• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın sorunu ne?

En azından 2 yaşına kadar bekleyeyim en iyisi. O zamana kadar da ilgili ve iyi bir pedagog bulmaya çalışırım. İnşallah konuşur da beynimi yer ya böyle endişe etmek bence daha kötü.
Yani bekleyin demiyorum cünkü endiseniz artıyor, bulabilirseniz hemen gidin benim fikrime göre. Kötü etkileniyorsunuz cünkü. Allahım susmuyor bizimki emin misiniz cidden =) =) benim enerjim yüksektir beni bile tüketebilir 5 yasında cocuk. Okula gidiyor, spora gidiyor ama cenesi durmuyor nasıl bir enerji ise. Daha gec konusabilirdi diyor insan bazen =) =)

Bilmiyorum öyleyse neden çevremdeki herkes normal değilmiş gibi tepkiler verip moralimi bozuyor? Bana da normal geliyordu ama tepkilerden dolayı endişeleniyorum sanki herkes çocuğu 10 aylıkken anne demeye başlamış da benimki normal değilmiş gibi konuşuyorlar.
Ya abla bence gayet iyi durumda. Ablamın oğlu çok geç konuştu. Sanırım 3 yaşında falan. Çocuğun üstüne gitmeyin gayet normal bence. Her çocuk farklıdır.

Gayet normal geldi. Her kişinin sahsına ait özellikleri vardır. Kimi erken belli eder kimisi geç.
Otizm vs olabılır mı diye henuz endişeye kapılmayın.
Takıp edin ve bır pedagog yardımı alın.İçiniz en azından rahatlamış olur.

Ben olsam doktora götürürdüm ama bir sorun var diye düşündüğüm için değil doktordan duyayım içim rahatlasın, sonuçta kontrol göz çıkarmaz mantığıyla.

Yiğenlerim 3 yaşından sonra konuşmaya başladı. Arkadaşımın bebeği 25 aylık daha yeni anne baba demeye başladı, zaman ver çocuğa gelişimini geç yapıyordur

Kızım da 20 aylık. Anne, baba, dede ve teyze diyor. Abi yerine gaga diyor. Ben takmıyorum. Oğlum da böyleydi birden açıldı. Her çocuğun gelişimi farklıdır.

Oğlum da kizimda 3 yaşında konuştular. Yani tek tük kelimeler. Hiç aklıma otizm falan gelmedi.

Oğlum 4 yaşında konuşmaya başladı fakat anlaşılır değildi psikiyatriste yönlendirdiler işitme testi ve başka testler yapıldı hiçbir şey çıkmadı psikiyatrist okula gitmesini önerdi gönderdim ve zamanla akıcı şekilde konuşmaya başladı şimdi orta okula gidiyor çok başarılı sınavlarda derece alıyor, o kadar çok ağlayıp üzülmüştüm ki boşu boşuna üzmüşüm kendimi yani diyeceğim o ki 20 aylık kızınız elbet konuşacaktır ama rahatlamak adına bir uzmana götürebilirsiniz başka insanları boşverin beni ağlatan da oğlum değildi başkalarıydı, yaşına uygun kitaplar okuyun, yaşıtlarıyla ara ara bir araya gelmesini sağlayın, çocuk şarkıları açın sizde söyleyin dans edin birlikte duymayın kimseyi birde her çocuğun gelişimi farklıdır iki çocuğum daha var onların ikiside erken konuştu

Lütfen rica ediyorum anne kelimesine takılmayın.Çocuğunuzun anne demesini çok istersiniz, duyunca çok mutlu olursunuz tabi ki ama çocuğun diyememesi, insanların garipsemesi, sizin buna bozulmanız.İçinizin rahat olması açısından tabi ki doktora götürün ama çocuğunuz anne dememişte baba demiş bunda bozulacak üzülecek bişey yok.Zorlamagın çocuğu lütfen derdini kelimeler olmadan anlatabilen bi varlıktan bahsediyoruz zorladığınızın farkında olup inatlaşması çok muhtemel

Allah askina 20 aylik bir bebekten ne bekliyorsunuz.
Sizinle karsilikli oturup dedikodu mu yapsin ?
Zamana birakin. Yavaş yavaş .Bu kadar yuklenmeyin cocugunuza.

Benim yeğenim de bütün erkeklere dede diyodu bana anne, ablama ise teyze diyodu ısrarla öğretmemize rağmen

Eltimin oğlunun 2 yaşında üç kelimesi vardı sadece, rahat olun öncelikle...Eğer tv izletmiyorsanız, çocuğa her gün kitap okuyorsanız, çocuğunuz göz takibi yapıyorsa, ismini seslendiğinizde dönüp size bakıyorsa ve bir şekilde iletişim halindeyse korkmanıza gerek yok. Eğer iletişim kurmada genel bir problemi varsa o zaman profesyonel destek almanız gerekebilir.

Ben de çok geç konuşmuşum. Bizim bir akrabanın benimle aynı zamanda doğan bi kızı varmış. O erkenden yürümüş konuşmuş hatta ben daha konuşmuyorken her anlamda kendi işini kendi görüyormuş. Anneannem de sürekli bu kızı görüp benimle karşılaştırıyormuş anneme gidip bak Fatma bunu yapıyor bu neden yapmıyor bu neden konuşmuyor diye. Annem ‘çok üzülüyordum Fatmayı gördükçe ve öyle söylendikçe’ diyo. Hatta bana gerizekalı muamelesi yapmışlar bir süre. Ama sonra Fatma başarılı bir öğrenci olmadı. Çok şükür ben derece yaptım her sınavda güzel bir mesleğim var. Kardeşim de çok geç konuştu benim gibi, o da üstün zekalı öğrenci. Bu kesinlikle kriter değil annem kardeşimin konuşmamasını hiç takmamıştı mesela. Sen de konuşmadın moralimi bozduğumla kaldım deyip umursamadı.

Her çocuk farklıdır. Başka çocuklarla kiyaslamayin, kiyaslanmasina izin vermeyin.

Ve çocuğunuzun yanında " konuşamıyor, anne diyemiyor " diye konuşmayın. Her şeyi anlıyorlar.

Her çocuk bir değil nolur canınızı sokmayın büyük kızım 1 yaşındayken konuşmaya başlamıştı 2 yaşında herşeyi konuşabiliyordu şarkılar vs. Söylüyordu ama oğlum 22 aylık ve daha doğru düzgün konuşamıyor anne, baba, dede,mama, abla falan hiç fazlası yok yani kardeş olsalar bile farklılar görüyorsunuz

Ben 10 aylık net konuştuğumu anlayabilen annem babam varmış fakat . Eşim geç konuşmuş 3 yaşında filan adamın analitik zekası süper benden daha çabuk kavrayıp herşeyin üstesinden geliyor... Bu bir ölçüt değil

20 aylık çocuğun kaside mi okumasını bekliyorsunuz anlamıyorum ya. kızınızın sorunu küçük olması ve sizin gibi doğduğu gibi herhalde kımız isteyip at binmesini bekleyen bi annesi olması bence. rahat bırakın her çocuk zamanı gelince konuşuyor yarıştırmayın çocuğu başka çocuklarla

benim de kızım 16 aylık, hergün mutlaka kitap okuyoruz babasıyla, evde hic tv izlemiyoruz.. ekran gormedi desem yeridir.. dediklerimizi yapiyor anliyor, ancak o da hala anne demiyor.. sizinki gibi birkaç kelimeyi söylüyor.. bir de sürekli baba baba.. kiskanmiyor da degilim.. :olamaz: hayırlısı ben de bekliyorum sabırsızlıkla

Kızım 20 aylık. Söylemesi gerektiğini düşündüğümüz birçok kelimeyi söylemiyor ya da söyleyemiyor galiba emin olamıyorum. Canımı sıkmamaya çalıştım bu zamana kadar ama iyice içime dert olmaya başladı. En çok da 'anne' diyememesi çok moralimi bozuyor. Çok nadiren zorlayarak 'aye' dedirtebiliyoruz.
"Baba, dede, gitti, bay bay, gel, mamma, meraba, mavi, teyze" gibi birkaç kelime söylüyor ama genellikle anlamsız şeyler mırıldanıyor. Gördüğü herkese ya baba ya da dede diyor. Dedesini uzun zaman görmeyince unutup bir süre baba diyebiliyor dedesine. Hatırlatarak dede demesini sağlıyoruz. Kadın erkek ayırt etmeden ya dede ya baba diyor. Ben inatla "anne" derken o inadıma ya baba diyor ya da dede. Ses tonu da sanki inatlaşır gibi oluyor. Gerçekten demek mi istemiyor yoksa bir sorun mu var anlayamıyorum. İnsanlar anne diyemediğini duyunca şaşırıyorlar. Ve ben de çok bozuluyorum bu duruma çocuğuma sorunluymuş gibi bakıyorlar. Bunlar dışında bir problem göremiyorum her dediğimizi anlıyor konuşurken ondan bahsettiğimizi bile farkediyor. Şimdiden yemeğini kendisi yiyebiliyor. Uysal bir çocuktur söz dinliyor. Yapmaması gereken şeyleri bilip yapmıyor (istisnalar olsa da). Kısacası bir ara otizm olabilir mi diye şüphelendik ama otistiğe de benzemiyor tek benzerlik konuşma sıkıntısı.
Doktora götürmeli miyim hemen? :KK43:Bu normal mi sizce konuşur mu zamanla? Sizin çocuklarınız ilk ne zaman anne dedi ne zaman konuşmaya başladılar arkadaşlar?
Hiç bir sorunu yok bence benim Kızım da daha konuşmuyor 20 aylık olmasına 1 hafta kaldı.
Her çocuk farklı

Yeni nesil geç konuşuyor bacım üzülme 4 yaşına yeni giren yeğenim geçen sene konuştu ve susmak bilmiyor. Diyoruz ki boşa üzülmüşüz şimdi susmuyor.

Back