• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızımın vajinal yapışıklık derdi:((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
size de çok geçmiş olsun.yazdığı kremi biliyorum eet o artık yok ama muadili başka bir krem var,onu yazıyorlar artık.demek ki sizin doktorun haberi yokmuş.söylerseniz verecektir çünkü bunun için kullanılan başka bir ilaç yok.
kızınız daha önce idrar yolu enfeksiyonu falan geçirmediyse sıkıntı yaşatmamıştır bu problem ona.yoksa mutlaka fark edilirdi.ameliyathanede açılmasına gerek kalmaz inşallah.aslında çok basit bir operasyon ama işin içine ameliyathanegirince işler değişiyor malesef.siz yanına giremiyorsunuz,bir sürü yabancıya çocuğunuzu emanet ediyorsunuz.ameliyat önlüğü vs..sevimsiz şeyler.biz yaşadık inşallh siz yaşamazsınız.yalnız kızının bir hayli büyümüş,kremi öyle sürüp bırakmayla olmaz artık.bizimki bileçok zor oldu.siz de elinizle bastıra bastıra sürün,her sürdüğünüzde kenarlardan açmay çalışın.5 yaşınd abiçocuk laftan anlar,müsade eder bunları yapmanıza.benimki hiç anlamadığından biraz zoroldu.ama inanın hiç canı acımıyor,korktukları için ağlıyorlar sadece.ben açtığım gün kızım gık bile demedi.

canım valla tam denk geldı KAH diye bi rahatszılık var bu konuda bi arastırma yapıldımı bişey söylendımı

genelde kızlarda vajıa yapışıklıgına sebep oluyormusss ???? cok cok gecmıs olsun size sundan oluo die

bi sebep sölemediler mi Allah yardımcınız olsun keşke bilsemde yardım etsemmm

ama tek bıldiğim bu KAH denen hastalık buradada topiği var bakın http://www.kadinlarkulubu.com/endok...l-adrenal-hiperplazi-kah-50.html#post24469424

Canım çok geçmiş olsun Allah hayırlı şifalar versin, üzüldüm yaa:50::50::50::50:İnşallah bir daha tekrarlamaz canım

konum fazla ilgi görmese de ,belki benim gibi bir umut diyerek internette araştıran ama sonuç bulamayanlara yardımcı olur düşüncesiyle gelişmeleri yazacağım.
sanırım 1 hafta kadar oldu ,östrojen içerikli kremi sürüyorum.3-4 gündür de akşamları kulak çubuğuyla kremi yedirmeye çalışarak baskı uyguluyorum.daha önce doktorun da söylediği bastıra bastıra sürün şeklindeydi zaten.çünkü o bölgedeki deri birbirine kaynamış durumda öyle basitçe açılacak bir şey değil.
en son dün sabah yin kulak çubuğuyla krem sürüdm,tabi bu esnada bepanten ya da fito merhemn de sürüyorum tahriş olmaması için.hiç açılacak gibi değildi ve canım bir hayli sıkkındı.yatarken bir kez daha yaptım ve yapışıklık açıldı:52: çok çok sevindim...doktora götürmeme gerek kalmadı .internette araştırırken pek çok doktorun 1,5 yaş ve üzeirne anestezi uygulanması gerektiğiyle ilgili yorumlarını okudum.olay basit olsa da cinsel bölgeye uygulandığından travma etkisi yaratabiliyormuş.bunlara gerek kalmamasına çok çok sevindim.tabi bu tekrarlama ihtimali regl olana kdar deva ediyormuş malesef.o zamana kadar hep bu yöntemle devam demek ki....ayrıca şu an her alt değişiminde bepanten,günde iki kez de östrojenli krem uygulamasınadevam edeceğiz.lç.ö

verdiğin bilgiler için sağol canım.aklımızda bulunsun.arkadaşın dediği gibi konjenital adrenal hiperplazi hasatalığında olabiliyor genellikle.çok çok geçmiş olsun.gerçi geçmiş zaten.inşallah tekrarlamaz.

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.KAH hastalığını sizden duydum,internetten ve linkteki sayfadan okudum .benim gördüğüm bir benzerlik yok ,kaç doktorla görüştüm ama hiçbiri böyle bir şeyden bahsetmedi.
bana söylenen doğum sırasında anneden bebeğe geçen erkeklik hormonunun biraz fazla salgılanması.akıntı vs. gibi şeyler de olmadığından o bölgede kuruluktan kaynaklanan tahriş,ve sonuç olarak dudakların yapışması...hem götüdüğüm doktorlar,hem de internetten görüşebildiğim doktorlat hep bunları anlattı.kafam karıştı siz böyedeyince.altta yatan başka bir sebep mi var yoksa:25:

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.KAH hastalığını sizden duydum,internetten ve linkteki sayfadan okudum .benim gördüğüm bir benzerlik yok ,kaç doktorla görüştüm ama hiçbiri böyle bir şeyden bahsetmedi.
bana söylenen doğum sırasında anneden bebeğe geçen erkeklik hormonunun biraz fazla salgılanması.akıntı vs. gibi şeyler de olmadığından o bölgede kuruluktan kaynaklanan tahriş,ve sonuç olarak dudakların yapışması...hem götüdüğüm doktorlar,hem de internetten görüşebildiğim doktorlat hep bunları anlattı.kafam karıştı siz böyedeyince.altta yatan başka bir sebep mi var yoksa:25:

anladım canım ben sadece bi uayarayım dedim belki alakası vardır diye.....

bazen doktorlar daha oncekı doktorların teshisiile haketet edip diğer ihtimalleri gözardı edebiliyorlar diye

deidm tekrar cok gecmıs olsunnn ınsallah düzelir..

sağol ay_shecim,
benimki kendimi sorgulama,rahatlatma.bir dahaki doktor kontrolünde soracağım mutlaka bu konuyu.ufak da olsa bir ihtimal varsa araştırılsın tabiki.

merhaba esra hanım bahsettiğim gibi piyasada olmayan krem için doktora tekrar gittim oda ostrojen içeren başka bir krem verdi eve gelince hemen uyguladım sizinde anlattınız gibi kulak temizleme çubuğuyla ve hemen açılma oldu fakat kremin yaktığını söyledi kızım ooyüzden ara verdik tekrar deniycez inşallah açılır :18:

hemen açılma olması harika bir şey,hiç ara vermeden devam edin.
kızınız muhtemelen kortuğu için yanma olduğunu söylüyor yada belki o açılma sırasında tahrişten dolayı(sonuçta yara gibi bir şey oluyr açılınca) yanmıştır.onu engellemek için bepanten ya da fitoyu da aynı anda sürmeyi ihmal etmeyin.çünkü sonrasında yine yapışabilir aynı şekilde.
krem yakmıyor emin olun,ben kendime sürüp denedim:52:içinz rahat olsun,hissedilmiyor bile:24:

korktuğum gibi olmadı ve ilk günden itibaren açılmaya başladı fakat dediğiniz gibi sanırım tariş olduğu için yanma hissediyor kremle açtıktan sonra hemen orayı yıkatıp temizlettiriyor bana , tekrar kapanabileceği için arada bir kontrol etmek gerekiyor demekki ,peki kremi fazla sürmenin bi zararı varmı acaba pek içim rahat değil bu konuda

cerrahi operasyondan sonra doktor 2 ay günde 2 kez demişti,sözde bir daha tekrarlamayacaktı o kadar kullanınca ama yine oldu.
ben şimdi doktor sitelerinden yorumlara baktım,onlar açılma olursa 1 ay günde 2 kez demişler.
şu an her gün uyguluyorum dersem yalan,arada unutuyorum.
krem hormon içeriyor,fazla kullanılması elbet sakıncalı.östrojen hormonu.biz 2 ay kullandığımızda,tam 2. ay dolduğunda akıntı gelmeye başlamıştı kızımdan,yetişkin gibi.demek ki hormon fazla geldi diye hemen bırakmıştım tabi.
ama kullanmaktan başka çare yok malesef.diğer türlüsü daha sakıncalı çünkü.
gerçekten çok sevindim açılmasına,aslında kremi yıkamamanız gerekiyor.dudakların kalınlaşıp olgunlaşmasını,dolayısıyla yapışmasının engllenmesini sağlıyor.hemen yıkadığınızda belki etkisi azalır.

bu kadar kolay açılması çok şaşırtıcı çünkü minicik bir delik kalmıştı ilk gördüğümde çok korkmuştum hemen aynı durumu yaşayan birileri varmı diye bakmıştım ve sizi buldum tecrübelerinize güveniyorum ben açıldığı için krem sürmeyi bıraktım ama dediğiniz gibi tekrar kapanacaksa bunu ihmal etmememm lazım ve birde etkisi azalır diyosunuz çok doğru naapıp edip yıkatmamalıyım

benim altını temizlerken fark etmem kolay,ama siz iyi fark etmişsiniz gerçekten.altı bezlenmeyen çocuklarda açılma olduktan sonra günde 1 kez mutlaka suyla o bölgenin temizlenmesi gerekiyormuş.bunu sz yaparsınız artık,bir taraftan da elinizle yine dudakları yanlara doğru açarak yaparsanız yapışma olursa hem açılma olmasını sağlarsınız hem de sanıyorum ki biraz olsun engellemiş olursunuz.
ben hem internetten hem gerçekte pek çok doktordan fikir aldım,onlara güvenerek hareket ediyorum.inşallah size de faydası dokunur.
hemen açıldığına göre belki de yeni kapanmıştır zaten.

Merhaba,

Benim kızımda 14 aylık. Aynı sorun bizde de var. Bebekliğinde beri yapışıklık var. Bir kere kremle açıldı. Tekrar kapandı. En son krem uyguladığımda açılma olmadı.

Geçtiğimiz cumartesi Çocuk cerrahına görürdüm. Genel anestezi aldınta açabileceğini söyledi. Açıkcası anestezi alması düşündürüyor.

Aynı sorun bebekken ablasında da vardı. Ablasına doktor anestezi uygulmadan muayene esnasında ufak bir neşter ile açmıştı.

Kremi tekrar kullanıcam ve bende bu sefer pamuklu çubukla sürüp masaj yapıcam. Umarım bu sefer işe yarar.

Herkese geçmiş olsun...

Kızım 27 aylık. Ve ilk doğduğu andan itibaren bu sorunumuz var. Ilk zamanlar çok dert ediyordum. Doktorumuz bir krem verdi.1 yıl kadar önce kullandık. Ancak işe yaramadı. 5 ay kadar önce tekrar kremi verdi. Ancak yine işe yaramadı. Son kullanışımızda kızım sürdüğüm yeri tutup çok ağladı. Doktorumuz yakabilir o yüzden ağlıyor dedi.ama vazgeçmeyin die ekledi. Ben de belirttiği süre kadar baskı uygulayarak kullandım. Ancak. Hala yapışıklık devam ediyor. şuan için operasyon önermedi. Ancak 10 yaşına kadar geçmezse operasyon ile açılabilir korkulacak bir durum yok dedi. Yakın arkadaşımın kayınvalidesi de .çocuk doktoru ona da danıştım. 2 yaşından sonra öztrojen hormonu salgılar kız bebekler . 2 yaşından sonra düzelir bu durum dedi. Ne kadar sebze meyve ile de besleneseniz bebeklerinizi hormon alıyorlar. Ve bunlar sebep olabiliyor dedi. Kendi doktorumuz regl döneminde ağrılar yaşayabilir. Tam kanama akamayacağı için demişti. Her altını açışımda elimle açıyorum dudak bölümünü ama.. Hiç bir açılma olmuyor. :( doğal haline bıraktım diyebilirim.
Sevgilerimle,

Naaz ve Fondilya,
sizlere de çok geçmiş olsun.ne yaparsak yapalım bu olayın önüne geçilmeyecek sanırım.kızımda da tekrar kapanma başlamış.ama evde açılabildiğini gördüm ya,o kadar dert etmiyorum şimdi.
Naaz,anestezi o aylarda öneriliyor yanılmıyorsam.çünkü çocuğun psikolojik travma yaşama ihtimali yüksek.kızım 10 aylıkken anestezi yapılmadan açıldı ve çok etkilendi.doktor bize bir gün önce çok basit bir şey olmayacak falan dedi,ben de doyurup gittim.sabah gittiğimizde anestezi uzmanını aradı,sonra çocuk aç mı falan diye sordu.sanırım anestezi verecekti ama tok olunc veremediler.doktora da sinir oldum orda,bir gün önce beni ikna etmek için mi öyle dedi bilmiyorum.sonuçta nasıl olması gerekiyorsa öyle olur,buna ben karar veremem.tutarsız tavrı kızdırdı beni.

esracım,bilmiyordum okuyunca öğrendim geçmiş olsun canım ,Allah şifasını verir inşallah,mesaj kutun dolu canım.....

Back