• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızımın yamuk parmağı 🥲

• Konu Sahibi Konu Sahibi merve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Sağlık açısından bir sıkıntı olmayacaksa-insallah olmaz-bırak o da öyle olsun. Ama yine de bir doktor muayenesi olsun bence.
Koklayıp öptüm cücüğü🐥
Teşekkürler teyzesi 🥲

Kesinlikle doktora götür.
Benim ayak parmağında ikinci parmağım üstte genetik sıkıntı yok ama senin bebeğinin daha değişik.
Doktor görsün bir de bizim ailede kızların ayakları içe basik zmaaninda götürmüşler doktor mudahele etmemiş ama ben anneme hala kizarim başka doktora goturseydin felan diye
Çünkü görüntü olarak hoş durmuyor.
Ayakkabının içini yamultuyoruz.

Bı sorun yoktur ama siz yinede gösterin benimde sağ ayagimin baş parmağının yanındaki parmağım diğerlerine göre uzun hiç bir sorun teşkil etmedi :)

Konu başlığını ilk bakışta “Kızımın pamuk parmağı” diye okumuştum resmi görünce aslında ilk okuduğum daha çok uyuyor ya bu resme dedim 😍 Çok tatlı ama umarım ilerde kendisine bir sorun yaratmaz doktorunuz birşey dedi mi 😊

Konu başlığını ilk bakışta “Kızımın pamuk parmağı” diye okumuştum resmi görünce aslında ilk okuduğum daha çok uyuyor ya bu resme dedim 😍 Çok tatlı ama umarım ilerde kendisine bir sorun yaratmaz doktorunuz birşey dedi mi 😊
Yaa 😍😘 Doktor bir şey yapmıyoruz bu durumlarda filan dedi. Bana önemsemedi gibi geldi ama önemsiz olduğunu bi doktordan daha duymam lazım. 🤗

Kesinlikle doktora götür.
Benim ayak parmağında ikinci parmağım üstte genetik sıkıntı yok ama senin bebeğinin daha değişik.
Doktor görsün bir de bizim ailede kızların ayakları içe basik zmaaninda götürmüşler doktor mudahele etmemiş ama ben anneme hala kizarim başka doktora goturseydin felan diye
Çünkü görüntü olarak hoş durmuyor.
Ayakkabının içini yamultuyoruz.
Götüreceğim. 🤗

Benim kızımın da aynı parmağı bu görüntüye yakındı, çok evham yaptım ama doktor bana kızdı dert ettiğin şeye bak o zamanla düzelir bi sıkıntı yok dedi gerçekten de şu an baya düzeldi,incelemeden farkedilmiyor bile,kızım 4 buçuk yaşında şimdi ;) Allah bağışlasın ,maşallah kuzuya 🤗

Benim kızımın da aynı parmağı bu görüntüye yakındı, çok evham yaptım ama doktor bana kızdı dert ettiğin şeye bak o zamanla düzelir bi sıkıntı yok dedi gerçekten de şu an baya düzeldi,incelemeden farkedilmiyor bile,kızım 4 buçuk yaşında şimdi :KK66: Allah bağışlasın ,maşallah kuzuya 🤗
Teşekkür ederim. Sizin de evladınızı Allah bağışlasın 🤗

Bı sorun yoktur ama siz yinede gösterin benimde sağ ayagimin baş parmağının yanındaki parmağım diğerlerine göre uzun hiç bir sorun teşkil etmedi :)

benimki de öyle ama alta kıvrılmıyor.
bi de ayağında o parmağı uzun olanlar eşten yana şanslı olur derlermiş
yaşayıp göreceğim :)

Allah'ııııımm misssss kokulu ayaklardan öperim. Hiçbir fikrim yok, öpme fırsatını kaçırmak istemedim. :KK68:

Merve,
arkadaşlar zaten doktora götürmenizi yazmış ama üzülüp dert etmeyin diye yazmak istedim, eğer şimdiden dikkat eder parmağın ayak tabanına doğru içe kıvrılmasını önleyecek bir tedavi uygulanırsa ileride sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum😌

Merve,
arkadaşlar zaten doktora götürmenizi yazmış ama üzülüp dert etmeyin diye yazmak istedim, eğer şimdiden dikkat eder parmağın ayak tabanına doğru içe kıvrılmasını önleyecek bir tedavi uygulanırsa ileride sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum😌
Teşekkürler svgili mune. Tam pozisyonlandırmayı bir doktordan öğreneceğim en kısa sürede 🤗

Daha bebek olduğu için belki düzeltilebilir. Yani misal ben şunu duymuştum eskiden çinliler çocukların ayakları sürekli büyümesin diye demir ayakkabı giydirirlermiş ayak büyümesini engelliyormuş o ayakkabılar.. Bu durumda da sadcee o parmakcık için belki bu metoda benzer bir şeyler yapabilirler. Ama sadcee bir fikir.

Kızımın bir ayak parmağı diğerlerinden uzun ve digerlerinin altına kıvrılıyor. 🥲 Bence çok sevimli bir farklılık.

Ama ilerde sorun olur mu ayakkabı filan giyerken acır mı?
Önceden yapılabilecek nir şey var mı?
Operasyon gerektirmiyorsa da atıyorum şu şekilde sar büyürken diğerleriyle aynı hizada durur daha iyi olur gibi bir şey denir mi?
Benzer bie durum yaşayan bilen var mı?
Önerileriniz nelerdir?

Fotoğraf ekliyorum. 🥲

Eki Görüntüle 2981385
Benim de aynen böyle hem de iki ayağım da :) sağlık açısından bana bi sorun yaratmadı ama tırnak ta yamuk büyüyor ona bağlı olarak ve tırnak batması olabiliyor ilerleyen yaşlarda.

Benim de aynen böyle hem de iki ayağım da :) sağlık açısından bana bi sorun yaratmadı ama tırnak ta yamuk büyüyor ona bağlı olarak ve tırnak batması olabiliyor ilerleyen yaşlarda.
Derdim aadece rahat ayakkabı giyebilmesi. 🤗

Teşekkürler svgili mune. Tam pozisyonlandırmayı bir doktordan öğreneceğim en kısa sürede 🤗

Derdim aadece rahat ayakkabı giyebilmesi. 🤗
Giyer annesi, yeter ki parmağı şimdiden doğru yöntemle düzeltilsin, benim de babadan genetik :))) ayaklarımın 2. parmakları biraz uzun, kızıma da aynı genetik geçmiş onun ayaklar babası gibi ince uzun parmaklar da birbirinden uzun, tek sıkıntı kalıba göre 39 ya da 40 numara ayakkabı giymesi ve çorapların hep uzun parmaklardan dolayı burundan delinmesi😂

Allah sağlıklı ömürler versin yeter ki, bebeğinin parmağı düzelir🤗

Kızımın bir ayak parmağı diğerlerinden uzun ve digerlerinin altına kıvrılıyor. 🥲 Bence çok sevimli bir farklılık.

Ama ilerde sorun olur mu ayakkabı filan giyerken acır mı?
Önceden yapılabilecek nir şey var mı?
Operasyon gerektirmiyorsa da atıyorum şu şekilde sar büyürken diğerleriyle aynı hizada durur daha iyi olur gibi bir şey denir mi?
Benzer bie durum yaşayan bilen var mı?
Önerileriniz nelerdir?

Fotoğraf ekliyorum. 🥲

Eki Görüntüle 2981385
Yaaaa çok tatliş ama.bu işler sararak vs olmaz . Parmakları da uzun 😁 yine de isterseniz bir doktora götürün. Ailede birilerinin ayağı öyle demek ki , ailedekilere dikkat edin zorluk yasiyorlarsa doktora gidin

Back