kafasını şişirirler çocuğun ilerde he. Yade’yi çok beğendim

Back
X