Kızımın sorunu ne?

Büyük kızım ilk baba dedi ama baba olarak değil. Babıldama şeklinde. Babasının babası olduğunu biliyordu ama baba demiyor, ismi ile hitap ediyordu. Bizim de kreşe başlamadan önce pek bir farkımız yoktu. Cümle kuramıyorduk. Su ver, demezdi su derdi o da uuu gibiydi. Anneanne ve babaanneyi karıştırırdı. Nene derdi. Anneanne diyebiliyordu ama babaanneye dili dönöüyordu. Henüz çok küçük, her çocuğum gelişimi farklı. Zamanla açılacaktır merak etmeyin.

Normal canım her bebek bir değil...biz de bugün bu konuda bebeklerimiz hakkında konuştuk..2017 Ağustos annelerine bir goz atin derim.etiketleyeyim ben sizi izin verirseniz

Kuzenim 4 yaşında konuştu.

Gelişimde bireysel farklılıklar vardır. Konuştuğu kelimeler normal.

Bacm konusmayla zeka paralel degildr.konismasi cok iyidr zekasi alt duzeydedir.konusmasi kotudur zekasi mukemmeldr.bi ornek verecek olursam babam ilkokul cagina kadar hic konusamamis sonra okulla beraber basliyo konusmaya ve hem tip fakultesi hem egtitim fakultesini kazaniyo suandada cok duzgun bi turkcesi var

Oglum bir hafta sonra 19 aylik olacak. Hic anlamli bir kelime soylemedi simdiye kadar. 1,5 yas asisinda hemsire bir doktora goturun, anne, baba, gel falan demesi gerekirdi dedi. Guldum gectim. Ben cocugumun anormal bir davranisi oldugunu dusunmuyorum, sadece konusmayi henuz beceremiyor ya da istemiyor demekki. Siz de bence bosa stres yapiyorsunuz. Cocugunuzu o internette yazan basmakalip gelisim asamalarina gore degerlendirmeyin. Her cocuk ozeldir. Elbet konusacak ve hiic susmayacak.

Benim kızım da 16. Ayını geçti anne diyorum “babba” diye karşılık veriyor. Çevremde ki ayları yakın olan her çocuk anne diyor bizimki hariç
Sizin kız gibi birkaç kelimesi var fakat dediğimiz herşeyi anlıyor. Ben de bazen evhamlanıyorum ilk 50 sözcük diye içinde kartlar olan bir kutu aldım ordan at ı öğrendi. Böyle böyle ilerlicez umarım size de fikir olsun

Bebeğim tamda 20 aylık ve genel olark sadece anne diyo ve bana bir ara 10 kelimeyi gecik söylüyordu şimdi söylemediği gibi hiç yeni kelime de öğrenmiyor. Herseyi anlıyo ama cok nazlandı en ufak seye ağlıyo.ben hiç bir zaman dert etmedim her cocugun gelişimi farklıdır. Onu zorldıkca inatlasabilir. Bunlar zormlama ile değil kendi istegi ile olacak seyler . Cok erkencisiniz hem beklentileriniz için hem kızınız için. Millet in dediğine şimdiden bu kadar can sıkarsanız ileriyi tahmin bile edemiyorum

Kızımın dili iki yaşından sonra çözüldü. Konuşmaya başladıktan sonra Kv ve görümcem geç konuştuğuyla ilgili birşeyler söylediler. Ben de geç mi konuştu ki deyince konu kapandı. Sanırım daha önce aralarında bunu aralarında konuşmuşlardı. Görümcemin kızı erken konuşmuş. Şu an ortaokulda, sıradan bir çocuk. Herkes her şeyi konuşur takılma

Oğlum 2 yaşında ve hiç birşey söylemiyor düzenli olarak. Ağlarken sadece anne baba diyor o kadar.o da ağlarken... Sizinki yine başka seyler de söylüyormuş.
Açıkçası hiç sorun etmiyorum çünkü anlaması çok kuvvetli. Meyve, sebze, eşyalar ve hayvanların bir çocuğunu kitaplardan öğrendik. Soruyoruz hepsini gösteriyor ama konuşmamakta ısrarcı. Bazen kendi kendine mırıldanıyor birşeyler “neymiş bakalım söyle” dediğimizde tamamen susuyor. Hatta bıyık altından gülüyor bize :)) konuşmuyor ama neler olduğunu biliyor. Konuşmaya hazır değil demekki diyorum ben de. O ne zaman isterse o zaman konusacak.
doktora dün soracak gibi oldum bizimki konuşmuyor diye, hiiiç takmadı bile. Demekki iq yüksek olacak dedi güldü geçti.
Bizim milletimiz kendini övmeye pek meraklı ve bunu yaparken başkalarını ezmeye bayılırlar. Ver cevaplarını çekinme.

Kizim 28 aylik 20 aylikken baba dede gel falan diyebiliyordu bana ssstt diyordusinirlerim bozulmustu herseyi anliyordu bir gun kuserim sana dedim adde dedi:)tam 6 ay adde dedi bana yeni yeni anne demeye basladi ve 27 aylikken 4 kelimelik cumle kurdu.iki ay once dedigini sadece ben anliyordum bu ay biraz daha anlasilir oldu iki ay sonra daha iyi olur biraz sabir

Eşim 3 yaşına kadar ağzını açmamış.Bazen çok konuşunca o 3 yılın acısı mı derim :)

Sizin yerinizde olsam götürürüm ama bana da normal geldi.Ben 1.5 yaşında güzel cümle kurup net konuşmuşum.Kızımız 22 aylık işte hebele hübele

Şurayı okuyunca ben mi fazla rahatım siz mi fazla pimpiriklisiniz diye düşündüm.
Benim de kızım 20 aylık emin olun konuşma anlamında sizinkinden fazlası yok.
Pedagog araştırmak falan aklımın ucundan bile geçmedi. Ki oyun gruplarına falan gidiyoruz istisnalar dışında çoğu çocuk böyle. Otizm için de tek kıstas konuşma değil ki. Zibilyon tane belirtisi var.

'Temkinli iyimserlik' öneririm her anneye.
Telaşa kapılacak bir durum yok. Her çocuk farklı gelişim gösterir. Ama tabi ki takipte olunuz.

Oglum 21 aylık. El becerisi oldukça erken gelişti.11 aylıkken pek cok cocuk sarkısının ritmini tutmaya başladı. 13 aylık yürüdü. 18 aylıkken sekiz tane sekli kavradi, sorduğumda gösteriyordu.
Fakat 2 ay oncesine kadar dededede babababa dışında pek birşey söylemiyordu.

Her anne gibi ben de doktoruma danıştım. Simdiye kadar konuşmaya başlaması gerekmiyor muydu? diye. Endişemin gereksiz olduğunu anlatan bir cevap aldım.
Ama kitap okumamı önerdi.

Dili çok ani açıldi. Şimde ne söylersek terarlıyor. Hatta iki kelimeli cumleler kurmaya başladı. 'yagmur yağiyor', 'baba uyudu' gibi.. Esim de ben de şaşırıyoruz..
Naçizane tavsiyem; kitap okumanız..(oğlumda cok işe yaradı)

Cocuğunuzun dili çok ani açılacak. Siz bile şaşacaksınız.
Sağlıkla büyütünüz..

Bence cok normal bir kiziniz var ama sanirim cook inatlaşacaksiniz birbirinizle.hahaha.
Burçlariniz nasil,hava-ateşse offf demedi demeyinn

Yahu bunlar normal sizin çevreniz normal değil bence. Niye benim kızıma böyle tepkiler verilmiyor. Siz fazla taktığınız için böyle algılıyor olabilir misiniz. İster anne der iş ter baba der şuan keyif onun. Daha 20 aylık. Bu arada benim kızımda bana baba diyor. Gayette baba diye sesleniyor. Babasına da baba diyor. Yaşıtları gayet anne diyor ne ben o çocukları fazla görüyorum ne o çocukların annesi benim çocuğumu eksik görüyor neden? Çünkü her çocuğun gelişimsel süreci farklıdır.

iyide henüz çok küçük annesi benim kızımda oyleydu 2 yaşında konuşmaya başladı. arkadaşım in oğlu 28 aylık sadece anne ve aba diyor herkese aba. babaya bile. sms maşallah çok akıllı belli yani herşeyi anlıyor. demekki zamanı var. hicbir çocuk bir değildir bunu unutmayın kimseyle kiyaslanmasina izin vermeyin.insanlar cahilliklerinden Oyl e diyorlar bence. çok küçük henüz cunku

Benüm kızımda mayısta iki yasında olacak
Bırakın anne demeyi ,anne nerde diye sorsalar beni göstermiyo bile
Onun haricinde sordugumuz herseyi eliyle gösterir

Çok biliyor onlar.
Bu arada yazdıklarınıza bakılırsa sizin de pek bilmediğinizi veya çevreden çok etkilendiğinizi görüyorum.
Bir hastanenin çocuk gelişim bölümüne başvurun ziya en iyi onlar bilir

Kuzenim 4 yaşında konuşmuştu

Lütfen başka çocuklarla kendi çocuğunuzu kıyaslamayın gayet normal bol bol konuşun rahat olun her çocuğun gelişimi farklı sıkıntı olsaydı baba dede diyemezdi gördüğü herkese banna demesinin nede ni de öyle tanımıyordur ali veli amca dayı gibi diyem3digi için konuşun bol bol bak bu babacan babası diye bu şekilde konuşun yabancılarında amca dayı diye tanıtın sızın elinizde 3 yaşına doğru duzelecktr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…