• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum ?

Erkek çocukların dil gelişimi geç oluyormuş dert etme sonra bülbül kesilecekler :)

Elalem konuşur durur sağ kulaktan girip sol kulaktan çıksın

Benimde oğlum 38 aylık ve tuvalet eğitimi yok ,denedik olmadı hazır değil demek ki diyip zorlamadim hiç ,her gören aaa hala bezmi var diyor birde biraz yapılı yaşıtlarına göre ,falancanin çocuğu 2 yaşında öğrendi seneler vs vs
Bir gün biri gazabıma uğradı artık bu konuyu açan herkese klasik cümlemi kuruyorum

"Sen okula başlayıp altında bez olan çocuk gördün mü ?"

Anahtar cümle bu benim için :)

Erkek çocukların dil gelişimi geç oluyormuş dert etme sonra bülbül kesilecekler :)

Benimde oğlum 38 aylık ve tuvalet eğitimi yok ,denedik olmadı hazır değil demek ki diyip zorlamadim hiç ,her gören aaa hala bezmi var diyor birde biraz yapılı yaşıtlarına göre ,falancanin çocuğu 2 yaşında öğrendi seneler vs vs
Bir gün biri gazabıma uğradı artık bu konuyu açan herkese klasik cümlemi kuruyorum

çok tatlısınız ya allah razı olsun :)

Cnm iki yas tamm bir gecis donemi
Birden cocuga birseyler oluyor nasil sakiyacak gorursun
Sen bilincindesin belli ki tv falan izletmiyorsun

Bnm oglum icin 23 aylikken bende konu acmistim
1-2 aya oyle sokuldu ki

O kadar duzgun konusuyor, up uzun cumleler kuruyor ki gorsen teyzesi

Tv izlemeyen kitaplarla buyuyen bir çocuktu
Sen bekle ayni sekilde devam et
Sokulecek zaman ver ona

Sen onu anlama, anlamazsan daha hizli olur surec
Konusmaya kendini zorlar
maşallah inşallah bizimkidr öyle olur konuna hemen bakıyorum :)

Sen ne tatlisin ya
Bdvde boyle uslupla yorum yapanlari gormek guzel :) sabahtan beri gulumsuyrm okurken :)

Daha ne desin cocuk. Balkona cikip halka seslenme mi yapsin.

Her çocuk farklıdır Boşverin insanların ne dediğini. Hem baya kelime kullanıyor.
Siz teşvik etmek için bişey istediğinde doğru kelimeyi kullanmazsa anlamamis gibi yapın. Istedigini elde etmek için konuşmaya daha çok çaba sarf edecektir.

merhana hanımlar;

iyi bayramlar herkese öncelikle
benim sorunum 24 aylık oğlum henüz konuşmuyor. nereye gitsek daha konuşmuyormu diyip sinirimi bozuyorlar her çocugun gelişimi farklıdır benim oğlum on aylıkken yürüdü mesela ama konuşması sanırım geç olucak söyledigi kelimeler
anne

anane

baba

dede

on

al

at

altı

alma

attı

ama

gel

git

hadi

hoppa

möö

miyav

vakvak

havhav

bom

nerde

evet

hayır

pepe

meme

ay

çiş

fiş

cıs

dört

dütdüt

doydu

ayı

gol

dur

ya

et

üf

üç

arı

bunları söylüyor ama birşey istediginde hep işaret ediyor yada anne diyor
birşey verirken al diyor atıyla oynarken at vs diyor ama iki kelimeli cümleler kuramıyor birtek at at attı dedi o kadar :)

sizin çocuğunuz ne zaman konuşmaya başladı?
artık konuşması için zorlamaya bşlıyorum birde tv tablet vs izlemiyor kitap sürekli okuyoruz sabah akşam kahvaltıda yemekte birşeyi söyle annecim diye ısrar edince ıı diyor
ne desek yapan bri çocuk bizi çok iyi anlıyor suyu içer bardagını tezgaha bırakır çöpe at deriz atar kirlileri at deriz kirli sepetine atar yani bizi gayet iyi anlıyor ama konuşma da geçmi kaldık bilmiyorım :KK43:

Amannn takma kafana benim kızım 1.5 yaşımda aaaa altında bez mi var aaaa konuşamıyor mu o kadar saçma şeyler duyuyorum ki duyma sen boşver. Daha ne desin çocuk oturup dedikodu mu yapsın.

Back