• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızımın vajinal yapışıklık derdi:((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
geçmiş olsun hanımlar ilk defa duydum inşallah bebişleriniz en kısa zamanda iyilerşir acil şifalar diliyorum

Merhaba,

Doktorun operasyonu anestezi altında yapacağını öğrendikten sonra ilaçı tekrar ve daha düzenli bir şekilde sabah akşam kulak çubuğu ile bastırarak sürmeye başladım. Yaklaşık 3 hafta sonunda açılmaya başladı. Şu an çok az bir yer kapalı kaldı. Bunu yaparken herhangi bir acıma yok ama sanırım huylanıyor ve bacaklarını kapamaya çalışıyor.

Biraz daha ilacı kullanıcam. Umarım bir daha kapanmaz.

Naaz merhaba,nedir durum,açıldı mı?
bizimki tekrar kapandı,1 haftadır yine ilaç sürüyorum ,çok şükür dün akşam bir kısmı açıldı azcık bir yer kaldı açamadığım.
bu hep böyle mi sürecek anlamadım,açılıyor,1-2 ay sonra kapanıyor.
eşim çok tedirgin,hiçbir şey yapma öylece kalsın diyor ama ben korkuyorumidoktorlar kesinlikle açılmalı diyor.eşimse sadece kadın doğumcunun yazabildiği bir ilacı sürüyoruz küçücük çocuğa,bunun sonu nereye varacak böyle diyor.off...

Esra, son durum nedir? Benim kızımda da doğduğunda vardı böyle bir yapışıklık. Dr ıslak mendille altını silerken biraz baskı yaparsanız açılır demişti. O dönemde gerçekten de aynı şekilde açılmıştı. Ama bunun tekrarlayabileceğini bilmiyordum. Ta ki dün akşama kadar. :26: Canım o kadar sıkıldı ki :50: Yarın için dr dan randevu aldım. Umarım kolay atlatırız...:5:

merhaba Frambuaz,

şimdi gördüm mesajını.

bu nasıl şey bilmiyorum,ne zamana kadar böyle sürecek:5:

inan açıldı diye yazdığım son mesajımdan sonra 5 kere daka kapanıp yeniden açılmıştır.sürekli tekrar ediyor.

2 yaşına girmek üzere,aklı erdikçe dokundurtmuyor.

en son açtığımda (nerdeyse tamamen kapanmıştı) açıldığı anda az bir miktar hafif tortulu,idrar kalıntısı gibi bir şey aktı.

yani çiş olmadığından eminim,sanırım idrar tam çıkamadığından o noktada biraz birikme yapmış.

daha fazla olsa enfeksiyon falan da yapar yani.

bilmiyorum ne düşüneceğimi,umarım bir durak noktası vardır.

sizew de çok geçmiş olsun,gelişmeleri yaz buraya olur mu?

Çocuk cerrahının odasında yaptığı müdahale ile açıldı bizimki de. O esnada kızımın da benim de yaşadıklarımızı anlatacak, ttarif edecek kelime yok. Neredeyse 15 gün oldu ama ikimizin de psikolojisi düzelmedi :25: Dr neredeyse 3 ay boyunca sürmemiz için östrojen içeren bir krem verdi ama dokundurtmuyor, altını değiştritmiyor bile. Sakın krem sürme anne diye ağlıyor. Altı açıldıkça canı acıyacak sanıyor. Saplantı oldu :14:Dahası geçenlerde dudaklardan birinin de yan tarafa yapışık olduğunu gördüm sanırım :5: Yani ikinci bir müdahale mi gerekecek bilmiyorum. Sırf çocuğu daha fazla ağlatmamak pahasına tekrar dr a götürmedim. zaten 1,5 ay sonra kontrole gitmemiz gerekiyor. Ayrıca da dr kapanmayacağına söz veremem dedi.:43: Ne zamana kadar bu böyle kontrol altında olacak, ve bu çocuğun psikolojisi nolacak bilmiyorum. Hiç iyi değilim...:14:

bu iş regl olana kadar sürecek sanırım.

şu an hala kapalı kızımın vajinası,en iyi ihtimalle 2 ay tamamen açık duruyor,sonra yine kapalı.

Allah daha beterinden korusun diyorum ama bunaldım gerçekten.yok idrar yolu enfeksiyonu mu olacak,yok açarken psikolojisi mi bozulacak,o an enfeksiyon mu kapacak diye

düşünmekten.kendi jinekologuma sordum,hem o kremlerin sürekli kullanılması zararlı diyor,hem kapalı kalması.e bu ne zamana kadar sürecek diyorum,cevap veremiyor.

Kızlar aynı sorundan müzdaribim. Kızımın 5. Ayında çıktı bu sorun, çocuk doktorumuz cocuk cerrahına gönderdi, o da uyuşturup eliyle açtı. 1 aydır krem kullanıyoruz. Doktorumuz bu durumun son senelerde çok arttığını söyledi. Önceden genellikle doğumdan sonra oluyormuş ama artık sonradan görülmeler çok artmış.

Ben unibaby ıslak mendil kullanıyordum. Bir tek ona güveniyordum. Doktorum asla ve asla ıslak mendil kullanma dedi. En iyisi bile olsa içinde ne olduğu belirsiz. Bu son senelerde çok artmasını açıkça ıslak mendile bağladı. Aklınızda bulunsun ben sadece ilk ay pamuk kullanmıştım keşke devam etseydim diyorum. Ayrıca kullandığınız pişik kreminine de dikkat edin bunu da sordu bana. Kaka bulaşmadığı takdirde vajinayı silmemeye özen göstermek gerekiyormuş. Vajina kendi sıvısını üretip kendisini koruyormuş biz mendillerle veya pamukla orayı sürekli silerek o sıvıyı yok etmiş oluyormuşuz. Benim doktorumun söyledikleri bunlar. Kızımın vajinası şu anda açık, umarım bir daha kapanmaz:(

Allah yardımcın olsun çok geçmiş olsun gerçekten zor bir durum.Benim bu konuda bilgim yok ama sadece fikrimi belirtmek istedim.Bence ilacı kullan yaşı küçükken çözülse daha iyi olur ileride çok daha zor olur psikolojisini çok daha fazla etkiler gibi geldi bana şimdiyi unutabilir ilerde.

5. ay kontrolünde benim kızımda da vajinal yapışıklık çıktı. doktorumuz çocuk cerrahisine gönderdi ve orda makas gibi bir şeyin ağzına sarı bir krem sürdü doktor onunla açtı. sonra advantan diye bir krem verdi ama bu krem östrojen içermiyor anladığım. ayırarak havalandırın dedi. öyle yapıyorum her altını açtığımda, hatta altını değiştirmesem bile açıyorum ama artık kızım kendini sıkıyor ve krem bile sürdürmüyor.
Allah herkese şifa versin inşallah...

bütün arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.

kızım 2,5 yaşına geldi, sorun aynen devam ediyor.son zamanlarda tuvalet eğitimine de başladık,artık bu konuda çok hassas,

hiç elettireceğini düşünmüyorum.

açıkçası koyverdim gitti bu konuyu.sanırım son 4-5 aydır kapalı,ama gördüğüm kadarıyla çişini gayet rahat yapıyor.

bundan sonra müdahale etmeyi düşünmüyorum,Allahtan hayırlısı:50:

çünkü artık o bilinçsiz bebek hallerinden sıyrıldı.

tuvalet eğitimi için arada benimle tuvalete girmesine izin veriyorum,görmesin diye çok dikkat etmeme rağmen birkaç kez taharet

olayını gördü ve yorumu 'sen elliyor musun,ben de elleyim mi?'

bunu söyleyen bir çocuğa ben nasıl kulak çubuğuyla dokunabilirim ki:14:

Iki gun once basimdan gecti arkadaslar benimde 6 aylik bir kizim var...hamileyken rastlanti eseri bu konuyu bulmus,sasirmis,dikkatlice okumus ve bilgilenmistim..sayenizde.
konuyu acan ve yorum yapan herkesten allah razi olsun cunku benim kiziminda basina geldi...iyiki okumusum sizleri
Dogdugundan beri her alt acisimda kontrol ediyodum 6.ayin icindeyken yazliga annemlerin yanina geldik 20 gun once nedense burda kontrol etmedim hic nasilsa olmuyo diye.iki gun once bir bakayim dedim birde gordumki yaklasik 5mm lik yer yapismis.annem babam panikler tabi...burda cocuk cerrahida yok izmire 3 saat yol gitmeye karar verdiler.birde cumartesi.pazartesini bekleyelim dedim ben gayet sogukkanliyim tabi :) pazartesine kadar gunde 3 kez kulak pamuguna bepantol surup hafif asla cok degil bastirarak masaj yaptim veee pazartesi sabah acildi yapisiklik kizim hic rahatsizlik duymadi bile....hepimiz cok sevindik...sizin sayenizde yapabildim..cok tesekkurler arkadaslar...sizleri seviyorum...iyiki varsiniz.

Iki gun once basimdan gecti arkadaslar benimde 6 aylik bir kizim var...hamileyken rastlanti eseri bu konuyu bulmus,sasirmis,dikkatlice okumus ve bilgilenmistim..sayenizde.
konuyu acan ve yorum yapan herkesten allah razi olsun cunku benim kiziminda basina geldi...iyiki okumusum sizleri
Dogdugundan beri her alt acisimda kontrol ediyodum 6.ayin icindeyken yazliga annemlerin yanina geldik 20 gun once nedense burda kontrol etmedim hic nasilsa olmuyo diye.iki gun once bir bakayim dedim birde gordumki yaklasik 5mm lik yer yapismis.annem babam panikler tabi...burda cocuk cerrahida yok izmire 3 saat yol gitmeye karar verdiler.birde cumartesi.pazartesini bekleyelim dedim ben gayet sogukkanliyim tabi :) pazartesine kadar gunde 3 kez kulak pamuguna bepantol surup hafif asla cok degil bastirarak masaj yaptim veee pazartesi sabah acildi yapisiklik kizim hic rahatsizlik duymadi bile....hepimiz cok sevindik...sizin sayenizde yapabildim..cok tesekkurler arkadaslar...sizleri seviyorum...iyiki varsiniz.

çok geçmiş olsun arkadaşım,sevindim sorunsuz atlatmanıza,inşallah tekrarlamaz bizimki gibi milyonuncu kez.

keşke bir önlemi olsa da bir daha olmasa bu meret,üstteki mesajımda yazdığım gibi ben bakmıyorum artık.yani büyük oranda kapalı olduğunu biliyorum ama çişini rahat yaptığı için sorun olmadığını düşünüyorum.

Canim cok tesekkurederim...umarim tekrarlamaz :(
cerrah akrabamiza sordum gecenlerde basimizdan böyle bi olay gecti diye anlattim.oda cocuk cerrahi arkadasini arayip durumu aktardi...oda bize tekrarlayabilecegini bunun olmamasi icin her alt acisimda parmaklarimla o bolgeyi tutum ayirmami soyledi böylece oradaki epitel hucreler yapismaz dedi...
Tabi artik alt bezlememiz bitince napariz onu bilmiyorum...birde eger rahatsizlik vermiyosa ben mudahale etmekten yana degilim dedi..cunku genelde tekrarlama ihtimali %90 dedi..
Şimdilik iyiyiz umarim tekrarlamaz...yavrunada cok gecmis olsun...moralini bozma ben hic bozmuyorum..Allah dermansiz dert vermesin diyorum.daha dun kontrol icin hastanedeyken bi anne babanin kucuk kizlarinda cikan nörolojik sorun yuzunden perisan olmus hallerini gorunce halimize şukrettim...insallah onlarada sabir ve şifa verir Allahim...:(

Merhaba arkadaslar benim 4,5 aylık kızımda da 4 aylık kontrolunde cıktı krem verdi 10 gün kullan dedi doktorumuz ama düzenli kullananadım..bepantol krem dediğiniz pişik için olan bepantol mu üstünde küçücük pembe bi bebek şekli olandan mı? Benim kızımdada 2 toplu iğnesi kadar acıklık var diğer yerlerde zar gibi bişi var...sanki ilk baslarda alt kısımlarda kuzarıklık vardı şimdi azalmış gibime geliyor..orayla uğrasırken korkudan ecel terleri döküyorum sanki bana da yardımcı olun naıl ne yöne masaj yapıcam annem rahmetli olduğu için paylaşıcak fikir alcak kimsem yok :( nolur yardım edin :( birde kızımda reflü dendi çok kysuyor diye gavisc.n ve moutilum die ilaclar verıldı sonra kestık kusmasında bi değişiklik yok bundan kaynaklanabilir mi? 1,5 aylkkken idrar dıskı tahlili kültürü temizdi ;(

çok geçmiş olsun arkadaşım,sevindim sorunsuz atlatmanıza,inşallah tekrarlamaz bizimki gibi milyonuncu kez.

keşke bir önlemi olsa da bir daha olmasa bu meret,üstteki mesajımda yazdığım gibi ben bakmıyorum artık.yani büyük oranda kapalı olduğunu biliyorum ama çişini rahat yaptığı için sorun olmadığını düşünüyorum.
Merhaba ayni sorun bizde de var.bebekliginden beri..defalarca tekrarladi kizim simdi 5 yasinda sorun devam ediyor.sizin nasil oldu merak ettim.gecmis olsun..Regl doneminde geciyormuymus.
Bende artik bakmayayim diyorum birakayim diyorum icim rahat etmiyor Rabbim şifa versin insallah..

Merhaba ayni sorun bizde de var.bebekliginden beri..defalarca tekrarladi kizim simdi 5 yasinda sorun devam ediyor.sizin nasil oldu merak ettim.gecmis olsun..Regl doneminde geciyormuymus.
Bende artik bakmayayim diyorum birakayim diyorum icim rahat etmiyor Rabbim şifa versin insallah..
merhaba,
benim kzım da önümüzdeki ay 5 yaşına girecek, en son 5-6 ay önce baktığımda kapalı görünüyordu,
ama şu an için bir dıkıntısı yok. kendi jinekoloğum sorun çıkarmadığı sürece 7-8 yaşına kadar durabilir dediği için ben şu aşamada ilgilenmiyorum. regl dönemine kadar açılmazsa sanırım onun öncesinde müdahale ediliyor. regl olduktan sonra hormonlardan ötürü bir daha kapanmazmış. umarım öyle olur. sizin de enfeksiyon, idrar yapamama gibi bir durum yoksa dokunmayın bence. size de çok geçmiş olsun.

Kızlar bu durum ilerliyor mu? Her yerde kendi kendine açılır yazıyor. Bir sorun oluşturmuyorsa kendi kendine açılmasını beklemek daha doğru değil mi?

Merhaba.basina gelen herkese gecmis olsun.benim de 2yasinda kizim var ve malesef vajinasi yapisikmis.dr.krem verdi ama 2hafta kullandik,acilmadi.cerraha yonlendirdi.sayenizde biraz ferahladim evde aciliyo yazanlari gordukce. kizim da beyaz onluklu gorunce cigligi basiyo,bana yapisiyo zaten.genelde evde kremle,zeytinyagiyla kulak cubuguyla masaj yaparken aciliyormus ancak kizim 2 yasinda oldugundan gec mi kaldik acaba diye korkuyorum,napicagimi bilemedim.evde acanlar once acilmayacak gibi geliyomuydu size de

Merhaba.herkese gecmis olsun,benim de 2yasinda kizim var ve malesef vajinasi yapisikmis.dr.krem verdi ama 2hafta kullandik,acilmadi.cerraha yonlendirdi.internetten arastirmama gore cerrah da kesin cozum degil,psikolojik travma yasamasi da cabasi...kizim da beyaz onluklu gorunce cigligi basiyo,bana yapisiyo zaten.burda okuduklarim,evde kremle,zeytinyagiyla kulak cubuguyla masaj yaparken aciliyormus yorumlaruyla biraz rahatladim ancak kizim 2 yasinda oldugundan gec mi kaldik acaba diye korkuyorum.napicagimi bilemedim

Back