- 30 Aralık 2009
- 22.581
- 87.582
- 40
- Konu Sahibi ameliepoulain1
Fotoğrafını ekleme imkanınız var mı sadece saç tarafını.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence siz biraz fazla evham yapiyorsunuz ve cocuguda etkiliyosunuz pisikolojik olarak.yoksa 6 yaşındakı çocuk saçlarını dert etmezMerhaba hanımlar,
Kızım kel bir bebekti 1,5-2 yaş civarı hala ufak bir bebeğin saçı kadar saçı vardı. Bende çevremden hep kazıyınca gür çıkar vs diye duyunca iki kere kendim kazıdım evde. Şimdi 6 yaşında saçları hala çok kısa. Badem yağı, bakım kremleri, farklı sabun ve şampuanlar vs bir sürü şey denedim ve pek de bir işe yaramadı. Kan tahlili de yaptırdık pek birşey çıkmadı. Artık okula başlayacak ve kendisi de çok üzülüp dert etmeye başladı. Napsam bilemedim böyle birşey yaşayan var mı?
İyi de 6 yaşında çocuğun kafayı 2 kere kazimissiniz zaten, nasi uzasın kiYok ben doğal haliyle uzasın istiyorum tabi ki ufacık çocuğa öyle birşey yaptırmam. Ama gerçekten takıyor kafaya. Ben büyüdükçe uzayacak diyordum sorduğunda, geçenlerde parkta kendinden baya küçük bir kızın beline kadar saçını görünce anne o benden küçük ama saçı uzamış benim niye uzamıyor diye sordu mesela
Umudunuzu kaybetmeyin tabi ki sizinki daha minicik6 yaşındaki çocuk nasıl anlamaz allah aşkına ya oğlum 4 yaşından bu yana ayna karşında kendini inceliyor saçları vücudu her şeyine bakıyor.
Çıkan büyüyen ben’i kollarında kıl var mı yok mu?
6 yaşında saçlarımı o tarafa mı yapsam bu tarafa mı hangi kıyafeti giysem modunda.
Benim saçlarım keşke sarı olsaymış yaaa diyor
Konu sahibi benimde bebeğimin saçları hiç uzamıyor buarada 16 aylık gerçi ama bilmiyorum abisi çok saçlı doğdu kız mı diyorlardı kızıma da erkek mi?
Pembeye boğuyorum yine erkek mi diyorlar
Konunuzu görünce umudumu kaybettim şuan.
Sizinki daha çok minik zamanla uzar inşallah dert etmeyin.Benim kızım 15 aylık onun da saçları aşırı yavaş uzuyor. Çok kısa ve cılız. Ben de üzülüyorum neden uzamıyor diye. Ben epey saçlı doğmuşum ve hızlı uzayan gür saçlarım var. Babası da çok gür saçlı olmasa da kızımın yaşlarındayken daha uzun saçları varmış. Kime çekti bilmiyorum.
Takma demek kolay, her gören erkek mi diye soruyor. Paşa, prens, yakışıklı lafları duymaktan bıktım. Kız kıyafetleri giyiyor olmasına rağmen hala erkek zannediyorlar. Parktaki çocuklar bile erkek mi erkekse neden pembe ayakkabı giyiyor dedi bir sefer. şimdi küçük anlamıyor ama böyle devam ederse psikolojisini etkiler mi diye düşünüyorum ben de. Koca koca insanlar bile kız deyince ee hani nerde saçları diyor şaka gibi. 1-2 seneye uzar diye umuyordum ama sizinki 6 yaşına gelmiş. İnşallah bir çözümünü bulursunuz.
Ya valla olabilir İnan saçına bantlar filan var ya onlardan takıyorum elbiseli ayakkabılar filan pembe zaten onda bile erkek mi diyorlar yüzüde aslında kendi bebeğim olduğu için valla demiyorum çok kibar hatları filan. Sonra abi esmer ama kızım sarışın ona rağmenUmudunuzu kaybetmeyin tabi ki sizinki daha minicik
Kızım küçükken de hep sorardı teyzeler falan erkek mi diye. Elbiseler, pembe kıyafetler olsa bile soruyorlar bizim toplum bebeğin, ufak çocuğun cinsiyetini saçından anlıyor sanırım
Aaa aynısı işte bizde ki sorun bu.Benim kızım 15 aylık onun da saçları aşırı yavaş uzuyor. Çok kısa ve cılız. Ben de üzülüyorum neden uzamıyor diye. Ben epey saçlı doğmuşum ve hızlı uzayan gür saçlarım var. Babası da çok gür saçlı olmasa da kızımın yaşlarındayken daha uzun saçları varmış. Kime çekti bilmiyorum.
Takma demek kolay, her gören erkek mi diye soruyor. Paşa, prens, yakışıklı lafları duymaktan bıktım. Kız kıyafetleri giyiyor olmasına rağmen hala erkek zannediyorlar. Parktaki çocuklar bile erkek mi erkekse neden pembe ayakkabı giyiyor dedi bir sefer. şimdi küçük anlamıyor ama böyle devam ederse psikolojisini etkiler mi diye düşünüyorum ben de. Koca koca insanlar bile kız deyince ee hani nerde saçları diyor şaka gibi. 1-2 seneye uzar diye umuyordum ama sizinki 6 yaşına gelmiş. İnşallah bir çözümünü bulursunuz.
Fotoğrafını ekleme imkanınız var mı sadece saç tarafını.
kıvırcık ise uzayan da kıvrılıyodur zaten.Yok sadece üst üste iki kere kazıdım bir daha kazımadım evet o bilgi de halk efsanesiymiş malesef hiç de işe yaramadı. Kulak hizasında şu anda. Ama banyo yaptırınca biraz daha uzun duruyor normalde kıvırcık çünkü
İştahlı bir çocuk değil bebekliğinden beri meyve az yer her meyveyi sevmez yemek seçer. Daha küçükken balık yağı, vitamin takviyesi kullanmıştık doktorun önerisiyle. Kan değerleri iyi çıktı.Belki böyle tavsiye mi verilir diyeceksiniz ama kızınızın saçlarını takıntı yapmayın ve saçlarını kendi haline bırakın. Saça her şeyi sürmeyin. Bunu saç takıntısı olan biri olarak yazıyorum. Saçı içten beslemek daha önemli yani kullandığımız şampuan vs vslerden önemlisi beslenme şeklimiz, su tüketimimiz. Kan değerlerinde bir sıkıntı yoksa içinizi rahat tutmalısınız.