Saç Uzatma Yöntemleri Kızımın saçları uzamıyor 😔

Aslında onun dile getirip üzülmesiyle bende takıntı olmuş olabilir yoksa ben gayet memnunum beğeniyorum o üzüldükçe çare aradım ama dediğiniz gibi demek ki saç yapısı bu kızımın
Evet saçın yapısıyla alakalı bir durum,6 yaşında bir çocuk çok fazla idrak edemez bu durumu,ilgisini başka yönlere çevirmeyi deneyin.

Kızım süslenmeyi de çok seviyor örgü modelleri vs görünce anne benim saçım uzayınca da böyle örer misin diyor. 6 yaşındaki çocuk anlamaz, kafaya takmaz diyen arkadaşlar için yazdım. Gayet her şeyin farkında zaten kendisi kafaya takarken birde okulda, parkta soru ya da alay olunca baya üzülüyor

Kızım süslenmeyi de çok seviyor örgü modelleri vs görünce anne benim saçım uzayınca da böyle örer misin diyor. 6 yaşındaki çocuk anlamaz, kafaya takmaz diyen arkadaşlar için yazdım. Gayet her şeyin farkında zaten kendisi kafaya takarken birde okulda, parkta soru ya da alay olunca baya üzülüyor
Kısa dediğiniz saç hangisi gibi?
388FE1ED-7A19-4D15-9BF6-8291324595DA.jpeg
85935D18-F7AF-4D5D-87C0-C3C2A2166498.jpeg

6 yaşındaki çocuk nasıl anlamaz ya. Bunu söyleyenin kızı olmadığını düşünüyorum. Ben sizi bir süslü kız annesi olarak çok iyi anlıyorum. Dermatoloğa gittiniz mi? Belki şimdiden yapılabilecek profesyonel destekler vardır?

6 yaşındaki çocuk nasıl anlamaz ya. Bunu söyleyenin kızı olmadığını düşünüyorum. Ben sizi bir süslü kız annesi olarak çok iyi anlıyorum. Dermatoloğa gittiniz mi? Belki şimdiden yapılabilecek profesyonel destekler vardır?
Çocuk doktorumuza danışmıştım kan tahlili yaptırdık ama dermatologa gitmedim çocuk için de bir ilaç vs verir mi ki? Ona da bir gidelim, sağ olun 😊

Sarışın kızın ki gibi sadece kıvırcık olduğu için yıkandıktan sonra bir tık daha uzun duruyor
Bu boyda ise çocuklar kendi aralarında konuşabilirler ancak siz yansıtmadığınız sürece kızınız çok takmaz annem öyle seviyor der, ben öyle seviyorum der. Siz tokalar alın çok heveslendiyse. Kuaförler kısa da olsa saça fön de çekiyor ön kısmını da örüyor, minik tokarla model de yapıyor. Önce gidin örgüsü ya da minik tokalarla model yapan iyi olan kuaför bulun. Ardından yaptırın hevesini alsın. Bir hafta açmasanız kalır saç.
Ekleme: bir de hep siz kendim kestim yazmışsınız. Kuaföre kestirin saçı. Gitmeden kızınızın saçının fotosunu çekin. Onlar sizi yönlendirir.

İnternetten kozmikbakım saç kesim takvimi diye aratın .Blog sahibi her ay saç gürleşmesi ve hızlı uzaması için saç kesim günlerinin olduğu takvim yayınlıyor. Ucundan çok az kesilse bile yeterli Bizzat faydasını gördüm bi deneyin lütfen .

Bu boyda ise çocuklar kendi aralarında konuşabilirler ancak siz yansıtmadığınız sürece kızınız çok takmaz annem öyle seviyor der, ben öyle seviyorum der. Siz tokalar alın çok heveslendiyse. Kuaförler kısa da olsa saça fön de çekiyor ön kısmını da örüyor, minik tokarla model de yapıyor. Önce gidin örgüsü ya da minik tokalarla model yapan iyi olan kuaför bulun. Ardından yaptırın hevesini alsın. Bir hafta açmasanız kalır saç.
Çok teşekkür ederim gerçekten yardımcı olmaya çalıştığınız için 😊
Aslında hep diyorum ben böyle çok beğeniyorum saçını hem sen daha çocuksun oyun oynarken falan daha rahat edersin kısa saç çok yakışıyor vs moral veriyorum. Bazen hak veriyor modu yükseliyor ama bazen de işe yaramıyor söylediklerim. Bende saçım uzun olsun istiyorum diyor. Bir ara sürekli Rapunzel masalını okutturuyordu bana. Uzun saça ilgisi var ne dersem diyeyim.
Evde fön makinesiyle düzleştirdim bir kere ama sık sık da kullanmak istemiyorum saçlarına zarar verir diye

Yok sadece 2 kere çok ufak uçlarından aldım. O kadar az uzuyor ki kesmeye de kıyamıyorum kendisi de istemiyor anne zor uzadı zaten kesmeyelim diyor
Siz bu kadar dert ettiğiniz için evladınız da görüp bunun dert edilecek bir şey olduğunu sanıyor biliyorsunuz değil mi? Yapmayın 6 yaşındaki çocuğa bunları.

Ekleme: bir de hep siz kendim kestim yazmışsınız. Kuaföre kestirin saçı. Gitmeden kızınızın saçının fotosunu çekin. Onlar sizi yönlendirir.
Eklemenizi şimdi gördüm. Bir kere evde kendim uçlarından aldım bir kere de eskiden kuaförlük yapmış bir arkadaşım düzeltmişti onun dışında kuaföre falan götürmedim hiç. Kuaföre göstermek için mi fotosunu çekeyim o kısmı anlayamadım

Siz bu kadar dert ettiğiniz için evladınız da görüp bunun dert edilecek bir şey olduğunu sanıyor biliyorsunuz değil mi? Yapmayın 6 yaşındaki çocuğa bunları.
Ama ben onun yanında dile getirmiyorum ki daha küçükken de çok takmıyordum açıkçası o kendisi farkedip üzülmeye başlayınca bende daha üzerine düştüm belki annelik işte 😔

Çok teşekkür ederim gerçekten yardımcı olmaya çalıştığınız için 😊
Aslında hep diyorum ben böyle çok beğeniyorum saçını hem sen daha çocuksun oyun oynarken falan daha rahat edersin kısa saç çok yakışıyor vs moral veriyorum. Bazen hak veriyor modu yükseliyor ama bazen de işe yaramıyor söylediklerim. Bende saçım uzun olsun istiyorum diyor. Bir ara sürekli Rapunzel masalını okutturuyordu bana. Uzun saça ilgisi var ne dersem diyeyim.
Evde fön makinesiyle düzleştirdim bir kere ama sık sık da kullanmak istemiyorum saçlarına zarar verir diye
Yok siz yapmayın. Saçı da belki kuaför kesse daha estetik bir modele sokardı. Kız çocuğum yok ama heveslendiklerini biliyorum. Ama siz farkında olmadan saçı niye uzamıyoru çocuğa yüklemişsiniz diye düşünüyorum.

Diğer mesajınız için, evet kızı kuaföre doğrudan götürseniz ve saça bir işlem yapamazlarsa kızınız üzülür. Önce saçının önden arkadan fotosunu çekin kuaföre gidin, bu saça çok kısaltmadan model verelim diyin. Model vermeye gerek yoksa örgü olur mu, minik tokalarla bir model olur mu, fön olur mu diyin. Aldığınız cevaba göre kızınızı götürün.

Çocuk doktorumuza danışmıştım kan tahlili yaptırdık ama dermatologa gitmedim çocuk için de bir ilaç vs verir mi ki? Ona da bir gidelim, sağ olun 😊
Bir arkadaşımın kızının başına gelmişti ama o genç kız şu an. Çok dr gezdiler. En son bir dr bit ilacından kaynaklandığını anlamıştı ve tedavisi devam ediyor.

Merhaba hanımlar,
Kızım kel bir bebekti 1,5-2 yaş civarı hala ufak bir bebeğin saçı kadar saçı vardı. Bende çevremden hep kazıyınca gür çıkar vs diye duyunca iki kere kendim kazıdım evde. Şimdi 6 yaşında saçları hala çok kısa. Badem yağı, bakım kremleri, farklı sabun ve şampuanlar vs bir sürü şey denedim ve pek de bir işe yaramadı. Kan tahlili de yaptırdık pek birşey çıkmadı. Artık okula başlayacak ve kendisi de çok üzülüp dert etmeye başladı. Napsam bilemedim böyle birşey yaşayan var mı?
Bırakın çocuğun kafası bir nefes alsın belliki seyrek ince telli bir yapısı olacak.

Beslenmesine dikkat edin yeter .

X