• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın sorunu ne?

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Kızım 20 aylık. Söylemesi gerektiğini düşündüğümüz birçok kelimeyi söylemiyor ya da söyleyemiyor galiba emin olamıyorum. Canımı sıkmamaya çalıştım bu zamana kadar ama iyice içime dert olmaya başladı. En çok da 'anne' diyememesi çok moralimi bozuyor. Çok nadiren zorlayarak 'aye' dedirtebiliyoruz.
"Baba, dede, gitti, bay bay, gel, mamma, meraba, mavi, teyze" gibi birkaç kelime söylüyor ama genellikle anlamsız şeyler mırıldanıyor. Gördüğü herkese ya baba ya da dede diyor. Dedesini uzun zaman görmeyince unutup bir süre baba diyebiliyor dedesine. Hatırlatarak dede demesini sağlıyoruz. Kadın erkek ayırt etmeden ya dede ya baba diyor. Ben inatla "anne" derken o inadıma ya baba diyor ya da dede. Ses tonu da sanki inatlaşır gibi oluyor. Gerçekten demek mi istemiyor yoksa bir sorun mu var anlayamıyorum. İnsanlar anne diyemediğini duyunca şaşırıyorlar. Ve ben de çok bozuluyorum bu duruma çocuğuma sorunluymuş gibi bakıyorlar. Bunlar dışında bir problem göremiyorum her dediğimizi anlıyor konuşurken ondan bahsettiğimizi bile farkediyor. Şimdiden yemeğini kendisi yiyebiliyor. Uysal bir çocuktur söz dinliyor. Yapmaması gereken şeyleri bilip yapmıyor (istisnalar olsa da). Kısacası bir ara otizm olabilir mi diye şüphelendik ama otistiğe de benzemiyor tek benzerlik konuşma sıkıntısı.
Doktora götürmeli miyim hemen? :KK43:Bu normal mi sizce konuşur mu zamanla? Sizin çocuklarınız ilk ne zaman anne dedi ne zaman konuşmaya başladılar arkadaşlar?

Kızım 20 aylık. Söylemesi gerektiğini düşündüğümüz birçok kelimeyi söylemiyor ya da söyleyemiyor galiba emin olamıyorum. Canımı sıkmamaya çalıştım bu zamana kadar ama iyice içime dert olmaya başladı. En çok da 'anne' diyememesi çok moralimi bozuyor. Çok nadiren zorlayarak 'aye' dedirtebiliyoruz.
"Baba, dede, gitti, bay bay, gel, mamma, meraba, mavi, teyze" gibi birkaç kelime söylüyor ama genellikle anlamsız şeyler mırıldanıyor. Gördüğü herkese ya baba ya da dede diyor. Dedesini uzun zaman görmeyince unutup bir süre baba diyebiliyor dedesine. Hatırlatarak dede demesini sağlıyoruz. Kadın erkek ayırt etmeden ya dede ya baba diyor. Ben inatla "anne" derken o inadıma ya baba diyor ya da dede. Ses tonu da sanki inatlaşır gibi oluyor. Gerçekten demek mi istemiyor yoksa bir sorun mu var anlayamıyorum. İnsanlar anne diyemediğini duyunca şaşırıyorlar. Ve ben de çok bozuluyorum bu duruma çocuğuma sorunluymuş gibi bakıyorlar. Bunlar dışında bir problem göremiyorum her dediğimizi anlıyor konuşurken ondan bahsettiğimizi bile farkediyor. Şimdiden yemeğini kendisi yiyebiliyor. Uysal bir çocuktur söz dinliyor. Yapmaması gereken şeyleri bilip yapmıyor (istisnalar olsa da). Kısacası bir ara otizm olabilir mi diye şüphelendik ama otistiğe de benzemiyor tek benzerlik konuşma sıkıntısı.
Doktora götürmeli miyim hemen? :KK43:Bu normal mi sizce konuşur mu zamanla? Sizin çocuklarınız ilk ne zaman anne dedi ne zaman konuşmaya başladılar arkadaşlar?

herkesın cocugu farklıdır benım cocugum erken konustu 10 aylıkken yurudu 1 yasında guzel konusuyordu ama bu bır krıter degıl
esım 3 yasında konusmus susam sokagı vardı cocuklugumuzda onun sayesınde konusmus bakacak olursak gec konusmus ama robotık sampıyonlugu var cok cıddı basarıları var ısınde cok basarılı bır muhendıs bende cok erken yurumus konusmusum ama benden cok daha gec konusan esım benı zekasıyla alt eder

yanı kımsenın cocuguyla kıyaslamayın burda benım cocugum su yasta konustu dememız sıze fayda saglamaz daha cok strese gırebılırsınız

ben sızın yerınızde olsam pedagogla gorusurum

E daha 20 aylık çok normal değil mi bunlar?
Bilmiyorum öyleyse neden çevremdeki herkes normal değilmiş gibi tepkiler verip moralimi bozuyor? Bana da normal geliyordu ama tepkilerden dolayı endişeleniyorum sanki herkes çocuğu 10 aylıkken anne demeye başlamış da benimki normal değilmiş gibi konuşuyorlar.

Bilmiyorum öyleyse neden çevremdeki herkes normal değilmiş gibi tepkiler verip moralimi bozuyor? Bana da normal geliyordu ama tepkilerden dolayı endişeleniyorum sanki herkes çocuğu 10 aylıkken anne demeye başlamış da benimki normal değilmiş gibi konuşuyorlar.

cevrede herkes sureklı konusur karısır
benımkıne de bıraz cocuk gıbı davran herseyı bılıyorsun dıyorlar :D elestırecek bırsey mutlaka buluyorlar agzı olan konusur
ama cocugunuzda bırseyler hıssedıyorsanız pedagogla mutlaka gorusun bız hıc bır sorun olmasa da gıttık danıstık kendımız bırseyler ogrenmek ıcın yasına gore nasıl davranmamız nasıl oynamamız neler yapmamız gerektıgını soruyoruz mesela gıtmenız fayda saglar

Ya milleti kafaya takacak olursan anneligin çok sıkıntılı geçer bunu baştan soyliyim oğlum 11 aylık daha hicbirsey konuşmuyor diğer oğlum 2 yaşında yeni yeni konuşmuştu iki oğlumda çok zeki ve akıllı bunu biliyorum ters giden bişey olsa hissedersin yani en iyi sen bilirsin tek anne diyemiyor diye niye kötü düşünüyorsun dede baba mama diyormuş işte daha 20 aylık çocuk bülbül gibi sakisin mi napsin kafaya çok takiyorsan çocuk doktoruna danış millete de kulaklarını tikamayi öğren bence çünkü hep konusacaklar sağlıkla büyüsün bu arada

cevrede herkes sureklı konusur karısır
benımkıne de bıraz cocuk gıbı davran herseyı bılıyorsun dıyorlar :KK70: elestırecek bırsey mutlaka buluyorlar agzı olan konusur
ama cocugunuzda bırseyler hıssedıyorsanız pedagogla mutlaka gorusun bız hıc bır sorun olmasa da gıttık danıstık kendımız bırseyler ogrenmek ıcın yasına gore nasıl davranmamız nasıl oynamamız neler yapmamız gerektıgını soruyoruz mesela gıtmenız fayda saglar
Düzgün bir pedagog aramakla meşgulüm zaten epeydir umarım bulurum ben de düşünüyorum. Ama insanları anlamıyorum bazıları direk doktora götür diyor çocuk hiç konuşamıyor olsa neyse diyeceğim. Bazen sanırım tek amaçları üstünlük taslamak ya da moral bozmak.

Bana gayet normal geldi, komsumun kızı annesine teyze diyordu :D
Sizinkinden 8 ay büyük bebeği olan bir komsumun oğlu, vıy diyor sadece, sanarsiniz Fransız :D
İstediği şeyleri kitaplardan gösteriyor öyle anlatıyor derdini..
Öte yandan 1,5 yaşında ekmek tarifi veren oğlumun yapamadığı kadar nizami bir şekilde puzzle yapıyor.
Diyeceğim bu bir kriter değil, başka bir sorunu yoksa, rahat olun :)

Düzgün bir pedagog aramakla meşgulüm zaten epeydir umarım bulurum ben de düşünüyorum. Ama insanları anlamıyorum bazıları direk doktora götür diyor çocuk hiç konuşamıyor olsa neyse diyeceğim. Bazen sanırım tek amaçları üstünlük taslamak ya da moral bozmak.
bosverın gercekten kendınızı uzuyorsunuz mıllet cocugunuza hep karısacak daha okula baslasın ne kıyaslamalar olacak takmayın kafanıza

Kızım henüz 8 aylık bizim için erken :KK16: ama sizin kız sanki anne dememek için inatlaşıyo. Söyleyebildiği başka kelimeler var sonuçta. Anne demesi için ısrar ediyosanız tepki olarak demiyo olabilir.

Kızım 27 aylık. 3 aydır da kreşe gidiyor. Hala canı istemezse ağzından kelime alamazsın. Sadece şarkı söyleyerek ve hayır diyerek yaşam sürdürüyor.
Söyleyeyim de tekrar etsin'i falan da olmadı hiç. Karşısında möölesem güler, inek nasıl ses çıkarır desem mööler.
O da hala bıdı bıdı bir şeyler anlatıyor ama anlamıyoruz yani tahmin ediyoruz.
Demem o ki 20 aylıkken çok normal.
Bırak anne demesin, hatta baba desin devamlı. Günde 28372737272 kere "anne, anni, annö" duyunca fenalık geliyor.

Bizim ülkemizde herkesin uzmanlık alanı olmadıgı halde konusma hakkı var. Bir garibiz millet olarak =) Doktora götürün ama içinizin rahat etmesi için sadece. 5 yasında da konusabilir cocuklar. Biraz arastırırsanız görücekseniz zaten normal birsey oldugunu. Vesvese yapmamaya calısın =)

Kitap okuyun konuşması için ve sohbet edin sık sık. Sizi anlamıyor diye düşünmeyin. Konuşması için baskı yapmayın. Mesela size baba diye seslendiğinde bakmayın. Anne diyene kadar bu şekilde onunla ilgilenmeyip alıştırabilirsiniz. Otizm filan diye korkmayın hemen.

Bizim ülkemizde herkesin uzmanlık alanı olmadıgı halde konusma hakkı var. Bir garibiz millet olarak =) Doktora götürün ama içinizin rahat etmesi için sadece. 5 yasında da konusabilir cocuklar. Biraz arastırırsanız görücekseniz zaten normal birsey oldugunu. Vesvese yapmamaya calısın =)
Normalde çok rahat bir insanımdır zaten bu durumları 6 aydır yaşayıp susuyorum takmıyordum ama son günlerde anne dememesi de üzmeye başlayınca milletin lafı batmaya başladı. Uzaktan akrabamız bir abla var genelde eşimi arar konuşurlar ben de hoparlörden eşlik ederim neredeyse her aradığında yeğeniyle kıyas yapıyor "hira 1 yaşında bıcır bıcır konuşmaya başladı. Şöyle zeki böyle akıllı." vs vs ve doktora götürün deyip duruyor çok can sıkıcı olmaya başladı şu an ağlama noktasındayım yani sinirden. En son arama sen bizi deyip engelleyeceğim kadını o olacak.

Oglum 18 aylik oda annr bir ara demisti simdi hic demiyor ben doktora sordum tek kelime bile yeter birakin onu ellemeyin zorlamayin dedi siz yine doktora danisin tabi ama insanlarin olumsuz yorumlarini duymayin her cocuk bir degil

Normalde çok rahat bir insanımdır zaten bu durumları 6 aydır yaşayıp susuyorum takmıyordum ama son günlerde anne dememesi de üzmeye başlayınca milletin lafı batmaya başladı. Uzaktan akrabamız bir abla var genelde eşimi arar konuşurlar ben de hoparlörden eşlik ederim neredeyse her aradığında yeğeniyle kıyas yapıyor "hira 1 yaşında bıcır bıcır konuşmaya başladı. Şöyle zeki böyle akıllı." vs vs ve doktora götürün deyip duruyor çok can sıkıcı olmaya başladı şu an ağlama noktasındayım yani sinirden. En son arama sen bizi deyip engelleyeceğim kadını o olacak.
Hassasiyetinizi anlıyorum ama gercekten yardımcı olmaya da calısıyor olabilir. Hiç 5 yasında konusan bir cocuk görmedi ise mesela onun için değişik bir olaydır. Tabi keske yorumda bulunup sizi üzmese. Siz hemen bir doktor bulun bence içiniz rahat etsin. Sanmıyorum cocugun bir sıkıntısı olsun ama uzman görüşü önemli elbette. Olumlu ya da olumsuz birsey diyene kadar doktor bu konuyu da unutmaya calısın. Normallestirin yani herkes söylemiş. Her cocuk kendine özgüdür. Abimin oglunu 18 aylıkken konusmuyor diye doktora götürmüşlüğü ve doktordan azar yemişliği bile var =) Şimdi yalvarıyor sussun diye =)

Hassasiyetinizi anlıyorum ama gercekten yardımcı olmaya da calısıyor olabilir. Hiç 5 yasında konusan bir cocuk görmedi ise mesela onun için değişik bir olaydır. Tabi keske yorumda bulunup sizi üzmese. Siz hemen bir doktor bulun bence içiniz rahat etsin. Sanmıyorum cocugun bir sıkıntısı olsun ama uzman görüşü önemli elbette. Olumlu ya da olumsuz birsey diyene kadar doktor bu konuyu da unutmaya calısın. Normallestirin yani herkes söylemiş. Her cocuk kendine özgüdür. Abimin oglunu 18 aylıkken konusmuyor diye doktora götürmüşlüğü ve doktordan azar yemişliği bile var =) Şimdi yalvarıyor sussun diye =)
En azından 2 yaşına kadar bekleyeyim en iyisi. O zamana kadar da ilgili ve iyi bir pedagog bulmaya çalışırım. İnşallah konuşur da beynimi yer ya böyle endişe etmek bence daha kötü.

çevredekilerin lafına bakacak olursak ohooo.laf edene senin de ağzın çemçük de :halay: daha 20 aylık çocuk nutuk okuycak değil ya dur daha konuşur bekle küçük.her çocuk bir değil.benim yeğenlerimin biri 1 yaşında şakıyordu ama abisi 4.5 yaşında konuştu , hatta 3 yaşlarında her şeye anne diyordu.anne demeyi söktü ama kumandaya bile anne diyordu.şaka gibiydi.

Back