• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızımın vajinal yapışıklık derdi:((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.436
35.570
1.123
39
15 aylık bir kızım var.sanırım 7-8 ay civarıydı,vajinasında yapışıklık olduğunu fark ettim.ilaç kullandık ve açıldı.bir süre sonra tamamen kapandığını gördüm,yine ilaç kullandık ama bu seferaçılmadı.10 aylıkken operasyon geçirdi ve ameliyathanede doktor açtı.bundan sonra 2 ay daha o hormon içeren kremi kullandık,doktor bir daha kesinlikle tekrarlamayacağını söyledi.o ameliyattan sonra kızımın gerçekten psikolojisi bozuldu.altını temizlerken ağlıyor,pişik kremi sürmek istesem ağlıyor,bacaklarını hiç tam olarak açmıyor sürekli kasıyor.tabiki benim de canım sıkılıyor bu olanlara.
neyse artık unutur dedim ama birkaç hafta önce yine kapanmaya başladığını gördüm,bugün baktım ki bir hayli kapanmış.yine ilacı süreyim dedim(doktor her seferinde aynı ilacı veriyor)ilacı sürdüğümde kıyamet koptu resmen,ağlamaktan kustu.merakımdan kendime bile sürdüm acaba yanma falan mı oluyor diye ama alakası yok.
ben ne yapayım şimdi,yine doktora götürmek istemiyorum,çocukta resmen fobi oldu.doktorun yapacağı şey de belli sonuçta.bir taraftan da diyorum ki pek çok kişi eminim bunun farkında bile değil,ilacı sürüp de bebeğimi üzmesem mi...lütfen bir fikir verin,başına böyle bir şey gelen var mı?

Çok geçmiş olsun.Farklı bir doktor görüşü alsan?Bebiş için çok sıkıntılı bir durumdur ama bu konuda en iyi yardımı uzmanlardan alabilirsin.Ünv. Hastanesi yok mu bulunduğun yerde?

tek bı doktorla kalma bence yazık yavrucak cok etkılenmıs gıttıgın doktorada anlat cok korkuyo dıe ona gore davransın

sağolun arkadaşlar.tek doktorla kalır mıyım,2 farklı çocuk doktoru bir tane de çocuk cerrahı gördü.adamlar istediği kadar nazik davransın,kızım daha muayenehanenin kapısından girerken ağlamaya başlıyor.hiçbir şey yokken.çok kötü etkilendi.bir de 6. hastalık geçirdi,o zaman teşhisi koyamadılar.3-4 gün boyunca sürekli başka başka hastanelere,doktorlara götürdük.sürekli muayene,tahlil vs..o kadar korktu ki o zamandan beri doğru düzgün kilosunu bile ölçtüremiyoruz,çığlık çığlığa ağlıyor beyaz önlüklü birini gördüğünde.bu konuda öyle zaten,sedyeye yatıramıyoruz bile.of off..
bizden başka kimsenin başına gelmedi mi acaba:5:

Bu sorun genelde kız çocuklarında oluyor. bizim çocuk dr. buna hep dikkat eder ve her muayenede bakar. kapanma başladığını farkedince hemen eliyle ani bir hereketle açtı ve ilerlememesi için altını temizlerken mutlaka idrar deliğini görecek şekilde açarak temizliğini yapmamı söyledi. o zamandan beri hep dikkat edrim kapanma olmasın diye. bu durum idrar yolları enfeksiyonu, böbrek reflüsü gibi bir çok rahatsızlığa sebep oluyormuş. özellikle sık sık idrar yolu enfeksiyonu olan kız çocukları bu konuda muayene olmalı. benim kızımda hastaneleri hiç sevmiyor malesef. çocuklar hastane kapısını farkedince ağlıyor tabi orda güzel anılar biriktirmedikleri için çok doğal bir durum.

kızım şu a 15 aylık,doğumdan itibaren 3 doktor değiştirdik genel takip için,üçü de ben söylemeden bakma gereği duymadı.hatta kızım 3 aylık falandı,o zamanlar çişini kesik kesik yaptığını fark ettim.tabi bundan olabileceği aklıma gelmedi bilmiyordum bu konuyu o dönemler.meğer kapalı olduğundan azar azar yapıyormuş yavrum.doktora söyledim enfeksiyon falan mı var acaba diye,yaparken ağlamıyorsa sorun yoktur dedi,yine bakmadı.nasıl sinirleniyorum şimdi düşündükçe...
dünden beri ilacı düzenli sürüyorum ağlasa da.zaten 10 gün kullanılıyor.umarım açılma olur.
operasyonu yapan doktor 2 yaşında zaten hormonlar düzene girer,ondan sonra sıkıntı olmaz demişti ,o zamana kadar idare edebilsek diyeceğim ama...doktora göre bir daha kapanmayacaktı da sözde:5:Allahım dermansız dert vermesin,basit şeyler belki bunlar ama üzülüyorum kızım korkuor ağlıyor sürekli.

ah yaaa,o kadar kişi okumuş yorum 3 tane.
bir tek kızımda mı var bu problem,niye kimse yazmıyor:43:

Aynı sorun arkadaşımın kızında da vardı. En son geçen yıl yine olmuştu ve doktor eliyle çekiştererek açtı demişti arkadaşım. Bu arada arkadaşımın kızı şuanda 6 yaşında. Bir de onun kızı çook kilolu. Doktor bunun etkisi de var demiş.

Aynı sorun arkadaşımın kızında da vardı. En son geçen yıl yine olmuştu ve doktor eliyle çekiştererek açtı demişti arkadaşım. Bu arada arkadaşımın kızı şuanda 6 yaşında. Bir de onun kızı çook kilolu. Doktor bunun etkisi de var demiş.

sağol Yusum...
şu an krem sürüyorum,iki gündür de internetten edindiğim bilgiler doğrultusunda ,kızımı bağırtarak da olsa kulak çubuğuyla biraz masaj yapıyorum.sanki 1-2 gün daha yaparsam açılır gibi geliyor,inşallah yanılmam:26:

konum fazla ilgi görmese de ,belki benim gibi bir umut diyerek internette araştıran ama sonuç bulamayanlara yardımcı olur düşüncesiyle gelişmeleri yazacağım.
sanırım 1 hafta kadar oldu ,östrojen içerikli kremi sürüyorum.3-4 gündür de akşamları kulak çubuğuyla kremi yedirmeye çalışarak baskı uyguluyorum.daha önce doktorun da söylediği bastıra bastıra sürün şeklindeydi zaten.çünkü o bölgedeki deri birbirine kaynamış durumda öyle basitçe açılacak bir şey değil.
en son dün sabah yin kulak çubuğuyla krem sürüdm,tabi bu esnada bepanten ya da fito merhemn de sürüyorum tahriş olmaması için.hiç açılacak gibi değildi ve canım bir hayli sıkkındı.yatarken bir kez daha yaptım ve yapışıklık açıldı:52: çok çok sevindim...doktora götürmeme gerek kalmadı .internette araştırırken pek çok doktorun 1,5 yaş ve üzeirne anestezi uygulanması gerektiğiyle ilgili yorumlarını okudum.olay basit olsa da cinsel bölgeye uygulandığından travma etkisi yaratabiliyormuş.bunlara gerek kalmamasına çok çok sevindim.tabi bu tekrarlama ihtimali regl olana kdar deva ediyormuş malesef.o zamana kadar hep bu yöntemle devam demek ki....ayrıca şu an her alt değişiminde bepanten,günde iki kez de östrojenli krem uygulamasınadevam edeceğiz.lç.ö

konum fazla ilgi görmese de ,belki benim gibi bir umut diyerek internette araştıran ama sonuç bulamayanlara yardımcı olur düşüncesiyle gelişmeleri yazacağım.
sanırım 1 hafta kadar oldu ,östrojen içerikli kremi sürüyorum.3-4 gündür de akşamları kulak çubuğuyla kremi yedirmeye çalışarak baskı uyguluyorum.daha önce doktorun da söylediği bastıra bastıra sürün şeklindeydi zaten.çünkü o bölgedeki deri birbirine kaynamış durumda öyle basitçe açılacak bir şey değil.
en son dün sabah yin kulak çubuğuyla krem sürüdm,tabi bu esnada bepanten ya da fito merhemn de sürüyorum tahriş olmaması için.hiç açılacak gibi değildi ve canım bir hayli sıkkındı.yatarken bir kez daha yaptım ve yapışıklık açıldı:52: çok çok sevindim...doktora götürmeme gerek kalmadı .internette araştırırken pek çok doktorun 1,5 yaş ve üzeirne anestezi uygulanması gerektiğiyle ilgili yorumlarını okudum.olay basit olsa da cinsel bölgeye uygulandığından travma etkisi yaratabiliyormuş.bunlara gerek kalmamasına çok çok sevindim.tabi bu tekrarlama ihtimali regl olana kdar deva ediyormuş malesef.o zamana kadar hep bu yöntemle devam demek ki....ayrıca şu an her alt değişiminde bepanten,günde iki kez de östrojenli krem uygulamasınadevam edeceğiz.lç.ö

canım inan senin ve bebeğinin adına çok sevindim. allah açil şifalar versin tatlım. minik kızını kocaman öpüyorum.

adesem ve famee,
çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Allah hiç kimseye sıkıntı yaşatmasın,hele hele evladıyla hiç sınamasın.küçücük bir sorun bile ne kadar dayanılmaz hal alıyor işin içine çocuklar girince.

adesem ve famee,
çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Allah hiç kimseye sıkıntı yaşatmasın,hele hele evladıyla hiç sınamasın.küçücük bir sorun bile ne kadar dayanılmaz hal alıyor işin içine çocuklar girince.

haklısın tatlım allah çocuklarımıza hastalık vermesin. allahım meleklerimizi korusun inşallah.

senin meleğininde hiç bi operasyona gerek kalmadın sorunu çözülür inşallah. çok içten diledim allahım sesimi duyar güzel melek iyileşir inşallah.

allah çaresiz dert vermesin tatlı bunada şükür de.

esra çok geçmiş olsun canım.
yeni okudum konunu.bu konu hakkında benimde bilgim yok.
heralde düzelmiş sorununuz.inşallah bir daha tekrarlanmaz.

esra çok geçmiş olsun canım.
yeni okudum konunu.bu konu hakkında benimde bilgim yok.
heralde düzelmiş sorununuz.inşallah bir daha tekrarlanmaz.

sağol canım,
evet çok şükür şu an düzeldi ama regl olana kadar tekrarlama ihtimali hep varmış malesef.kaldı ki biz bu durumun 8-9 aydır farkındayız ve bu sürede 3 kere tekrarladı.ama bu seferen azından doktora gerek kalmadan evde açabildik diye rahatım.inşallah tekrarlamaz ama olursa yine kendimiz açabiliriz umarım.çünkü bebek bile olsa malesef genital bölge konusuna inanılmaz tepki veriyor.zaten doktor fobimiz de bu olay sonrasında başladı,görünce çığlığı basıyor tarttıramıyorum bile:26:

benim kizimda da vardi bu sorun Turkiye'de pediatri solemisti ama ben yurtdisinda yasiyorum orda da kontrole goturdum once krem verdiler diger randevu gunune kadar onu kullandim daha sonra 2 dk icinde naasil yapisikligi giderecegini bana anlatti elinde ovalimsi bir cam la kizimin yapisikligini giderdi o gunden beri de bir sorun yasamadim...ama ben sunu oneririm ben ce bir uzmana danis cunku cunku guzel kizini hastahane ortami bayagi uzmus ve urkutmus fazla ustune gitme derim bu kadar kucukken amelyat ortami falan gercekten yipratici ben bile jinekologa gittigimde halen utaniyorum
...

ilk kez duydum böyle birşey ve çok çok üzüldüm...Allah acil şifalar versin bebeğinize kıyamadım ya içim sızladı :(( dua edicem sizin için

inanın yazınızı okuyunca biraz olsun rahatladım demekki sadece bizde değilmiş bu sorun benim kızım 5 yaşında ve ben bunu geçenlerde su çiçeği çıkarttığı zaman farkettim minicik bir delik kalmış ordan yapıyomuş tuvaletini doktora götürdüm sağolsun doktor da konuşa konuşa kızımı korkutmadan açıp baktı ve durumu anlattı bi krem yazdı fakat bu krem depolarda dahi yokmuş artık üretilmiyomuş nasıl olur anlamadım aradan bikaç gün geçti ben hala gidemedim doktora olmayan bi kremi nasıl yazar gidince anlıycam artık keşke daha önce farketseydim ona üzülüyorum ya kremle açılmazssa operasyoon gerekecek ve çok korkacak zaten iğneye karşı büyük bir fobisi var çok etkilendi son geçirdiği hastalıklardan dolayı napacaz bilmiyorum :(

Back